erc je napisal/-a:izbiral je med temi dvemi in dal sem mu odgovor...
Ne mislim se vmešavati vmes, saj sem z RSR-om v zelo dobrih odnosih, pa tudi z SKN-om nisem v slabih, tako da...vsak se bo sam odločil kam bo peljal svoj avto.
erc je napisal/-a:definitino RSR, vse programe razijajo sami na valjih medtem ko SKN samo snema mape,jih nekam pošilja in dobi nazaj modificirane brez kakršnihkoli zagotovil, da si res dobil željeno moč in navor.
Pa ne misliti, da zdaj jih neki pljuvam, da ne delajo dobro, sam vem da večina tuning ponudnikov kar piše pridobljeno moč brez da bi sploh kadarkoli zadevo dejansko izmerili. Sam vem kako se dela zadeva in povem ti da se večina map dela popolnoma napamet (par % se dvigne tlak in poveča gorivo) in nimaš nobenega zagotovila, da boš res dobil obljubljene performanse. predvsem pa tu je poudariti, da je tu še pomemben faktor razporeditve navora skozi celotno območje vrtljajev (da ne obremenjuješ sklopke in vztrajnika) in pa sama dimljenost vozila katere tudi ni za zanemarjati. Da o dolgoročnih učinkih napamet pisanih map raje ne govorim.
erc je napisal/-a:nisem dejal da je boljši ali slabši. Osredotočil sem se le na posebne želje ki jih ima dani uporabnik in v tem primeru se nagibam k RSR, je pa to seveda samo moje mnenje
Vprašaj se, kako pa uspevajo chiptuning.name al kaj so ze. Pred tabo snamejo mapo in ti jo modificirajo, da vozilo bolj gre. Tisti, ki je bil zraven vam lahko osebno pove kako je to narejeno: pač po občutku se poveca tlak turbine in doda gorivo in se stranka zapelje en krog in pove ali je zadeva uredu. Brez vsakih kvalitetnih testiranj, meritev ipd. Kako ti potem lahko zagotovi da je to TO in tudi da si dobil tiste konje, ki jih ponudnik navaja na spletni strani???
Jaz sploh nočem oglaševati na tak način, ker vsak avto modificiram posebej in ga tudi testiram. Nočem se pa tudi spuščati kdo od njiju je boljši, je pa sigurno, da vsak od njih ima svoje prednosti in slabosti. Navsezadnje pa je bilo nekaj SKNovcev včasih zaposlenih pod RSR streho.
Ti pa lahko povem iz osebnih testiranj določenih chip tuningov (med njim ni bilo SKN ali RSRovih, da ne bo pomote) in ti lahko povem, da ko sem nekaterim avtom meril razmerje gorivo zrak in je bil kar 10:1 in to pri tlaku manjšem od enega bara. In to je bilo narejeno tudi iz priznanih tuning hiš v italiji. In glede na to, da sem na chip tuning seminarjih v italiji bil prisoten tudi jaz vem kako te "tunerje" učijo kako modificirati mape. Na zacetku jim odpreš tlak turbine, na koncu ga zapiraš, in mu v bosotu dodaš 5-10% goriva kar pripelje v prebogato mešanico goriva in zraka, aja pa vzig dajo nazaj za 2 stopinji. To ti lahko povem iz osebnih izkušenj v ALIENTECH tuning hiši v Milanu. Nobenih valjev tu ni bilo omenjenih, niti širokopasovne lambde sonde in podobno. Zato pa je danes lahko vsakdo "tuner" ki ima 2000 eur za software.
Pri nalaganju tujih map v računalnik lahko pa tu včasih pride do kakega problemčka saj bencin v SLO ni tako kvaliteten kot v Nemčiji. Če ti misliš, da bo mapa ki so jo razvili recimo na švedskem in bo dodobra naostro napiljena (da bo stranka res dobila to obljubljeno razliko) bila primerna tudi za slovenski bencin ali celo morda za drzave bivše juge (srbija sploh nima 98okt. bencina na črpalkah!!!) se motiš. Če pa bo ta mapa narejena z rezervo potem pa tako ali tako ne bo dosegala obljubljenih številk ki jih tuner navaja. Sam sem ze videl mape iz nemškega MAINZ motorsport tuninga nalozeno v BMW M3ju ki je zelo rada klenkala kar je opazil tudi voznik tega vozila...
erc je napisal/-a:1. jaz ne uporabljam alientechovega softwera (ecm titanium )
2. jaz zaenkrat (še) modificiram vsak avto posebej, saj za to rabim le 15 minut (dizel naprimer). Pa vsaj vem kaj sem dal iz svojih rok.
Seveda je v tvojih navedbah veliko resnice in temu ne bom oporekal, ampak raje naredim tako, kot da mape pošiljam preko devetih gora in placujem drugim, da mi delajo zadeve in z tem sem tudi težje fleksibilen pa tudi težje stojim za tem, če je prislo do kakega problema ali nezadovoljne stranke in se tudi ne vem kam obrnit ko nastane kak manjši problem (čisto nesmiseln primer, recimo da bi vozilo potemtakem cukalo pri nizkih vrtljajih).
Seveda pa vsakdo tule od nas piše izključno zaradi svoje reklame, jaz, ti, Matjaz in drugi.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov