Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če nov 19, 2009 11:12 pm

drgač ma name tuning mape od enega izmed italjanskih tunerjov kolikor vem za info in jih tudi oni obdelujejo.........zdej če je to dobr ne vem sam večina športnih krip je iz italije :)

sg
Nov uporabnik

Napisal/-a sg Pe nov 20, 2009 8:47 am

Prodajne cene izdelkov in storitev v kapitalizmu so nastavljene na toliko kolikor pač trg požre. Edina relacija z dejanskimi proizvodnimi ali storitvenemi stroški je ta, da mora biti cena višja od stroškov. Koliko ? Kolikor več toliko bolje...

Vem da je offtopic, ampak glede na obširnost debat okoli cen je treba očitno ljudi spomnit na zgoraj napisano.

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Pe nov 20, 2009 9:25 am

ČE povzamem - če grem jaz mojega stilota JTD čipat, je najboljše it k najdražjemu, ker ima največ znanja, čeprav bo naložil novo, več ali manj generično mapo in mi za to zaračunal 600€?

če sem ugotovil pravilno v temi ni bilo govora o individualnem tuningu, po več ali manj radikalnih predelavah, ampak čiširanje serijskih vozil.

če se motim me popravite.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe nov 20, 2009 9:25 am

Res je, dejanske garancije če gre kj v maloro ti itak ne da nobeden, zakaj bi potem plačevali več?

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Pe nov 20, 2009 11:43 am

Jah... te dragi tunerji so si s časom in visoko ceno nabrali neko zaupanje.

Ko pride nek nov noname čiper z tretjino cene "priznanih" čiparjev ti prvo pač da mislit da je nateg.

Dejstvo pa ostaja, da ti 400-900€ čiperji ne delajo nič takega, kar bi jih dejansko toliko denarja stalo, temveč imajo pač 700% maržo na storitev.

In tudi če pogledamo da ga je najnovejša mašina koštala npr. 5000€, je ta zenesek pokril v max 10 čipanjih... nekam zelo hitro dosežen prag pokritja.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe nov 20, 2009 12:27 pm

Ne velja za vse enako, in kot je Kovcek ze napisal, ni receno da dobis za malo denarja slab tuning, kakor tudi ne, da za veliko dobrega.

Je pa malo razlike, ce ti nalozi na avto mapo ki je preverjeno dobro narejena za dolocen model, ali pa ce ti nekdo dela unikaten in specificen tuning za vozilo, ki ni pogosto. In ja, to stane, ker ni nobenega gumba na katerega pritisnes, da bi opravil vse namesto tebe.

Pa btw, mislim, da je debata ze zdavnaj dosegla svoje. Sodit napamet je traparija...

LpF

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe nov 20, 2009 1:26 pm

Prokarjon je napisal/-a:Dejstvo pa ostaja, da ti 400-900€ čiperji ne delajo nič takega, kar bi jih dejansko toliko denarja stalo, temveč imajo pač 700% maržo na storitev.

off: aparature(testerji) in dyno pa stane 100 eur. misliš?

5cho je napisal/-a:ČE povzamem - če grem jaz mojega stilota JTD čipat, je najboljše it k najdražjemu, ker ima največ znanja, čeprav bo naložil novo, več ali manj generično mapo in mi za to zaračunal 600€?

to so cene po ceniku ... in vendar se vpraša "za koliko se da zmenit" - in če si recimo vsaj drugič, verjemi, da ti bo naredil (rec. golf V) za 300 eur................in če je sedaj še dvom; "prekmurje" ali eden od TREH priznanih v LJ. :arrow: potem marsikomu tukaj gor ni več pomoči...
Zadnjič spremenil sašo5, dne Pe nov 20, 2009 1:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe nov 20, 2009 1:30 pm

5cho je napisal/-a:ČE povzamem - če grem jaz mojega stilota JTD čipat, je najboljše it k najdražjemu, ker ima največ znanja, čeprav bo naložil novo, več ali manj generično mapo in mi za to zaračunal 600€?

ni nujno da je najdražji najboljši ali pa obratno...dejstvo je, da imaš v ceni všteto tako znanje kot izkušnje in to je tisto, kar največ šteje

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Pe nov 20, 2009 2:46 pm

sašo5 je napisal/-a:
Prokarjon je napisal/-a:Dejstvo pa ostaja, da ti 400-900€ čiperji ne delajo nič takega, kar bi jih dejansko toliko denarja stalo, temveč imajo pač 700% maržo na storitev.

to so cene po ceniku ... in vendar se vpraša "za koliko se da zmenit" - in če si recimo vsaj drugič, verjemi, da ti bo naredil (rec. golf V) za 300 eur................in če je sedaj še dvom; "prekmurje" ali eden od TREH priznanih v LJ. :arrow: potem marsikomu tukaj gor ni več pomoči...

ali mi ti dragi tunerji garantirajo, da ne bo z motorjem nič narobe? ali dobim sploh kakšno garancijo? Glede na to, da bi bil to moj prvi obisk, lahko računam na pricelist ceno? A če grem v RSR ali mi bo to delal MikeLima, al nekdo od zaposlenih, ki ni razvijal mape ampak zna samo prikopiti in uploadat, al če peljem v SKN ali mi bo RS2 delal? Verjetno ne, ampak nekdo od zasposlenih. Nadalje ali mi bodo naložili motorju prilagojeno mapo, ali generično? Sprašujem, ker sem zainteresiran za čipanje in sem pred dilemo, kaj izbrati.

lp

No sem šel pogledat za mojga Stilota:
SKN - 750€ (po čipanju 146KM in 315 Nm)
RSR - 400€ (po čipanju 140KM in 330Nm)

Zakaj taka razlika? Kaj dobim več pri SKN?
Zadnjič spremenil 5cho, dne Pe nov 20, 2009 3:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe nov 20, 2009 3:12 pm

Jaz sem tudi spraševal na prejšnji strani :idea:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe nov 20, 2009 3:41 pm

5cho je napisal/-a:
No sem šel pogledat za joga Stilota:
SKN - 750€ (po čipanju 146KM in 315 Nm)
RSR - 400€ (po čipanju 140KM in 330Nm)

razlika je v blagovni znamki ;) skn podružnica dobiva direkt iz nemčije generirano mapo za vsak avtomobil posebaj ( če se motim naj me uporabniki le-teh popravijo)

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Pe nov 20, 2009 4:23 pm

sašo5 je napisal/-a:

Dynota ne rabiš za generično čipiranje... to je dodatna ponudba...

Že za samo aparaturo sem rekel tako ceno, ki je 2x precenjena... kakor jaz vem delaš vse samo z eno aparaturo...

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Pe nov 20, 2009 4:36 pm

5cho je napisal/-a:

bonbone... :roll:

sicer pa... se usedeš v avto in se odpelješ do vseh.... in naj te prepriča...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe nov 20, 2009 4:49 pm

mito155 je napisal/-a:
5cho je napisal/-a:

bonbone... :roll:

...pa zlato uro s kukavco :P

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Pe nov 20, 2009 6:39 pm

Pa je kdo od vas k se kregate tle sploh že vidu kdaj kakšno mapo? Tle se kregate o čipanju 1.8T in 1.9 JTD-jev po drugi strani pa govorite o individualnem mapiranju avtomobila...

Probite si neki zapomnit: generični tuning (ali po naše čipanje) so samo vanprej narejene mape. Al so slabe al so pa dobre, še vedno so daleč daleč stran od optimalnega za vaš avto. Edina pravilna oblika tuninga je individualno mapiranje, vse ostalo je žalost. Lahko utemeljite s tem da se pac za enga 1.9JTDja k je vredn s čipanjem vred 3000 eurov ne splača tok cajta in dnarja zgublat ampak slej ko prej bojo pršli ameriški časi tudi v slovenijo.

V ameriki je čipanje avtomobilov večinoma individualno, ko pelješ avto čipat preživi 30-60 minut na dynotu, za to odkartaš od 300-400USD in greš z nasmeškom domov.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

dr.sah
Novinec

Napisal/-a dr.sah Pe nov 20, 2009 6:49 pm

mislim da če bi bil čip 50 eur, da bi bilo večini to preveč. Mal denarja, mal muzike.

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Pe nov 20, 2009 7:09 pm

tads je napisal/-a:si ja nor :lol:
1.8T RSR -----> 599€
tile unknown firma pa 200€

http://www.chiptuning.ba tukaj stane isto 200€,tko da je to realna cena.599 je pa prevec no...

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar So nov 21, 2009 7:15 pm

no ja, nova vozila imajo tudi pri name tuningu kar solidno ceno 500€ (očitno so nove mape dražje plus EDC17......)

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To nov 24, 2009 7:45 am

kle sm še nek link najdu z razlago kako delajo tuning, nevem če kdo drug proizvajalc pri nas takole navaja "skrivnosti"
http://www.chip-tuning.name/Tuning/vprasanja.html

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi To nov 24, 2009 7:59 am

Lepo napisano. Naj se izkažejo. Jaz jim želim, da bi jim uspelo, če so res to, kar ponujajo. Konkurenca je vedno dobrodošla (predvsem seveda zaradi nas potrošnikov!).
Največja promocija pa so nazadje samo zadovoljne stranke in nič drugega. To pa se bo vedelo čez kakšnih 5 let. To je pač (na žalost ali na srečo) tako. Tudi ostali "priznani" tunerji niso postali znani čez noč, ampak ob zadostnem številu (zadovoljnjih) strank in daljše prisotnosti na trgu.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov