Glede gasa kolko gasas stisnes tolko bol obremenis motor tolko več plinov nastane in če gas držiš do neke mere pri določenih obratih ga lahko nekako uspeš držat na določenem pritisku da ne greš čez eno mejo ...kar hočem povedat jst imam avto narjen na 1.5 bara ampak zaradi vseh modifikacij ki sem jih naredu dodatno, nesmem sploh prekoračit 1bara...torej sm vozu do 0.8 bara in sm se trudu ne prekoračit tlaka z gasom..kolko ga stiskas tolko rata plinov...tolko daje od sebe turbina tlak.Če to ni bol preprosta razlaga potem ni nič.
In prosim zdj sm že nevem kolkokrat to pisu djte že mir s tem....ste počasi tečno dejstvo je da na posnetku sm se trudu vozit do 0.8bara da nism prekoraču in ni bil poln gas...ker če bi bil bi mi lahko začel motor klenkat...dobivu bi tut manj bencina se bi začel pregrevat itd...Skratka nič dobrega za motor.Ki pa me je pršu lepe denarce in ga ne mislim uničit zaradi 2 posnetkov da se bo folk nagledu in dalje pisu neumnosti.
Petek bo kmalu to probal bomo kar bo bo..posnamemo, rečemo kako,spijemo nekaj gremo domov, veseli..zadovolni v upanju na cimprejsni spanec ker bo pozno.
Zato prosim lepo.... mamo turbine ki od 4000rpm pa do 8500 držijo tlak za hec pa še dlje ga bi...so pa turbine ki držijo tlak od 1500rpm pa do 6000rpm...ali 6500 odvisno... in so turbine ki delujejo od 2500rpm pa do 7000prm zelo lepo brez nihianja tlaka kot so novi volvoti z tem turbinam itd

Zato prosim preden kar kaj piše kdo tukaj...naj malo po gooogl-a pa bo vidu da je marsikaj se že izuml.... od turbine ko majo novi poršeji gor ki stane turbina skor tolko kot evolution itd...in turbina drži tlak cca do 9000rpm....kar ni nobena umetnost...vse je odvisno od sesalnega dela in od izpušnega dela...
Thats it folks....Ne da se mi več bluzit o tem pa o gasu pa o tlaku...res ne utrujen sem tega...nič novga in nič posebnega.
Marsikaj sem se naučil o turbu delovanju kako in kaj in vse skupaj...v pol leta in tudi preizkusu... zanimivo pa je da EVO (micka) na 3400rpm ima poln navor....kar pomeni da je na njem bol majhna turbina ampak se vedno dovol velika da drzi tlak do 6400rpm...in takrat pade za zeloo malo...torej do 7000rpm skor ne čuti padca moči.
Več pa lahko pove LoCo.Kermislim da testi avta objavleni po vsem spletu ne lažejo.
Uršy in LoCo kje se bi sploh dobil???Tko da vem kje sploh :P..