Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

peroRS
Mojster foruma

Re: Chip tuning da ali ne ?

Napisal/-a peroRS Pe sep 13, 2013 8:41 am

abbe je napisal/-a:jst mam svojga tdi-ja cipanga pri 130 kkm na 160 ps pa potem pri 220 kkm na 185 ps pa ma zj avto 280 kkm pa dela vse super.
sklopko sem menjal pri 160 kkm pa sedaj se vedno dobro dela kljub 400 nm navora.
je pa res da max navor doseze pri 2500 ne pa pr 1900-2000 kot pri vecini ki imajo okvare vztrajnikov...

Imam 2.0TDI PD 140, čipan na 180KM, pa ima MAX navor malo pod 2000. Avto ima isto 280.000km (čipan je 210.000km).
Prva sklopka, vztrajnik (nič ne trese), turbina, šobe oz. komplet motor vse še tovarniška vgradnja.
Dela BP, se pa skušam izogibat polnemu plinu pod 2000 obrati. Pač vozi se hitro ampak s pametjo. ;) Pol od 2000-4500 je pa akcija :twisted: :DDD

sebastjan13
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a sebastjan13 Pe feb 07, 2014 7:36 pm

dejvi je napisal/-a:Ljudje, ljudje...šli bi čipat in nikakor se še ne morete odločiti? Zakaj pa potem berete ta forum in zakaj ploh imamo potem ta forum? Gre se za to vrsto teme, okoli katere je bilo napisano ogromno izkušenj, samo poiskati je treba. In iz tega lahko vidimo, da še praktično noben avto, ki je bil kvalitetno čipan, ni crknil zaradi čipanja. Vsi, ki smo se odločili (predvsem na podlagi mnenj iz tega foruma), nam ni bilo nikoli žal (vsaj nisem še zasledil, da bi komu bilo). Garantirano z avtom nima kaj biti, če ga boste vozili tako, kot je treba. Za takšen drobiž, ki ga odštejete za ta poseg, pa pridobite nesorazmerno veliko. Sam ne bom nikoli pozabil občutka, ko sem se po čipanju odpravil domov iz RSR-a od Dolenjske proti LJ z nasmeškom do ušes, ker je avto dobesedno trgal za navorom in 160 HP. Še enemu pa so naredili na golfu iz 90 na 140 HP. Si predstavljate razliko...?

Od takrat sva naredila čez 40.000 km in nimam kaj za pripomniti. Torej? Kje še tiči problem??? :?

Men je rekel en delavec na bosch servisu da ni dobro cipat avta sploh pa ne z temi cipi za 50€. in ker ti lahko poskuduje racunalnik in ker ta cip ko das gas ze takoj na zacetku potegne more pa po pravem pri nekje 1800 obratih, in zaradi tega ti lahko poskuduje masino. Ce ze cipat avto, bi moral kupit orginal cip ki je iz nemcije in pride okrog 400€.

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Re: Re:

Napisal/-a vuli Pe feb 07, 2014 9:53 pm

sebastjan13 je napisal/-a:
dejvi je napisal/-a:Ljudje, ljudje...šli bi čipat in nikakor se še ne morete odločiti? Zakaj pa potem berete ta forum in zakaj ploh imamo potem ta forum? Gre se za to vrsto teme, okoli katere je bilo napisano ogromno izkušenj, samo poiskati je treba. In iz tega lahko vidimo, da še praktično noben avto, ki je bil kvalitetno čipan, ni crknil zaradi čipanja. Vsi, ki smo se odločili (predvsem na podlagi mnenj iz tega foruma), nam ni bilo nikoli žal (vsaj nisem še zasledil, da bi komu bilo). Garantirano z avtom nima kaj biti, če ga boste vozili tako, kot je treba. Za takšen drobiž, ki ga odštejete za ta poseg, pa pridobite nesorazmerno veliko. Sam ne bom nikoli pozabil občutka, ko sem se po čipanju odpravil domov iz RSR-a od Dolenjske proti LJ z nasmeškom do ušes, ker je avto dobesedno trgal za navorom in 160 HP. Še enemu pa so naredili na golfu iz 90 na 140 HP. Si predstavljate razliko...?

Od takrat sva naredila čez 40.000 km in nimam kaj za pripomniti. Torej? Kje še tiči problem??? :?

Men je rekel en delavec na bosch servisu da ni dobro cipat avta sploh pa ne z temi cipi za 50€. in ker ti lahko poskuduje racunalnik in ker ta cip ko das gas ze takoj na zacetku potegne more pa po pravem pri nekje 1800 obratih, in zaradi tega ti lahko poskuduje masino. Ce ze cipat avto, bi moral kupit orginal cip ki je iz nemcije in pride okrog 400€.

kva?! (kaj?!)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Re:

Napisal/-a TrijoAdijo So feb 08, 2014 9:11 am

vuli je napisal/-a:
sebastjan13 je napisal/-a:

kva?! (kaj?!)

Mah...P-Box :huh:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

andrej.ajster
Nov uporabnik

Napisal/-a andrej.ajster To feb 11, 2014 5:37 pm

Zdravo,

Torej imam Octavio 1.9TDI 77k 2006 letnik in me zanima za čipiranje par stvari.. Torej kolikor sem gledal ti dvigne s teh 105KM na 130-140KM in navora za 50-60Nm več. Zej me pa zanima kam to it? Gledal sem SBS Tuning, CSS Perfomance Tuning in RSR Motorsport. Sedaj me pa zanima ali je kateri od teh ki ni vreden zaupanja ter če je kakšen še drugi ki čipira in je verodostojen ter da je zaupanja vreden? Bi bilo pa super če je recimo Novo mesto-Ljubljana, tudi Maribor vendar bi raje če je iz Ljubljane ter Novega mesta.

Hvala za odgovor že vnaprej.

Lep pozdrav,
Andrej

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To feb 11, 2014 5:39 pm

v NM maš erc-a
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To feb 11, 2014 7:08 pm

andrej.ajster je napisal/-a:Zdravo,

Torej imam Octavio 1.9TDI 77k 2006 letnik in me zanima za čipiranje par stvari.. Torej kolikor sem gledal ti dvigne s teh 105KM na 130-140KM in navora za 50-60Nm več. Zej me pa zanima kam to it? Gledal sem SBS Tuning, CSS Perfomance Tuning in RSR Motorsport. Sedaj me pa zanima ali je kateri od teh ki ni vreden zaupanja ter če je kakšen še drugi ki čipira in je verodostojen ter da je zaupanja vreden? Bi bilo pa super če je recimo Novo mesto-Ljubljana, tudi Maribor vendar bi raje če je iz Ljubljane ter Novega mesta.

Lep pozdrav,
Andrej

Ni stvar od kod je, ampak kako dobro naredi zadevo...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To feb 11, 2014 9:11 pm

andrej.ajster je napisal/-a:Zdravo,

Lep pozdrav,
Andrej

Andrej Ajster iz Krške vasi :?: :arrow: povečano v tvojem tekstu je pravi naslov :mrgreen:

andrej.ajster
Nov uporabnik

Napisal/-a andrej.ajster To feb 11, 2014 9:34 pm

hippo: Imaš prav, vendar me zanima če je tisti ki dobro naredi iz teh dveh krajev ali vmes nekje.
sašo5: Ne nisem iz Krške vasi. Zakaj pravi naslov? Izkušnje?

opelcar
Nov uporabnik

Napisal/-a opelcar To feb 11, 2014 11:18 pm

Jaz bi se odločil na tvojem mestu za CSS tuning. Meni je mojega konec decembra čipiral in sem zelo zadovoljen z storitvijo.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr feb 12, 2014 3:00 pm

Bom še enkrat napisal: CSS

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr feb 12, 2014 10:23 pm

tudi jast imam izkušnjo z CSS, cena vključuje valje pred in po, kar mi je pomembno, saj tuning na lepe oči in pare ne gre, avto sme čipal nov in imam trenutno po 3 letih in 60k km (trkam na les) še nič težav

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če feb 13, 2014 9:03 am

vojkostar je napisal/-a:tudi jast imam izkušnjo z CSS, cena vključuje valje pred in po, kar mi je pomembno, saj tuning na lepe oči in pare ne gre, avto sme čipal nov in imam trenutno po 3 letih in 60k km (trkam na les) še nič težav

kako to misliš na lepe oči in pare.
pa glede na to da skos neki pišeš mislm da vsaj prbložn veš kakšne mahinacije so mogoče na valjih,isti avto lahko v 2 runih pokaže ogromno razliko...tko da....
p.s. ne napeljujem na to da kdor koli kaj prireja samo pač hočem povedat da je to mogoče...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če feb 13, 2014 10:44 am

Čip tuning - če je avto v dobrem stanju, vsekakor ja. Osebno imam zelo dobre izkušnje s CSS in RSR.

andrej.ajster
Nov uporabnik

Napisal/-a andrej.ajster Če feb 13, 2014 8:08 pm

Hvala vsem za odgovore. Sem pa opazil na forumu tudi glede Tunerca da je zelo dober. Torej CSS ali so pač vsi v enakem rangu?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Pe feb 14, 2014 11:10 am

andrej.ajster je napisal/-a:sašo5: Ne nisem iz Krške vasi. Zakaj pravi naslov? Izkušnje?

sorry_obstaja z istim imenom in priimkom, ter belo Octavijo nekje podobnega letnika...

RSR izkušnje izkušnje..."delal" mi je prvi avto leta 1995.......in odmisli razne CSSSCCJE in podobno navlako z laptopom in copy_paste programom...
Pokliči MATJAŽA in se zmeni; tudi, če bo 50€ dražje, ne bo "v tri dni".....

andrej.ajster je napisal/-a:Torej CSS ali so pač vsi v enakem rangu?

prvi, oz. daleč prej kot vsi drugi, se je RSR začel ukvarjati s tem, specializiral na VAG grupi_domače znanje, ko so se začeli pojavljati še drugi, mu je glavno postransko delo bilo, popravljanje za njimi :mrgreen: =P

Uporabniški avatar
CSS Tuning
Novinec

Kraj: Smarje pri Jelsah

Napisal/-a CSS Tuning Pe feb 14, 2014 11:14 am

sašo5 je napisal/-a:
andrej.ajster je napisal/-a:sašo5: Ne nisem iz Krške vasi. Zakaj pravi naslov? Izkušnje?

sorry_obstaja z istim imenom in priimkom, ter belo Octavijo nekje podobnega letnika...

RSR izkušnje izkušnje..."delal" mi je prvi avto leta 1995.......in odmisli razne CSSSCCJE in podobno navlako z laptopom in copy_paste programom...
Pokliči MATJAŽA in se zmeni; tudi, če bo 50€ dražje, ne bo "v tri dni".....

Navlaka si mogoče tukaj samo ti.
CSS je investiral v tuning več kot vsi tunerji v slo skupaj, mi in naših več kot 50 zastopnikov po celem svetu naredi več tuninga na teden, kot vsi tunerji v slo na mesec.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Pe feb 14, 2014 11:19 am

p... 4 minute traje, da "mačka" zacvili, ko ji stopiš na rep_dober odzivni čas :lol:

PS. Matjaž ma znanja v malem prstu toliko, kot vi vsi skupaj ne, tam kjer bi ga morali imeti....

PS1. sem videl "tvoj" avto v brežiški okolici....prvotno je zgledalo, da ma box notri...pač se ti(vam) je ponesrečil......se zgodi......vem, da mojega bi lahko gledal le od daleč

Uporabniški avatar
CSS Tuning
Novinec

Kraj: Smarje pri Jelsah

Napisal/-a CSS Tuning Pe feb 14, 2014 11:24 am

sašo5 je napisal/-a:p... 4 minute traje, da "mačka" zacvili, ko ji stopiš na rep_dober odzivni čas :lol:

PS. Matjaž ma znanja v malem prstu toliko, kot vi vsi skupaj ne, tam kjer bi ga morali imeti....

PS1. sem videl "tvoj" avto v brežiški okolici....prvotno je zgledalo, da ma box notri...pač se ti(vam) je ponesrečil......se zgodi......vem, da mojega bi lahko gledal le od daleč

To ti lahko gledas in govoris oziroma lažeš kje drugje. Vidim koliko imamo mi zadovoljnih strank in vidim koliko ljudje javno govorijo, da bodo tožili določne za ubite motorje, turbine itd...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Pe feb 14, 2014 11:34 am

CSS Tuning je napisal/-a:
To ti lahko gledas in govoris oziroma lažeš kje drugje.

ne obtožuj me, da lažem, ke to ni v moji domeni - niti delam za koga, niti mam kake interese koga kam pošiljat čipat, enostavno vem, kdo je Dr. za take zadeve. oz ve, kako se zadevi streže.....
in malo pazi, kdaj komu govoriš, da laže...........in povej zakaj je (v narekovajih) "5x" bil srebrni Mondeo pri tebi :?: oz mogoče pa še kdo v Mestinju dela naskrivaj :?:
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov