Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr apr 08, 2009 7:00 pm

kdo ste tršali amortizerje ste potem avto peljali na optiko? vam je pokazalo kaj drugače? toliko da vem, če je smoterno peljat avto na optiko po tršanju.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr apr 08, 2009 7:48 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:kdo ste tršali amortizerje ste potem avto peljali na optiko? vam je pokazalo kaj drugače? toliko da vem, če je smoterno peljat avto na optiko po tršanju.

glede na to da amortizerje vn vzamejo,je logično da je dobr it pol na optiko.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Mare_K
Novinec

Kraj: NG

Napisal/-a Mare_K Pe apr 10, 2009 10:19 am

el_diablo je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:kdo ste tršali amortizerje ste potem avto peljali na optiko? vam je pokazalo kaj drugače? toliko da vem, če je smoterno peljat avto na optiko po tršanju.

Obvezno je treba it na optiko, sam sm takoj po tršanju čutil trši volan....po optiki pa ne več. Kar sm jst razumu mehanika na optiki mi je v mojem primeru naštimu na sport.
♫ ♫ ♫

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe apr 10, 2009 10:22 am

Mare_K je napisal/-a:
el_diablo je napisal/-a:

Obvezno je treba it na optiko, sam sm takoj po tršanju čutil trši volan....po optiki pa ne več. Kar sm jst razumu mehanika na optiki mi je v mojem primeru naštimu na sport.

Jst bi tud mel optiko uštimano na 'sport' :P
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
d_leonit
Nov uporabnik

Napisal/-a d_leonit Ne apr 12, 2009 11:29 am

Mare_K je napisal/-a:
el_diablo je napisal/-a:

Ne vem zakaj bi peljal avto na optiko po tršanju amortizerjev? Sam imam Koni sport nastavljivo podvozje po trdoti in si vsake toliko časa malo spremenim trdoto, to pomeni da bi ga mogu skos na optiko vozt? :D
CRDI powah

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne apr 12, 2009 12:00 pm

...mislm da se previs premakne(al kakorkoli že) ...ker se amortizer jemlje dol...pr gewindah ga pa nerabs..mislm da je tko ;)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne apr 12, 2009 12:14 pm

tršanje je zakon :P

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne apr 12, 2009 2:20 pm

d_leonit je napisal/-a:
Mare_K je napisal/-a:
el_diablo je napisal/-a:

Ne vem zakaj bi peljal avto na optiko po tršanju amortizerjev? Sam imam Koni sport nastavljivo podvozje po trdoti in si vsake toliko časa malo spremenim trdoto, to pomeni da bi ga mogu skos na optiko vozt? :D

to ne ampak ko vzames amortizer vn podres optiko(pri nekaterih avtih) in poj moras pac it optiko postimat.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne apr 12, 2009 3:16 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:tršanje je zakon :P

..res je :lol: :lol: :vrum

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Ne apr 12, 2009 3:31 pm

Pri vozilih kjer je možno spreminjati previs koles je potrebno peljati na optiko saj se stem ko amortizer vzamemo iz vozila te nastavitve premaknejo pri vozilih,ki pa tega nimajo pa optika ni potrebna.

Lp

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne apr 12, 2009 4:08 pm

nightmare je napisal/-a:Pri vozilih kjer je možno spreminjati previs koles je potrebno peljati na optiko saj se stem ko amortizer vzamemo iz vozila te nastavitve premaknejo pri vozilih,ki pa tega nimajo pa optika ni potrebna.

Lp

kako je s tem pri clio B ? zadaj že imam vzmeti. a je potrebna optika? ima recimo tudi kaj vpliva to, da so amortizerji krajšani?

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Napisal/-a nightmare Ne apr 12, 2009 4:20 pm

Če se prau spomnim clio B nima nič za nastavljat,čeprav se z nižanjem avtomobila previs in stekanje spremenita.Kle je najbolše če pokličeš nekam kjer opravljajo optiko pa ti bodo povedal.Če ti gre avto še vedno naravnost ob pospeševanju in zaviranju brez da bi moral zato držati volan je pomoje uredu,sepravi se stekanje ni spremenilo.Ti pa lahko zaradi previsa neenakomirno pobira gume po robovih.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne apr 12, 2009 4:36 pm

nightmare je napisal/-a:Če se prau spomnim clio B nima nič za nastavljat,čeprav se z nižanjem avtomobila previs in stekanje spremenita.Kle je najbolše če pokličeš nekam kjer opravljajo optiko pa ti bodo povedal.Če ti gre avto še vedno naravnost ob pospeševanju in zaviranju brez da bi moral zato držati volan je pomoje uredu,sepravi se stekanje ni spremenilo.Ti pa lahko zaradi previsa neenakomirno pobira gume po robovih.

ko sem vgradil vzmeti je bil avto na optiki zdaj pa sem krajšal in tršal amortizerje, se pravi ni nič nižji. edino kar je, da imam zdaj udarne gume krajše in ima možnost it guma "bolj not".

bom res poklical tudi na optiko.

Uporabniški avatar
Mare_K
Novinec

Kraj: NG

Napisal/-a Mare_K Po apr 13, 2009 5:54 pm

Mare_K je napisal/-a:
el_diablo je napisal/-a:

:roll: ...se opravičujem....v mislih nisem imel samo tršanje ampak tudi nižanje. :P

...tko da, samo po tršanju amortizerjev, nevem če je potrebno it na optiko.

Lp
♫ ♫ ♫

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po apr 13, 2009 6:06 pm

Moj (bivši) avto je bil tako trd, da se je optika v letu dni podrla in jo je bilo potrebno še enkrat delati. Sem imel pa tudi vezno štango med amortizerji.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po apr 13, 2009 11:48 pm

Cash je napisal/-a:Moj (bivši) avto je bil tako trd, da se je optika v letu dni podrla in jo je bilo potrebno še enkrat delati. Sem imel pa tudi vezno štango med amortizerji.

Glede na slovenske ceste tudi 2krat letno nebi bilo odveč :D :lol:

kojota
Nov uporabnik

Napisal/-a kojota So okt 10, 2009 2:23 pm

Temo sm bl k ne preletu in morem rečt da zlo "šimfate " :D Vugo iz NG .Moje izkusnje so take da sm dal trsat za 20 % ter sportne fedre,pelje se fenomenalno, nagibanje je tut minimalno predusem pa ni Živalskega vrta kt sm prebrou:D !vrjamem pa da je razlika med 180 pa 700 evri k jih das u amortizerje ...moje izkusnje.

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Ne okt 11, 2009 4:51 pm

ce se amortizerji/fedri vzamejo ven, se mora zopet nastavit optika...blo vedno, in vedno bo...madonca, saj pa sami vidite, ko se peljete, ce imaste vredu optiko, ali ne...kako vam pobira gume, ce avto leti ravno...

da se ti podre optika, v enem letu ??, pol je kriv tisti ki je nastavljal, ni vredu zategno, bilo kaj, sam sem hodo na optiko, samo iz preventivnega pregleda...

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas Pe okt 16, 2009 2:51 pm

sam sm mel nekaj izkušenj z nižanjem tršanjem itd itd itd ITD. Tršanje amortizerjev je poceni zadeva ki se dela kadar ni razpolage $$$. Ne rečem da je slabo vendar dolgoročno gledano se ne splača.

Danes se za majhen avte kot so clio, corsa, in podobni dobi že kite ( koni sport kit) ki vključuje amortizerje in vzmeti za recimo 500-600 euro mogoče celo manj če se malo brska, ki pa so nastavljivi po trdoti, plinski , vzmeti so narejene za popolno delovanje z amortizerji, skratka vzmetenej del akot je treba!!! Vse ostalo je enostavno brez veze.

Malo kateremu predelani amortizerji zdrživo več kot leto dni brez da bi spuščali.

Nikoli več ne bi šel tršat original amortizerje

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Napisal/-a nightmare Pe okt 16, 2009 3:13 pm

Se pozanimal za amortizerje Bilstein in sta samo zadnja 2 266€ z 10% popusta.Tko,da tud za male avtke je to ševedno zelo drago.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov