Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Re: Chip tuning da ali ne ?

Napisal/-a =swen= Če okt 02, 2014 3:19 pm

Matey_ je napisal/-a:...se ne odločijo za čipiranje (logično) vseeno pa mora stranka plačati 60€ za dyno - tudi v primeru da čipiranje ni opravljeno. Ko da sem sam kriv oz. že v naprej vedel, da mogoče z motorjem nekaj ne štima ...

No s tole izjavo se pa ne strinjam. :roll: Si predstavljate, da dobijo recimo štiri stranke zaporedoma, ki imajo zgonjene avte z veliko kilometrino. No, takim bi čipanje odsvetovali in se ga verjetno ne bi lotili, a vseeno so zaposleni pri CSS za njih porabili veliko časa, bila je uporabljena tudi oprema, katero pa vemo da je potrebno amortizirati. Delavca, ki je na delovnem mestu je potrebno plačevati, rano tako opremo.
Če meritve na valjih ne bi zaračunali, bi se v skrajnem primeru lahko našli tud ljudje, ki bi se po DIY predelavah lepo odpravili proti njim pod pretvezo, da bi čipali, v resnici pa jih zanima samo meritev na valjih.
Nihče vas ne sili, da opravite čipanje ali meritve na valjih, ampak je to povsem vaša želja ali se odločite za ali pa ne...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 07, 2014 8:46 am

Matey_ je napisal/-a:Pozdrav.

Da še sam opišem svojo izkušnjo z CSS tuning.

Ker sem bil ravno v ''okolici'' sem se odloču čist informativno oglasit pri njih in jih mal povprašat glede čipiranja Vectre 1.9 CDTi 88 kw.

V ''sprejemni'' pisarni me je pričakal zdolgočasen gospodič, ki mi je takoj namenil pogled ''kaj pa bi ti rad?''. No gospodiču vse lepo razložim kaj so moje želje, razložim moj stil vožnje in kaj pričakujem od čipiranja - predvsem se mi gre za boljšo odzivnost motorja in nižjo porabo na avtocesti. Njegov odgovor pa je bil, da odzivnost motorja ne bo občutno izboljšana in da prirastka navora do 2000 obratov ne bo opazit, ker to kao škoduje sklopki in da oni naredijo mapo nekak od ''2000 rpm naprej'', taka mapa mi ravno ne koristi, glede na to da je večina moje vožnje tik pod 2000 rpm. Po drugi strani pa Fordov 2.0 tdci motor, ki ga mamo doma na avtocesti lepo potegne tudi pod 2000 rpm. Glede porabe pa mi je zagotovil, da se na avtocesti poraba ne bo zmanjšala in, da če hočem nižjo porabo (citiram) ''naj si dam cegu pod gas''.
Sama cena čipiranja je bila sicer ugodna (mislim, da okoli 300€), me je pa zmotilo to, da oni pred čipiranjem opravijo dyno test (samo po sebi pohvalno), ampak če niso zadovoljni z krivuljo motorja (oz. opazijo napake pri delovanju) se ne odločijo za čipiranje (logično) vseeno pa mora stranka plačati 60€ za dyno - tudi v primeru da čipiranje ni opravljeno. Ko da sem sam kriv oz. že v naprej vedel, da mogoče z motorjem nekaj ne štima ...

V glavnem ... glede njihove strokovnosti ne morem komentirat, ker se za čipiranje pri njih nisem odloču, vsekakor pa me ni navdušil njihov odnost oz. ''prvi stik'' s stranko.

LP
Matej

A lahko še jaz? :)

Torej, tale CSS je očitno na lotu speku eno jebeno sedmico, ker se dnarja brani. Meni je podobno nakladal...Po AC ne znižat porabe, pa da ga jebeš, a vozila čipana pri drugih tunerjih imajo pri AC vožnji nižjo porabo :) Torej, iz tega se da sklepat, da navije tlake in čase odpiranja diz do "amena", da avto gre ko satan, z ostalim pa se ne j**e. Torej, iščemo naslednjega tunerja, ki bi bil pripravljen zadeve poštimat tak kot treba.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To okt 07, 2014 8:42 pm

Men je na 1.8 tdci zrihtu zadeve, samo na AC res ni manj žrl, drugače pa ja
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To okt 07, 2014 9:11 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Torej, tale CSS je očitno na lotu speku eno jebeno sedmico, ker se dnarja brani. Meni je podobno nakladal...Po AC ne znižat porabe, pa da ga jebeš, a vozila čipana pri drugih tunerjih imajo pri AC vožnji nižjo porabo :) Torej, iz tega se da sklepat, da navije tlake in čase odpiranja diz do "amena", da avto gre ko satan, z ostalim pa se ne j**e. Torej, iščemo naslednjega tunerja, ki bi bil pripravljen zadeve poštimat tak kot treba.

-Tunerc? :)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 07, 2014 9:18 pm

maniaxxx je napisal/-a:Men je na 1.8 tdci zrihtu zadeve, samo na AC res ni manj žrl, drugače pa ja

Ma klinc ga gleda. Pa na en klinčev mejl mu je težko odpisat, ko pa ga pokličeš, pa se s vsemi štirimi otepa tega avta in on ne bi čipal.Šele po vprašanju zakaj ne, pa sledi odgovor, da je velik kilometrov za motorjem, pa da je maf defektn,pa vztrajnik, pa pumpa, pa dize, pa turbina...Diagnozo motorja je postavu brez da bi vprašal, če in kaj se je delalo na avtu. No, ko mu pa omeniš, da je bilo to vse pregledano in porihtano, pol pa on kr bi,ampak šele po diagnostiki, pa če najde kak feller, potem pa ne bi....Pa tut če bi, avto na AC ne bi imel nižje porabe zaradi neizkoriščanja navora,...(kar se, po pričevanju enega experta za tuning TDI-jev, pojavi, ko čipaš gas pedal in odpiraš turbino. Če je pa res, pa ne vem.). Kolegu se je sfuzlalo, ko sem mu povedal za to in se je odloču, da njegovega avta CSS videl ne bo.

Torej, iščemo dalje nekoga, ki ne bluzi (btw: Ribnica in Črnuče sta odpadla ko knof od gat že v štartu)...
INFINITI je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Torej, tale CSS je očitno na lotu speku eno jebeno sedmico, ker se dnarja brani. Meni je podobno nakladal...Po AC ne znižat porabe, pa da ga jebeš, a vozila čipana pri drugih tunerjih imajo pri AC vožnji nižjo porabo :) Torej, iz tega se da sklepat, da navije tlake in čase odpiranja diz do "amena", da avto gre ko satan, z ostalim pa se ne j**e. Torej, iščemo naslednjega tunerja, ki bi bil pripravljen zadeve poštimat tak kot treba.

Tunerc...hm....zanimiv predlog, ampak ni mi poznana njegova kilometrina čiptuninga...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To okt 07, 2014 9:23 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Men je na 1.8 tdci zrihtu zadeve, samo na AC res ni manj žrl, drugače pa ja

Ma klinc ga gleda. Pa na en klinčev mejl mu je težko odpisat, ko pa ga pokličeš, pa se s vsemi štirimi otepa tega avta in on ne bi čipal.Šele po vprašanju zakaj ne, pa sledi odgovor, da je velik kilometrov za motorjem, pa da je maf defektn,pa vztrajnik, pa pumpa, pa dize, pa turbina...Diagnozo motorja je postavu brez da bi vprašal, če in kaj se je delalo na avtu. No, ko mu pa omeniš, da je bilo to vse pregledano in porihtano, pol pa on kr bi,ampak šele po diagnostiki, pa če najde kak feller, potem pa ne bi....Pa tut če bi, avto na AC ne bi imel nižje porabe zaradi neizkoriščanja navora,...(kar se, po pričevanju enega experta za tuning TDI-jev, pojavi, ko čipaš gas pedal in odpiraš turbino. Če je pa res, pa ne vem.). Kolegu se je sfuzlalo, ko sem mu povedal za to in se je odloču, da njegovega avta CSS videl ne bo.

Torej, iščemo dalje nekoga, ki ne bluzi (btw: Ribnica in Črnuče sta odpadla ko knof od gat že v štartu)...
INFINITI je napisal/-a:

Tunerc...hm....zanimiv predlog, ampak ni mi poznana njegova kilometrina čiptuninga...

Je kar obsežna, tako da te nima kaj skrbet..... :)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To okt 07, 2014 10:46 pm

Kakor jaz vem je Tunerc legenda. Imaš folk, ki kopira mape, imaš folk ki naloži predelano mapo, pa jo še malo dodela in pol imaš folk, ki zna iz nule narest custom mapo da je u nulo - Tunerc spada med slednje. Je pa tako - ne bo ti tega delal za drobiž, ker jasno -porabljene ure in trud stanejo. Zdej pa odvisno od tebe kaj želiš in za ta denar ti bo naredil.
Osebno vem, da je sfural mapo za dirkalnik, za katerega se niti tovarniško podprti team za dirke ni zmogel obrniti, da špila kot je treba. Aja pa baje je bila še neka blamaža na nekem šolanju, ko je sestavil boljšo mapo od inštruktorjev na tem šolanju :D
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr okt 08, 2014 6:34 am

Ok, tunerc-u sem včeraj zvečer poslal mejl in je čez pol ure odgovoril na vprašanja. Zaenkrat zgleda OK in trenutno je v igri. Čakam še en odgovor, potem pa bomo vidli kaj in kako.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr okt 08, 2014 7:11 am

Ce ti tunerc ne bo naredu, je zmozen samo se RSR pol se pa neha. Tunerca lahko ujameš na levi nogi ko ima kak problem s kakim dirkalnikom, drgac je pa taprav član. Jaz sem bil pri njem že 3x s svojim avtom, prvic sem tuning plačal, naslednjic smo pa nekaj probavali na mojo zeljo kako se vec dobit ven in mi nikoli ni hotel racunat, pa ceprav strokovnost z veseljem placam. Jz ga priporočam vsakomur.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr okt 08, 2014 3:59 pm

No tko ...

Po razočaranju nad CSS sem se ustavil v Črnučah ... mislim, da je avtoelektronika če se ne motim (pač lih sm mel pot mimo in sm vidu tablo).
Za čipiranje zahtevajo cca. 400€ plus davek, na avto bi naložili generično mapo (ker po njegovih besedah in ''izkušnjah'' ni velike razlike med posameznimi motorji :eyes ). Avto nebi videl valerjev niti pred niti po čipiranju, da se o kaki brezplačni garanciji sploh ne pogovarjamo.

Nato sem se obrnil še na Tunerc-a. Odgovor sem dobil v cca. 5 min, za čipiranje bi računal 250€, avto gre pred optimizacijo na valarje, naloži se mapa, ki je prilagojena mojemu avtu glede na izpise valarjev in seveda po opravljenem delu ... šeenkrat meritve. Pripada mi 14 dnevna ''garancija'', če z mapo ne bom zadovoljen oz. bodo kakršne koli napake v delovanju motorja (kar se njegovega dela tiče) bo mapo brezplačno odstranil ali priredil. Vglavnem super prijazen in strokovno utemeljeni odgovori na vsa uprašanja.
Kar se z moje strani tiče glede prvega vtisa samo pohvale.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr okt 08, 2014 4:50 pm

jaz in še par kolegov imamo dobre izkušnje z bivšimi sknovci, revo in ecutek podpirajo, tako da.... :D , tudi konkretne predelave hodijo iz garaže, tako da znanje je, volja pa tudi...jaz sem več kot zadovoljen.
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

stiloman
Nov uporabnik

Napisal/-a stiloman Sr okt 08, 2014 5:26 pm

Ni čipiranje ampak je čipanje... đizs

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Sr okt 08, 2014 7:05 pm

moje mnenje je "NE". Razlog predvsem v tem, ker večina teh naših "tunnerjev" si niti malo časa ne vzame, da naloženo mapo vsaj nekoliko stestira, če je vse ok.
Ponavadi ne poskrbijo za kak overboost, VT mapo... šopnejo gor mapo, dyno test in pogledajo da ne kadi ravno veliko in to je to... slabo narejeno

Sicer so izjeme,...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr okt 08, 2014 7:37 pm

Odvisno kje ... mojega sem cipal z 147 na 203 konje. Cipanje je trajalo cca. 4 ure.
Od takrat prevozenih 80.000km (3 leta in pol), vmes parkrat pista in ni blo nikoli nobenega problema.

samo je treba zaprau naredit
turbo inside

kukrkdu
Nov uporabnik

Napisal/-a kukrkdu Sr okt 08, 2014 8:42 pm

A Tunerc čipa tut 4x4. Mam yetija 81kW?

erc
Nov uporabnik

Napisal/-a erc Če okt 09, 2014 9:52 am

CSS je investiral v tuning več kot vsi tunerji v slo skupaj, mi in naših več kot 50 zastopnikov po celem svetu naredi več tuninga na teden, kot vsi tunerji v slo na mesec.

Nerad se kregam z komerkoli ampak tu ti ne dam prav. Niti približno ti ne dam prav. Res bi rad vedel koliko si ti investiral, da te vsi tunerji skupaj ne dosežejo. In predvsem v kaj si investiral... To da prodajaš SLAVE pakete zame ni investicija, katero tu omenjaš. Edino valji so te veliko stali, to ti dam prav. A misliš da so valji Avtoelektronike pa stali kaj manj kot tvoji? In da so investirali manj kot ti? Prej več, saj imajo večje prostore in več zaposlenih. A misliš, da se ti s svojo opremo, za katero si "toliko veliko" investiral lahko kosaš recimo z RSRom? Pojdi enkrat do njega pa se osebno prepričaj. Valje imaš res novejše kot on, vendar to ne pomeni nič. On sploh ne rabi valjev, kateri imajo povezane vse valje skupaj, da se vrtijo z enako hitrostjo, ker ima za dosti vozil specialna orodja, da lahko vsako vozilo spravi v dyno-mode ali simulira pogon vseh 4ih. Tip ima SCHNECK engine pruefstand , ki ga je dobil iz BMW M razvojnega odelka. Ja, točno tega, ne enakega ali podobnega! In on ima razvite real-time emulacije za večino novih ECUjev (edc17, MED17, siemens itd), ima tudi tuning orodja, katere lahko vidiš samo v Porsche, VW, Audi razvojnih oddelkih in jih ni moč dobiti nikjer drugje!!! Tip dela tudi pogodbeno za Akrapoviča in to za zelo dobre denarje, zato se mu tudi ne da tu prerekati z raznimi dvomljivci... A ti lahko čipaš novo VW sedmico (in podobne) na način, da tuninga na servisu ni moč odkriti in da stranki ostane tovarniška garancija?
Sicer mi je malo žal, da sem se sploh vpletel v tome debato, ker sem samo prilil olja na ogenj, vendar me boli, ko vidim da tako eni vztrajno udrihajo po vseh drugih.
Vem da so že bili avti, ki jih CSS ni mogel narediti pa sem jih jaz in so tudi bili avti, ki jih jaz nisem mogel narediti, pa jih je on. Tko da naj bo raje vsak realen. Nimm nič proti da se vsak sam sebe hvali, vendar da zna pa samo on, in nihče drug je pa zelo žaljivo in neprofesionalno.

IgorMM: RSRa ni čas povozil, niti približno ne. Brez zamere, prej bi rekel, da je čas povozil tebe, ker ne slediš njegovemu razvoju.
Tuned to perfection !!!

erc
Nov uporabnik

Napisal/-a erc So okt 11, 2014 8:51 am

Slika
Spyshot from RSR motorsport razvojnega oddelka v Ribnici...
Tuned to perfection !!!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne okt 12, 2014 11:43 am

ker je debata o čipanju... vprašanje za @erc-a in ostale, ki se s tem ukvarjajo:

- kako močno vpliva čipanje na avtomatski menjalnik? primer dajem za bmw 30d x-drive kateri ima ZF menjalnik.

po mojih informacijah ima 30d enak menjalnik kot 35d ( 35d ima 2 turbini) ker gre za isti tip motorja/ista oznaka.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če okt 16, 2014 8:40 pm

Koga izbrati za čipanje VW motorja 2.0 TDI , 170 KM , 125 KW , CR DPF. Pomemno mi je, da je kvalitetno narejeno in seveda, da cena ni pretirana. Ker konec koncev, mi je čisti nesmisel, da mi bo nekdo računal celo premoženje in nenazadnje potegnil mapo dol iz neta.

Malce gledam po netu, in so cene od 300+ €

Pozna kdo še koga, kateri je ugodnejši oz. lahko se mi kdo oglasi tudi preko zasebnega sporočila.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Če okt 16, 2014 9:58 pm

Ja če hočeš kvalitetno potem je to toliko kot si napisal, se pravi 300€+. Jaz priporočam Erc-a. Mapo ti prilagodi na valjih, imaš meritev pred in po optimizaciji, nikoli ne pretirava z prevelikim navorom v nizkih vrtljajih, skratka naredi tako kot je treba.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost