opelboy je napisal/-a:Res da je offtopic ampak:
Kaj za božjo voljo si hotel povedati z zadnjim postom na prejšni strani?? Nekaj o tem kako si ti doma parkiral nakar se je policaj pritoževal, da te ni mogel ujeti ker ta Passat tako trga, nato da se ti ni dali ustavljati(wtf) in ob vsemu temu si vozil po omejitvah??
Razloži prosim, ker sem cel post prebral vsaj 3x(in naslednje tudi) pa mi ni jasno kaj je bistvo le tega.
Moj wtf omfg štfu post je govoril o tem, da (lahko prebereš samo odebeljeno, če je ostalo tako težko razumet):
-
se mi je zdela policistova izjava, ki je bila hkrati (smešna) potrditev tega, da je avto očitno hiter,
rahlo komična: "Vozil sem za vami iz pumpe, pa vas nisem mogel dohiteti!" (Ja zakaj si me pa sploh začel lovit, ko sem pripeljal umirjeno?!)
-se mi je čipanje "splačalo" že prvo noč, ker
sem se z lahkoto izognil pri nas že vsakonočnemu pregonu lokalnih prebivalcev z lučkami, ki se mi zdi zelo pretiran, prepogost, nepotreben in nadležen-sem potegnil ravno zato, ker sem že ob začetku enourne vožnje vedel, da najverjetneje ne bo nikjer nobene patrulje, le praktično doma bom sigurno izredno "sumljiv"
-če ti sarkazem detektor ne funkcionira, potem vsaj
preberi še kakšen moj post za tem, pa ti bo jasno kako je bilo z vožnjo po omejitvah. No, razen če sploh ne veš, kaj je sarkazem...
Povzetek: Šlo je predvsem za opis (tragi)komične situacije, ko je bil policist vidno zmeden in razočaran, ker mu ni uspel že standardni pregon lokalnega prebivalca, kot se ga je naučil v ameriških akcijskih filmih!
(V premislek, zakaj sem tako odreagiral: Se ti ne zdi takšna oblika nadzora ponoči v majhnem strnjenem naselju, kjer so hiše tik ob cesti, pretirana? Da poleg tega ne omenjam raznih nevarnih mest za ustavljanje, dobesedno zijanja, ko se vozijo mimo hiše, izogibanja nekaterim, ki se na dnevni bazi vozijo (brez auspuha) brez izpita, postavljanja banalnih vprašanj recimo šoferju avtobusa lokalnega prevoznika, kdo so potniki (študenti) in kdo je on (glede na to, da je imela njegovo vozniško v rokah, je po kratkem premisleku rahlo zmeden odgovoril: "šofer") ali pa recimo sredi belega dne temeljito spraševanje vsem znanega privatnika s polimanim kombijem, kdo je, kam gre, kaj bo z orodjem ipd.)