Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To mar 09, 2010 5:36 pm

Torej, ce se neznas pogovarjati na nekem nivoju se pac nebova. Jest sem napisal kar mi je blo receno ce pa ne verjames uporabi iskalnik in bos nasel podobno temo na tem forumu, zgleda nas cel kup nima pojma k so nam tko povedal

ps: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 434a98586c

sem pa videl se enega ki je datiran tja nekam v leto 2005 al 2004 ze dalj casa nazaj pa ga ne najdem. Prijetno branje

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To mar 09, 2010 5:42 pm

pskoda je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Zarad čipa?? Zakaj že. Mi ne more ne zmeriti konjev, +če imam tak avto ki je prišel iz salona se lahko samo slika..

Pust ti njih, ker dobro vejo kaj delajo in če ti bi odredil izrednega brez skrbi bodi, da bi dobro plačal

Še enkrat če je avto tovarniško čipan :D kaj mi bo najdu..

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To mar 09, 2010 5:45 pm

Kaj eni res ne znate brat :)

Zaradi utemeljenega suma ti lahko odredijo IZREDNi tehnicni pregled in verjemi, da ce bo policaj fejst tecen, te ne bodo peljali pred LPP pac pa tudi na kaksne merilne valje. Ne recem, da je praksa, se je pa ŽE zgodilo.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To mar 09, 2010 5:59 pm

CupraR je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Zarad čipa?? Zakaj že. Mi ne more ne zmeriti konjev, +če imam tak avto ki je prišel iz salona se lahko samo slika..

Pust ti njih, ker dobro vejo kaj delajo in če ti bi odredil izrednega brez skrbi bodi, da bi dobro plačal

Še enkrat če je avto tovarniško čipan :D kaj mi bo najdu..

Ne da se mi na take odgovarjat, probaj pa boš videl.

Ko se bo tole čipanje pocenilo oz se bo kar kmalu in bo naraslo predelanih avtomobilov, bodo sigurno bolj pozorni na take stvari, ker tukaj se vrti ogromno denarja in država je zelo lačna financ. Kolikor jaz vem imajo v LPP-ju že valje za merjenje moči

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To mar 09, 2010 6:21 pm

gofra je napisal/-a:Kaj eni res ne znate brat :)

Zaradi utemeljenega suma ti lahko odredijo IZREDNi tehnicni pregled in verjemi, da ce bo policaj fejst tecen, te ne bodo peljali pred LPP pac pa tudi na kaksne merilne valje. Ne recem, da je praksa, se je pa ŽE zgodilo.

Če mu ne daš povoda te ne bo noben j..

Niti ne rabim probat, že 2gi avto v 10tih letih ki je čipan, ta že tovarniško. Če imaš vse ostalo, kar se homologacije tiče uštimano (če sploh imaš kaj predelano), ne izzivaš in predvsem ne pametuješ policajem če te že ustavi, te noben ne bo j..

Ne vem zakaj so vedno eni glasni, ki nimajo praktičnih izkušenj s tem.

99% iz ljubga mira ne boš dobil kazni. Sploh pa ne samo za "čipanje".

In na LPP-ju zelo dvomim da imajo valje, razn če so jih leto nabavli.

Sicer pa sploh to ni tema--

erc
Nov uporabnik

Napisal/-a erc Sr mar 10, 2010 8:33 am

dokler so vsi valji, ki jih slovenija premore privatni lasti potem pozabite da vam bo policaj odredil meritev vozila na njih. In četudi bi to nekako odredil (samo sodišče bi teoretično lahko odredilo tako meritev) bi padlo z vsako pritozbo saj nimajo ustreznih uradnih certifikatov, kateri bi potrjevali, da je zadeva po predpisih. LPP že peto leto govori, da bodo nabavili merilne valje, vendar vedno zmanjka $$$ za nakup in na koncu tako ni jasno kako uskladiti take meritve z standardizacijo in kdo (predvsem pa kje) bi jih certificiral in na kakšen način. Certificiranje take zadeve bi po moji presoji bilo možno v kakem nemškem inštitutu in bi stalo ziher 10.000 eur ali več na leto. Tega si pa noben tehnični pregled ne more privoščiti. S tem, da bi bila merodajna meritev zelo zakomplicirana in bi bilo vsakem primeru veliko moznosti, da jo izpodbijate. Pomoje bi lahko veliko več o tem napisal MikeLima, saj se na te zadeve še največ spozna...

gofra je napisal/-a:Kaj eni res ne znate brat :)

zaenkrat samo tvojih sanjah se je to zgodilo....
Dizli na vsakih valjih pokazejo več kot na prometni, sploh VAG serija (cca8-10KM več), tako, da bodo začeli kaznovati že serijska vozila in jih dajati v višje registracijske razrede?
Tuned to perfection !!!

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Sr mar 10, 2010 8:50 am

lenivec je napisal/-a:
gofra je napisal/-a: pac pa tudi na kaksne merilne valje.

in kje so v sloveniji takšni merilni valji ki imajo ustrezno dokumentacijo za takšno "uradno" merjenje moči?

...ter usposobljenost kadra za (pravilno) ravnanje z njimi....
RiDe hArD

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr mar 10, 2010 1:01 pm

za moj avto sta 2 računalnika v Sloveniji,+ še tuner ne more izbrskat katere vrste čip je v avtu. Mene policaj ni šel jebat za izpuh in predelave, ampak mu ni bil všeč zadnji spojler. In sem mu komaj razložil da je to impreza da je to serijsko ;)
Slika Slika

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Sr mar 10, 2010 1:07 pm

erc je napisal/-a:Certificiranje take zadeve bi po moji presoji bilo možno v kakem nemškem inštitutu in bi stalo ziher 10.000 eur ali več na leto. Tega si pa noben tehnični pregled ne more privoščiti. S tem, da bi bila merodajna meritev zelo zakomplicirana in bi bilo vsakem primeru veliko moznosti, da jo izpodbijate.
Točno tako. Zadeva je nesmiselna.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr mar 10, 2010 3:43 pm

MyWay! je napisal/-a:
erc je napisal/-a:Certificiranje take zadeve bi po moji presoji bilo možno v kakem nemškem inštitutu in bi stalo ziher 10.000 eur ali več na leto. Tega si pa noben tehnični pregled ne more privoščiti. S tem, da bi bila merodajna meritev zelo zakomplicirana in bi bilo vsakem primeru veliko moznosti, da jo izpodbijate.
Točno tako. Zadeva je nesmiselna.

certificiranje te zadeve je res drago ampak izključno zaradi administrativnih stroškov in če se jaz ne motim je "obnovitev" certifikata na vsake 3 leta z strani zunanjih revizorjev.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr mar 10, 2010 3:46 pm

se pravi, potem se ni tega kakor se "strasi" okol ? :-P

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr mar 10, 2010 4:20 pm

branee je napisal/-a:se pravi, potem se ni tega kakor se "strasi" okol ? :-P

tako kot je to že prej povedano se že 5 leto zapored govori, da bodo to zadevo uvedli a je nemogoče vsaj na obstoječi kader ( moje mišljenje) saj morajo poleg nabave, montaže in certificiranja te zadeve še usposobiti kader, kar pa spet stane €€€

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr mar 10, 2010 4:46 pm

branee je napisal/-a:se pravi, potem se ni tega kakor se "strasi" okol ? :-P

Itak da ne, sam kokr kol seto trobi naokoli eni še vedno ne dojamejo..

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr mar 10, 2010 5:17 pm

lepo potem bom pa jest razmislil da bi svoj 2 avto cipal :twisted:

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Sr mar 10, 2010 5:25 pm

branee je napisal/-a:lepo potem bom pa jest razmislil da bi svoj 2 avto cipal :twisted:

in kaj je tukaj za razmišljat?
RiDe hArD

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr mar 10, 2010 8:09 pm

jah to ce ga bom se dovolj casa imel pri sebi da bo se izplacalo tistih 1000€ dat

modriDIRKAC
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a modriDIRKAC Sr mar 10, 2010 8:43 pm

kere kolobocije...stvar je pa točno taka kokr je cupraR napisu...če si drekač na cesti,konstanten prekrškar,tišiš v urbanih središcih in na splošno voziš brezglavo potem maš lahko avto 100 X serijski pa vse po predpisih pa boš je...al ježa vsakič ko boš ustavljen....
v kolikor pa normalno voziš kjer te vidjo ,avto maš normalnega izgleda. ne da vse štrli od njega, pa da avspuh ne ropota....predvsem pa ko te ustavjo rečeš dobr dan...ne pa kva pa spet hočte...a nimate kj bl pametnga za počet...potem maš lahko 500 konj pa ti ne bo noben polcaj u lajfu reku da havbo odpri...
v končni fazi je pa tuning nekaj nevsakdanjega...eksotičnega...vse take vznemirljive stvari so pa ponavadi prepovedane...in kdor ne upa nič tvegat taka stvar pač ni zanj...tak človek naj si kupi en povprečen avto ki se mal kvar pa mal kur pa vsake tolko nej top gear mal pogleda pa bo mel več kot zadost vznemirjenja za njegov karakter....
IMA SE...MOŽE SE...

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Če mar 11, 2010 8:45 am

CupraR je napisal/-a:Koliko je zdaj resnice na tem? Ti res lahko bp ko delajo refresh enostavno povozjio "čipanje"?

In ali sploh ponavadi delajo update na servisih. Vedno sm mel občutek, da se naredi tisti redni servis, z softwarom se pa noben neukvarja. Govorim za VAG skupino..

Še zadnjič... na pooblaščenem servisu ne izvajajo čip tuninga. Ga lahko na željo stranke naredijo, verjetno z dogovori. čip se pobriše v kolikor tovarna naredi nov flash za program. Takrat čipa ni ni... kako mi sliš da se z SW noben ne ukvarja? kaj misliš da je električar tam da veže avtoradje not?

lp
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov