nebivedu je napisal/-a:Sej smo včas tut avtomatike štimal, pa so pasal deli iz kosilnce gor in podobno - je avtomatik letu 120, pospeški so bli res hudi, samo kaj ko je to delal samo par ur.
...če se dvignejo konji bi lahko podložil tudi ležaje menjalnika in diferencial ... da ti zdrži menjalnik ... na Igu je en mehanik ki vem da je to delal za rallye vozila z tistega konca recimo Mihi Rihterju... L.p. Madnebivedu je napisal/-a:@Cicero
Ne matraj se. Ne splača se ljudem dopovedovat, kako zadeve sploh delujejo. Še manj pa da naj ne primerjajo nekaterih avtomobilov med sabo.
AX turbo je kvečjemu primerjava daihatsu charade turbo, rover 114 turbo, R5 gtt in peugeot 205 T16 in podobnim malim zadevcam. Nikakor se pa ne more primerjat z avtom, ki ima 3x tok KM.
@Mad
Če nekdo iz 1.4 mašine stisne malo manj kot 200KM to sploh ni ne vem kaj. Iz 1.4 N/A mašine se da stisnt 100KM brez večjih problemov, da pa potem temu dodaš še turbino si pa lahko takoj na 200km. R5GTT s 120KM dobi z predelavo za manj kot 2000 sit (2 cevki se kupi pri potokarju in se en del nadomesti) ven 150KM. Z malo večjo predelavo pa tut čez 300KM.
Večji problem je pa tukaj ta kok časa bo vse skupaj delalo. Men je turbak na 150KM delal 4 leta brez problema - problem je bil samo menjalnik, ki ni zdržal mojega divjanja in bremzanja z mašino pa ga je pobralo.
Sej smo včas tut avtomatike štimal, pa so pasal deli iz kosilnce gor in podobno - je avtomatik letu 120, pospeški so bli res hudi, samo kaj ko je to delal samo par ur.
Mad je napisal/-a:...če se dvignejo konji bi lahko podložil tudi ležaje menjalnika in diferencial ... da ti zdrži menjalnik ... na Igu je en mehanik ki vem da je to delal za rallye vozila z tistega konca recimo Mihi Rihterju... L.p. Mad
...dober si jaz z delanim turbakom naredim letno 5-10000 km če sploh ... poraba ... 200000 km je dosti za petko še preveč ... torej si bogat in mojster hkrati ... L.p. - kaj si naredil - si vsteno kjer so ležaji dal eno inox ploščo da sila ki stiska ležaje narazen ne razširja ležišča? ... L.p. Madnebivedu je napisal/-a:Mad je napisal/-a:...če se dvignejo konji bi lahko podložil tudi ležaje menjalnika in diferencial ... da ti zdrži menjalnik ... na Igu je en mehanik ki vem da je to delal za rallye vozila z tistega konca recimo Mihi Rihterju... L.p. Mad
To je blo vse narejeno, samo vseeno ni zdržal več kot 200.000km, z avtom sem jih pa naredil nekaj čez 400.000.
Like 1 Question : a si ti kdaj dirkal ? Mislim, da vsak ve, da čim večja je turbo luknja, bolj moraš avto prevrtavati, da ne padeš izven območja navora v naslednji prestavi = v luknjo . Alex pa ima to že vse "naštudirano " , ker pozna svoj izdelek, in točno ve, koliko ga mora prevrtavati, da vleče takoj . Edino v SG zadnjič ga je pa uneslo, ko mu je avto tako zamorilo, da mu je skoraj crknil na štartu ( ker je bil pregrob asfalt ). Pa je še vedno vozil 13,474 s . Od takrat dalje se je meni računica obrnila . Kajti, lani je vozil z 150 HP že 13,6 s In kako naj bi letos vozil le 0,2 sekunde bolje, z 1/3 ( tretjino) več moči ? No, pa razloži to , da bom tudi jaz kaj "dojel" , hvala .Cicero je napisal/-a:kopron je napisal/-a:Sorry, in opa, ker sem ravno sedajle dobil podatek, da vrtljaji klapajo, 7500 rpm ( mojih predvidenih ) pa je le prevrtavanje, da vsaka naslednja prestava takoj potegne, zaradi turbo luknje ...menda, tako pravi Alex by Himself ... toreeej, je meritev kar PRAVILNAAA !VAG_mehatronik je napisal/-a:kopron je napisal/-a:A je možno, da si ti prijatelj iz Lune padu ? Ker vrtljaji motorja so pri meritvi na valjarjih pomembni le za navor, ne pa tudi za moč.
Kot prvo: malo več kulturnega obnašanja ti nebi škodilo, ker nisva skupaj krave pasla...
Kot drugo: Točno to sem ti želel povedati. Če je produkt meritve moč potem se navor zračuna preko enačbe, ki sem jo podal v prejšnjih postih. Če vrtljaji ne štimajo potem tudi navor NE štima na tej meritvi ...
Lp,
P.S.: Pa ne rabiš mene učit kako se take meritve izvajajo, ker sem imel z njimi čisto slučajno zelo veliko opravka pri moji diplomski nalogi ...
Iz grafa se lahko razbere, da je vrtenje tega motorja na 7500 RPM popolna bedarija.
Če obrati na grafu držijo, pol lahko vidiš da je max moč na 5275 obratih, kar pomeni, da je vsako vrtenje čez 6000 RPM izguba. Saj moč strmo pada.
kopron je napisal/-a:Cicero, a si ti oni z Leonom ? Prejle sem se spomnil : primerjava iz lani na letos : AX je "le " za 0,2 s boljši, z tretjino več moči. Kar je enako, kot če bi šel Edo iz 600 HP na 800 HP, in vozil "LE" 0,2 s hitreje !!!![]()
:P
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sierrator je napisal/-a:Pa kaj, če avto ni primerljiv z Edotovim RS2?!
Človek se je potrudil in za svoje veselje zložil skupaj in stunal zmogljiv avto za svoj razred. In to šteje! In zdaj je vse narobe, ker je ponosen nanj. Pa kaj potem.
Zgleda, da je res lažje kritizirati kot pa predelati avto.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov