Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr avg 15, 2007 1:53 am

Silverblitz je napisal/-a:- Roesch VR2 serija kpl spredaj+cer.ploščice - kaj pa takrat dat na zadnjo os?

Sam imam na zadnji osi kar originalni komplet zavor. Zadnja os pri hatchbackih in manjših limuzinah (Bora, Octavia, ...) sploh pri dizelskih motorjih ni dosti obremenjena.
Slika

HiM
Nov uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a HiM Če avg 23, 2007 3:00 pm

Zanima me kaj bi priporočili kot cenovno ugodno rešitev za večjo moč zavor. Ploščice imam že kupljene lucasove(naj bi bile imele večjo moč in malce večjo obrabo), nevem pa ali bi moral menjati tudi zavorno olje ter katero bi dal. Se na kvaliteti zavornega olja sploh pozna moč zaviranja in ali je celo možno da je v sistemu zrak? Avto se uporablja za dayli driver, dosegel bi le rad večjo zanesljivost v zavorah, saj v zdajšnjem stanju ne prime dosti.

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Če avg 23, 2007 3:54 pm

Brembo Max diske, zavorno olje 5.1 in pa pletene zavorne cevke

Tarox g88 so tudi dobre sam so že malce dražji diski ...
V glavnem ene "narezane" diske, dobre zavorne ploščice ( Textar...) dobro zavorno olje in pa pletene zavorne cevke.

LAhko pa tudi malce pogledaš če pašejo malce večje čeljusti iz kakšnega drugega "družinskega" avta in močnejši glavni zavorni cilinder + prej vse našteto

HiM
Nov uporabnik

Napisal/-a HiM Če avg 23, 2007 6:31 pm

Hvala za nasvet. bom poiskusil dobit slednje. Zanima me še samo če pašejo gor debelejši diski ker avto nima abs-a, pa to olje dot 5 nebo slučajno razžrlo kakih cevi pa to kr priporočeno je dot 4? Aja pa koliko me bi to prišlo+ katere cevi pridejoi pletene, kolikor se mi zdi so sedaj use bakrene in ali bi lahko to menjal sam(bol začetnik nekaj iskušenj z šravfanjem imam(bol me skrbi sestavt ko pa razstavnt))
LP

HiM
Nov uporabnik

Napisal/-a HiM To avg 28, 2007 7:00 pm

Mi lahko kdo pove kolikšna je povprečna zavorna moč kN za avto težek okoli ene tone

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Sr avg 29, 2007 4:46 pm

V najslabšem primeru greš do tehničnih pregledov in jih vprašaš, saj to počnejo vsak dan. Lahko jih pa tudi prosiš, če ti direktno na tvojem avtu izmerijo. Če so na volji, ti tovrstno uslugo naredijo brezplačno.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

HiM
Nov uporabnik

Napisal/-a HiM Sr avg 29, 2007 8:26 pm

Mam izmerjeno..samo me zanima če je to v povpreču, pod ali nad. 3kN je za obe spredni

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po mar 29, 2010 8:33 am

Da ne odpiram nove teme, bi kar tukaj vprašal.
Na Polo Classic '97 60KM bom menjal diske+ploščice. Zdaj me pa zanima, katero kombinacijo naj vzamem in v kateri štacuni.
Ne rabim nobenih hujših variant, ker se avto vozi bolj ali manj penzionistično, rad bi le kvalitetno in ne predrago zamenjavo za original zavore. V mislih sem imel max 50€ za diske in max 50€ za ploščice.
Hvala za morebitne nasvete.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po mar 29, 2010 2:25 pm

Vzemi original diske z OMP road ploščicami al pa ATE nekaj navadnega. Edino kar poskrbi je, zavorno olje. Pa še to ne rabiš ne vem kaj, ker verjetno ne prideš do te stopnje, da bi ti diski zažarel.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

Napisal/-a zazi Po mar 29, 2010 2:57 pm

katera je največja dimenzija diskov, katere lahko spraviš na 16col?
Tigra ... by Opelklinika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po mar 29, 2010 3:00 pm

Nekje dobrih 300 mm pomoje je najvecja dimenzija za 16 col
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po mar 29, 2010 3:02 pm

X-Hair je napisal/-a:Vzemi original diske z OMP road ploščicami al pa ATE nekaj navadnega. Edino kar poskrbi je, zavorno olje. Pa še to ne rabiš ne vem kaj, ker verjetno ne prideš do te stopnje, da bi ti diski zažarel.

Kaj bi mi priporočal za astro 1.9 cdti, zaenkrat rabim samo ploščice in zavorno olje, diski so še dobri. Trajnost mi ni prioriteta, čeprav naj bi zdržale kake 30kkm vsaj...cena tudi ni ravno pomembna dokler je v mejah normale.

Bi me pa zanimalo, kaj bi mi priporčali če bi se vseeno odločil za menjavo diskov, dimenzija je nekje 300 mm ali tu nekje ( ne vem natančno )
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
uroš sojer
Nov uporabnik

Napisal/-a uroš sojer Po mar 29, 2010 3:05 pm

A z original ploščicami nisi(bil) zadovoljen-a maš iste kot ma 2.0t?
ne mi z dizlom baba

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po mar 29, 2010 3:10 pm

uroš sojer je napisal/-a:A z original ploščicami nisi(bil) zadovoljen-a maš iste kot ma 2.0t?

Sem zadovoljen, verjetno so iste k pri 2.0 t ker manj k 16 col felge niti ne spravim gor , ampak original na servisu zna bit svinjsko drag, tak da raje za ta denar kupim kaj bolj kvalitetnega če seveda obstaja...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po mar 29, 2010 3:13 pm

X-Hair je napisal/-a:Vzemi original diske z OMP road ploščicami al pa ATE nekaj navadnega. Edino kar poskrbi je, zavorno olje. Pa še to ne rabiš ne vem kaj, ker verjetno ne prideš do te stopnje, da bi ti diski zažarel.

Ne, zažareli ne bodo nikoli (upam :) ). Pa še to me zanima, kje v LJ se splača tole nabavit, najraje ne bi na spletu. Diske na VW servisu?

Uporabniški avatar
uroš sojer
Nov uporabnik

Napisal/-a uroš sojer Po mar 29, 2010 3:38 pm

speedfreak je napisal/-a:
uroš sojer je napisal/-a:A z original ploščicami nisi(bil) zadovoljen-a maš iste kot ma 2.0t?

Sem zadovoljen, verjetno so iste k pri 2.0 t ker manj k 16 col felge niti ne spravim gor , ampak original na servisu zna bit svinjsko drag, tak da raje za ta denar kupim kaj bolj kvalitetnega če seveda obstaja...

Tudi jaz brskam za drugimi ploščicami,pa ne najdem...če boš kaj našel,mi prosim sporoči :pray:
ne mi z dizlom baba

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po mar 29, 2010 3:41 pm

uroš sojer je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:

Tudi jaz brskam za drugimi ploščicami,pa ne najdem...če boš kaj našel,mi prosim sporoči :pray:

OK, ti tudi če me prehitiš.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Po mar 29, 2010 4:25 pm

Energetik81 je napisal/-a:

Ne, zažareli ne bodo nikoli (upam :) ). Pa še to me zanima, kje v LJ se splača tole nabavit, najraje ne bi na spletu. Diske na VW servisu?

Jaz imam polota variant l.2000 in sem pravkar menjal diske + ploščice. Oboje sem vzel od firme Ferodo in sem zadovoljen. Za komplet sem pa dal 75€ (za navadne polote je še par € cenej ker so bolj navadni diski, za classica pa nevem) v podružnici od motomat-a v ravnah na kor. Drugače mislim da je v lj tudi ta štarcuna. Ampak po moje imajo povsod podobno ceno.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po mar 29, 2010 8:17 pm

Gusti85, hvala za info. Ja, Motomat je tud v LJ. 75€ za 2x disk in pripadajoče ploščice? Sliši se OK.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Po mar 29, 2010 8:27 pm

speedfreak je napisal/-a:Nekje dobrih 300 mm pomoje je najvecja dimenzija za 16 col

Tudi 312mm še gre pod 16".
RiDe hArD
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost