Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo So jan 16, 2010 3:20 am

HaMzO je napisal/-a:sj rsr je ql, samo mi pri skr bolj profesionalno deluje :)

Tle se pa ne bom strinju. Oboji majo svoja znanja na svojih področjih, ampak glede profesionalizma pa RSR lula na SKN. Na SKN-u je vse bolj po domače :D
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas So jan 16, 2010 9:41 am

Samo te cene čipanja so zelo zanimive. 300-400-600-800-1000 euro. Zanima me dejanski strošek čipanja ki ga iam SKN RSR in ostali. Ker eno je čipat dodelanega evolutiona , subaruja , kjer je treba optimizirat in verjamem da je treba veliko znanja in časa, in seveda nanese stroške.
Vendar za naše priljubljene dizle , kjer čipanje traja ja in ne 30-40 minut in v 80% primerov se na valje niti avta ne da, od kje 400-500 euro za te posege.

S tem nočem bit nesramen, vendar mi deluje da je to delo predvsem v današnjih časih preplačano.Ker vidim da se zelo igrajo z popusti vsi in to kar 50% kdaj in tudi več, to pomeni da če ej 600 euro začetna cena , z 50% popusta pade na 300 in še vedno se zasluži. Očitno edini strošek ki se ga iam ej A4 papir kjer se izpiše graf in račun.

Lp

Uporabniški avatar
Vasc0
Novinec

Kraj: ok. mb

Napisal/-a Vasc0 So jan 16, 2010 9:52 am

pinjas je napisal/-a:Samo te cene čipanja so zelo zanimive. 300-400-600-800-1000 euro. Zanima me dejanski strošek čipanja ki ga iam SKN RSR in ostali. Ker eno je čipat dodelanega evolutiona , subaruja , kjer je treba optimizirat in verjamem da je treba veliko znanja in časa, in seveda nanese stroške.
Vendar za naše priljubljene dizle , kjer čipanje traja ja in ne 30-40 minut in v 80% primerov se na valje niti avta ne da, od kje 400-500 euro za te posege.

S tem nočem bit nesramen, vendar mi deluje da je to delo predvsem v današnjih časih preplačano.Ker vidim da se zelo igrajo z popusti vsi in to kar 50% kdaj in tudi več, to pomeni da če ej 600 euro začetna cena , z 50% popusta pade na 300 in še vedno se zasluži. Očitno edini strošek ki se ga iam ej A4 papir kjer se izpiše graf in račun.

Lp

SKN ali RSR za oboje je slišati le dobro in nič slabega, sm bi lahko vsak od njiju po čipanju ponudil valje za manjšo ceno...

sm mi še ni kdo odgovoril, če slučajno kdo ve za kolko majo merjenje na valjih pri SKN in pri RSR (120€ če se ne motim) al se še najde pri katere bol poceni ??
No Engine, Like Turbo Engine ;)
Slika
Slika

tilen2ki
Nov uporabnik

Napisal/-a tilen2ki So jan 16, 2010 9:59 am

kakšne so cene.. ja tut js mislim d bi mogoče blo lohk kej cenej sam če se pa postaviš u kožo tistga k to dela, ki je mogu kupt aparature, računalnike, valje,... pa najbl pomembno, če bi to znal vsi delat neb blo cenjeno, neb mogl postavt take cene, tko pa kr tega ne zna vsak se plača tudi znanje, tko d če si misliš čipat avto boš za to nekej dal, če ti je predrago tko kt men, se bomo pa še zmer vozil sz stock konji pod haubo.. sj se glihtko prpeleš na šiht al ne? :) lp

Uporabniški avatar
bronski1
Novinec

Chip tuning dizel

Napisal/-a bronski1 So jan 16, 2010 11:15 am

Ali je možno chipati dizel motor imam tourana 105 KM samo z računalnikom ,ali mora biti tudi kaki vmesni chip?
Lp

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So jan 16, 2010 11:36 am

tilen2ki je napisal/-a:kakšne so cene.. ja tut js mislim d bi mogoče blo lohk kej cenej sam če se pa postaviš u kožo tistga k to dela, ki je mogu kupt aparature, računalnike, valje,... pa najbl pomembno, če bi to znal vsi delat neb blo cenjeno, neb mogl postavt take cene, tko pa kr tega ne zna vsak se plača tudi znanje, tko d če si misliš čipat avto boš za to nekej dal, če ti je predrago tko kt men, se bomo pa še zmer vozil sz stock konji pod haubo.. sj se glihtko prpeleš na šiht al ne? :) lp

OK, nočem bit žaljiv, ampak nalagat isto mapo ( na isti tip motorja) na TDI-je, JTD-je, DCI-je in še malo morje kratic, brez da bi se za vsak dotični motor nardile tiste male finese, je še 150€ predrago. Po možnosti mapa kupljena ali pa še raje ukradena (če se komu dviguje pritisk, lahko vidi, da tu nisem omenil nobenega tunerja)...

Men ni problem dat 500€ (za tele manše motorčke do 2.0), če bo avto pred posegom na valjih, med posegom na valjih (al pa avtocesti) in po posegu na valjih. Pa tud če ma recimo 450€ čistega zaslužka, vseen mi je, sam naj bo moj dotični motor optimiziran.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Chip tuning dizel

Napisal/-a adis So jan 16, 2010 11:44 am

bronski1 je napisal/-a:Ali je možno chipati dizel motor imam tourana 105 KM samo z računalnikom ,ali mora biti tudi kaki vmesni chip?
Lp

vse kar ima turbino se da čipat

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= So jan 16, 2010 11:58 am

Tudi, če je nima se da....samo se ne splača, če se ne zamenja kakšne stvari ali dveh...

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
bronski1
Novinec

Napisal/-a bronski1 So jan 16, 2010 12:06 pm

Kje pa najbolje chipati,da se potem pozna?
Lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So jan 16, 2010 12:32 pm

bronski1 je napisal/-a:Kje pa najbolje chipati,da se potem pozna?
Lp

čipaj tam, kjer dobiš maksimum za svoj vložek ( beri: denar)

http://www.skn-tuning.si/index.php?opti ... &Itemid=16

http://www.rsrmotorsport.com/proizvodi.php

uporabi linka, malo primerjaj....

off:
@el_diablo: zbrisal sem ti že drugi off post na tvoje odgovarjanje uporabniku bronski1! naslednji off post bo karton...

Uporabniški avatar
Vasc0
Novinec

Napisal/-a Vasc0 So jan 16, 2010 1:25 pm

kar se tiče čipanja je to itaq hobi vsakega posameznika, zato se malo kdo odloči za to...

čipat se splača ker turbo motorji niso niti malo naviti če gledamo recimo VAG 1.8T motor z 150KM in 210KM z le večjo turbino motor pa popolnoma enak...

kar se tiče čipov, nebi rekel da samo prekopira mapo na čip in da ima pol vsak popolnoma enako karakteristiko oz. krivulje, jaz vem da je Matjaž na mojem prejšnem sam napisal motor ker mi BOV ni delal tako kot treba pa še zarad kilometrov mi je krivuljo spreminjal...

če pa pošlješ rač. v nemčijo ki imajo čipe vse popolnoma enake ne glede na stanje motorja (saj niti ne ve kolko maš prevoženih pa nix) pa se mi zdi drago recimo pri abt ki ti za 190KM nabije ceno najmajn 800€.

Pri RSR so ponudbe z mojga vidika še najbol solidne saj ne posega v motor brez pregleda oz. brez testne vožnje pred čipanjem da vidi kako se motor obnaša (to ne mislim samo pri RSR, verjetno drugi tunerji počnejo enako).

zato če daš za čip cca. 500€ v mojem primeru 350€ s popustom se mi ne zdi veliko glede na to da dobim 40KM polek, mi je pa drago dat za valje recimo pred in po čipanju 240€ :?
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid So jan 16, 2010 4:51 pm

Prejšni lastnik mojga Stija iz Nemčije je dal za čipanje veliko več 2k+ nastavljeno za GHD, tko da so tukaj cene kr dobre. Ta teden grem k RSR zmerit
Slika Slika

Uporabniški avatar
Vasc0
Novinec

Napisal/-a Vasc0 So jan 16, 2010 5:36 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Prejšni lastnik mojga Stija iz Nemčije je dal za čipanje veliko več 2k+ nastavljeno za GHD, tko da so tukaj cene kr dobre. Ta teden grem k RSR zmerit

in koliko te bo prišlo merjenje če že slučajno veš za ceno :)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar So jan 16, 2010 6:47 pm

dolenc ma ze 40€, če se nas zbere več ma pa popust

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid To jan 19, 2010 1:54 pm

Vasc0 je napisal/-a:
Bel-Tirid je napisal/-a:Prejšni lastnik mojga Stija iz Nemčije je dal za čipanje veliko več 2k+ nastavljeno za GHD, tko da so tukaj cene kr dobre. Ta teden grem k RSR zmerit

Klical sem pa ima Matjaž bolniško, mislm da je zdaj že dober, sam za ceno pa nisem vprašal, bom zborbal popust k sm že kw3 vzel pri njemu, tko da pričakujem dobro ceno.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Vasc0
Novinec

Napisal/-a Vasc0 To jan 19, 2010 1:58 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:
Vasc0 je napisal/-a:

Klical sem pa ima Matjaž bolniško, mislm da je zdaj že dober, sam za ceno pa nisem vprašal, bom zborbal popust k sm že kw3 vzel pri njemu, tko da pričakujem dobro ceno.

ok super :) kaj te valje ma on v ljubljani al kje ker ko sem prejšni avto tam čipal nisem nikjer videl kakih valjev :?
Slika
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 19, 2010 2:11 pm

Vasc0 je napisal/-a:
ok super :) kaj te valje ma on v ljubljani al kje ker ko sem prejšni avto tam čipal nisem nikjer videl kakih valjev :?

Jurjevica pri Ribnici:
http://www.rsrmotorsport.com/proizvodi/maha.php :pop:

schwinni
Nov uporabnik

Napisal/-a schwinni Pe mar 05, 2010 6:23 pm

ABT ti da garancijo ane........pa tudi uveljavljeni so. V tujini pa tudi vpisujejo povečanje moči... Sam sem čipal pri RSR in nimam pripomb. Glede cen je pa tako, če ti je 120 Eur težko dati za valje......bp.....ne loti se, ker je cenkanje za par evrov brezveze pri takšnih projektih.

mihcp
Nov uporabnik

Napisal/-a mihcp Če mar 11, 2010 1:09 pm

Pozdravljeni,
Imam Megana grandtourja 1.5 dci 105 KM. Po večdnevnem prebiranju postov na tem forumu, sem se odločil, da tudi sam dam chipat moj avto. Izbor sem skrčil na RSR tuning ali SKN tuning.

Vseeno pa še ne vem točno, kaj naj bi bilo boljše za moj motor in sicer:

SKN obljublja:
105KM --> 130 KM
240nm --> 290 NM

Pri RSR pa dobim za prbližno isto ceno

105KM --> 125 KM
240nm --> 270 NM

Povedati pa moram, da mi ne gre za moč ampak za navor predvsem za pokritje izrazite turbo luknje med 1500 in 2500 obrati.

Kateri naslov bi bil za moj primer boljši, oz ali bi mi kje znali prisluhniti mojim željam ali samo naložijo generično mapo in te po domače povedano odrajtajo?

Zanima me, če ima kdo namen iti sedaj v marcu na chipanje k RSR, ker dajo 30% popust. Če je kdo za, bi jeziček na tehtnici se prevesil na RSR stran. Po vseh postih sodeč, so mi sicer RSR bolj všeč kot SKN, toda 20 navora zaisto ceno je pa le nekaj. Ali se motim?

Hvala za vse info in lp.
Megane Grandtour 1.5 dci 105 Km

erc
Nov uporabnik

Napisal/-a erc Če mar 11, 2010 2:19 pm

definitino RSR, vse programe razijajo sami na valjih medtem ko SKN samo snema mape,jih nekam pošilja in dobi nazaj modificirane brez kakršnihkoli zagotovil, da si res dobil željeno moč in navor.
Pa ne misliti, da zdaj jih neki pljuvam, da ne delajo dobro, sam vem da večina tuning ponudnikov kar piše pridobljeno moč brez da bi sploh kadarkoli zadevo dejansko izmerili. Sam vem kako se dela zadeva in povem ti da se večina map dela popolnoma napamet (par % se dvigne tlak in poveča gorivo) in nimaš nobenega zagotovila, da boš res dobil obljubljene performanse. predvsem pa tu je poudariti, da je tu še pomemben faktor razporeditve navora skozi celotno območje vrtljajev (da ne obremenjuješ sklopke in vztrajnika) in pa sama dimljenost vozila katere tudi ni za zanemarjati. Da o dolgoročnih učinkih napamet pisanih map raje ne govorim.
Tuned to perfection !!!
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov