Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Po sep 28, 2009 9:30 am

rokbrumen je napisal/-a:Kovcek: Stvar okusa ;). Jst ne rabim tlaka spreminjat..če pa že pa pobožam mal okoli motorja sproti.LP

A ne? Če bi imel to, bi lahko bp naštelal tlak na 0,8 bar in bi lahko peljal s polnim gasom - mislim na filmčke :-P
Lp

kovcek

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Po sep 28, 2009 10:03 am

kovcek: Ja samo jst mam tako ali drugace elektroniko narjeno na 1.5 samo sm precej stvari spremenil dodelu izbolsu itd..in pač čakam da bo lahko poln tlak :p.. poln gas :D.. Tako je tole..

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll Po sep 28, 2009 10:49 am

rokbrumen je napisal/-a:...kar hočem povedat jst imam avto narjen na 1.5 bara ampak zaradi vseh modifikacij ki sem jih naredu dodatno, nesmem sploh prekoračit 1bara...

Avto si mel narjen za 1.5 bar, pol si ga pa tok izboljšu da zdej ne smeš prekoračit 1 bar.

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Po sep 28, 2009 11:13 am

GodOfAll: Dj lepo prosim preberi celo temo in pol komentiraj ker tale post je bil tako neumesn da škoda da si sploh kaj pisu. Ze 100x sm napisu da je cel t.kit izbolsan in da turbina daje prevec od sebe in treba elektroniko nastelat ker sm izbolsu kit..upam da sm dovol jasn napisu na kratko če ne si preberi in ne skakaj umes v temo če ne veš za kaj se gre.hvala in LP

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po sep 28, 2009 11:20 am

A ti bejbe še ližejo tatoo?

Interscope
Novinec

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Interscope Po sep 28, 2009 11:22 am

nevermind je napisal/-a:A ti bejbe še ližejo tatoo?

:con

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po sep 28, 2009 11:23 am

:cry
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

GodOfAll
Novinec

Napisal/-a GodOfAll Po sep 28, 2009 11:33 am

rokbrumen je napisal/-a:Ze 100x sm napisu da je cel t.kit izbolsan in da turbina daje prevec od sebe in treba elektroniko nastelat ker sm izbolsu kit..

Se ne spoznam tok na te zadeve, zato mogoče kdaj za une k se spoznate izpadem tumpast.. ampak kot si razlagam je šlo prej - ko si mel na 1.5 bara, 0.5 bara mimo?
Sedaj ko si poflikal cevi, popravil svoje šlamparije, ti ne pušča več in ste ubistvu ugotovili da je avto samo za 1 bar narejen (oz. da bo štala če prideš čez 0.8) in ne 1.5?

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Po sep 28, 2009 11:45 am

GodOfAll: Ne mototor je narjen da bi pretrpel cca 2 bara... ampak z vsem kar sm naredu lahko avto premalo bencina trenutno na tej elektroniki dobiva in ni dobro za motor.In prej je delal na 1,5 ampak ko sm use zatesnil zdj fila se vec..skor 1.8 zato se ne igram...itak pa zdj stoji in caka kolektor..do jutri pomoje.LP

nevermind:
Jah tega ne bom komentiru :D to ni za javnost zakaj??? Če ti je ušeč si ga še ti nared...pa ni samo 1tatto ki bi ga lahko lizale če smo pr tem. Drugače pa popolnoma neumesna ampak dobra :D.. sm se nasmeju dobr res svaka čast :). LP

Interscope:
Smej se smej :D tut jst se ker si misli svoje glede lizanja in tattoja.LP

GodOfAll
Novinec

Napisal/-a GodOfAll Po sep 28, 2009 11:51 am

rokbrumen je napisal/-a:Ne mototor je narjen da bi pretrpel cca 2 bara... ampak z vsem kar sm naredu lahko avto premalo bencina trenutno na tej elektroniki dobiva in ni dobro za motor.In prej je delal na 1,5 ampak ko sm use zatesnil zdj fila se vec..skor 1.8 zato se ne igram...itak pa zdj stoji in caka kolektor..do jutri pomoje.LP

Vse lepo in prav ampak men nekej ni jasno: prej k ni tesnilo je bla elektronika dobra za 1.5 bar, zdej k tesni pa ni več kt za 0.8.

Upam da ti uspe do petka porihtat zadevo (predvsem elektroniko). Pa da ne crkne kej vmes.

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Po sep 28, 2009 12:17 pm

GodOfAll: Res se mi ne da vsega se 1x pisat kar sm že preberi po temi pa boš vidu...ni varno vozit ker neves kaj in kako je ratal ker kolektor je bil popolnoma spremenjen in zdj popolnoma drugega delamo....konec zadeve.

In bo porihtan in ne bo nc crknlo ker do zdj in in tut zdj ne bo..6mescev je zdrzal mojo voznjo..bo tut dalje.LP

Interscope
Novinec

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Interscope Po sep 28, 2009 12:41 pm

Escape to ni blo mišljeno kot provokacija.. Si res nekaj pisal glede tega, zato mi je pač bilo smešno.
Drugače pa moram se posipat s pepelom pa ti rect vsaka čast, ker si nisem mislo da boš kdaj to spelo glede na 5s tipona,350z...
Po posnetkih gre avto solidno!

p.s. Mi je pa mal sumljivo ker si tako miren spet, kar naenkrat bo pa spet boom :-P

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Po sep 28, 2009 1:03 pm

Interscope: Neeee ne bom bum :P.. kje hehe ... od kar sm opazu par stvari je brez veze :P...zakaj da se pol drugi smejijo :p hhee ne ne.. jah gre vredu avto gre še bolše zato pa pridejo kmalu še posnetki :P .LP in lep dan vsem, ker zdj me čaka še dost dela da pripravimo kolktor in avto :D.Ker v petek bo sprostitveni večer v vodah hitrosti :P.LP

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Po sep 28, 2009 1:18 pm

rokbrumen je napisal/-a:Ker v petek bo sprostitveni večer v vodah hitrosti :P.LP

zakaj pa ne prideš v krško na RL, tam imaš na izbiro veliko avtov....

lp,a.
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Po sep 28, 2009 1:36 pm

Še zdej ne vem kako lahko prpravš motor da se zavrti na blokado(kolk že 7000-8000 obr/min) z pol gasa in tlakom na 0.8 bara čeprav lahko turbina fila skoraj do 1.8. :lol:

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po sep 28, 2009 3:11 pm

Honda fant moj.... :D :D
Hec hec....
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Po sep 28, 2009 4:58 pm

Kovcek je napisal/-a:Sem preizkusil interne in externe westegateje, pa lahko povem da so externi zakon...to lahko pogledaš na vsakem malo bolj tunanem avtu in skoraj vsi imajo gor externe...jaz imam npr. regulator v kabini in si lahko kar v avtu štelam tlak turbine, pa ne rabim it nobenega šraufa v motorni prostor obračat ali pa kake vzmeti menjavat ali pa nategovat :roll:

impreza rally specialka in še nekateri imajo interne wastegate in turbine .Impreza ima Garret AVO450 turbino z internim wastegate-om in trojnimi keramičnimi krogličnimi ležaji.
Jaz mislim da so interni wastegati boljši ,samo mora ohišje turbine in vse biti točno skonstruirano za določen tip avtomobila (turbine po meri ).

npr. ta serija turbin :

http://www.rallitek.com/le45tu.html
Zadnjič spremenil torstorm, dne Po sep 28, 2009 5:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Po sep 28, 2009 4:59 pm

lenivec je napisal/-a:rok nekaj mi razloži.
kako lahko s pol gasa spraviš avto do blokade in še vedno na max obratih turbo daje samo 0.8 bara?

to tud mene zanima :P ..drgač je pa zanimivo slisat oz. brat da se nekaj takega dela pri nas v SLO :D 8)

Uporabniški avatar
wuky
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a wuky Po sep 28, 2009 5:41 pm

Zakaj vsi mečete rally avtomobile v enačbo? Rally avtomobili nimajo nobene veze s tem. Rally avto se prestavlja na 5700 obratih.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov