Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Pe jan 23, 2004 1:19 am

tornado je napisal/-a:Zanimivo kake teorije. :D :D :D ....Imam Toyoto Supro z dvema turbopolnilnikoma in z NOS sistemom z ločenimi injektorji.Ne mi govorit takih bedarij ,da NOS in turbo ne gresta skup.NOS brez turbo nima smisla, saj dobimo premalo moči.Tisti ki se hvali koliko NOS sistemov je že zmontiral, pa se naj prepriča ,da je potrebno zamenjati tudi vžigalni del, saj se pri preveč povečanem kompresijskem razmerju ne more vžgati mešanica goriva in zraka in pride do ,,klenkanja,, .Blokado imam prestavljeno na 8000vrt./min pa sem že porabil veliko jeklenk NOS-a, motor pa še deluje kot je treba.Glede tega ali se motor kvari ali ne : že pri vžigu kateregakoli motorja pride do obrabe ....

Uporabiti je treba dobro sintetično olje in večji hladilnik (vsaj pol večji) , saj se povečajo temperature.
Pa še glede tega vsi tako imenovani NOS plini niso enaki, razlikujejo se glede količine vsebnosti kisika, ki pa ne sme biti večja kot 25%, saj drugače imamo premalo dušika ki bi preprečil eksplozije in pripomogel k izgorevanju.

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOL LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL !!!!!!!!!!!!!!

Tale je pa daleč najbolj kretenski post zadnje cajte.

Ej, če maš ti Supro z dvema turboladerjema in NOSom, potem sem jest lovski pes. OK?

Preden govoriš o klenkanju se rajš prepričaj kaj to je in zakaj do tega pride.
Do klenkanja pride zaradi tega, če se mešanica v cilindru vžge PREKMALU in ne da se ne vže. Prekmalu pa se vžge samo zato, če v cilindru nastaja prevelik pritisk zaradi turboladerja in pride do samovžiga mešanice in to PREKMALU, ne šele takrat, ko mešanico vžge iskra iz svečke. Klenkanje se odpravi tako, da se uporablja višja oktanska vrednost benza > beri 100 oktanski ali več.

Al pa tale,tale je šele huda: "...vsi tako imenovani NOS plini niso enaki, razlikujejo se glede količine vsebnosti kisika, ki pa ne sme biti večja kot 25%, saj drugače imamo premalo dušika ki bi preprečil eksplozije in pripomogel k izgorevanju..."

NOS plin je samo en in sicer N2O ali z besedo didušikov oksid in ima vedno enako "količino" kisika v spojini. To vem še jest, k sem skor bos pri kemiji. Pa dušik ni kle zraven zato, da bi "preprečeval eksplozije in pripomogel k izgorevanju" ampak samo zato, ker ni pametno filati čisti kisik v motor, ker le ta reagira z mastjo in olji in bi se z uporabo čistega kisika motor prej vžgal in pogorel kot da bi zalavfal. Dušik je tukaj zraven samo zato, ker je ta vez med dušikom in kisikom stabilna in jo lahko varno spraviš v notranjost cilindra.
Moj kolega je na ta način, ko je eksperimentiral s čistim kisikom ostal brez motorja, ker se mu je motor vnel in gorel tako močno, da se ga enostavno ni dalo pogasiti.

Kriza nooooooo. Zdej še spati ne bom mogel, k mi je tale post tolk cuker dvignu. Jaooo...
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe jan 23, 2004 1:36 am

pajsar, ne se razburjat, drugič to prlepi raje...

Slika

toyota supra turbo v slo... riiiiiiiiight
Slika

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Pe jan 23, 2004 9:05 am

Slika
Slika
Slika
Slika

Slika

edina za katero vem....baje sta še 2 stari...

ampak če tornado ne nabija zakaj ga pa potem nobeden ne vidi?se grem stavit da bi bila supra z nos-om oz supra nasploh v sloveniji zeloooooooooooooo opazna...

da je nimaš ti v nfs-u supre z nos-om a??? ali je pa tvoja tista zgoraj pa si uporabljal 3 shot nos-a pol ko si ga žgal na dragu z eclipsom z 4x4 38v nos pa usta powah tripleturbo- tom????
SlikaSlika

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Pe jan 23, 2004 9:53 am

:x :x _PAJSAR_ če ne veš da obstajajo različne mešanice NOS-a se malo pozanimaj.To je tako ponavadi če se ukvarjaš samo z teorijo.Glede tistega klenkanja pa če ne vidiš da je bilo napisano v narekovajih.Dobro vem kaj to pomeni.
Ta rdeča supra pa ni moja, moja je rumene barve in je še vozna.Glede tega da je manj opazna ,je to da ta avto ni namenjen vsakodnevni vožnji ampak predvsem Drag Racingu in to v tujini.NFS pa ne špilam ,raje testiram v realnosti, ki je precej drugače od vaših teorij.
Montirat NOS na avte z malo konjskimi močmi je čista bedarija, saj ta plin ni tako poceni.Boljše je dati gor turbopolnilnik .NOS pride v poštev predvsem pri DRAG RACE-u.
LOOOOOOOOOOOL LOOOOOOOOOOL
Pa še to, če si ti BOS v kemiji ,potem ne vem od kod imaš take smešne izkušnje.Mogoče si gledal preveč Fast & Furious, ali pa te je kdo nahranil s takimi šalami. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Pe jan 23, 2004 10:07 am

tornado je napisal/-a::x :x _PAJSAR_ če ne veš da obstajajo različne mešanice NOS-a se malo pozanimaj.To je tako ponavadi če se ukvarjaš samo z teorijo.Glede tistega klenkanja pa če ne vidiš da je bilo napisano v narekovajih.Dobro vem kaj to pomeni.
Ta rdeča supra pa ni moja, moja je rumene barve in je še vozna.Glede tega da je manj opazna ,je to da ta avto ni namenjen vsakodnevni vožnji ampak predvsem Drag Racingu in to v tujini.NFS pa ne špilam ,raje testiram v realnosti, ki je precej drugače od vaših teorij.
Montirat NOS na avte z malo konjskimi močmi je čista bedarija, saj ta plin ni tako poceni.Boljše je dati gor turbopolnilnik .NOS pride v poštev predvsem pri DRAG RACE-u.
LOOOOOOOOOOOL LOOOOOOOOOOL
Pa še to, če si ti BOS v kemiji ,potem ne vem od kod imaš take smešne izkušnje.Mogoče si gledal preveč Fast & Furious, ali pa te je kdo nahranil s takimi šalami. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ajde junak! Dej pol slikce svoje rumene Supre pokaži, da te vidmo... Pa brez Photoshopa SLO tablic :har :rofl :har
Če pa res na DRAG-e hodiš v tujino, imaš sigurno kakšen AVI filmček ko sprašiš Integro ali pa Mazdo MX-3 :har :rofl :har
Jaz ne bom čisto nič pameten, samo me pa čudi to: če imaš res Supro - pa dej jo pol pokaži no... Veš da bi jo vsi radi vidli :DDD :DDD :DDD
Slika

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Pe jan 23, 2004 10:10 am

še bolše
PRIKAŽI SE DANES NA DRAGU :wink: :wink:

da te vidimo! 8)
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Pe jan 23, 2004 10:12 am

zanimivo branje ;)

Sicer sem pa ta post napisal samo zato, da me avtomatično obvesti po mailu, kdaj bo kaksen od vas napisal kak nov post :D priznam sem kriv :p

No ce ne drugega se bomo ostali kaj vec naucili o NOS sistemih, kar je tudi prav, pa prijetno pisanje naprej.
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a Suljo Pe jan 23, 2004 10:43 am

Sej jst nebi biu rd zravn pr tem prepiru ampak tornado ma prou.Sej pr NA avtomobilih nimaš kj dost za dobit vn.Pr turbačih je pa to mau drugač.Sicer pa berm angleško revijo Japanese Performance, in tm maš svakovrstne avtomobile z NOS-om. Razn NA.So Skylinei, Supre, 200SX, Impreze,Evoti,...pa se bi loh naštevu.Tko da NOS na turbača ne gre, tega ne vrjamm.Pajsar tvoja teorija je pomojem napačna.PA brez zamere
LP

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Pe jan 23, 2004 10:56 am

No ja pajsar ima kar prav .. glede na to da kar je povedal je naceloma samo ydrava pamet. Kar pa se supre tice je rekel samo zato ker ne verjame njemu. Pa se to .. nos pa turbaci grejo skupaj ..
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Pe jan 23, 2004 11:32 am

Kje je zdaj naš vrli TORNADO in slikce njegove Supre??? :lol:
Slika

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Pe jan 23, 2004 11:44 am

:? očitno ga je srah da se prpele in ga moja boga ibiza dol poč
Slika

Slika
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Pe jan 23, 2004 12:02 pm

toliko se govori o dragu, dajte malo povedat kdo je s kom tekmoval in kdo je zmagal. seveda tisti ki so tukaj na forumu. tako za info
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Pe jan 23, 2004 12:29 pm

seveda da mam sliko.Samo kak se jo da, direktno gor,ne da bi link od kakega servera prilepil.:wink: :wink: :wink:

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Pe jan 23, 2004 12:30 pm

pošlji enemu članu pa ti jo pol objavi on
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a VaLe Pe jan 23, 2004 12:49 pm

:D :lol: :D :oops: :shock: :D
My Love... Nissan 350 z
Slika

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Pe jan 23, 2004 1:11 pm

tornado je napisal/-a:seveda da mam sliko.Samo kak se jo da, direktno gor,ne da bi link od kakega servera prilepil.:wink: :wink: :wink:

Slike tukaj na drugačen način ne moreš objaviti. Daj si jo upload-ej na neki free strežnik in pol linkaj do tja... :wink:
Slika

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler Pe jan 23, 2004 1:12 pm

RATATATATATATATATA...RATATATATATATATATAT...RATATATATATATATATA...

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

A bo mir al ne bo , ..., bom spet strelov... :ne :ne :ne
:P :P :P :P :P :P :P

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a VaLe Pe jan 23, 2004 1:13 pm

Jaz sem že nestrpn :D
My Love... Nissan 350 z
Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Pe jan 23, 2004 1:14 pm

tornado je napisal/-a:seveda da mam sliko.Samo kak se jo da, direktno gor,ne da bi link od kakega servera prilepil.:wink: :wink: :wink:

kaj te je strah ko bo pisalo v linku www.toyotatuning.com/blablabal/supra.jpg na primer????
dej dej dej

lahko jo meni pošlješ na makyslo@hotmail.com pa ti jo objavim... samo če bo brez slo tablice.... potem mi jo raje ne pošiljaj :wink:
SlikaSlika

Galantfrik
Uporabnik

Napisal/-a Galantfrik Pe jan 23, 2004 1:25 pm

maky je napisal/-a:...lahko jo meni pošlješ na makyslo@hotmail.com pa ti jo objavim... samo če bo brez slo tablice.... potem mi jo raje ne pošiljaj :wink:

:har :rofl :har :rofl :noro :vc :DDD :DDD :DDD
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost