cocan je napisal/-a:Pozdravljeni forumaši.
Sicer zanima me če je že kdo čipal Golf-a IV 1.9 TDI 66kw letnik 1998. kilometri pa se pišejo 110.000?Menda imajo še ti modeli neke druga mašine ,or sem spraševal za P.Box pa so mi dejali da to paše na letnike 2000+.Sicer najbolj me zanima če bi potem avto bil ravnotako poskočen kot očetov Audi kateri ima 115KM?
Pa še eno vprašanje imam.Veliko ljudi mi pravi ko se pripelejm dam da naj avto pustim še kako minutko v prazmen teku da se tlak v turbini normalizira?Je to res pomembno?
Lep pozdrav in hvala za odgovore.
gofra je napisal/-a:Ni poanta v umirjanju turbine - poanta je v hlajenju in cirkulaciji olja.
Olje krozi skozi turbino, podmazuje lezaje in odvaja nakopiceno toploto. Ko ugasnes avto, se obtok olja ustavi in tvegas, da ga bos enostavno zazgal. Najbolj primeren je zato "idle"l (oz. po slovensko: avto v prostem teku) kaki dve minutki - izpusni plini bodo pod minimalno obremenitvijo in tako bistveno hladnejsi od same turbine (ob pogoju, da je bila ta seveda konkretno obremenjevana) in jo bodo pocasi ohladili, crpalka pa bo ves ta cas lepo crpala olje, ki medtem podmazuje lezaj in tudi odvaja toploto...
LpF
cocan je napisal/-a:Kolikor sm sam uspel prebrat glede teh P Box-ov je da avto rata požrešnejši ter da zelo kadiSicer ne wem zakaj ampak nebi rd da se dela vsakič ko pohodim gas dela zavesa za mano!
cocan je napisal/-a:Ja serviser je reku da naj bi original nova stala 700€ govorim kot mi je pvedal potem pa sem vzel to katera ja bila 270€.
TrijoAdijo je napisal/-a:SKN_Slovenija je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:Aha...torej ni nujno, da potem ko vi meni stunate avto, da imam pol jest neko garancijo. Glede na to, da ima moja šajtrga dobrih 100.000km za sabo,je potem glede garancija vse samo še stvar dogovora (glede na stanje vozila,motorja..)? Tista 60-mesečna garancija na SW in delo pa velja neglede na prevožene kilometre?
LP!
60 mesečna garancija na SW in delo velja ne glede na letnik vozila in prevožene km.
Tudi redki proizvajalci vozil so, ki dajejo več kot 100.000 km in 24 mesečno garancijo pri novem vozilu. Tako da...
...povsem normalno in popolnoma samoumevno...![]()
![]()
No..da vidimo...60 mesecev / 12 mesecev = 5 let.
Mislim, da ste edini ki si "upate" dati tolk garancije napram drugim slovenskim tunerjem...![]()
![]()
LP!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov