TrijoAdijo je napisal/-a:Torej, po tvojem odgovoru sodeč....italijani spet serejo gluposti (glej prejšnjo stran in moje vprašanje). Pol pa bod heroj pa kupi kaj od njih
Glede na to, da mi je common rail motor in njegovo delovanje dokaj znano, bi te popravil. Če imaš nek box z več "mapami" (kar dvomim da so, glede na to, da se "moč in navor" nastavljata preko nekega...trimerja) in če nastaviš na "najmočnejšo mapo", potem s to nastavitvijo box zlaže ecu, da je na frp senzorju (na common-railu) premalo pritiska.Ko pa ecu hoče dvignt pritisk na predpisano vrednost in mu to ne uspe, čeprav je v resnici od črpalke že stisnu ven vse kar se da, pa pribije ven napako vbrizga goriva oz. faulty high pressure injection pump. Se pravi, da box forsira črpalko,kar pomeni, da jo tudi kaj kmalu lahko hudič vzame oziroma se obrabi. Kaj pa to pomeni, pa vsi vemo.
Hm...praviš, da box ne dvigne pritiska turbine in je zato bolj ziher od sw-ja?Hm...a recimo ti sploh veš, kaj in kako krmili pritisk turbine z spremenljivo geometrijo?
Nekako me tudi ti nisi prepričal s tuning-boxom.Le kako ni to neka škatlica s kupčkom uporov v njej, ki bi jo samo priklopil,pa bi že delovala? Saj vsi proizvajalci veselo tulijo v polno luno, da je to plug´n´play zadeva. Torej,priklopiš, nastaviš neko "mapo" in voila. Levi pas, pa do konca gas.
LP!
fičfirič je napisal/-a:Te lahko prosim da prepišeš podatke ki so na čipu (ne na nalepki), da pogledamo datasheete teh ic-jev in nam bo mogoče bolj jasno za kaj gre?
TrijoAdijo je napisal/-a:hehe...jest sem iz planeta imenovanega Zemlja. Iz katere lune si pa ti?no ja...podatki o povečanju...hajd, pogojno držijo. Vendar ne nikoli v taki meri, kot proizvajalci/prodajalci trdite.
bodi vesel, da nisem tuner...:P
Lej, moj point sem dokazal že eno stran nazaj. Pač...proizvajalci/prodajalci teh boxov serejo neumnosti. Prav tako so to dokazali fantje iz http://www.ffoc.co.uk.
cccc....jok....nimam avta čipanga...sem neki razmišljal v tej smeri, vendar naši tunerji nekako niso dorasli fordu, box je pa samo eno sranje, tako da še vedno vozim na stock :P
LP
čare je napisal/-a:In ja tudi sam ne bi kupil boxa če bi dobri tunerji čipanje prodajali za normalen denar,ampak da mi bo pa vsak ki se s tem ukvarja za min. 300€ prodal eno mapo ki jo je snel bog ve kje pa qrc gleda...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov