Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Re: CHIP TUNING ZA VW GOLF VI

Napisal/-a vojkostar Pe jan 21, 2011 4:07 pm

tehle mašin se še lep cajt ne bo dal čipat ;).no baje enkrat polet al pa konc leta zna bit kak izum

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe jan 21, 2011 7:20 pm

Za chip tuning 1.6 tdi potrebuješ čitalnik z Can-Bus s katerim lahko potegneš dol program iz računalnika ki je v avtomobilu in naložiš novega s katerim chipaš avto

A z USB 3.0 pa ne gre.

Spet sem kupil napačen laptop. :evil:

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe jan 21, 2011 11:49 pm

hahahahahaha :)
RSA ključ za mape pa apde iz neba dol vmes, večina naprav za čipanje stane ke od 3000€ pa anprej, tud 6 jurjov ni noben problem.
če bi blo res tok na izi da maš tist crap za 3k+ ojru bi že vsi čipal te mapine ne sam abt

Uporabniški avatar
gorav
Nov uporabnik

Kraj: VELENJE

Napisal/-a gorav Ne jan 23, 2011 8:17 am

Podjetje RSR ima v ponudbi chip tuning za golfe VI TDI pridobitev 15 konjev in 35 Nm navora in cena okoli 600 €. Se mi zdi mala pridobitev za toliko denarja, ali se mogoče motim. Poraba goriva naj bi bila še nekoliko manjša, ima kdo izkušnje s tem.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Ne jan 23, 2011 8:56 am

Nič ne rabiš čakat.
Tuning box je že na voljo, koliko dobiš na moči je odvino od motorja, cena pa okoli 100 eur.
Jaz sem že dal enega v Golfa VI 2.0 TDI 110 KM, pa se do sedaj ni nič zgodilo z motorjem in se tudi ne bo.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po jan 24, 2011 1:13 pm

RSR daje box notr za teh 650€
katera znamka je tok draga ni težko ugotovit

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po jan 24, 2011 1:48 pm

vojkostar je napisal/-a:RSR daje box notr za teh 650€

Čaki mal, RSR daje not boxe? A se hecajo? Pa a niso boxi poden pa to?! :shock:
Na koncu se bo izkazal, da le niso tolk slabi. :roll:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 24, 2011 2:12 pm

hippo je napisal/-a:

A je res treba še v tej temi začet to debato? :D

Koliko konjev se pa pridobi z boxom pri 2.0TDI 110KM, glede na to, da ima s tuningom potencial teoretično tudi do 180KM, 150-160, pa sploh ne bi smel bit problem?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po jan 24, 2011 2:18 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:

A je res treba še v tej temi začet to debato? :D

Koliko konjev se pa pridobi z boxom pri 2.0TDI 110KM, glede na to, da ima s tuningom potencial teoretično tudi do 180KM, 150-160, pa sploh ne bi smel bit problem?

134 KM.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po jan 24, 2011 3:16 pm

stainbauer boxi niso pocen, kok so dobri pa ne vem

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe apr 22, 2011 6:35 am

Torej zadeva je taka:
sprobal 3 različne boxe na tej 1.6 105 KM bluemotion mašini in zadeva ni ravno ok za ta motor.
Bolj ko ga naviješ, bolj se sliši mašino. Pri dobrem povečanju moči postane motor pri višjih obratih preglasen, sliši se ga kot kakšnega mrzlega PD.
Ko moč zmanjšuješ se posledično tudi glasnost manjša.
To se dogaja samo tem motorju. Pri 2.0 TDI 110 KM CR se to ne dogaja, pa tudi na drugih CR motorjih se to ne dogaja.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe apr 22, 2011 12:01 pm

očito box ni najbolša rešitev

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe apr 22, 2011 12:48 pm

vojkostar je napisal/-a:očito box ni najbolša rešitev

Lahko se motim, ampak mislim, da bi se ista zadeva pojavila tudi pri čipanju (ker poleg ostalega tudi povečuje vbrizg).
Govorim samo za ta motor.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe apr 22, 2011 1:08 pm

hippo je napisal/-a:Torej zadeva je taka:
sprobal 3 različne boxe na tej 1.6 105 KM bluemotion mašini in zadeva ni ravno ok za ta motor.
Bolj ko ga naviješ, bolj se sliši mašino. Pri dobrem povečanju moči postane motor pri višjih obratih preglasen, sliši se ga kot kakšnega mrzlega PD.
To se dogaja samo tem motorju. Pri 2.0 TDI 110 KM CR se to ne dogaja, pa tudi na drugih CR motorjih se to ne dogaja.

Na koliko pa naj bi se povečala moč na 1.6TDI 77kW? Kar se tiče hrupa in CR TDI motorjev, je popolnoma ista zgodba tudi na močnejših različicah (2.0TDI). Nad 4000 obratov je sam hrup, dejansko pa ne vleče več.

p.s: moja Octavia 1.6TDI ima trenutno skoraj 3000km in se mi zdi da je moči povsem dovolj (za normalna prehitevanja in potovalno hitrost 140-150kmh na AC). Velik minus je samo "luknja" pod 2000rpm. Pri speljevanju je treba dodati kar nekaj gasa. Stari PD-ji (tudi 90-konjski) z mesta speljejo praktično brez gasa, medtem ko bi CR takoj ugasnil. To se pozna tudi med vožnjo, saj mu v teh nizkih obratih manjka navora.
Tako, da bi bilo super, če bi se s čipanjem samo malo lepše razporedil navor oz. premaknil v nižje obrate.
Moči sicer ni nikoli dovolj, vendar je dejansko ne potrebuje, saj je ta motor mišljen za šparanje, ne pa za hitro vožnjo in to nalogo opravlja odlično. ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe apr 22, 2011 8:06 pm

peroRS je napisal/-a:Stari PD-ji (tudi 90-konjski) z mesta speljejo praktično brez gasa, medtem ko bi CR takoj ugasnil. To se pozna tudi med vožnjo, saj mu v teh nizkih obratih manjka navora.
Tako, da bi bilo super, če bi se s čipanjem samo malo lepše razporedil navor oz. premaknil v nižje obrate.

to, da je PD speljal z mesta praktično brez gasa, gre zahvalit zasnovi motorja - 8 ventilska glava je v takih primerih zakon_in za dizla tudi čisto dovolj. Nad 4000, da bi še vlekel, je več kot utopija, čeprav se CR zavrti do 5200 (neumnost( ker "moment" začne zgubljat že pri 3500))

To, ko govoriš, da bi s čipanjem razporedili navor, se praktično da, vendar je potem stroj mrtev že od 3000 dalje, pri 1200 pa ne dela najbolje(se zaganja)
Nekaj v tej smeri je že tovarna 2008 (na začetku prihoda A4) izvajala vpoklic (nalaganje novega softwera) sem takrat to tudi naredil, vendar smo po nekaj mesecih vrnili v prvotno stanje, pač ko se navadiš na to "težko" speljevanje ti zadeva niti ni moteča, mam iz garaže malo brega in sem naštudiral kako brez pretiranega hrupa in obrabe sklopke speljevat.....

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe apr 22, 2011 10:55 pm

peroRS je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:Torej zadeva je taka:

Na koliko pa naj bi se povečala moč na 1.6TDI 77kW? Kar se tiče hrupa in CR TDI motorjev, je popolnoma ista zgodba tudi na močnejših različicah (2.0TDI). Nad 4000 obratov je sam hrup, dejansko pa ne vleče več.

p.s: moja Octavia 1.6TDI ima trenutno skoraj 3000km in se mi zdi da je moči povsem dovolj (za normalna prehitevanja in potovalno hitrost 140-150kmh na AC). Velik minus je samo "luknja" pod 2000rpm. Pri speljevanju je treba dodati kar nekaj gasa. Stari PD-ji (tudi 90-konjski) z mesta speljejo praktično brez gasa, medtem ko bi CR takoj ugasnil. To se pozna tudi med vožnjo, saj mu v teh nizkih obratih manjka navora.
Moči sicer ni nikoli dovolj, vendar je dejansko ne potrebuje, saj je ta motor mišljen za šparanje, ne pa za hitro vožnjo in to nalogo opravlja odlično. ;)

Stari PD motorji so bili znani po ogromnem navoru v nizkih obratih.
Box poveča moč iz 77kW (105 KM) na cca 94kW (128 KM). Problem pri tem motorju ni generalna glasnost ampak če ga preveč naviješ se začne dogajat, da slišiš zvok kot pri PD motorju, ventile in dročnike. Pri 2.0 TDI je zvok vedno enak, ni razlike, pri tem 1.6 105 KM so pa očitno zadeve že zelo na meji in je povečevanje moči nepriporočljivo. Me pa zanima, če se to isto dogaja tudi pri klasičnem čipanju.

Uporabniški avatar
gorav
Nov uporabnik

Kraj: VELENJE

Napisal/-a gorav Ne maj 15, 2011 8:34 am

Pri novih motorjih 1.6, 105KS se res pozna manjši navor pri nižjih obratih, tako se res ne more primerjati z 1,9, 90KS. Se mi je namreč že zgodilo, da mi je pri speljevanju ta novi že ugasnil, pri staremu se to ni zgodilo nikoli. Razmišljal sem, da bi se prav navor v nižjih vrtljajih s čipom povečal, ker končna hitrost je že sedaj dovolj visoka. Pri speljevanju še posebej v križiščih, kjer se moraš hitro vključiti v promet, pa 1,6 motorju kar precej zmanjka. Ima kdo že čip v omenjenem motorju in kakšne so ugotovitve?

mico26
Nov uporabnik

Napisal/-a mico26 Po dec 26, 2011 12:50 pm

js sem čipiru golfa 5 77kw 105km na 149km in zelo vlka razlika v vožnji:))avto je veliko bolj poskočen k je bil prej..en tip mi je naložu datoteko,ki je bila čipirana rsr in dela v nulo..

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po dec 26, 2011 1:15 pm

mico26 je napisal/-a:js sem čipiru golfa 5 77kw 105km na 149km in zelo vlka razlika v vožnji:))avto je veliko bolj poskočen k je bil prej..en tip mi je naložu datoteko,ki je bila čipirana rsr in dela v nulo..

To je 1.9 tdi, ker golf V ni imel še 1.2 tsi in niti 1.6 tdi.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po dec 26, 2011 1:25 pm

mico26 je napisal/-a:js sem čipiru golfa 5 77kw 105km na 149km in zelo vlka razlika v vožnji:))avto je veliko bolj poskočen k je bil prej..en tip mi je naložu datoteko,ki je bila čipirana rsr in dela v nulo..

Bom počakal, ko se boš oglasil na forumu da rabiš nove odmične, pa še kakšno turbino.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov