Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po jan 19, 2009 6:06 pm

ne mislit, da je vse v čipu, kakšnih 75% je programskega dela...tile čipi so praktično zastonj a ti nič ne pomagajo, če niso sprogramirani

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Po jan 19, 2009 7:34 pm

kaj se vam vedno ni kapnilo za atmosferca...pa dol mi visi, res mi dol visi cena...moti me pa to da fopajo folk z taksnimi konji, halo ...1600ccm ter zraven na osnovo 15hp...

pa kje folk zivi...kaj si ne daste dopovedat, da atmosferc ni prisilno polnjen masina...milo m...

15km...jaz bom dal 1300€ za 25km...tam pa bo naredo chip za 250€...pa prosim vas lepo daj, ne mi prodajat buc...sploh glede saugerja...nic ne recem za turbo, kompresor...ampak, sauger, prosim vas...resno...a je kdo tukaj gor, ko mas vsaj kancek logike, ter stoji na trdnih tleh...in ne strela v 3 dni...

lp. dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 19, 2009 7:42 pm

Punisher je napisal/-a:kaj se vam vedno ni kapnilo za atmosferca...pa dol mi visi, res mi dol visi cena...moti me pa to da fopajo folk z taksnimi konji, halo ...1600ccm ter zraven na osnovo 15hp...

pa kje folk zivi...kaj si ne daste dopovedat, da atmosferc ni prisilno polnjen masina...milo m...

15km...jaz bom dal 1300€ za 25km...tam pa bo naredo chip za 250€...pa prosim vas lepo daj, ne mi prodajat buc...sploh glede saugerja...nic ne recem za turbo, kompresor...ampak, sauger, prosim vas...resno...a je kdo tukaj gor, ko mas vsaj kancek logike, ter stoji na trdnih tleh...in ne strela v 3 dni...

lp. dominic...

Pač naivneži, nekateri bi res kupili lastne usrane gate za nove. Rečem lahko samo usaka čast prodajalcem. :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po jan 19, 2009 7:50 pm

lenivec je napisal/-a:dodaj še to da folk ki tu omenja znanje itd bluzi. kakoznanje je v "vkradenih" mapah.

mape v tem primeru so druga sfera

imeti znanje in zadevo uspešno implementirati in da resnično deluje je pa druga sfera, da ne govorim o možnostih reklamacije in o tem kako zadevo "popraviti"

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Po jan 19, 2009 10:16 pm

zanimivo....če je že kdo čipal v bosni, naj mu nekdo časti valarje in potem bo konec debate...pa bomo videli kolko konjev je dobil
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 19, 2009 10:20 pm

drsokodj je napisal/-a:zanimivo....če je že kdo čipal v bosni, naj mu nekdo časti valarje in potem bo konec debate...pa bomo videli kolko konjev je dobil

Ma nerabiš valjarjev, postavi ga samo vštric podobnemu avtu in potem bo šele :cry
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Po jan 19, 2009 10:27 pm

drsokodj je napisal/-a:zanimivo....če je že kdo čipal v bosni, naj mu nekdo časti valarje in potem bo konec debate...pa bomo videli kolko konjev je dobil

jst sem svojega chipal v Bosni,vi castite,jaz ga pa pripeljem.ali pa dam enmu ki ima dovolj izkusenj en krog,da oceni moc navadnega TDI-ja in mojega.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po jan 19, 2009 11:34 pm

adis je napisal/-a:ne mislit, da je vse v čipu, kakšnih 75% je programskega dela...tile čipi so praktično zastonj a ti nič ne pomagajo, če niso sprogramirani

kakšni čipi- men so sicer vezja spreminjal- pa še to ni dolgoročno delovalo
samo software je fora- priklopi računalnik in instalira - vsaj kakor sm jst vidu
lahko povem, da niso imeli pravega ''čipa''/ programa za moj avto, zato je pobral dol kaj rabi in dal povpraševanje po ''neki evropski tunerski bazi'' nasledni dan je mel na mailu ''čip- in smo ga lahko ''ugradili''
sej pravim svaka čast tem 3-4 firmam, sam v oblake jih pa res ni treba prevzzdigovati- vsaj ne pri naših trubodizelskih velikoserijskih jajcih
pustmo zdej kaj zna kdo narest na nekem ekstremu- tam se pokaže znanje- drugje je samo biznis
p.s.
problem tega foruma je, da vsak zagovarja le tisto kar je že probal- razumem, da ne morte zagovarjat nečesa kar ne poznate- samo lahko pa bi vsaj dopuščali možnost, da je tudi tisto kar nepoznate lahko dobro/odlično- isto velja tudi za slepo zagovarjanje avtomobilskih znamk
lp

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po jan 19, 2009 11:49 pm

sejjaretun je napisal/-a:

jst sem svojega chipal v Bosni,vi castite,jaz ga pa pripeljem.ali pa dam enmu ki ima dovolj izkusenj en krog,da oceni moc navadnega TDI-ja in mojega.

kaj maš zaeno mašino,pa na kolko čipano?

pa tle ni fora samo o prirastku moči,ampak tut v kvaliteti čipanja ;) :idea:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Po jan 19, 2009 11:57 pm

el_diablo je napisal/-a:
sejjaretun je napisal/-a:

kaj maš zaeno mašino,pa na kolko čipano?

pa tle ni fora samo o prirastku moči,ampak tut v kvaliteti čipanja ;) :idea:

1.9 tdi 90hp-120hp.sem ze napisal,eno leto je minilo odkar sem ga chipal pa nobenih tezav nisem mel.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To jan 20, 2009 10:49 am

zle gledam, EDS konkretno za mojo astro ponuja tuning za 300 oz. 250€ (ne vem zj ktera rubrika je prava, ker pri obeh je not oznaka y20dth) :roll:

http://www.eds-motorsport.de/_eds_/index.htm

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar To jan 20, 2009 12:45 pm

Sam takšnih bučk pa še ne :lol: Vidm da enim pol k... ni jasno glede optimizacije. A veste da se ne da vsak avto preko OBD-ja optimizirat? Da pri nekaterih je dejasnko treba vzet ven EPROM čip in dat notri drugega z optimizirano mapo? Pa da drugače optimizacija lahko traja tudi po več dni skupaj? V pol urce je pa res samo čip zamenan ali pa druga mapa naložena nanj...

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 To jan 20, 2009 4:05 pm

Glede NA čipanja so pa res malo optimistične cifre.
Moja alfa s 3.0 motorjem gre preizkušeno za nekih 15KM višje s čipanjem in bolj pretočnim zračnim filtrom. Za 1300 ali 1600ccm in podobne mašine pa so to prevelike cifre.
Realno se da optimizirati malo podajanje navora v obratih pa dobi se kar nekaj konjev v srednjem območju, "peak" moč pa gre redko gor za več kot 3,5,x konjev.

Te cifre ko pišejo o plus 15KM pri ne vem 1400ccm mašini so možne samo v srednjem območju, naprimer če ima avto 50KM pri 4000 obratih in 90KM pri 6500 obratih bo po čipanju 65KM pri 4000 in mogoče 95 pri 6500 obratih. Občutek je veliko boljši zaradi navora v srednjem območju ampak nekega pravega efekta pa ni.

Kar se pa tiče tega čipanja v bosni, zakaj pa res ne bi bilo v redu? Ravno tako gre lahko en "bosanc" v tujino in se tega nauči potem pa pač v svoji državi to trži, drago za domače in ugodno za nas "tujce".
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To jan 20, 2009 4:23 pm

Nevem meni se ne zdi ravno cenejse cipanje v bosni.

Za Audija 1.8t (150hp) je:

300-500€ odvisno kira verzija, s tem da obljublja pri mocni verziji kar 229 hp, kar je skoraj nemoge. Pa nikjer nism zasledu da je treba menjat za pretok zraka tisto zadevco, pri nas brez tistega skoraj nocejo cipat.
Pri nas z garancijo je 190 hp brez garancije 209hp, kar koli vec je potrebna menjava turbine itd.

za puntota gt 1.4T je 300- 400€ odvisno kirega vzames

in ce smo realni ce imas vsaj malo vez pri teh nasih ki to delajo lahko cipas avto za 200-250€

cepa nimas vez in prides skupinsko dobis pa po 350€

nevem no jaz nevidm logike tja pelat, ker mores se zraven pristeti bencin, cestnine, hrano, itd...
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jan 20, 2009 4:30 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:Nevem meni se ne zdi ravno cenejse cipanje v bosni.

Za Audija 1.8t (150hp) je:

300-500€ odvisno kira verzija, s tem da obljublja pri mocni verziji kar 229 hp, kar je skoraj nemoge. Pa nikjer nism zasledu da je treba menjat za pretok zraka tisto zadevco, pri nas brez tistega skoraj nocejo cipat.
Pri nas z garancijo je 190 hp brez garancije 209hp, kar koli vec je potrebna menjava turbine itd.

za puntota gt 1.4T je 300- 400€ odvisno kirega vzames

in ce smo realni ce imas vsaj malo vez pri teh nasih ki to delajo lahko cipas avto za 200-250€

cepa nimas vez in prides skupinsko dobis pa po 350€

nevem no jaz nevidm logike tja pelat, ker mores se zraven pristeti bencin, cestnine, hrano, itd...

v sloveniji je cipanje se slabo razvito.ocitno zarad kopiranja datotek,namesto lastnega razvoja.
v angliji dosegajo velik visje cifre...
pa se o kvaliteti cipanja v bosni.
tako kokr nemci gledajo na nase tunerje,tako "mi" gledamo na bosanske.(upam da vm je jasno kaj sm zelel povedat)
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To jan 20, 2009 5:54 pm

za čipanje atmosfercev sem prebral, če se ne motim ravno na unem linku ko sem ga nalepil in tudi za power verzijo, je možakar povedal, da se taka moč pridobi v kombinaciji izpuha, filtra, čipanja in še nečesa, če se ne motim...

@drmocar:
sj na njihovi spletni strani vse piše okol tega, tako da mislm, da že vejo te stvari :D

aja, dal sem link do EDS tuninga, ki je specializiran za ople, v avstriji pa ma ravno tako cene okol 250-300€, ko ste ravno omenjali zarad cen, da so verjetno zato tako poceni da nategujejo ljudi

dandanes pač cena ni več merilo za kvaliteto, ker bi potemtakem RSR kvalitetneje čipal ko neko specializirano podjetje :?

še vedno me pa zanima, je kdo, ki ima direktno izkušnje z SM tuning-om??

@sejjaertun:
ti omenjaš bosno, a to gre za te majstre?

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To jan 20, 2009 5:56 pm

vem da nesodi sm ampak vseno

koliko pridejo valerji za merjenje moci? kje so najbolsi.

rad bi izmeril sedaj koliko imam pri seicentotu hp in potem hp, da vidim koliko sem profitiral
Slika

automan
Nov uporabnik

Napisal/-a automan To jan 20, 2009 6:55 pm

Zapelji se v LJ Crnuce da Avtoelektronike in bo hitro izmerjeno. Senica ima prav tako iste merilne valje.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov