Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Re: NISSAN 350Z, tuning, rezervni deli, servis

Napisal/-a branee To jan 25, 2011 8:43 am

po mojem okusu totalna bedarija rizotkanje 350zja. Sam sem ga imel 2 leti in nanj nikoli dodajal odvecnih stvari. Ce ze si prisparaj denar in vlozi v podvozje, ce pa ze hoces nek stayling dodatek si pa nabavi alu platisca
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan To jan 25, 2011 12:50 pm

Vsekakor razumem odnos do "rizotkanja" avtomovilov. Tudi sam sem bil zelo skeptičen do tovrstnega početja.
Spremenil sem mnenje potem, ko sem prišel iz Japonske. V cetru Tokiya, poleg taxijev zelo težko najdeš stock avto. VSI imajo blendirana stekla, vsaj 70% jih ima poleg vseh fejsliftov neonke pod podvozjem, najbolj pa se izživljajo glede stylinga na Mitsubishijih EVO, 350z hondah, potem so pa še na nekaterih modeli, ki jih pri nas nimamo...
Tako da po mojem mnenju predvsem tovrstni avtomobili prenesejo dodaten styling (saj je navsezadnje to del njihove kulture), tako da na Japonskem velja, da ko kupiš avto je prazen list papirja, ki ga je treba popisati.

Prilagam še eno slikco, morda še koga omehčam v smeri naklonjenosti spojlerju :)
Priponke
2.jpg

Bambi158
Novinec

Napisal/-a Bambi158 To jan 25, 2011 12:59 pm

Lej glede spojlerja ti ne bom nič rekel. Ampak po moje je pri 350Z-ju potrebno samo konkretno nižanje in ena lepa platišča ;)

No tole je dober primer lepega 350Z
Slika
Slika
Ps: če te slike motijo jih lahko zbrišem ;)

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To jan 25, 2011 1:17 pm

glej, sej verjamem da si vesel in vse(jest sem bilu tudi ko sem ga kupil) ampak ne unict avta. Vse kar se gor daje je rizotkanje. Ce bi ze res zelel narediti avtomobil poseben posegaj v predel motorja. Kar imajo japonci je del njihove kulture ne nase, cist drug svet..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
lextasy
Novinec

Napisal/-a lextasy To jan 25, 2011 1:18 pm

če ti misliš da imaš eksotiko, kaj imam potem šele jaz? :D

če si se odločil za omenjeni avto, pa če misliš da si z domačimi servisi ne moreš pomagati, potem je edina pametna rešitev včlanitev na enega izmed xy 350z forumov in se lepo udomači.
Tam boš tudi dobil vse odgovore in nove ideje glede stylinga, tuninga..
Kar se tiče kupovanja na e-bayu, moraš samo malo preskočiti svojo miselnost. Nekateri trgovci so 6x bolj fer in zaupanja vredni kot pa domači šalabajzerji. Če naročaš v EU, ni carine in davka. ;)
Veliko oz vse naročam v tujini / e-bayu, ker drugje ne morem, pa sem bila še vedno zadovoljna.

moje mnenje o spojlerju: izberi si koncept in mu sledi, ne navešaj na avto vse mogoče, ker bo efekt :huh:
The SKY is lightning yellow

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan To jan 25, 2011 1:38 pm

Slike so hudo dobrodošle (razen če motijo koga od adminov)
Vsekakor zanimiv primerek, morda za vsakdanjo uporabo nerealen, če računamo na ležeče policaje, ipd.. Mi je pa všeč, ker je spucan.

Branee: glej, sej verjamem da si vesel in vse(, s tem stavkom si me pa nasmejal :)))) ..... sem vesel in vse :))
Tale rizotkanje... Hmmm
Želim samo malenkostno personalizirat svoj avto, da se izlušči iz množice. In z nekim detajlom, (ki je meni zelo na mestu in oblikovno všečen) mislim da bi to dosegel.
Vsekakor pa bodo mnenja deljena, nekaterim bo zadeva ogabna, verjetno drugim pa všeč. Če je vsem všeč mora bit pa tudi nekaj narobe:)

Lextasy
Z ebayom sem se že sprijaznil, ste me prepričali. Kakšno exoto voziš?

350z ne smatram za eksotičen avto, mi je pa kul, da ceste niso poplavljene z njimi. (tako kot recimo v ameriki, ki ga prejmem vsak dijak po maturi :)

Še ena slikca, morda vas prepričam :)
Priponke
Untitled-5.jpg

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To jan 25, 2011 1:50 pm

pred leti iz mobile.de ... ;)
Priponke
z350_!.JPG
z350_2.JPG

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP To jan 25, 2011 2:18 pm

ja ja tale druga varijanta je dost bl všečna od tega ''šanka'' tko da js mislm da bo še najbl izpadl če gledaš neki tazga kokr na zadnih 2 slikah. Drugače pa tut js mnenja da se tak avto ne rižota, ampak se da gor ene hude felge gor in druzga nimaš več kej pipat ker avto kot celota je bomba.

Uporabniški avatar
wuky
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a wuky To jan 25, 2011 2:43 pm

na črnem je tole :
http://shop.edoperformance.co.uk/blitz- ... -8519.html

Kar pa ti iščeš je pa:
Strosek 350Z Wing / Amuse 350Z Spoiler / Nismo V1 350Z Spoiler

Več si lahko pa tle pogledaš: http://350zspoiler.com/

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan To jan 25, 2011 2:53 pm

Približno takega imam, (kot je na slikah zgoraj) se pravi stock (- felte seveda).
Vidim da tukaj ne bom dobil nobenega somišljenika :)

Prilagam slikco, ni glih reprezentativna, ampak za občutek je (moj je seveda desni, da ne bo pomote)
Priponke
to je to.jpg

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan To jan 25, 2011 3:04 pm

Kar pa ti iščeš je pa:

Hvala za info, sem ga že našel. Kakor sem omenil, edini spojler, ki pride v poštev je od STROSEKa.
Pri ostalih res lahko govorimo o poličkah in šankih :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To jan 25, 2011 3:35 pm

DoberDan je napisal/-a:Kar pa ti iščeš je pa:

Hvala za info, sem ga že našel. Kakor sem omenil, edini spojler, ki pride v poštev je od STROSEKa.
Pri ostalih res lahko govorimo o poličkah in šankih :)

Da te še malo spodbudim, če sem te v prvem postu malce bolj ostro ocenil. Če je tebi všeč tisti spojler go for it. Konec koncev ni tako velik, čeprav za mnenje večine prevelik. Sam praviš, da je stock avto nepopisan list papirja. Ti svojega popiši s pisavo ki ti je všeč in nanj napiši svojo zgodbo. Pa kaj potem če nisi razumljen? Če te kaj tolaži večina genialnih idej je razumljenih in cenjenih šele potem ko čas pokaže kako vizionarski je bil avtor, vse ostalo pa se zabriše v megli preteklosti. Ali bo tvoja pisava jutri cenjena ali le še v megli preteklosti pa boš videl sam. Važno, da boš na ta list izlil samega sebe.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan To jan 25, 2011 5:58 pm

Tristan, hvala za spodbudo, pride zelo prav :)
Prav tako sem se že odločil za nakup omenjenega spojlerja, sedaj samo še gledam, kateri ponudnik je najbolj ugoden. Prav tako sem spoznal, da sem si izbral verjetno najdražji spojler, saj ceneje od 1150EUR ga v tem trenutku nisem našel.
Zanimivo mi je bilo (ko sem odprl to "spojler" temo) da praktično nihče ni za tovrstno "adaptiranje" avtomobila. (da ne bo pomote, prav tako nekaj mojih zelo dobrih prijateljev, ki so mnogo bolj avtomobilistični navdušenci kot sem sam, so se na besedo "spojler" kar zgrozili, in predlagali, da začnem pri podvozju,motorju in platiščih....) Morda me je prav to še toliko bolj spodbudilo k samemu nakupu.
Če ne drugega, v kolikor se srečamo na cesti, si boste lahko rekli in rahlo nasmejali: "Kater kmet si je pa takole narižotkal avto" :)

VPRAŠANJE - homologacija
Verjetno ste to temo že miljonkrat obdelovali, tako da brez zamere, vendar me zanima slednje.
V kolikor se nek del avtomobila kupi, npr v Ameriki in je zanj potrebna homologacija (v Sloveniji), obstaja kakšna možnost, da to homologiraš ali so vsi poskusi odveč?

lep dan

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 To jan 25, 2011 7:21 pm

Kar se homologacije tiče je zadeva jasna. Za vsak del ki ga dodatno vgradiš/pritrdiš na vozilo rabiš certifikat (TUV), ki dokazuje da je del varen za uporabo v cestnem prometu, nato pa ti manjka le še potrdilo, da je strokovno montiran in hopla z vsem skupaj na LPP, RTI ali kje drugje kjer opravljajo homologacije.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To jan 25, 2011 7:40 pm

DoberDan je napisal/-a:Tristan, hvala za spodbudo, pride zelo prav :)
Prav tako sem se že odločil za nakup omenjenega spojlerja, sedaj samo še gledam, kateri ponudnik je najbolj ugoden. Prav tako sem spoznal, da sem si izbral verjetno najdražji spojler, saj ceneje od 1150EUR ga v tem trenutku nisem našel.
Zanimivo mi je bilo (ko sem odprl to "spojler" temo) da praktično nihče ni za tovrstno "adaptiranje" avtomobila. (da ne bo pomote, prav tako nekaj mojih zelo dobrih prijateljev, ki so mnogo bolj avtomobilistični navdušenci kot sem sam, so se na besedo "spojler" kar zgrozili, in predlagali, da začnem pri podvozju,motorju in platiščih....) Morda me je prav to še toliko bolj spodbudilo k samemu nakupu.
Če ne drugega, v kolikor se srečamo na cesti, si boste lahko rekli in rahlo nasmejali: "Kater kmet si je pa takole narižotkal avto" :)

VPRAŠANJE - homologacija
Verjetno ste to temo že miljonkrat obdelovali, tako da brez zamere, vendar me zanima slednje.
V kolikor se nek del avtomobila kupi, npr v Ameriki in je zanj potrebna homologacija (v Sloveniji), obstaja kakšna možnost, da to homologiraš ali so vsi poskusi odveč?

lep dan

kot ti je tristan01 napisal.. z avtom se odpelješ na bližnji RTI dobiš kartonček, izpolniš in daš nekaj drobiža.. glede na ceno spojlerja sem prepričan da ima TUV, vsekakor se pozanimaj!

potem pa sploh nevem kaj te muči če imaš črnega.. temniš stekla, ga nižaš in kake 19".. namesto spojelrja pa raje difuzor. na hrvaškem je nek 350Z predelan za vsakdanjo vožnjo a tudi zelo uspešen trackcar. uporabnik ima nickname na forumih anonimous in tudi nalepko na avtu.. gor ima cel komplet aerodinamičnih dodatkov, ki so v stilu in imajo pred izgledom funkcionalen namen.. vsi dodatki naj bi bili optimirani s strani proizvajalca v tunelih za aerodinamiko.. nevem, meni izgleda fenomenalno. bom zalepil kakšno sliko, ko najdem

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 To jan 25, 2011 9:22 pm

Jerch_ je napisal/-a:kot ti je tristan01 napisal.. z avtom se odpelješ na bližnji RTI dobiš kartonček, izpolniš in daš nekaj drobiža.. glede na ceno spojlerja sem prepričan da ima TUV, vsekakor se pozanimaj!

potem pa sploh nevem kaj te muči če imaš črnega.. temniš stekla, ga nižaš in kake 19".. namesto spojelrja pa raje difuzor. na hrvaškem je nek 350Z predelan za vsakdanjo vožnjo a tudi zelo uspešen trackcar. uporabnik ima nickname na forumih anonimous in tudi nalepko na avtu.. gor ima cel komplet aerodinamičnih dodatkov, ki so v stilu in imajo pred izgledom funkcionalen namen.. vsi dodatki naj bi bili optimirani s strani proizvajalca v tunelih za aerodinamiko.. nevem, meni izgleda fenomenalno. bom zalepil kakšno sliko, ko najdem

Načeloma je to res. Če naročaš preko luže ali iz dežele vzhajajočega sonca, pa preveri kakšne certifikate dobiš s krilom, da ne bo potem zapletov pri homologaciji. Verjamem, da izdelek je dober in ne glede na kateri strani luže ga montiraš na avto služi svojemu nameno, zna pa nastopiti težava z našimi uradniki, ki znajo prebrati le nemški TUV certifikat, vse ostalo pa jim je več ali manj španska vas.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Sr jan 26, 2011 5:20 pm

Tema se obrača v nekaj, kar spada v forum Styling.
Tuning se dela zato, da je avto hitrejši, bolje zavira ali da se bolj drži ceste, na pa da bo izražal osebnost lastnika brez nekega pametnega učinka.

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan To feb 01, 2011 6:43 pm

Glede na to, da avto ni prav pogost, se mi ni zdelo smiselno odpirati v vsaki kategoriji temo. Zato naj ta naslov vključuje vse, kar se tiče NISSANA 350z.
lp

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To feb 01, 2011 8:03 pm

si naročil spojler? gre za tega--> ?

Slika

Slika

to je avto, ki sem ga omenjal.. od amaterskega rekorderja grobnika

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan To feb 01, 2011 8:34 pm

Jerch! Ne morem verjet, kje si pa tega našel? Je hrvat (po tabli sodeč na slikci) ali je iz Slo?
Vem da je večino proti spojlerju, vendar kakorkoli, po mojem mnenju se mi zdi, da avtu zelo paše.
Drugače je pa točno ta spojler skrbno načrtovan izdelek firme Strosek. Ravno danes sem jim poslal mail, naj mi pošljejo ponudbo. Predelave delajo le za 350z ter Porsche.
http://www.strosek.de/strosek_2006.php

Jerch, še enkrat hvala za to in da odgovorim na vprašanje, "ne, nisem ga še kupil:)"
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov