Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne dec 11, 2005 12:10 am

greddy je napisal/-a:ja, kaj je z njim..tale ima dosti boljsi izkoristek, kot pa navaden "shorty" oz log style manifold,

A je to GUDE?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Po dec 12, 2005 9:20 am

Bel-Tirid je napisal/-a:menjaj samo čip, daj ga gor od druzga avta, to je moj frend naredu, se je avtu kr strgal.
190km/h je su
Glede turbine so jo pa hotl dat od alfe, samo je poj kupu Hondo.
Vse se da in če mas srečo ti sploh nebo nič crknilo, ker to je ax :D

ja res je. poznam tega tipa :D . a si pozabil povedat, da te je na dragu zadej pustil? :lol:
V glavnem. Tip je v AX-a 1.1i dal cip od fiat tipo 2.0 16v. konjev ni sel nikoli merit, vendar se je avtu res strgalo. Pri drag racih ga je dobesedno odstrelilo na ciljno crto in je za seboj pustil od fiat tipo 1.9D do audi 2.5E. Za seboj je pustil tudi mene z mojo daewoo nubiro 1.6 16v :D

Samo! Z veliko mocjo pridejo tudi slabosti. namrec odtrgalo mu je nosilni vijak in mu je levi del masine padel dol :D . po popravilu se je pokazalo se nekaj slabosti, ki so nastali zaradi "premocnega" motorja za tak avto.

P.S.po predelavi mu je pil od 7-8l/100km :D
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po dec 12, 2005 11:39 am

:shock: kaj samo z čipom na stock motorju je to vse nardilo??? :shock:

kje je pa svizec z čokolado? :D
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Po dec 12, 2005 2:37 pm

AS_ je napisal/-a:
Bel-Tirid je napisal/-a:menjaj samo čip, daj ga gor od druzga avta, to je moj frend naredu, se je avtu kr strgal.
190km/h je su
Glede turbine so jo pa hotl dat od alfe, samo je poj kupu Hondo.
Vse se da in če mas srečo ti sploh nebo nič crknilo, ker to je ax :D

ja res je. poznam tega tipa :D . a si pozabil povedat, da te je na dragu zadej pustil? :lol:
V glavnem. Tip je v AX-a 1.1i dal cip od fiat tipo 2.0 16v. konjev ni sel nikoli merit, vendar se je avtu res strgalo. Pri drag racih ga je dobesedno odstrelilo na ciljno crto in je za seboj pustil od fiat tipo 1.9D do audi 2.5E. Za seboj je pustil tudi mene z mojo daewoo nubiro 1.6 16v :D

Samo! Z veliko mocjo pridejo tudi slabosti. namrec odtrgalo mu je nosilni vijak in mu je levi del masine padel dol :D . po popravilu se je pokazalo se nekaj slabosti, ki so nastali zaradi "premocnega" motorja za tak avto.

P.S.po predelavi mu je pil od 7-8l/100km :D

hehe me je priznam, samo je bilo hecno kaj je meni naredil računalnik takrat. Speljov sm na full, DSCju se je pa zmesalo in zgledalo je tkole: Obrati so se vrteli na 6k avto se je pa premikal isto kokr AX, nato menjam do 4 prestave avto ni šel nikamor, pa vedno sem lahko pritiskal gas ampak avto je pospeševov isto kot bi imel elektronsko blokado. No sej poj sva sla senkrt in tisto je bilo pravo. Drugac je biv pa ta skubijov AX res neka posebnost.

Sam kaj potem pride vn iz take scene si pa nemorš predstavljat. No,saj nasmejal smo se :D

sry za offtopic
Slika Slika

AS_
Novinec

Napisal/-a AS_ Po dec 12, 2005 5:31 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a::shock: kaj samo z čipom na stock motorju je to vse nardilo??? :shock:

kje je pa svizec z čokolado? :D

Kar jaz vem, je dal samo ta cip noter in to je bilo to. Mozno pa je, da je se kaj drugega predelal, vendar ne verjamem :)

sory za offtopic :D

lp AS_
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po dec 12, 2005 6:10 pm

haha :D
najjaca do zaj na 1,1 ax of tipota 2,0 racunalnik :rofl
autu se pol pipa :lol:

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Po dec 12, 2005 6:39 pm

monster_d je napisal/-a:haha :D
najjaca do zaj na 1,1 ax of tipota 2,0 racunalnik :rofl
autu se pol pipa :lol:

kaj se smeješ
ti maš pa na unotu 1.4 od audi a6 3.0 računalnik :roll:

:lol: :lol: :lol:

badger
Nov uporabnik

Napisal/-a badger Po dec 12, 2005 7:14 pm

Vprasal sem samo kaksen je pac filing. Greddy kepo da maš tako mnenje sam za razliko mam tud jst projekt z AX SPORT-om, ki naj bi sluzil bolj za na cerklje na mobi krog.
Hvala,ker si tako lepo "napadel" glede motoristov! Pac skoda, sem ljubitelj bencinskih sportov in imam rad adrenalin. Če pa misliš,da ne vem kaj pomeni dirkanje, takšno in drgačno se pa lohk zmenmo pol enkrat marca,ko bom končal za AX-om?!

Sam ne drag ker ga ne bom delal za ta namen!

Se globoko opravičujem,če so se zdela moja vprašanja provokativna!

Uporabniški avatar
LIBERTY
Nov uporabnik

Napisal/-a LIBERTY Po dec 12, 2005 7:43 pm

Gready :?

Mas PM, tako kot si sam napisou da se ti javimo ob ksnem uprasanju, ampak na odgovor cakajoc, vidm da ga ne bom docaku.

Lp Toni
Pimp my Truck

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy So dec 17, 2005 6:18 pm

LIBERTY je napisal/-a:Gready :?

Mas PM, tako kot si sam napisou da se ti javimo ob ksnem uprasanju, ampak na odgovor cakajoc, vidm da ga ne bom docaku.

Lp Toni

imas replay, ampak zelo poredko sem zadnje case na tem forumu...zato ti nisem toliko časa odpisal.. ;)

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy So dec 17, 2005 6:22 pm

drsokodj je napisal/-a:
greddy je napisal/-a:Po teh sikah upam, da mi verjames..kot sem reku, ko bos mel denar in zelje, kaj zeliš potem poslji PM, ker vsak mora met en cilj, jaz sem si zastavu cilj 300HP in sm ga dosegu oz presegu.. ;)

hja a to bi tu lahko turbino kje dobil, ali si jo moram sam priskrbeti????

l.p. Anže

Sam osebno nimam nobene turbine poznam pa dosti ljudi in sigurno bi se kaj naslo.. ;)

AS_
Novinec

Napisal/-a AS_ Ne dec 18, 2005 4:22 am

greddy imas PM :D
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
saso_vts
Novinec

Kraj: logatec

Napisal/-a saso_vts So dec 24, 2005 3:23 pm

LIBERTY je napisal/-a:kar se tice avtov na sax-p, vam jaz lahko povem da so to res turbaci, ampak ce se bi kdo rad prijavu na forum, in malo povprasal o saxojih oz. Turbo saxojih, vam bojo zaupali zelo malo ker to kar so oni predelaval je veliko dela, dnarja ulozenga in z tem tudi veliko proble,ov. Prvi saxo turbo ki ga je imeu na tejle strani je ocka sax-p-ja, Simo ( Simon Robinson) Naj nekdo pogleda kako sje potekala predelava njegovega saxoja , to govorim za citroen motorje pa boste vidl da ni vse kar se sveti.

Lp

Toni ( Toni-saxo)

Ce ti pa rata zmontirat turbo na Ax, pa svaka ti cast, bi bil jaz zelo zadovoljen da bi koncno videl ksnga citroena turbo ( predelan seveda), Saso ti pa kaj hitro ukrepej da vidm tvojo zverino hehe

ja koncno sm dobu modela k mi bo zrihtu vse skupi,tko da nekje spomladi bo verjetno turbina notr
delala naj bi na0,5bara in avto nej bi mel nekje 180 konjicev
ce bi hotu pa se mal vec konjev bi bilo pa treba se bate zamenjat,sam je mal premal denarja

ja toni sam bom mel se zmer menj konjev kt ti
kojk jih ma zdej tvoj
nekje sm prebral da nej bi jih mel okoli 180 konjev
kaj mas ti vse predelano
verjetnoi je bolje ce te vprasam kaj nimas predelano bvos hitreje napisal :P
zelo dobr ko sm

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a neyc Ne dec 25, 2005 11:31 am

no lepo sašo, da se tud na citro sceni kaj dogaja v tej smeri, da nebo toni edini :P

si pa vtrofo da bo prej fertik, če napiše kaj ni predelano,.. :lol: :lol:

kolk te bo prišlo vse skup? lahk tud na PM,..
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne dec 25, 2005 12:46 pm

saso_vts je napisal/-a:delala naj bi na0,5bara in avto nej bi mel nekje 180 konjicev
ce bi hotu pa se mal vec konjev bi bilo pa treba se bate zamenjat,sam je mal premal denarja

No ja, a bi bil z 160 nesrečen? Čist tko iz firbca. :P Ko boš fertik povej rezultate.

Matr tale tema se kar noče zaključit. Svaka čast. :bow
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
saso_vts
Novinec

Kraj: logatec

Napisal/-a saso_vts Ne dec 25, 2005 3:29 pm

ne zelo bi bil srecen ce bi jih bilo samo 160
za avto k ima tezo 900 kil se mi zdi da bi bilo kr dovolj konjev

predelava pa nej bi prisla nekje 1000 evrov ali vec
sam to je res samo okvirno,k je tip reku da se mormo prej vidit pa mal bolje zmenit,k po tel to pac ne gre
zelo dobr ko sm

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a neyc Po dec 26, 2005 1:22 pm

ko se boš zmeno, poročaj,... firbec me matra ;)
Slika

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Po dec 26, 2005 1:38 pm

saso_vts je napisal/-a:ne zelo bi bil srecen ce bi jih bilo samo 160
za avto k ima tezo 900 kil se mi zdi da bi bilo kr dovolj konjev

predelava pa nej bi prisla nekje 1000 evrov ali vec
sam to je res samo okvirno,k je tip reku da se mormo prej vidit pa mal bolje zmenit,k po tel to pac ne gre

1000 eur gre pri taki predelavi za obrobne stroške...

Uporabniški avatar
LIBERTY
Nov uporabnik

Napisal/-a LIBERTY To dec 27, 2005 9:27 pm

živjo sašo

Dj sej mal povej kaj vse bos zamenu, ker sem se mal pozanimal pr anglezu in mi je napisu en velik list predelav, katere pridejo v postev da sax sploh dela na turbinco. Sam tko ce hocs.

Lp Toni
Pimp my Truck
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov