Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: Tuning box iz ebaya

Napisal/-a xxl Sr dec 29, 2010 4:30 pm

-nimam časa citirat druge,ampak kolilo sem opazil,vsi ponudniki pišejo enako,vsi boxi,ki se montirajo na skupni vod,neglede na ceno,delujejo na enakem principu
-za podrobnosti se obrnite na njih,če ni to poslovna skrivnost,vam mogoče odgovorijo
-verjamete reklamam,recimo o pralnih praških?
-pa jih porabimo na tone,obstajajo pa pralni stroji brez praška
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če dec 30, 2010 1:05 pm

Hm....no sej se mi je kr zdelo...nekak ni odgovora. Le zakaj že? Hmm...
Bolj švoh primerjavo si dal.Kulk se pa spoznam na pralni prašek in reklame zanj, je pa tako, da vsi reklamirajo svoj prašek, da so z uporabo praška naše cape čiste.Kar je res.Pralni stroj pa se uporablja zato, da nam ni treba na roke prat.
tu pa se reklamira tuning-box, kateri se priklopi na skupni vod, ob tem pa tuning box ne dvigne pritiska goriva....Ne?Res ne? Kaj pa pol počne tam?Torej nič....in je ves "prirastek" konjev in navora s pomočjo tuning boxa le placebo efekt....Kar pa po navedbah nekaterih uporabnikov spet ni res in naj bi nekateri imeli ogromne prirastke moči in navora....vendar so vse le besede....grafov pa nikjer...Kak fajn...

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če dec 30, 2010 1:42 pm

-zato vsakemu kupcu,ki ni zadovoljen vrnejo denar,seveda ne po treh mesecih,tako,kot ti tuner vrne stari program
-stvar deluje,želite to priznati eni,ali ne,v podrobnosti se ne bom spuščal,to so poslovne skrivnosti,ki jih vsak ponudnik ima
-če rabiš dokaz,se zapelji do mene pa ti demonstriram,takoj,vklop-izklop ;)
-koliko KM dobiš in ali pri čipanju dobiš več,niti ni pomembno,če si zadovoljen
-po drugi strani vsi bi veliko konjev,v isti sapi pa ga skrbi kaj bo z motorjem,prdnit in stisnit istočasno ne gre,torej vsak naj se sam odloča,jaz ne prepričujem nobenega
-adijo
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če dec 30, 2010 2:11 pm

tuning boxi delajo, samo kako dobr je ap druga, eni so ok spet eni ne, osebno mam raje tuning če je možno, ker se da v posameznem območju vrtljajev naštimat različne parmetre

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če dec 30, 2010 2:17 pm

Waaaw.....jaka fora...ponudnik ima "poslovne" skrivnosti glede delovanja te napravce....torej, recimo, če nekega interesenta zanima nakup takšne napravce, potem lahko tega interesenta lahko zanima samo to, koliko KM in navora bo pridobil. Ne sme ga pa zanimat princip delovanja napravce,niti v kakšnem delovnem območju motorja lahko pričakuje prirastek, kot tudi ne kakšne so lahko negativne posledice uporabe te napravce.Najlažje je napisat +25% moči in navora, priklop na FRP senzor za "obdelavo" podatkov in da ne dvigne tlaka goriva. Jok..sploh ne :D

Ne, hvala...takšnega neprepričljivega dokaza,ki temelji na "poslovnih" skrivnostih ne potrebujem v svojem avtu. Mam raje original :P

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če dec 30, 2010 2:25 pm

Trijoadijo:
1. če rabiš grafe ti jih z veseljem pokažem
2. seveda dvigne pritisk v railu, kako bi pa drugače povečal dotok. Ampak da ne bo pomote, isto naredijo tudi pri čipiranju, s tem, da box ne dviguje pritiska turbine, pri čipiranju pa. Tako, da v bistvu je box bolj ziher varianta kot pa software. Seveda pa lahko pri softwareju štimaš vsak parameter, pri boxu pa ne. Saj zato je pa software tudi dražji (razen če ga sam ne čipaš z Galetto-tom ali pa KWP-jem).

Kako box deluje? Odvisno od tega, za kateri motor je narejen.
Če govorimo o common railu je to tako, da box daje nižje podatke ECU-ju glede pritiska v railu kot je v resnici. Posledično ECU povečuje pritisk. AMPAK VSE V TOLERANCAH! Ker ko presežeš mejno vrednost ti ECU javi napako vbrizga in ga moraš znižat. Se pa ta napaka pri 95% avtomobilov ne zapiše v računalnik in se tudi sama zbriše po pravilni nastavitvi.
Ne glede na to, da je 95 % boxov za common rail "enakih" na koncu vseeno ni tako.
Razlikujejo se predvsem po:
- "mapi", ki jo imajo gor
- številu map, ki jih lahko izbiramo
- procesorju, ki obdeluje podatke (danes je standard vsaj 20MHz procesor)
- načinu nastavljanja
- mikro nastavljanju
- koliko kanalni so (na koliko senzorjev se priklopijo)

Torej, ni vsak box enak. Ker sem vgradil kar nekaj boxov različnih proizvajalcev lahko to z gotovostjo trdim.
Kar se varnosti in tveganja tiče je pa tukaj predvsem odgovornost tistega, ki box vgrajuje, ker mora točno vedeti kaj se lahko dogaja z boxom in motorjem, sploh če je box preveč odprt in potem imamo lahko probleme. Pa tudi pravilno mora informirat tistega, ki ga kupuje, da ne bo potem lastnik čaral po boxu in potem je za vse kriv prodajalec.
Saj ni to taka čudežna škatlica da samo gor priklopiš en ekola, že dela.
A je to sedaj boljši odgovor.
Jaz najraje vidim, da tisti, ki pri meni kupijo box le tega prej stestirajo. To pomeni, da NIHČE ne kupi placebo, amapak točno vejo kaj imajo po vgradnji.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če dec 30, 2010 3:35 pm

Torej, po tvojem odgovoru sodeč....italijani spet serejo gluposti (glej prejšnjo stran in moje vprašanje). Pol pa bod heroj pa kupi kaj od njih :D
Glede na to, da mi je common rail motor in njegovo delovanje dokaj znano, bi te popravil. Če imaš nek box z več "mapami" (kar dvomim da so, glede na to, da se "moč in navor" nastavljata preko nekega...trimerja) in če nastaviš na "najmočnejšo mapo", potem s to nastavitvijo box zlaže ecu, da je na frp senzorju (na common-railu) premalo pritiska.Ko pa ecu hoče dvignt pritisk na predpisano vrednost in mu to ne uspe, čeprav je v resnici od črpalke že stisnu ven vse kar se da, pa pribije ven napako vbrizga goriva oz. faulty high pressure injection pump. Se pravi, da box forsira črpalko,kar pomeni, da jo tudi kaj kmalu lahko hudič vzame oziroma se obrabi. Kaj pa to pomeni, pa vsi vemo.
Hm...praviš, da box ne dvigne pritiska turbine in je zato bolj ziher od sw-ja?Hm...a recimo ti sploh veš, kaj in kako krmili pritisk turbine z spremenljivo geometrijo?
Nekako me tudi ti nisi prepričal s tuning-boxom.Le kako ni to neka škatlica s kupčkom uporov v njej, ki bi jo samo priklopil,pa bi že delovala? Saj vsi proizvajalci veselo tulijo v polno luno, da je to plug´n´play zadeva. Torej,priklopiš, nastaviš neko "mapo" in voila. Levi pas, pa do konca gas.

LP!

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če dec 30, 2010 4:42 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Torej, po tvojem odgovoru sodeč....italijani spet serejo gluposti (glej prejšnjo stran in moje vprašanje). Pol pa bod heroj pa kupi kaj od njih :D
Glede na to, da mi je common rail motor in njegovo delovanje dokaj znano, bi te popravil. Če imaš nek box z več "mapami" (kar dvomim da so, glede na to, da se "moč in navor" nastavljata preko nekega...trimerja) in če nastaviš na "najmočnejšo mapo", potem s to nastavitvijo box zlaže ecu, da je na frp senzorju (na common-railu) premalo pritiska.Ko pa ecu hoče dvignt pritisk na predpisano vrednost in mu to ne uspe, čeprav je v resnici od črpalke že stisnu ven vse kar se da, pa pribije ven napako vbrizga goriva oz. faulty high pressure injection pump. Se pravi, da box forsira črpalko,kar pomeni, da jo tudi kaj kmalu lahko hudič vzame oziroma se obrabi. Kaj pa to pomeni, pa vsi vemo.
Hm...praviš, da box ne dvigne pritiska turbine in je zato bolj ziher od sw-ja?Hm...a recimo ti sploh veš, kaj in kako krmili pritisk turbine z spremenljivo geometrijo?
Nekako me tudi ti nisi prepričal s tuning-boxom.Le kako ni to neka škatlica s kupčkom uporov v njej, ki bi jo samo priklopil,pa bi že delovala? Saj vsi proizvajalci veselo tulijo v polno luno, da je to plug´n´play zadeva. Torej,priklopiš, nastaviš neko "mapo" in voila. Levi pas, pa do konca gas.

LP!

Črpalka ne dela nikoli na full. Če bi bilo tako, potem bi vsem riknila črpalka po 50kkm. Seveda ima tolerance, kar box izkoristi.
Ko hoče ECU (ne box sam, ampak posledično zaradi boxa ECU) dvignit pritisk nad še dovoljenim javi ECU napako. Box ne povozi varnostnih nastavitev, vse dela po tovarniških nastavitvah.
To se lahko pri nekaterih zgodi, pri drugih pa ne. Imaš tudi izvedbe boxov, pri katerih imaš dve opciji nastavljanja, prvo nastavljaš moč, z drugim pa nastavljaš kdaj box neha delat. To pomeni, da lahko nastaviš da box dela do recimo 3.500 rpm, naprej pa ne. Kar pomeni, da NIKOLI ne more črpalka delat na maksimumu.
Box ni škatlica s kupčkom uporov notri, prav tako ni to samo plug´n´play. Se znajdejo pri meni tudi taki, ko so nekaj nekje kupili, potem pa me sprašujejo zakaj jim box ne dela. :roll:
Pa še sliki, da se vidi, da niso notri samo 3je upori in 2 kondija:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Če dec 30, 2010 6:16 pm

Te lahko prosim da prepišeš podatke ki so na čipu (ne na nalepki), da pogledamo datasheete teh ic-jev in nam bo mogoče bolj jasno za kaj gre?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če dec 30, 2010 7:23 pm

O,ja. črpalka dela na full...kadar je to potrebno. Torej box nažene ecu, da črpalka začne prej (se pravi- dalj časa) delat na polno obremenitev od tovarniške nastavitve, kar pripelje do hitrejše obrabe črpalke.Super, res...nimaš kaj :)
Kar se pa tiče napake oz. kako pride do nje: Ecu vrže ven napako o prenizkem tlaku goriva, kadar pri polni (lahko tudi že pri delni) obremenitvi motorja ni izpolnjena zahteva po najnižjem predpisanem tlaku v skupnem vodu. Konkretno ford 1.8, 2.0 in 2.2 tdci (lynx in puma motorji): Max.tlak v skupnem vodu = 1400bar. Min. predpisani tlak v skupnem vodu = 1050 bar. Kar je pod 1050 bar, ecu javi napako in PAZI TO: ugasne motor.Zna bit zanimivo...sploh v kritičnih momentih vožnje.Do 1050 bar je še "vse ok".
Višjega tlaka pa ecu ne more prebrat iz frp senzorja (in podatek o tlaku goriva se bere le iz tega senzorja in ne iz nobenega drugega),dokler je tuning-box med frp senzorjem in ecu-jem. Če bi ecu imel podatek o višjem tlaku, bi ecu začel tlak goriva v skupnem vodu zmanjševat z regulatorjem na črpalki.Sej zato pa je tam.Torej, od tuning-boxa ne bi bilo nobene koristi. Sej konc koncev...tudi tako ali tako ni nobene koristi od teh boxov.

P.s.: Na nekoč dostopnem http://www.ffoc.co.uk forumu so fantje testirali več tuning/power box-ov različnih cenovnih razredov. Maksimalni prirastek powerbox-a je bil okoli 15KM na 1.8 tdci 115KM motorju.Box je bil nekoliko višjega cenovnega razreda- mislim da okoli 300-350 funtov. Ostali so imeli prirastek od 3-8KM. Proizvajalci pa so obljubljali od 135 - 143 (tisti cenejši), nekateri pa tudi 152KM. In od tega so bili vsi za priklop na frp senzor.

LP!

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če dec 30, 2010 7:40 pm

Ok, trijoadijo, ne vem s katerega planeta si sicer ti, ampak podatki o povečanji moči DRŽIJO! Tudi v praksi!
A si ti slučajno tuner, pa mal šimfaš boxe al kaj?!
Res ne vem, zakaj bi ljudje, med katerimi so tudi mehaniki na servisih (uradni in neuradni) to reč kupili, če zadeva ne špila?!
Pa tudi kakšen policaj se vmes najde. ;)
Po tvoje bi vse firme iz Nemčije propadle, ker bi jih ljudje tožili zaradi poškodb na motorjih?!
Mogoče ste pa ljubosumni, ker nekateri boxi dejansko delajo, vi ste pa moral čipat motor pa dat 600 eurov za to?!

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če dec 30, 2010 7:41 pm

fičfirič je napisal/-a:Te lahko prosim da prepišeš podatke ki so na čipu (ne na nalepki), da pogledamo datasheete teh ic-jev in nam bo mogoče bolj jasno za kaj gre?

Ne morem, ker se nič ne vidi. Bi moral celo vezje ven vzet, pa še takrat ne vem kaj bi se na čipu videl.
Če enega kupiš ga pač lahko zdemoliraš na čast znanosti. ;)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če dec 30, 2010 8:01 pm

hehe...jest sem iz planeta imenovanega Zemlja. Iz katere lune si pa ti?no ja...podatki o povečanju...hajd, pogojno držijo. Vendar ne nikoli v taki meri, kot proizvajalci/prodajalci trdite.
bodi vesel, da nisem tuner...:P
Lej, moj point sem dokazal že eno stran nazaj. Pač...proizvajalci/prodajalci teh boxov serejo neumnosti. Prav tako so to dokazali fantje iz http://www.ffoc.co.uk.
cccc....jok....nimam avta čipanga...sem neki razmišljal v tej smeri, vendar naši tunerji nekako niso dorasli fordu, box je pa samo eno sranje, tako da še vedno vozim na stock :P

BTW: Zakaj pa fičfiriču ponujaš, da kupi box in ga naj potem demolira na čast znanosti? Zakaj pa mu ga ne bi v čast znanosti in v dokaz, kaj je to zaena stvar podaril? Pa naj nas fičfirič razsvetli, kaj je to zaen IC notri...oziroma kakšna je njegova naloga...in ali je v njem shranjen kakšen SW. Konec koncev bi si lahko s tem naredu eno veliko promocijo....v kolikor tvoje navedbe držijo.

LP

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če dec 30, 2010 8:35 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:hehe...jest sem iz planeta imenovanega Zemlja. Iz katere lune si pa ti?no ja...podatki o povečanju...hajd, pogojno držijo. Vendar ne nikoli v taki meri, kot proizvajalci/prodajalci trdite.
bodi vesel, da nisem tuner...:P
Lej, moj point sem dokazal že eno stran nazaj. Pač...proizvajalci/prodajalci teh boxov serejo neumnosti. Prav tako so to dokazali fantje iz http://www.ffoc.co.uk.
cccc....jok....nimam avta čipanga...sem neki razmišljal v tej smeri, vendar naši tunerji nekako niso dorasli fordu, box je pa samo eno sranje, tako da še vedno vozim na stock :P
LP

Nekateri (ne vsi) proizvajalci v Nemčiji dejansko stestirajo box na valarjih, tako da podatki držijo. Je pa tudi res, da nekateri malce napihnejo številke.
Jaz sem že večkrat predlagal takim kot si ti, da jim free of charge vgradim box in da lahko grejo preverit številke (katere jim posredujem) na valarjih. Sam noben noče plačat valarjev...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če dec 30, 2010 9:07 pm

Jaz pa povem tebi in vsem takšnim kot si ti, da en box si lahk tut sam vgradim in nimate šans, da bi mi ti ali kdorkoli drug na kakršnkoli način brkljal po avtu,kaj šele po engine managmentu.
Box-a pa pri meni ne boš videl vgrajenega, žal.
Zakaj pa jim ti ne bi plačal valerjev in jim s tem dokazal svoj prav. Konec koncev bi s tem marsikomu zaprl gofljo----tudi meni :)
BTW: 2,5 minute dela ti drugače računaš? Koliko pa? :D

LP!

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Če dec 30, 2010 9:25 pm

No, da ne bo samo baba čula, baba rekla. Jaz z novitecom sodelujem že več kot 5 let in do sedaj z njihovimi boxi ni bilo niti enega problema. Tukaj je pa graf kolegovega bivšega stilota, na katerem je bil zmontiran Novitec Powerrail:
Slika

Šlo je za 1.9 mjet motor s serijskimi 120HP, pri novitecu obljubljajo z boxom 144HP, na valjih pa je pokazalo 147,7HP. Tudi sam sem imel v svojem bivšem stilotu zmontiran Novitecov box (in je še vedno zmontiran pri novem lastniku avta) in sem bil z zmogljivostmi zelo zadovoljen, grafa pa na žalost nimam, ker avto s svojimi 7cm od tal ni bil sposoben zapeljat na valje. Poraba pa je tudi padla, kot obljubljajo (realna in ne po potovalnem računalniku) - z 20" feltnami sem imel povprečno porabo v 5000km 5,6L/100km.
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če dec 30, 2010 9:34 pm

Evo en graf od 150 KM Crome z boxom
Slika
Če ne verjameš da je samo z boxom pa preberi zadnje 2 strani kjer lastnik crome to potrjuje
http://www.fiat-klub.si/forum/viewtopic ... highlight=
Tudi sam imam box in je razlika očitna in se z 3-8 konji ne bi toliko poznalo in tudi vztrajnika ne bi rabil menjat zarad tega (vztrajnik sem menjal ker je vibriral in ima vsaj 220000 km za sabo in da ne bo kdo spet brihten da je to zarad boxa naj povem da sem ga imel pri 165000 km na čipanju in je ravno tako vibriral in ravno iz tega razloga se nisem odločil za čipanje...)
In ja tudi sam ne bi kupil boxa če bi dobri tunerji čipanje prodajali za normalen denar,ampak da mi bo pa vsak ki se s tem ukvarja za min. 300€ prodal eno mapo ki jo je snel bog ve kje pa qrc gleda...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če dec 30, 2010 9:37 pm

Pa nekje v eni temi sem zasledil da imajo razni tunerji polne škatle teh smeti (boxov) ki so jih strankam ob čipanju ven pobrali...Če jim dela gužvo naj pokličejo mene jih odpeljem vse.Zastonj.

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 Če dec 30, 2010 9:38 pm

Lp!
Se torej sploh splača dajat takšen box v avtomobil, ki ima 280 000km ?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če dec 30, 2010 9:47 pm

No, to je že malo lepše. končno nekdo celo z grafi. Ampak še vedno je vprašljiv način delovanja. Je pa res, da sem tudi videl razkuhan TDI in JTD motor zaradi tuning-boxa (se mi zdi, da sem neki že pisal o tem na tem forumu).

čare je napisal/-a:In ja tudi sam ne bi kupil boxa če bi dobri tunerji čipanje prodajali za normalen denar,ampak da mi bo pa vsak ki se s tem ukvarja za min. 300€ prodal eno mapo ki jo je snel bog ve kje pa qrc gleda...

Takšno mnenje imam tudi sam.....ob tem, da naši slo tunerji še ne znajo optimirat forda preko obd-ja.

LP!
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov