Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Ne okt 18, 2009 8:56 pm

Ja ja po pratoku grejo ampak govorim kolko konjev lahk zalije :P po domače rečen tko.Drugače pa ja kolko je zmožna pretočit ja.

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Ne okt 18, 2009 10:06 pm

rokbrumen je napisal/-a:Zdj pa se en info rabim zdj mu sezuva cevi, prej mi ni zakaj??

prosim, razlozi mi tale stavek ??...

problemi so pri tebi, ali so pri njem =), povrsn si ko kura...ne se izgovarjat na varjenje, ker sem ze imel to...tile tvoji problemi z tipkovnico pa se vlecejo ze od zacetka teme ?! al sem samo jaz, ki vidim te napake...

in tam ti je rs2 tocno povedal kaj nardit, ponovil 2x al 3x...in se vedno nisi razumel...zdaj vec nea vem kaj ti dela probleme, nocem biti nesramen, ali si polpismen, ali pa sploh nisi...sorry za mnenje...ce je drugje tudi tako, pol nevem kako dolgo bos se vozo avto in kako dolgo ti bo se vse skupaj sploh delovalo...ce delas vse na pol...

pa brez zamere...

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Ne okt 18, 2009 10:18 pm

Sory za napako.In če bi me sezuval bi že ko sm dirku z LoCotom ;). Jst nimam problemov. LP

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Ne okt 18, 2009 10:51 pm

:) no da se še jz vklopim v debato...

najprej vprašanje...za kaj sploh "pripravljaš" avto....za drage ?...show car ali za lastno zabavo...??

potem glede posnetkov, slik, dyno grafov, "delanje" t-avtomobilov z občasno dvoumnimi trditvami itd...itd....mislim da se je nesmiselno ukvarjati s tem.

Pohvale za trud, da si se spravil pač ta projekt ampak moje mnenje je da bi bilo veliko bolje da bi ta denar porabil za kakšne drug avto, ker realno gledano 2B ne boš videl in je veliko večja možnost da boš videl uničeno mašino ali pa (upam da ne) resno nesrečo, ki se ne bo končala dobro.Treba je priznati, da avtomobili kot so EVO, Impreza itd itd so narejeni za takšne hitrosti tvoja CRX pač ne. Že veliko nedolžnih voznikov in otrok je nastradalo prav zaradi takih "Turbo" domačih skupaj zmetanih predelav. Zato imamo tudi homologacijo, da bi s tem preprečili "home made" avtomobile. Drugače pa tako "HardCore" predelavo kot jo ti hočeš naresti/si jo naredil...kakrkoli delajo profesionalci z izkušnjami in ne laiki, ki so prebrali knjigo "Turbo za začetnike".

Lp Miha

Uporabniški avatar
TYAN
Nov uporabnik

Kraj: ZREjČE (priseljenec)

Napisal/-a TYAN Ne okt 18, 2009 11:18 pm

BraaZ je napisal/-a::) no da se še jz vklopim v debato...

najprej vprašanje...za kaj sploh "pripravljaš" avto....za drage ?...show car ali za lastno zabavo...??

potem glede posnetkov, slik, dyno grafov, "delanje" t-avtomobilov z občasno dvoumnimi trditvami itd...itd....mislim da se je nesmiselno ukvarjati s tem.

Pohvale za trud, da si se spravil pač ta projekt ampak moje mnenje je da bi bilo veliko bolje da bi ta denar porabil za kakšne drug avto, ker realno gledano 2B ne boš videl in je veliko večja možnost da boš videl uničeno mašino ali pa (upam da ne) resno nesrečo, ki se ne bo končala dobro.Treba je priznati, da avtomobili kot so EVO, Impreza itd itd so narejeni za takšne hitrosti tvoja CRX pač ne. Že veliko nedolžnih voznikov in otrok je nastradalo prav zaradi takih "Turbo" domačih skupaj zmetanih predelav. Zato imamo tudi homologacijo, da bi s tem preprečili "home made" avtomobile. Drugače pa tako "HardCore" predelavo kot jo ti hočeš naresti/si jo naredil...kakrkoli delajo profesionalci z izkušnjami in ne laiki, ki so prebrali knjigo "Turbo za začetnike".

Lp Miha

yes ...madafaka :shock: :D

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Ne okt 18, 2009 11:21 pm

BraaZ: Moj turbo deluje brez problemov pol leta ;). Pustmo to da je crknla turbina ;). Ampak avto na 1.5 bara dela pol leta samo zdj ne ker je crknla pumpa bancinska. In zaradi mene še nihče ni nastradu in tudi ne bo. Lahko noč

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Po okt 19, 2009 8:13 am

Mislim, da to kar je Braaz povedal veze nima s turbino ampak s celotno predelavo nasploh...

LpF

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ Po okt 19, 2009 11:16 am

rokbrumen je napisal/-a:BraaZ: Moj turbo deluje brez problemov pol leta ;). Pustmo to da je crknla turbina ;). Ampak avto na 1.5 bara dela pol leta samo zdj ne ker je crknla pumpa bancinska. In zaradi mene še nihče ni nastradu in tudi ne bo. Lahko noč

Upam da bo tko kokr ti praviš....imam pa 2 vprašanji...

1)...Ali bo ta avto za cesto, Drage, Show Car ?....

2)...Kako misliš dobiti homologacijo ;)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po okt 19, 2009 11:29 am

BraaZ
1) avto je bil in sklepam, da bo za njegove lastne užitke.. glede na to da fant odrašča in se uči, se mi po njegovih komentarjih zdi, da je tudi neumnosti na cesti manj...

2) ne misli dobiti. dokler maš v familiji policaja še gre, očitno..

PS. rokbrumen ne spuščaj se z vsakim v debato.
PS2. kaj potem si opustil LSD, kot je bila prvotna tema?

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Po okt 19, 2009 11:40 am

Jerch_ je napisal/-a:BraaZ

2) ne misli dobiti. dokler maš v familiji policaja še gre, očitno

Še gre...samo do kdaj? Upam, da ne, ampak prvič, ko bi se mu pripetilo kaj hudega - baj, baj zavarovanje...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po okt 19, 2009 2:45 pm

rokbrumen je napisal/-a:BraaZ: Moj turbo deluje brez problemov pol leta ;). Pustmo to da je crknla turbina ;). Ampak avto na 1.5 bara dela pol leta samo zdj ne ker je crknla pumpa bancinska. In zaradi mene še nihče ni nastradu in tudi ne bo. Lahko noč

Temo spremljam že od vsega začetka. Glede na tvoje besedičenje zadnje čase pa me je prav strah se voziti po cesti. Kupil si staro zjahano CRX, jo spravil v približno vozno stanje in motor navil na XXX konjev. Tu gor se hvališ, da je tvoj stroj M, Evo in ne vem kaj še vse killer, zraven pa niti z besedico ne omeniš kaj si naredil za svojo in tujo varnost na cesti. Naslednjič ko se boš s Črnega kala vračal v Koper se malce ozri po sledeh na cestišču in se spomni tistih ki sta pred kake pol leta tekomvala z BMW-ji (enega žal ni več med nami). Resnično si želim da ne boš naslednji med njimi ti, ali da ta tvoj M in EVO killer ne odnese s sabo še koga izmed nas.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ Po okt 19, 2009 3:32 pm

tristan01 je napisal/-a:

Temo spremljam že od vsega začetka. Glede na tvoje besedičenje zadnje čase pa me je prav strah se voziti po cesti. Kupil si staro zjahano CRX, jo spravil v približno vozno stanje in motor navil na XXX konjev. Tu gor se hvališ, da je tvoj stroj M, Evo in ne vem kaj še vse killer, zraven pa niti z besedico ne omeniš kaj si naredil za svojo in tujo varnost na cesti. Naslednjič ko se boš s Črnega kala vračal v Koper se malce ozri po sledeh na cestišču in se spomni tistih ki sta pred kake pol leta tekomvala z BMW-ji (enega žal ni več med nami). Resnično si želim da ne boš naslednji med njimi ti, ali da ta tvoj M in EVO killer ne odnese s sabo še koga izmed nas.

Lp Tristan01

Podpis pod tole...You read my mind...pa brez zamere lastniku CRXke...upam, da boste nardili tko k se za gre... :D

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Po okt 19, 2009 6:24 pm

No vidm da marsikoga moti da imam v družini policaja in da sm naredu avto na turbo, da vas opomnim ni edin avto ki je predelan na turbo v sloveiji. Tako da nevem kje zdj usi mene najdete. Za info moj avto ni bil sklepan ampak v samem štartu sn naredu najprej karoserijo kot je treba, kasneje podvozje, se kasneje zavore!! Počasi so potem pršle kot rečete eni plastike, in felge, in na koncu ko sm vidu da je avto kot treba sm dal se tale t.kit ki mu nič ne manka, in je narjen vredu, nobenih kosov na zgubljam za sabo in nic ne leti od mojga avta v koga drugega itd. Plus tega sm sposobn voznik res da bol z tško nogo ampak na AC na regionalnih cesta naseljih itd, pa vozim bol kot ne po omejitvah. 90% ljudi prekoračuje hitrosti, pa po sreči niso ujei radarji, me zanima kaj bo sedaj ko bojo skriti radarji na takh mesti da se vam ne sanja. Tako da jst sm počasi sebe umiril in t.kit je le moja zadeva kot hobi in cel avto za moje uživanje.In za nobeno dirkanje, za nobene drag race ..itd. Če že s kom malo probam se primerjat ne pomeni da koga ogrožamo, pa k večjem še kak movi kle prlepimo. Zato pa je a.com da se predstavi kaj doma nardiš in vprašaš kar ne veš ne pa da si nekomu foušen ker ima čas nardit nekaj kar na koncu celo dela 8) . Zdj sm vam odgovoril na vse na neumena vprašanja kot je homologacija za T.KIT ne bom odgovoru ker vsaka neumnež ve da tole ne moreš homologirat in dejstvo je da na cesti je hond kar se jih vozi 100% predelanih na turbo pa še zavedate se ne tega ;) in še marsi kater drug avto. Ki zgleda stara kanta.

Jerch_: Imaš prav n bom vsakem posebi neki odgovarju pač naj uživajo 8) drugače pa LSD bo na koncu če bo potrebn zdj delam na tem da gre avto nazaj na 1.5 bara, in iščem ene res dobre gume za vsak dan da bojo dobr limale asvalt kasneje bom vidu kako z LSD vsekakor bi blo super da ga imam, samo cena je kr huda, glede na to da se bliža januar in želim še 1 avto v garažo spravit.

Drugače v četrtek dobim kolektor nazaj ki smo ga nardil kot sm omenu par strani nazaj. Je bil poliran znotraj in se speskan. Še slika iz avto.net kako naj i zgledu sedaj moj.Mojega bom pa posliku konec tedna in pokazu kako smo ga naredil.
Slika

Ni nobenih zamer do nikogar, izražate svoje mnenje. Me ne gane.

aleshondas
Novinec

Napisal/-a aleshondas Po okt 19, 2009 7:34 pm

smem vprašat na podlagi česa ste se odločli za takšno konstrukcijo izpušnega kolektorja??
7 gen honda civic sport

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Po okt 19, 2009 7:56 pm

aleshondas: Ker bo bolši kot to kar imam sedaj in ker sm se jst tako odloču in ker se mi je tako zazdel da bo blo, al je kaj narobe z njim?Meni osebno deluje zelo vredu in tudi funkcionalen.
Če pa imaš ti kako bolšo izkušnjo ne pa teorijo, pa le z njo na dan ;). Do sedaj pa kater kol je vidu da bo tale gor je reku da bo ful razlike pri odzivnosti in lepšem pretoku plinov.

aleshondas
Novinec

Napisal/-a aleshondas Po okt 19, 2009 8:07 pm

no nič slabega nisem hotel ne da bo bolje kot sedaj ampak bo občutno bolje!!!

glavno da ste ga nardili točno po merah se pravi upam da ste dobro katerega skopirali!!
7 gen honda civic sport

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Po okt 19, 2009 8:09 pm

aleshondas: Narjen je zelo lepo in tudi pričakovanja glede njega so velika tako da bomo vidl v petek kako in kaj bo ko se bo vse testiral in upam da bo pupo kolega prnesu če bo že pri njem doma. Če ne bomo še mal počakal na 1.5 bara žal.

Uporabniški avatar
Sika
Novinec

Kraj: Rogaska Slatina

Napisal/-a Sika Po okt 19, 2009 8:11 pm

le tako naprej ;)
Fiat di amore per'l auto

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Po okt 19, 2009 8:13 pm

Počasi pa z užitkom :D. Hehe no danes je mel kolega mal nesreče, je pridobil boxer sound iz mašine in po vrhu mu avto pljuva olje iz odušnika(razklan medobročni del skoraj 100%), avto sicer dela samo kot subaru sti ima zvok :D. Ejaaa no coment.

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek To okt 20, 2009 3:37 pm

men se tud zdi da tole ne bo kej preveč dolg cajta delal. Rajš povej kok stvari si mogu zamenat odkar maš turbo gor pa kolkrat je avto ostal na cesti?
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost