Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san Sr jan 11, 2006 5:25 pm

kwan je napisal/-a:
Yagi-san je napisal/-a:
DrMr je napisal/-a:... kaj Audi je pa bil tvoj, da si osebno prizadet in takoj zašpecaš, al kaj ???? bodo pač novega kupili...

Pa kaj tebe boli k-u-r-a-c čigav je avto. In sem delno tudi osebno prizadet. Pa dej si mal razjasni določene pojme, kot so špecanje in dobro nameski nasvet ali pa razočaranje nad očitno nesposobnostjo zaposlenih v Chiptuning. A se morda počutiš osebno napadenega, da nisi ti ta ''mojster'', ki je ven vlekel računalnik ( samo ugibam), glede na tvojo reakcijo. Bodo novga kupil ja!!! V tujini morda, a ne v Sloveniji, sploh pa ne taka firma......

Yagi-san

Joj kak bi jaz benal nekatere, ki ne vejo NORMALNO debatirat. Yagi, si pa napisal post v stilu baba čula, baba rekla...

Ni baba čula, baba rekla....... dejansko se je danes to pripetilo pri optimizaciji avtomobila.

Yagi-san

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Sr jan 11, 2006 5:30 pm

juhica je napisal/-a:
'Baje'' naj bi ''vajenec'' ko je odstranjeval računalnik, združil + in -, in tako je vse skupaj skuril.

ce bi samo napisal da si slisal da so sfukal racunalnik bi se verjel, ko pa tole zgori preberem lahko pa recem: spet en pameten...

lp

Res je, da nisem bil fizično prisoten pri samem opravilu. Napisal sem samo, kaj je ''mojster'', ki je tam zaposlen, navedel, kot razlog uničenega računalnika. Zdaj če si je on to zmislil, pa toliko huje..........toliko, da ne boš rekel, da pametujem ( Juhica ).

Yagi-san

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Sr jan 11, 2006 5:41 pm

No, meni pa tole vse skupaj deluje bolj kot "Babje čveke made in Slovenia". Sploh mi ni jasno kakšen je namen te debate. Pa kaj je res tako težko napisati kaj koristnega, ali ste nekateri tukaj samo zato, da poste nabijate. Če ima kdo kakšen pameten nasvet, pri katerih modelih se lahko pojavijo kakšne težave, oz. zakaj se splača čipat, kdo lahko zrihta kakšen dober popust, ipd, naj to napiše. Ostale race v stilu ta je boljši ali slabši, ker ga pozna prijatelj od mojega prijatelja od pradedka, pa raje zadržite zase.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Sr jan 11, 2006 6:05 pm

Yagi-san je napisal/-a:
DrMr je napisal/-a:... kaj Audi je pa bil tvoj, da si osebno prizadet in takoj zašpecaš, al kaj ???? bodo pač novega kupili...

A se morda počutiš osebno napadenega, da nisi ti ta ''mojster'', ki je ven vlekel računalnik ( samo ugibam), glede na tvojo reakcijo. Bodo novga kupil ja!!! V tujini morda, a ne v Sloveniji, sploh pa ne taka firma......

Yagi-san

... ha-ha, ne nisem ta mojster, pa vajenec tudi ne,... samo ti si tako senzacionalno napisal, da sem se avtomatsko postavil na stran obsojenih,....

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Sr jan 11, 2006 7:06 pm

_Pancho_ je napisal/-a:No, meni pa tole vse skupaj deluje bolj kot "Babje čveke made in Slovenia". Sploh mi ni jasno kakšen je namen te debate. Pa kaj je res tako težko napisati kaj koristnega, ali ste nekateri tukaj samo zato, da poste nabijate. Če ima kdo kakšen pameten nasvet, pri katerih modelih se lahko pojavijo kakšne težave, oz. zakaj se splača čipat, kdo lahko zrihta kakšen dober popust, ipd, naj to napiše. Ostale race v stilu ta je boljši ali slabši, ker ga pozna prijatelj od mojega prijatelja od pradedka, pa raje zadržite zase.

Da ti bo namen jasnejši ; če imaš namen chipat svoj avto ( ga sploh imaš ), ti jaz svetujem RSR in zelo odsvetujem Chiptuning. Glede na to, da je to tvoja 1 objava na forumu, ti lahko povem, da si največji optimist, če misliš, da so same uporabne teme in posti na A.com !! Za večino vprašanj, ki jih imaš glede chipanja je bilo pa že toliko napisanega, da če uporabiš Iskanje, ne boš ostal neveden.

P.S: moj namen objave, kaj se je zgodilo z chipanjem pri Chiptuning, je bil le, da posvarim vse potencialne stranke, ki mislijo pri njih chipat, da naj dobro premislijo ali jim ni škoda avtomobila ( al pa, sej bodo vsakemu novga kupili, kot je omenil MrDr )

Yagi-san

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr jan 11, 2006 7:18 pm

OK, smo ljudje,ki se tudi kdaj pa kdaj motimo.Sam nimam niti pojma o teh tunerjih,verjamem pa ,da to ni vsakodnevni primer napake.

Yagi-san je opozoril na napako,kar še ne pomeni da so nesposobni.Drugi se umirte malo.Kdor hoče pa čiat pa naj sam premisli kam bo šel, tud verjamem da RSR ni brez napak ;)
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr jan 11, 2006 7:22 pm

kolega ima tut chip tuning na scenicu 1.9 (sicer ne vem točno čigavega :oops: ), sam ima same dobre stvari za povedat o njem, povprečna poraba mu je padla, avto lepše teče, hitrosti in pospeškov pa sploh ne bom omenjal....
avto ima zdaj cca. 90.000 km, čip pa ima noter že vsaj 40.000 km,pa ni nobenga problema z avtom...
povedat hočem samo to, da so tut dobre stvari čipanja.
je pa tako, da so povsod odkloni, v pozitivo in negativo...
Slika

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Sr jan 11, 2006 7:45 pm

@Yagi-san
Glede funkcije Išči - preden sem se prijavil, sem forum obiskoval več kot 1 leto najmanj 2-krat na teden.
Če ti je merilo število objav ne pa kvaliteta, mi je vse jasno.
Glede optimizma - ja sem optimist (s tem ne mislim na poste in objave)
Glede postov - mojih bo zelo malo......

P.S.: Se opravičujem za smetenje, midva pa lahko nadaljujeva na zs
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Sr jan 11, 2006 8:29 pm

_Pancho_ je napisal/-a:@Yagi-san
Glede funkcije Išči - preden sem se prijavil, sem forum obiskoval več kot 1 leto najmanj 2-krat na teden.
Če ti je merilo število objav ne pa kvaliteta, mi je vse jasno.
Glede optimizma - ja sem optimist (s tem ne mislim na poste in objave)
Glede postov - mojih bo zelo malo......

P.S.: Se opravičujem za smetenje, midva pa lahko nadaljujeva na zs

Kvaliteta in ne kvantiteta. Sam spadam med realiste. Upam, da se ne počutiš napadenega. Če misliš, da česa še nisva dorekla, piši na ZS.

Yagi-san

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Sr jan 11, 2006 8:33 pm

Pa še nekaj, da ne bo zgledalo, kot da samo udriham po Chiptuningu. So se pa izkazali za zelo fleksibilne in za čas odpravljanja napake dali v uporabo nadomestni avto.Kar je definitivno prej izjema, kot pravilo pri nas ( Slo. ) S tem so vsaj pri meni pridobili pozitivne točke, vendar sama napaka je čisto človeški faktor in kdor dela, ta se lahko tudi moti.

Yagi-san

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Sr jan 11, 2006 8:47 pm

... bi še pa jaz nekaj pripomnil: pred leti so mi kolegi pripeljalii avto, kjer sem moral "skurit" računalnik vbrizga, (da avto več ne bi pravilno delal),... z 12V ni in ni šlo, pomagalo je samo 220 V... tako, da mislim, da skuriš ga težko, zakleneš-zakodiraš pa zelo hitro...

VAG_mehatronik
Nov uporabnik

Napisal/-a VAG_mehatronik Sr jan 11, 2006 9:36 pm

Yagi-san je napisal/-a:Glede Chiptuning vs. RSR; če ima kdo namen chipat svoj avto naj NIKAKOR ne vozi k Chiptuning. Mojstri so danes ( 11.01.'06 ) pri chipanju Audija 3.0 TDI uspeli skurit računalnik avtomobila. ''Baje'' naj bi ''vajenec'' ko je odstranjeval računalnik, združil + in -, in tako je vse skupaj skuril. Mislim, kateri amaterji prokleti. Tako, da se nebi še komu kej podobnega zgodilo, STRAN od Chiptuning ( al Dimsport, al kaj so že..... ) Dobra reklema za garažni tuning ??

Yagi-san

Pri teh modelih se ob nepazljivosti to zelo hitro zgodi. Avto ima namreč nezaščitene plus pole zraven računalnika motorja in pri nepazljivosti se kaj hitro pritisne ohišje ECUja ob plus pol in veselica je tu.
Me pa zanima zakaj so ga sploh vlačili iz avta saj se zadeva baje že kar lep čas tuna preko OBD diagnoze.
Bo treba jutri preveriti , če se bo slučajno znašel kak EDC16CR ECU v garancijskih zahtevkih kakega pogodbenega servisa ;)

Lp,

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Sr jan 11, 2006 10:15 pm

@ Yagi-san
Jaz sem ga chipal v chiptunig.si in bom z veseljem peljal se kaksen avto tja.
Kdo je nesposoben si cudezno odkril ti, ocitno pa je nekaj 100 lastnikov, ki uspesno vozijo optimirane avte nicvrednih? ker so pac izbrali to podjetje.
Motiti se je clovesko in povsod se zgodi kaksna napaka, pa ti jih niti ne bom nasteval.
Smesno pa je da se kaksna taksna stvar cudezno razve v pol dneva ko pa zajebejo kej v RSR pa je vse cudezno tiho?
Kolikor je pa meni znano pa omenjeni audi ze caka lastnika, pripravljen in optimiran....

VAG_mehatronik
Nov uporabnik

Napisal/-a VAG_mehatronik Sr jan 11, 2006 10:30 pm

ga-ma je napisal/-a:@ Yagi-san
Kdo je nesposoben si cudezno odkril ti, ocitno pa je nekaj 100 lastnikov, ki uspesno vozijo optimirane avte nicvrednih? ker so pac izbrali to podjetje.
Motiti se je clovesko in povsod se zgodi kaksna napaka, pa ti jih niti ne bom nasteval.
Smesno pa je da se kaksna taksna stvar cudezno razve v pol dneva ko pa zajebejo kej v RSR pa je vse cudezno tiho?
Kolikor je pa meni znano pa omenjeni audi ze caka lastnika, pripravljen in optimiran....

A nisi ti nekaj postov nazaj zatrjeval, da nimač nič s chipxxxx.si ??
Ko kdo vpraša za čipanje si ti prvi ki ima "kolega" ki je čipal ravno tak avto pri omenjeni firmi in je superzadovoljen....

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... c&start=40

Malo manj direktne reklame na forumu nebi škodilo.

Lp,

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Sr jan 11, 2006 10:58 pm

ga-ma je napisal/-a:@ Yagi-san

Ga-ma: jaz sem odkril kdo je nesposoben ?? Lepo ti je napisal VAG_mehatronik kako in kaj je s tem. Zakaj so sploh ven jemali računalnik ? Ko sem jaz chipal ( Senica ), je samo priklopil računalnik......kolikor je meni s prve roke znano, se ne ve ali bo avto sploh popravljen v enem tednu. Bom jutri napisal če je, da videm koliko je tebi znano. Se ne postavljem na nobeno stran ( RSR vs. Chiptuning ), samo napisal sem kaj se je zgodilo.

Yagi-san

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Sr jan 11, 2006 11:10 pm

Pojdite si pogledat na mobisux. V področju "tuning" obstaja ena zaklenjena tema, kjer je kar nekaj ljudi opisalo težave po posegu pri RSR. Med drugim je tudi uničil računalnik, ... potem pa je na forum prišel Matjaž (RSR) in začel groziti vsem vprek.

Čisto tako informativno, da ne bo kdo trdil da se pri RSR-u to ne more zgoditi. ;)

VAG_mehatronik
Nov uporabnik

Napisal/-a VAG_mehatronik Sr jan 11, 2006 11:52 pm

milankregar je napisal/-a:Pojdite si pogledat na mobisux. V področju "tuning" obstaja ena zaklenjena tema, kjer je kar nekaj ljudi opisalo težave po posegu pri RSR. Med drugim je tudi uničil računalnik, ... potem pa je na forum prišel Matjaž (RSR) in začel groziti vsem vprek.

Čisto tako informativno, da ne bo kdo trdil da se pri RSR-u to ne more zgoditi. ;)

Na hitro sem preletel omenjen forum.
Ker je kar precej postov zbrisanih oz. naknadno editiranih si je težko ustvariti prvotno sliko in potek le-teh.
No s kasnejšimi posti sem si ustvaril tako sliko:

Nekdo naj bi se zglasil z ECUjem iz svojega vozila pri RSR zaradi predelave. ECU naj bi iz vozila odmontiral in nato montiral sam. Pri RSR so ugotovili, da vozila ne morejo tunati. Po tem dogodku je stranka ugotovila, da motor ne deluje pravilno. Poskušal je z menjavo raznih senzorjev in lambda sonde. Nazadnje je ugotovil, da je težava v ECUju in le-tega zamenjal z drugim.
NIKOLI NI STRANKA POKLICALA ALI KAKO DRUGAČE REKLAMIRALA OMENJENO TEŽAVO PRI RSR. Po baje več kot enem letu pa začne stranka pljuvati po RSRju na omenjenem forumu.
Malce nelogično vse skupaj. Razumel bi, da stranka pljuva po RSRju,če bi mu on ob reklamaciji rekel, da ni nič kriv. Tako pa ... se mi zdi logično, da se je na forumu oglasil tudi RSR sam, ker je za zadevo verjetno zvedel šele na forumu.

Če sem poste narobe razumel naj me kdo bolje obveščen popravi.

Tudi današnji neljubi dogodek z Audijem 3.0 TDI je za moje pojme prehitro prišel na tapeto na tej tabli. Zadeva se še rešuje in prehitro je soditi vse skupaj. Če je stranka dobila primerno nadomestno vozilo je to kvečjemu plus za omenjeno podjetje. Če pa bo stranka 14 dni brez avta in podjetje še vedno nebo v stanju le-tega popraviti potem pa mislim, da je pametno o tem obvestiti ostale.
Vsi ljudje smo zmotljivi, stvari se kvarijo. Če nebi bilo tako potem nebi rabili garancij.

Samo še majhen nasvet: Ko imate v delavnici avto višjega cenovnega razreda nikar ne spuščajte zraven raznih vajencev ...

Lp,

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če jan 12, 2006 12:02 am

Aja če je pa avto za 4mio pa lahk delajo kar hočjo..... :roll: :roll: :roll:

VAG_mehatronik
Nov uporabnik

Napisal/-a VAG_mehatronik Če jan 12, 2006 12:11 am

CupraR je napisal/-a:Aja če je pa avto za 4mio pa lahk delajo kar hočjo..... :roll: :roll: :roll:

Nisi me razumel: Vajenci naj se učijo na starih Golfih II in III ali pa Tipotih...
Tja do vrednosti 500ksit.

Avto za 4Msit je za moje pojme že "višji" oz. dražji cenovni razred.

Lp,

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če jan 12, 2006 12:16 am

Ja sam računaj, da vse kar se takole "čipa" so bolj nova vozila.... pa itak nima veze, storitev v večini plačajo vsi enako al ma Polota tDI al pa A8....tako da more bit zadeva profesionalno narjena...

Kar se mene tiče, mislm da za VAG grupo je RSR edina rešitev, sploh če delaš custom varjanto...
Za ostala vozila pa pomoje kokr kkšnmu paše...
Osebno mam pa izkušne z Senico in avto dela vsaj cca 30.000 že bp (1.8T)

Zaj.b lahk pa vsak tuner kaj , mislm da je bolj pametno pol tak problem z firmo reševat kokr pa tukaj neki nabijat :lol: :lol:
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov