(Ales) je napisal/-a:Pro_Tuning je napisal/-a:KKK K24 od Audija 2.2 turbo. Sesalni kolektor je bil narejen doma.
Izpusni kolektor prav tako od Audija 2.2 turbo.
Dve jekleni tesnili drzita brez problema. Razno zato ker sta celi kovinski.
Odvisno za koliko dobis rabljen izpusni del od Audija. Turbina, wastegate, izpusni kolektor. Nato se elektronik\, v tem primeru je bil vgrajen Megasquirt. Dodaj se intercooler, vecje injektorje za gorivo ter po moznosti se vecjo pumpo za gorivo.
Pod 2000 EUR bolj tezko. Bolj proti 3000.a1986a je napisal/-a:kaksna turbina je bla gor?
kolektor,downpipe.domaca izdelava?
sesalni koletkor od 1.8 20v?
sem meu ze v mislih to ampak nekak nevem kolk bi zdzala dihtunga na glavi glede na top da je treba dat dve jekene skupaj.
za kolk gnara si pa ti to naredil?
2.2T je 5 cilindor, 2.0 16v pa 4je. Ni mi jasno kako to skupaj skombinirate
Strokovnjak je napisal/-a:Jaz sem imel GTI-ja 16V, ki je imel menjan tisti čip, prejšnji lastnik mi je dal tudi originalnega, če bi si zaželel avto vrniti v originalno stanje. Dejstvo je, da "čipan" avto ni letel kaj več od 220 km/h (kar naj bi tudi s tovarniškim čipom), sej je pa čipanje ugodno poznalo na porabi, saj je bila ta ob normalni vožnji vedno okoli 8 litrov na ves tank - preračunano, tudi na 7,5 se ga je lahko spravilo in to s čisto dinamično vožnjo. Zato sem avto pustil čipan, saj sem delal dosti kilometrov, občutka da bi zaradi tega pridobil neke omembe vredne konje pa res nikoli nisem imel, poleg tega ima avto tudi obupno dolga prestavna razmerja.
Strokovnjak je napisal/-a:Po tovarniških specifikacijah sigurno končna hitrost ni 230 km/h. Gume sem imel 205 55 15, kar mislim da je tudi original mera. Je pa res, da se je čipan zavrtel nad 7200 obratov, koliko se pa ne spomnim več, ker sem ga prodal pred več kot 2 leti.
Blinder je napisal/-a:lukavr6 je napisal/-a:16v gti trojka, roko na srce ne gre nikamor. ma 150 konjev, ki pa so žal samo na papirju.
Mogoče gre slabo pod 4000 rpm, zato praviš tako.
dejan84 je napisal/-a:http://www.afunnystuff.com/forumpics/you_win_the_prize.jpg
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov