Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
CSS Tuning
Novinec

Kraj: Smarje pri Jelsah

Re: Chip tuning da ali ne ?

Napisal/-a CSS Tuning Pe feb 14, 2014 11:45 am

sašo5 je napisal/-a:
CSS Tuning je napisal/-a:
To ti lahko gledas in govoris oziroma lažeš kje drugje.

ne obtožuj me, da lažem, ke to ni v moji domeni - niti delam za koga, niti mam kake interese koga kam pošiljat čipat, enostavno vem, kdo je Dr. za take zadeve. oz ve, kako se zadevi streže.....
in malo pazi, kdaj komu govoriš, da laže...........in povej zakaj je (v narekovajih) "5x" bil srebrni Mondeo pri tebi :?: oz mogoče pa še kdo v Mestinju dela naskrivaj :?:

1. Noben srebrni mondeo ni bil tukaj, vsi avti so na FB
2. Noben avto ne gre z valjev da kadi in vse logiramo
3. Kaj razni seratorji nakladajo tudi ni moj problem, v 5 letih ni noben avto prišel na "popravilo Tuninga", če veš kaj delaš to ni potrebno.
4.Tuning fordov je zelo enostaven ali je to siemens, delphi ali bosch. To pa da razni pro tunerji znajo narediti samo trajanje vbrizga +20% je njihov problem.

Uporabniški avatar
IgorMM
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a IgorMM Pe feb 14, 2014 11:58 am

nekateri se pac nemorejo sprijazniti z tem da so nekateri boljsi od staih mackov. rsr je povozil cas, tako kot druge.

css je edini ki javno vs eobjavi, dokler drugi samo govorijo prikazejo pa nič :)

my vote css :bow

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe feb 14, 2014 12:37 pm

sašo5 je napisal/-a:PS1. sem videl "tvoj" avto v brežiški okolici....prvotno je zgledalo, da ma box notri...pač se ti(vam) je ponesrečil......se zgodi......vem, da mojega bi lahko gledal le od daleč

Čuj, pa si ziher, da Matjaž ni imel imel v rokah tega monda? A je to govora o unem znižnem MK4 mondu?

sašo5 je napisal/-a:
RSR izkušnje izkušnje..."delal" mi je prvi avto leta 1995.......in odmisli razne CSSSCCJE in podobno navlako z laptopom in copy_paste programom...

A veš kakšen postopek je Matjaž izvajal na Focusu? Bom opisal:
Predal v armaturi je vzel stran, odmontiral GEM, odklopil in vzel ven ECU, izginil z ECU-jem nekam, prišel nazaj, dal ECU notr, zmontiral GEM in sestavil predal. Vseskup je trajalo cca. pol ure.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

M3-E92
Nov uporabnik

Napisal/-a M3-E92 Ne feb 16, 2014 6:51 pm

Zanima me kaj bi se dalo nardit z Renault Megane 2, 1.9dci dynamique luxe :) Na kolk konjev mi lahk dvignete in kolk bo stalo? Zanima me tudi po kolkem času se mi bojo dize poscale :D

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky Ne feb 16, 2014 11:55 pm

Pozdrav
Mene pa zanima za Toyoto yaris 2012 1.33vti če bi se kaj malega pridobilo s čipanjem in to koliko?
LP

kleman
Nov uporabnik

Napisal/-a kleman Pe feb 21, 2014 6:34 pm

Pozdrav,
Js mam tut vprasanje glede čip tuninga, in sicer mam ford focusa 1.4 letnik 04 s 63.000 prevozenimi. Zanimam me ce se mi ga splaca cipirat, koliko bi s tem pridobil na moci priblizno, na porabi in koliko bi me to stalo.
Vnaprej hvala za odgovore in pomoc.lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe feb 21, 2014 6:51 pm

Pri atmosfercu pa naj bo to 1.3 vvti, 1.4 ali bilo kateri nimaš kaj čipat.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Pe feb 21, 2014 7:27 pm

Aja? sem mislil da mehanični posegi v motor potrebujejo optiminizacijo, ti trdiš da ne :roll:

robek85
Nov uporabnik

Napisal/-a robek85 Pe feb 21, 2014 10:02 pm

Tudi moj glas gre za css. Sem lahko vse videl kaj se je delalo in kako in moram reč da css prov dobr ve kaj spreminja na mapi.
Zelo zadovoljen.

atek
Novinec

Napisal/-a atek Sr jun 25, 2014 1:38 pm

Že tretji svoj avto chipiral pri VSTUNING v Celju - pa nobenega problema z nobenim.
Nobeden avto ni bil na valjih, čeprav jih ima.

Moč se poveča - poraba zmanjša in to je to.
Lp atek

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po jun 30, 2014 6:51 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:PS1. sem videl "tvoj" avto v brežiški okolici....prvotno je zgledalo, da ma box notri...pač se ti(vam) je ponesrečil......se zgodi......vem, da mojega bi lahko gledal le od daleč

Čuj, pa si ziher, da Matjaž ni imel imel v rokah tega monda? A je to govora o unem znižnem MK4 mondu?

sašo5 je napisal/-a:
RSR izkušnje izkušnje..."delal" mi je prvi avto leta 1995.......in odmisli razne CSSSCCJE in podobno navlako z laptopom in copy_paste programom...

A veš kakšen postopek je Matjaž izvajal na Focusu? Bom opisal:
Predal v armaturi je vzel stran, odmontiral GEM, odklopil in vzel ven ECU, izginil z ECU-jem nekam, prišel nazaj, dal ECU notr, zmontiral GEM in sestavil predal. Vseskup je trajalo cca. pol ure.

no jast sem Focusa čipal pri CSS, kjer sme celoten postopek bil zraven in je kar trajal, prvo valarji pred tuningom, nato avto dol, vzeti dol plastiko od blatnika, ECU ven vzet, jo razdret, odpret in potem na mizo. nato sem bil cel postopek prorgramiranja in pisanja na ECU poleg, zadevo so dali nazaj v vozilo, sestavili in zaščitili tako kot treba, spet valerji in nato tstna vožnja, vseskupaj trajalo pomoje vsaj 2 uri če ne več, tako da mi niso ničesar skrivali.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po jun 30, 2014 9:01 pm

Sej to je ... eni skrivajo vse. Le zakaj? Da ne bi kdo vidu da se je v resnici samo copy paste naredil.

Vojkostar pol ste se kar hitrosli skozi. Pri meni je trajalo 4 ure ce se prau spomnem, pa sem lahko non stop gnjavu z vprasanji :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jun 30, 2014 11:22 pm

vojkostar je napisal/-a:no jast sem Focusa čipal pri CSS, kjer sme celoten postopek bil zraven in je kar trajal, prvo valarji pred tuningom, nato avto dol, vzeti dol plastiko od blatnika, ECU ven vzet, jo razdret, odpret in potem na mizo. nato sem bil cel postopek prorgramiranja in pisanja na ECU poleg, zadevo so dali nazaj v vozilo, sestavili in zaščitili tako kot treba, spet valerji in nato tstna vožnja, vseskupaj trajalo pomoje vsaj 2 uri če ne več, tako da mi niso ničesar skrivali.

Tole mene moti. 2 tunerja poznam in oba prilagajata mapo/-e po pospeševanjih... Slednje se mi zdi tista prava optimizacija. A se ne spoznam na zadeve zato tudi več ne upam napisati :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To jul 01, 2014 1:42 am

odprti clio je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:no jast sem Focusa čipal pri CSS, kjer sme celoten postopek bil zraven in je kar trajal, prvo valarji pred tuningom, nato avto dol, vzeti dol plastiko od blatnika, ECU ven vzet, jo razdret, odpret in potem na mizo. nato sem bil cel postopek prorgramiranja in pisanja na ECU poleg, zadevo so dali nazaj v vozilo, sestavili in zaščitili tako kot treba, spet valerji in nato tstna vožnja, vseskupaj trajalo pomoje vsaj 2 uri če ne več, tako da mi niso ničesar skrivali.

Tole mene moti. 2 tunerja poznam in oba prilagajata mapo/-e po pospeševanjih... Slednje se mi zdi tista prava optimizacija. A se ne spoznam na zadeve zato tudi več ne upam napisati :D

normalno, da ne napišeš več.. v teh opisih pogrešam korak, ki sem ga sam doživel z renomiranim tunerjem; vožnja z avtom (tuner kot sovoznik) in prilagajanje določenih stvari. nato spet vožnja in spet prilagajanje. copy/paste itak delajo vsi in vsi rečejo da je mapa produkt lastnega razvoja bla bla bla. mapo pa dejansko redko kdo prilagaja, bodisi na valarjih z zavoro ali z vožnjo po cesti. ker to vzame čas. danes se po copy/pastu le preveri, če avto deluje. potem zmeri in če zatrese kakšen vztrajnik ali zasveti kaj se prilagaja.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr okt 01, 2014 9:46 pm

Pozdrav.

Da še sam opišem svojo izkušnjo z CSS tuning.

Ker sem bil ravno v ''okolici'' sem se odloču čist informativno oglasit pri njih in jih mal povprašat glede čipiranja Vectre 1.9 CDTi 88 kw.

V ''sprejemni'' pisarni me je pričakal zdolgočasen gospodič, ki mi je takoj namenil pogled ''kaj pa bi ti rad?''. No gospodiču vse lepo razložim kaj so moje želje, razložim moj stil vožnje in kaj pričakujem od čipiranja - predvsem se mi gre za boljšo odzivnost motorja in nižjo porabo na avtocesti. Njegov odgovor pa je bil, da odzivnost motorja ne bo občutno izboljšana in da prirastka navora do 2000 obratov ne bo opazit, ker to kao škoduje sklopki in da oni naredijo mapo nekak od ''2000 rpm naprej'', taka mapa mi ravno ne koristi, glede na to da je večina moje vožnje tik pod 2000 rpm. Po drugi strani pa Fordov 2.0 tdci motor, ki ga mamo doma na avtocesti lepo potegne tudi pod 2000 rpm. Glede porabe pa mi je zagotovil, da se na avtocesti poraba ne bo zmanjšala in, da če hočem nižjo porabo (citiram) ''naj si dam cegu pod gas''.
Sama cena čipiranja je bila sicer ugodna (mislim, da okoli 300€), me je pa zmotilo to, da oni pred čipiranjem opravijo dyno test (samo po sebi pohvalno), ampak če niso zadovoljni z krivuljo motorja (oz. opazijo napake pri delovanju) se ne odločijo za čipiranje (logično) vseeno pa mora stranka plačati 60€ za dyno - tudi v primeru da čipiranje ni opravljeno. Ko da sem sam kriv oz. že v naprej vedel, da mogoče z motorjem nekaj ne štima ...

V glavnem ... glede njihove strokovnosti ne morem komentirat, ker se za čipiranje pri njih nisem odloču, vsekakor pa me ni navdušil njihov odnost oz. ''prvi stik'' s stranko.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Carlito149
Nov uporabnik

Napisal/-a Carlito149 Sr okt 01, 2014 10:01 pm

Škoda, sem jih imel v najožjem izboru. Zdaj sem pa spet na začetku ;)

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl Če okt 02, 2014 6:33 am

atek je napisal/-a:Že tretji svoj avto chipiral pri VSTUNING v Celju - pa nobenega problema z nobenim.
Nobeden avto ni bil na valjih, čeprav jih ima.

Moč se poveča - poraba zmanjša in to je to.

Sem bil pri VS. Je imel neko gužvo zato pred posegom avto ni šel na valje čeprav sva se dogovorila prej po telefonu.
Po končanem posegu pa je šel avto na valje in sem dobil izpis. Tudi sam imam pozitivne izkušnje tam.
*** Hoy do I print my voice mail? ***

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če okt 02, 2014 9:19 am

Ko sem bil jaz nazadnje pri CSS-ju pred 3 leti so bili zelo prijazni
Lp

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če okt 02, 2014 11:01 am

Jaz ne rabim prijaznega odnosa,ampak strokovno opravljeno delo. Zato RSR.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če okt 02, 2014 12:52 pm

pskoda je napisal/-a:Ko sem bil jaz nazadnje pri CSS-ju pred 3 leti so bili zelo prijazni

Sto ljudi sto čudi ;)
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov