Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

čare
Mojster foruma

Re: Tuning box iz ebaya

Napisal/-a čare Če dec 30, 2010 9:59 pm

Glede podrtih motorjev zaradi boxa je pa tud vprašanje kako sta bla vožena.Če ju je vozil nek d.ebil ki jih je ko je seveda še bolj šlo tiščal u abnormale bi za.jebal tudi serijski motor,če pa ti moč iz boxa ali čipa koristiš ko je to potrebno pa ni bojazni da bi bilo karkoli narobe,seveda če je avto tudi vzdrževan kot mora bit...
Zadnjič spremenil čare, dne Če dec 30, 2010 10:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če dec 30, 2010 10:00 pm

marko21 je napisal/-a:Lp!
Se torej sploh splača dajat takšen box v avtomobil, ki ima 280 000km ?

Splača,zakaj pa ne.Itak ga pred nakupom probaš in če vse štima nabaviš in voziš,največ kar je lahko narobe ti bo vibriral vztrajnik,ker pri teh kilometrih zna bit že zmatran.

Uporabniški avatar
CSS Tuning
Novinec

Kraj: Smarje pri Jelsah

Napisal/-a CSS Tuning Če dec 30, 2010 10:04 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:No, to je že malo lepše. končno nekdo celo z grafi. Ampak še vedno je vprašljiv način delovanja. Je pa res, da sem tudi videl razkuhan TDI in JTD motor zaradi tuning-boxa (se mi zdi, da sem neki že pisal o tem na tem forumu).

čare je napisal/-a:In ja tudi sam ne bi kupil boxa če bi dobri tunerji čipanje prodajali za normalen denar,ampak da mi bo pa vsak ki se s tem ukvarja za min. 300€ prodal eno mapo ki jo je snel bog ve kje pa qrc gleda...

Takšno mnenje imam tudi sam.....ob tem, da naši slo tunerji še ne znajo optimirat forda preko obd-ja.

LP!

Kake veze ima oblika branja(BDM,obd) z znanjem optimiranja?

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Če dec 30, 2010 10:05 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:No, to je že malo lepše. končno nekdo celo z grafi. Ampak še vedno je vprašljiv način delovanja. Je pa res, da sem tudi videl razkuhan TDI in JTD motor zaradi tuning-boxa (se mi zdi, da sem neki že pisal o tem na tem forumu).

Problem je bolj v tem, da se folk spravi čipat ali boxat avto s prevoženim malim morjem kilometrov in slabim vzdrževanjem. Sploh v današnjih časih, ko se prodaja cel avto.net 5-10 let starih j**c navoženih iz cele evrope s "prevoženimi magičnimi 70k km in odlično ohranjenostjo od prvega lastnika in z ravnokar narejenim velikim servisom"...
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če dec 30, 2010 10:13 pm

CSS Tuning je napisal/-a:

čare je napisal/-a:In ja tudi sam ne bi kupil boxa če bi dobri tunerji čipanje prodajali za normalen denar,ampak da mi bo pa vsak ki se s tem ukvarja za min. 300€ prodal eno mapo ki jo je snel bog ve kje pa qrc gleda...

Takšno mnenje imam tudi sam.....ob tem, da naši slo tunerji še ne znajo optimirat forda preko obd-ja.

LP!

Kakšno vezo ma oblika branja mene boli čošak,men ni jasno zakaj tunerji pobirate take denarje za nek 10 let star avto za katere mape prodajajo že pri vsakem mesaju??Razumem da je avto frišen in je treba software razvit da to košta ampak za staro kanto vsaj 300€ in itak ni nobene garancije,ker jo ni nikjer.Če bi mi Mareo kdorkoli čipal za 100€ kolikor sem dal za box bi jo dal čipat tko mi je pa box edina varjanta...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če dec 30, 2010 10:18 pm

CSS Tuning je napisal/-a:

LP!

Mogoče sem jest malo narobe napisal...mogoče si ti malo narobe razumel:

hotel sem povedat, da naši tunerji ne zmorejo mojega forda optimizirati preko obd-ja (beri: nimajo opreme). do sedaj je bil vsak odgovor na moje poizvedovanje le v dveh smislih: "ummm...ammm....ne vem. prpel avto k men, pa bom probu če se da prek obd. Če ne, pa bomo računalnik odpirali". in: "ne, tvojga forda se ne da optimirat preko obd, zato če želiš, pa bomo odpirali motorni računalnik".
Yeah...ql..

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če dec 30, 2010 10:22 pm

dejan84 je napisal/-a:

Problem je bolj v tem, da se folk spravi čipat ali boxat avto s prevoženim malim morjem kilometrov in slabim vzdrževanjem. Sploh v današnjih časih, ko se prodaja cel avto.net 5-10 let starih j**c navoženih iz cele evrope s "prevoženimi magičnimi 70k km in odlično ohranjenostjo od prvega lastnika in z ravnokar narejenim velikim servisom"...

Ja no...oba modela osebno poznam..in audi TDI je imel realne kilometre....model je bil 2.lastnik, 1.lastnik pa njegov brat.Lastnik Fiat-a JTD pa je bil pravtako 1. lastnik. Oba avta sta bila redno servisirana in oba pod 100k prevoženih. Tak da ne vem....vem pa samo, da sta imela oba probleme zaradi teh p-boxov.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
CSS Tuning
Novinec

Napisal/-a CSS Tuning Če dec 30, 2010 10:22 pm

1.Aparatura kosta cez 4000 eur
2.Cena je 250 z ddv
3.2wd valji so cez 20.000 eur(niso obvezni)
4.Tuner odgovarja za svoje delo(vsaj pri nas)
5.Velika je razlika med box in chiptuningom

Verjetno bi se dalo se nastevat.

Uporabniški avatar
CSS Tuning
Novinec

Napisal/-a CSS Tuning Če dec 30, 2010 10:25 pm

Mogoče sem jest malo narobe napisal...mogoče si ti malo narobe razumel:

hotel sem povedat, da naši tunerji ne zmorejo mojega forda optimizirati preko obd-ja (beri: nimajo opreme). do sedaj je bil vsak odgovor na moje poizvedovanje le v dveh smislih: "ummm...ammm....ne vem. prpel avto k men, pa bom probu če se da prek obd. Če ne, pa bomo računalnik odpirali". in: "ne, tvojga forda se ne da optimirat preko obd, zato če želiš, pa bomo odpirali motorni računalnik".
Yeah...ql..

LP![/quote]

Še nismo odprli niti enega,vsi so šli na obd.
Tega pa ne mores zagotoviti 100%.Zato tudi to stranki povemo.Če se slučajno pripelje iz recimo Kopra, da ni potem nepotrebne jeze.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če dec 30, 2010 10:30 pm

To da oprema košta mi je popolnoma jasno ampak to da jih je v sloveniji na brzino rečeno 20 (tunerjev) in nekateri delajo eden od drugega....A se bo najdu kdaj kdo da mal pomete s konkurenco in nastavi normalno ceno za dobro opravljeno delo oz. dobro ceno za pol ure dela za računalnikom??250€ je zame še vedno predrago za 10 let star avto!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če dec 30, 2010 10:46 pm

Aja? tut l.2002 tdci 1.8 115KM z delphi vbrizgom?

LP!

Uporabniški avatar
CSS Tuning
Novinec

Napisal/-a CSS Tuning Če dec 30, 2010 10:49 pm

Tudi tega ja.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če dec 30, 2010 10:53 pm

Opa...svaka čast... 8) Zdej si pa prtegnu mojo pozornost :)

LP!

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če dec 30, 2010 11:16 pm

marko21 je napisal/-a:Lp!
Se torej sploh splača dajat takšen box v avtomobil, ki ima 280 000km ?

Sem dal dva boxa v passata. En je imel 360 kkm, drugi pa 390 kkm.
Če avto lepo voziš bo delalo še dolgo, če pa ne, boš pa menjal turbino že pri 60kkm (nekaterim rata tudi prej) brez boxa.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če dec 30, 2010 11:50 pm

Kako je z box-i in dpf-jem?
A gre to ali kaj nagaja?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 30, 2010 11:52 pm

Moram reč da me zaenkrat nič ne prepriča v uporabo boxa. Enostavno mi to posredno prilagajanje vbrizga in "univerzalnost" ne vlivata največ zaupanja, čeprav jim verjetno vsaj delno delam krivico. :? Čipanje motorja z veliko zalogo pri zanesljivem tunerju je pa definitivno super stvar! :twisted:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe dec 31, 2010 9:30 am

~toMmy~ je napisal/-a:Moram reč da me zaenkrat nič ne prepriča v uporabo boxa. Enostavno mi to posredno prilagajanje vbrizga in "univerzalnost" ne vlivata največ zaupanja, čeprav jim verjetno vsaj delno delam krivico. :? Čipanje motorja z veliko zalogo pri zanesljivem tunerju je pa definitivno super stvar! :twisted:

To pa zato, ker ne moreš prepričat prepričanega ;)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe dec 31, 2010 9:31 am

nevermind je napisal/-a:Kako je z box-i in dpf-jem?
A gre to ali kaj nagaja?

Gre gre, samo pravilno moraš box nastavit.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe dec 31, 2010 10:21 am

hippo je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Moram reč da me zaenkrat nič ne prepriča v uporabo boxa. Enostavno mi to posredno prilagajanje vbrizga in "univerzalnost" ne vlivata največ zaupanja, čeprav jim verjetno vsaj delno delam krivico. :? Čipanje motorja z veliko zalogo pri zanesljivem tunerju je pa definitivno super stvar! :twisted:

To pa zato, ker ne moreš prepričat prepričanega ;)

Če ne bi bil "odprt" za takšne stvari, ne bi toliko prebral o boxih. Moti me sam princip delovanja, raje vidim, da je sw razvit namensko za moj avto in je to to. Ti boš pa itak prepričeval, ker služiš z njimi in ne pričakujem nič drugega! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe dec 31, 2010 12:11 pm

-jaz nobenega ne prepričujem,celo trdim,da je čipanje boljše pa me,sicer bolj posredno,mnogi tukaj žalijo
-pri vsaki stvari je pač tako;če ne boš ti,bo pač kdo drug,ali je to biznis,ali kar koli drugega
-mnogi dobro živijo tudi od prodaje "megle",za tuningboxe obstaja nešteto dokazov,da deluje,brskajte malo po netu,če se že nočete prepričati sami,saj vam dajem možnost
-mar mislite,da so milijoni,ki so se odločili za nakup tepci,ki so kupili placebo?
-no,seveda obstajajo tudi takšni (kradejo filme in slike drugih ponudnikov,celo so nam kopirali web...),ampak zato je izbira ponudnikov,reference,positive feedback...
-stvar je bolj prepričljiva,kot so večina izdelkov na TOP SHOP,ampak v to se morate prepričat sami ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov