Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Po sep 28, 2009 5:43 pm

Vidim da ste se vsi skupaj zapičl v tale pol gasa...ni blo pol lahko je blo kaj vec manj nevem...ni bil popolnoma stisnjen je vredu????Sitni ste s tem pol gasa....pač voženo do 0.8 bara cca....in ne težit več stem....ker je bedno.

Sicer pa se ne sekiram ;) me zanima kaj bo rečeno ko posnamemo leteči štart med mano in LoCotom ....in ko bom dal 2 posnetka od mene od 0-100 in 0-200... :D. Ker tisto kar je blo na presnih dveh posnetkih je blo neki ampak rečmo da skor nič :D...

Danes sm se nadelu s kolektorjem...dela ful...in zdj še delam ene stvari ki so me začele motit in tko do petka mam čas :P.. tak da bo avto pripravlen v super stanju..trenutna prišakovanja konjev so kr obširna po pogovru s kolegom.Tako me firbec ze tako matra da vrjet ne morem... to bo še zanimivo :D.

In prosim sm zdj dovol jasn povedu glede gasa in ne več s tem morit ker bom vse to ignoriru in ne bom več takim odgovoarju. Pa naj bo kdor kol užaljen ste sitni s tem.

Klemenko83
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemenko83 Po sep 28, 2009 6:07 pm

:lol: uff uff...

ma kakšn stand up comedy show...pa tale tema je above that! smeha za izvoz ej...

že to mi je smešno da rok odgovori čisto na vsak post ej! niti enmu ne ostane dolžn replike :lol:
rok: moj nasvet je - ni ti treba odg. na totalno vsak drek tule gor in ni ti treba 5x razlagat eno in isto stvar. poveš kaj si naredu in počakaš do rezultatov, jih objaviš in je mir.

ostali pa: resno vam priporočam kak odmerek apaurina ob branju kakšne take teme. ker to, da več uporabnikov opiše svoj dvom v tole temo ene 15x je mal bolano. in če vas to matra da ni posnetkov, počakite da se jih objavi, ne pa kar skoz nekaj objavlat tu notri ko blesavi...ker kot sm že gor napisu - rok pač vsakmu nameni repliko in potem tole zgleda kot nabijalnica leta!
fant zgleda neki dela, kaj in kako bo bojda vidno že v petek, do takrat pa mislm da ste že vsega in svašta vprašal in zvedl in noben vam ne bo zameru če se boste mal umiril z vsem skupaj.

a kul fantje? :D
Having a 12 second Honda car is just like coming out of the closet; You're going to surprise a bunch of people, but in the end you're still gay.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po sep 28, 2009 6:14 pm

dejte bol počas, js komi folgam brat!

Drugač pa prizna, da sem presenečen da tole laufa, čeprav mi ni najbolj jasn par stvari ko ste jih pisal na teh zadnjih straneh, ampak ok. Nebom pogreval tistega kar sem zamudil.
Zdej pa čakam posnetke proti kakemu izmed naštetih avtov.
LP Rok

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po sep 28, 2009 6:38 pm

dokler ne bo kakih konkretnih posnetkov oz. meritev,je brezveze sploh še kar debatirat in ugibat ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po sep 28, 2009 6:47 pm

Yoni je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Le zakaj potem jaz nimam nobene elektronike na turbini.

Zato ker mas Lancio. Skret od avta....

Res da je za nekatere sekret, samo vrednost avtomobila je pa zate nedosegliva ;)
PS: nekateri imate sanje napisane na forumu, nekareri jih imamo pa parkirane na dvorišču :lol:
Zadnjič spremenil lancia hf, dne Po sep 28, 2009 6:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Po sep 28, 2009 6:50 pm

wuky je napisal/-a:Zakaj vsi mečete rally avtomobile v enačbo? Rally avtomobili nimajo nobene veze s tem. Rally avto se prestavlja na 5700 obratih.

Kar bi bilo več je izguba na času, je pa krivulja navora pri R avtih poglavje zase :)
RiDe hArD

Uporabniški avatar
Yoni
Novinec

Napisal/-a Yoni Po sep 28, 2009 6:53 pm

lancia hf je napisal/-a:
Yoni je napisal/-a:

Res da je za nekatere sekret, samo vrednost avtomobila je pa zate nedosegliva ;)
PS: nekateri imate sanje napisane na forumu, nekareri jih imamo pa parkirane na dvorišču :lol:

A je tebi sarkazem detektor mal crknu? :lol:

Glede mojih sanj pa...lancia so sanje ja...ampak taprava integralka.. ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po sep 28, 2009 7:00 pm

Yoni je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:
Yoni je napisal/-a:

A je tebi sarkazem detektor mal crknu? :lol:

Glede mojih sanj pa...lancia so sanje ja...ampak taprava integralka.. ;)

Ja saj ni problema prinesi 12500 e za evota ali pa 8500 e za 16V vse se da, ti samo "colngo" prinesi ;) Pa še marsikatero bi ti lahko naštel.

Uporabniški avatar
Yoni
Novinec

Napisal/-a Yoni Po sep 28, 2009 8:09 pm

LOL pa kaj je s tabo človek no.... :bonk :DDD :rofl

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Po sep 28, 2009 8:28 pm

Dost kreganja, ej lancia hf ,mam en vprašanje...doma imam turbino od lancie 2.0 hf integrale turbo... in od avta ford cosworth ... in obe sta enaki(vsaj zgledajo).... povej mi kolko ta turbina daje tlaka v originalu samo če našponaš wastegate in da ne tikaš drugo..?

lenivec: Ja bojo posnetki dobi še kako prepričan v tole.LP

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po sep 28, 2009 8:52 pm

Delta FH 1,6 ali pa 2,0 imata obe original 0,8 bara. Samo ker je od integralke dosti večja se jo da tudi dosti bolj odprt, do koliko pa nevem, ker se noben od deltašev ni ubadav s tem stvarmi. Za Cosworth ti bi pa znali tukajšni uporabniki teh avtomobilov povedati.

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Po sep 28, 2009 8:53 pm

lancia hf: In če wastegate našponaš na full...kolko da max tlaka vn?...ker mi kolega trdi da 1.2 bara in men ni jasn nič...je res?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po sep 28, 2009 9:10 pm

1.6 da menda malo več kot 1,2 Integrale se pa naj bi že kar približala nekje 2,0 bara, ampak to so samo bolj polšalne ocene pri originalnih turbinah.
PS: 1,2 bara je mogoče rekej zato, ker imajo integralke od 90 letnika naprej na števcu pritiska max 1,2 bara napisano, starejše pa samo do 1,0 bara.

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Po sep 28, 2009 9:22 pm

lancia hf: Huuh celo 1.6 wooh ok pol se ni motu :D.. hehe sm zgubo pir :P. :D..
Ker mi skos bluzi da prodam turbine sam jih nocm :D..jih je skoda bolse da stojijo prmen doma :D.

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Po sep 28, 2009 9:53 pm

kdaj vam bo jasno da turbine ne odpiramo, temvec jo zapiramo, da tlak raste =) logicno, ali ne ??

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
Yoni
Novinec

Napisal/-a Yoni Po sep 28, 2009 10:14 pm

dominic je napisal/-a:kdaj vam bo jasno da turbine ne odpiramo, temvec jo zapiramo, da tlak raste =) logicno, ali ne ??

lp, dominic...

Točno. Sama turbina pa je sposobna pritisk šponat do take točke, da jo raznese.

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo To sep 29, 2009 4:21 am

Yoni je napisal/-a:Točno. Sama turbina pa je sposobna pritisk šponat do take točke, da jo raznese.

Ja... Če zašvasaš wastegate...
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
Yoni
Novinec

Napisal/-a Yoni To sep 29, 2009 7:01 am

LoCo je napisal/-a:
Yoni je napisal/-a:Točno. Sama turbina pa je sposobna pritisk šponat do take točke, da jo raznese.

Ja... Če zašvasaš wastegate...

Absolutno.

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To sep 29, 2009 8:06 pm

No danes pa je blo zanimivo :D...sma se s kolegom samo zapeljala da vidi kako se meni greje motor ..in smo opazl da pr normalni vožnji ima voda 82 non stop.. stopinj...pri bol pospesevanju in to u izi danes pa 85-86 ..ne gre cez ker kokr sm opazu veliko pomaga hladilnik olja...voda ne doseze 90stopinj...

Drugače, pa kolektor skoraj končan :D...samo se bojim da v petek bo še vedno tale kot je zdj ampak nema veze :D useen bo letel.

Danes sm mel še 1 pregled okoli masine itd..sm vse pregledu..od A do Ž ...vse je ok vse še vedn tesni :P.. glava je še vedn na bloku kar je dobr znak :D.

Tako da jutri je že sreda...še 2 dni.. jutr gremo delat elektroniko od 16ih popoldne do ... poznega dokler ne bo končano.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov