danijelg je napisal/-a:Če mi je prej P206 dizel pil 5,5 - 5,9 l/100km, mi sedaj pije 5,0 - 5,4 l/100 km. torej 9% in 8,5%.
jao da se vam da tok s porabo ukvarjat

danijelg je napisal/-a:Če mi je prej P206 dizel pil 5,5 - 5,9 l/100km, mi sedaj pije 5,0 - 5,4 l/100 km. torej 9% in 8,5%.
danijelg je napisal/-a:Živijo!
Polno vprašanj. In jaz nimam vseh odgovorov.
Slovenski Urad za meroslovje je neodvisna inštitucija.
Dvomim, da jih sponzorira Petrol, Zlatarna Celje, … Unior.
Preden sem jaz to kupil, so mi pokazali potrdila iz laboratorijskega testiranja pri Eutropa.de in Boschu. Testirano na Fordu, BMWju in Audiju. Ampak papir je pač papir.
Kot mi je znano po standardu SAE_J1321 se testira vozilo z zunanjim rezervoarjem.
Pri notranjih rezervoarjih je večja negotovost, ker so običajno tako oblikovani, da je na vrhu zrak, če pa se vozilo malo ''preruka'' se potem ta zrak izpodrine in se gorivo zapolni. Težko je ugotoviti, kdaj je zrak v celoti odšel ven in koliko goriva smo dodali. Negotovost je s tem večja.
Pri preizkušnjah na cesti je dobro opraviti progo vsaj nekje okoli 450 km.
Nato je potrebno to ponoviti, ko je (čarobna) naprava vgrajena na vozilo.
Torej je veliko spremenljivk, kot pri vsakodnevni, običajni vožnji.
Potrebno je samo spremljati porabo pred in po vgradnji. Če polniš rezervoar dvakrat tedensko in imaš običajno vedno isto pot in enako vožnjo, se razlika opazi.
Drugače pa pojdi na tehnični servis in naj ti izmerijo moč motorja in izpušne pline pred in po vgradnji naprave.
Kako potekajo testiranja pa lahko vidiš na http://www.pavetrack.com
Če pa kdo misli, da industrija dela za dobrobit človeka in da avtomobilistične revije objavljajo članke brez, da zaračunajo zanje, se hudo moti.
Za vsa ostala vprašanja nimam odgovorov.
Sem napisal vse kar mi je znanega.
Lep pozdrav!
danijelg je napisal/-a:Za konec vam posredujem še konkurenta od Drion_a.
To je Supertech in uvoznik je v Izoli.
Drion se na nemškem ponaša z referenco DB Schenkerja in ducate drugih avtoprevoznikov ter velikih ogrevalnih sistemov.
Supertech je pa pri nas pridobil SiQ certifikat pri uradu za meroslovje (standard SAE_J1321 ). Ima pa domačo referenco v Streetouru iz Portoroža.
Če je Streetour potrdil prihranek goriva na vožnji do Španije in nazaj je pa že nekaj.
Tako, da pojdite na net in poglejte njihove reference.
Sladokuscem pa prilagam eno ameriško stran, kjer je en zavod, ki testira dobesedno vse legende in ideje, ki jim pridejo na trg v ZDA.
Meni je najljubša tista, ko centrirajo gume na priklopnikih in prikolicah tovornjakov ter s tem prihranijo 2,2% goriva. Priznavajo pa 0,2% napako v meritvi.
Pri nas se to ne izvaja.
http://www.pavetrack.com
Splet je prav lepa stvar, če iščeš, najdeš.
LP vsem.
Uživajte.
ule je napisal/-a:Nekako mora upravičiti denar, ki ga je zapravil za to.
lisko je napisal/-a:ule je napisal/-a:Nekako mora upravičiti denar, ki ga je zapravil za to.
Ja no ja jaz sem zmetal prek 2 jurja za to ,da imam sedaj za slaba dva litra manjšo porabo
~toMmy~ je napisal/-a:Obnovil je Jeep-a, pa mu ga je zdaj škoda za po terenu!
lisko je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Obnovil je Jeep-a, pa mu ga je zdaj škoda za po terenu!
Terena je videl pri meni v štirih letih lih 2 uri....pa sem z njim naklepal že prek 40 tisoč km....
Je pa šlo nekako tako:
Takoj ob nakupo poraba od 10 do 11.5
Po obnovi črpalke in šob, poraba od 9.7 do 11
Po obnovi celega motorja ter nove turbine od 8.9 do 10
Po kompletni obnovi (amortizerji,kugle,sklopka, vsa olja,križi,komplet zavor...) od 8.5 do 9.6
Pa niso to merjenja vsakič , ko bi si zmislil....ampak imam vso zgodovino tankanja in del opisana v posebnem zvezku.
Za 1690 kg težko kravo, ki ima upor kot , da bi tiščal keson po cesti, ter ob enem žene poleg še vse pogone (reduktor se stalno vrti,prednji dif se stalno vrti,prednji kardan se stalno vrti...ob vklopu pogona dejansko samo priklopiš en sinhron...).
2499ccm in 115PS 4 cilindrc.
225/75/15 gume na železnih platiščih kjer sta dve težji od marsikterga 4 kolesnega paketa na tem forumu....Se mi zdi tole smešno nizka poraba in sem prav začuden , ko kdo omeni , da ima na 1.9 mlinčku super duper nizkim uporom zraka in ne vem kakimi energy saver gumami porabo 6 ali več.....Pa boste rekli ja ima pa 150 konjev.....ja hudiča sej jih ne rabiš skoz.
Vožen pa kot vsaki normalni cestni avto.
Če bi kupil še tale driska puwer bi prišel s porabo na 5...resna konkurenca kakemu fuweju.
lisko je napisal/-a:Mam ga dobre 9 mescev in v tem času nardil z njim 20.000km od tega tudi dosti po terenu....kopanje,ritje v blatu ( tako da se je naslonil na trebuh) driftanje po makdamskih cestah ( RWD ruls) premgovanje vzponov tako da se z vlečno kluko vleče po tleh ( zadnje kole dvigne in drsi sam po kluki) in podobno mu ni tuje.....Nikoli pustil na cesti nikol odpovedal čeprav ima zavidljivo kilometrino.
~toMmy~ je napisal/-a:lisko je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Obnovil je Jeep-a, pa mu ga je zdaj škoda za po terenu!
Terena je videl pri meni v štirih letih lih 2 uri....pa sem z njim naklepal že prek 40 tisoč km....
Je pa šlo nekako tako:
Takoj ob nakupo poraba od 10 do 11.5
Po obnovi črpalke in šob, poraba od 9.7 do 11
Po obnovi celega motorja ter nove turbine od 8.9 do 10
Po kompletni obnovi (amortizerji,kugle,sklopka, vsa olja,križi,komplet zavor...) od 8.5 do 9.6
Pa niso to merjenja vsakič , ko bi si zmislil....ampak imam vso zgodovino tankanja in del opisana v posebnem zvezku.
Za 1690 kg težko kravo, ki ima upor kot , da bi tiščal keson po cesti, ter ob enem žene poleg še vse pogone (reduktor se stalno vrti,prednji dif se stalno vrti,prednji kardan se stalno vrti...ob vklopu pogona dejansko samo priklopiš en sinhron...).
2499ccm in 115PS 4 cilindrc.
225/75/15 gume na železnih platiščih kjer sta dve težji od marsikterga 4 kolesnega paketa na tem forumu....Se mi zdi tole smešno nizka poraba in sem prav začuden , ko kdo omeni , da ima na 1.9 mlinčku super duper nizkim uporom zraka in ne vem kakimi energy saver gumami porabo 6 ali več.....Pa boste rekli ja ima pa 150 konjev.....ja hudiča sej jih ne rabiš skoz.
Vožen pa kot vsaki normalni cestni avto.
Če bi kupil še tale driska puwer bi prišel s porabo na 5...resna konkurenca kakemu fuweju.
lisko je napisal/-a:Mam ga dobre 9 mescev in v tem času nardil z njim 20.000km od tega tudi dosti po terenu....kopanje,ritje v blatu ( tako da se je naslonil na trebuh) driftanje po makdamskih cestah ( RWD ruls) premgovanje vzponov tako da se z vlečno kluko vleče po tleh ( zadnje kole dvigne in drsi sam po kluki) in podobno mu ni tuje.....Nikoli pustil na cesti nikol odpovedal čeprav ima zavidljivo kilometrino.
Kaj zdaj?
lisko je napisal/-a:Kaj sem par postov nazaj napisal....enim se da![]()
Ko sem bil v lj na srečanju je bila demo vožnja, ki je trajala vsega 2 minuti.....in v teh dveh minutah je z zadnjim difom ril po blatu....s kljuko vlekel po zemlji....ob vsem tem pa še z menjalniškim nosilcem butnil ob nasip zemlje....vse to v dveh minutah
lisko je napisal/-a:....Se mi zdi tole smešno nizka poraba in sem prav začuden , ko kdo omeni , da ima na 1.9 mlinčku super duper nizkim uporom zraka in ne vem kakimi energy saver gumami porabo 6 ali več.....Pa boste rekli ja ima pa 150 konjev.....ja hudiča sej jih ne rabiš skoz.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov