Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jan 11, 2009 7:58 pm

Mad je napisal/-a:... Boštjan - danes sem si vzel čas in malo preizkušal stroj. Moram ti povedat, da sem z tvojim delom in Mitjinim delom zelo zadovoljen - vse deluje zelo v redu ... spremljal sem temperature in se drži na 80 - 90 kar je zelo v redu . A/F razmerje je vseskozi v redu in sklopi so dobro povezani . Nekaj malega je problemov zaradi hladnega vžiga - to si mi takoalitako napovedal ... da bo zaradi 520 ccm(predelanih) injektorjev ...in poraba je res :shock: ... nad pričakovanji - primerne temu pa so tudi sposobnosti vozila. Najslabše jo odnese moj del dela - verjetno je razlog to, da je zluftalo podvozje med poskusi (ker me nisi poslušal in takoj dal gor obe ojačitvi) in tudi nastavil bom jutri še optiko na novo, ker moram zapret malo spredaj stek - ker ga verjetno na full-pull-u odpre preveč pa posledično pač povleče kolo, ki ima slabšo aderenco tako zaprtega ga bo pač pod obremenitvijo kvečjemu zravnalo. Pohvale za vajin (Mitjin in tvoj ) del dela vloženega v projekt ostalo bom popravil pred predajo novemu lastniku . Najlepša hvala obema ...

Kaksna je poraba? visoka al nizka?
Zakaj se je zluftalo podvozje? Kaj pomeni, da se je zluftalo?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Ne jan 11, 2009 8:39 pm

Blinder je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:... Boštjan - danes sem si vzel čas in malo preizkušal stroj. Moram ti povedat, da sem z tvojim delom in Mitjinim delom zelo zadovoljen - vse deluje zelo v redu ... spremljal sem temperature in se drži na 80 - 90 kar je zelo v redu . A/F razmerje je vseskozi v redu in sklopi so dobro povezani . Nekaj malega je problemov zaradi hladnega vžiga - to si mi takoalitako napovedal ... da bo zaradi 520 ccm(predelanih) injektorjev ...in poraba je res :shock: ... nad pričakovanji - primerne temu pa so tudi sposobnosti vozila. Najslabše jo odnese moj del dela - verjetno je razlog to, da je zluftalo podvozje med poskusi (ker me nisi poslušal in takoj dal gor obe ojačitvi) in tudi nastavil bom jutri še optiko na novo, ker moram zapret malo spredaj stek - ker ga verjetno na full-pull-u odpre preveč pa posledično pač povleče kolo, ki ima slabšo aderenco tako zaprtega ga bo pač pod obremenitvijo kvečjemu zravnalo. Pohvale za vajin (Mitjin in tvoj ) del dela vloženega v projekt ostalo bom popravil pred predajo novemu lastniku . Najlepša hvala obema ...

Kaksna je poraba? visoka al nizka?
Zakaj se je zluftalo podvozje? Kaj pomeni, da se je zluftalo?

poraba je visoka... čez 500ccm injektor ima kar pretok verjetno..

Da se pa podvozje zlufta, to pa pomeni: končniki dobijo zračnost, kaj se zvije...?

ti bo @Mad natančneje povedal kaj je mislil z zluftanim podvozjem
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne feb 08, 2009 10:18 am

Sklopka ni zdržala navora ... bo potrebno naredit direktno - brez fedrov, ker ne zdrži ubijalskega navora - zmlelo jo je kot slamico :shock: je pa vse ostalo brez pripomb ... motor se ne pregreva, nima nobene anomalije pri delovanju ... Pohvale Boštjanu in Mitji .
Priponke
IMG_1206_resize.jpg
IMG_1207_resize.jpg
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
sharp
Nov uporabnik

Napisal/-a sharp Ne feb 08, 2009 10:43 am

Jaz se samo čudim,da je do tle zdržala. :)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr feb 18, 2009 12:29 am

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr feb 18, 2009 1:39 am

Vsa čast!

Od zunaj brutalno, v Saxoju verjetno kar bljuvalno :P :lol:
Naštimaj mu eksplozije iz auspuha, da se bo Saxo boljše videl :P :lol:

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Pe feb 20, 2009 4:49 pm

To narediš na tem Saxotu zelo enostavno : samo malo pustiš, da se zavrti, do blokade, in : ... BUUUUUUUMMMMM , ... :twisted: :P :twisted: ...= ... :o :shock: :o useka huje kot iz topa :lol: :D :lol: , pa še pobliska se naokoli :-) !!!

Lp 8)

by Boštyxz + #

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Pe feb 20, 2009 5:08 pm

kaj avto iz katerega se je snemalo je med pospeševanjem saxoja bremzal?? hehe
hec :lol: .. dobro gre.. ni kaj.. kolko ma kaj s 100-200?

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Pe feb 20, 2009 5:56 pm

hehe....adijo pamet kk ga je zmankalo...noro !! :twisted: :D

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe feb 20, 2009 5:59 pm

Sam smeh je pa gay parade.

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

Napisal/-a zazi Pe feb 20, 2009 7:40 pm

waw
Tigra ... by Opelklinika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So feb 21, 2009 2:25 pm

primozek68 je napisal/-a:Sam smeh je pa gay parade.

:rofl :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So feb 21, 2009 2:33 pm

noro :shock: ..podobno sem doživel na vrhniškem klancu ko je pred mano audi a8 4.2 tdi na polno pospešil..samo zakadilo se je pa ga ni blo več...sm mislu da sem po pomoti dal v ler :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So feb 21, 2009 3:19 pm

sam tist avto k je snemau pa ni pospeseval an?ker nc se ne slis motorja da bi se navijal.
drgac pa gre ja tale saxo.
kasno sklopko pa ma zj?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So feb 21, 2009 4:05 pm

abbe je napisal/-a:sam tist avto k je snemau pa ni pospeseval an?ker nc se ne slis motorja da bi se navijal.
drgac pa gre ja tale saxo.
kasno sklopko pa ma zj?

Tisti avto ki je vozil zadaj je kolegov Saxo 1.1 in ni primerljiv ma to ni važno saj se vidi da nekam gre vseeno tudi če bi stal ... sklopko ima skoraj isto kakor prej malo močnejša je konstrukcijsko ... nisem pa dal tiste brez fedrov, ker se mi je mudilo in ker mogoče ni najboljša rešitev ... naj melje sklopke ne menjalnika mogoče smo tudi odkrili vzrok zloma med demontažo stare (upam) če ne bi moral dat vztrajnik od 1.6 gor kateri ima košaro in lamelo od 200mm - bom videl tudi kakšen bo odziv sedanje lamele na obremenjevanje in če je to rešitev bom raje zamenjal motor, ker je potrebno pol še enkrat dat motorno gred balansirat na nov vztrajnik ... Potem bi me že prišlo ceneje če bi dal cel 1.6 notri ... sem pogruntal, da se dobi zanj še ceneje bate kot za 1.4 in imel bi tudi malo več od vsega skupaj ... kolega iz Italije, ki je že imel na tistem motorju več kot 300 km pa se je pol odločil za manjšo turbino (veliko kot T25 nekje) in šel na moč spodaj - kratek menjalnik in dobre lastnosti motorja (majhna turbo luknja, manjši pritisk turbine manj problemov z zdržljivostjo vseh sklopov ... ima nekje okrog 260 km ... Emiliano ;

http://www.youtube.com/watch?gl=IT&hl=it&v=YLKfVcrQfMY

Če koga zanima - Saxo je naprodaj, ker sem že v delu z enim drugim projektilom in bom rabil keš :D
Zadnjič spremenil Mad, dne So feb 21, 2009 7:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So feb 21, 2009 5:19 pm

Mad je napisal/-a:... Here we go again ...

http://videos.streetfire.net/video/SAXO ... 635432.htm

..se je kr odpelu :shock: ..svaka čast!! ..a bi se dalo kaj takega nastimat tud na 1.6 motor(isti avto samo ni 16v) al je vec dela in komplikacij??...lp

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So feb 21, 2009 6:52 pm

RejmiK je napisal/-a:

..se je kr odpelu :shock: ..svaka čast!! ..a bi se dalo kaj takega nastimat tud na 1.6 motor(isti avto samo ni 16v) al je vec dela in komplikacij??...lp

Vse je tam lažje ... ker pri 1.6 imaš močnejše podvozje menjalnik motor polosi in zavore in bi celo prišparal nekaj malega ... Saxo 1.6 16v T pa se trenutno pripravlja nekje višje gor proti Karavankam in ga bo verjetno tudi videti pri nas po dragih, če seveda bodo letos ...

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo So feb 21, 2009 6:57 pm

Mad je napisal/-a:
RejmiK je napisal/-a:

Vse je tam lažje ... ker pri 1.6 imaš močnejše podvozje menjalnik motor polosi in zavore in bi celo prišparal nekaj malega ... Saxo 1.6 16v T pa se trenutno pripravlja nekje višje gor proti Karavankam in ga bo verjetno tudi videti pri nas po dragih, če seveda bodo letos ...

..a res al kaj :shock: meni se je zdelo bl problematicno :? ...kaj pa je bolje da je motor 16v ali navaden za tako montazo?? ..pa hvala za info..lp

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So feb 21, 2009 7:12 pm

RejmiK je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:
RejmiK je napisal/-a:

..a res al kaj :shock: meni se je zdelo bl problematicno :? ...kaj pa je bolje da je motor 16v ali navaden za tako montazo?? ..pa hvala za info..lp

Vedno - več ventilov lahko pomeni več zraka ... še posebej če vzameš glavo od C2 ki ima ogromne ventile in od dirkalnega saxoja (super16) alu sesalni kolektor na katerega gre gor tudi loputa 70 mm ... imaš na You-tube gor primerke z 420 km ... :D

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo So feb 21, 2009 7:19 pm

..aha..kaj pa bate bi moral menjat pri takem posegu??..kolikor sm js seznanjen je treba (nujno) dat kovane bate...lp
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov