Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

cocan
Nov uporabnik

Napisal/-a cocan Po jun 14, 2010 2:17 pm

Pol bolšje da sploh nč ne "d...m" na tem avtu!

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po jun 14, 2010 3:37 pm

cocan je napisal/-a:Pol bolšje da sploh nč ne "d...m" na tem avtu!

Saj sem ti rekel, daj notri box, ker s tem ne dviguješ pritiska turbine, samo povečaš vbrizg nafte. Prirastek je ravno pravšenj, ne prevelik, tako da sklopka ni preobremenjena... Če pa hočeš več potem pa bo treba avto zamenjat... :D

cocan
Nov uporabnik

Napisal/-a cocan Po jun 14, 2010 3:50 pm

Že, vendar če praviš da poveća vbrizg nafte potem najbr posledično tudi porabo?Če se motim me popravte.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po jun 14, 2010 4:08 pm

cocan je napisal/-a:Že, vendar če praviš da poveća vbrizg nafte potem najbr posledično tudi porabo?Če se motim me popravte.

Ne ne, ob normalni vožnji (umirjeni) je poraba nižja in ne večja. To pa zato, ker ima motor več navora in posledično ni potrebno tolk tišat da prideš do določene hitrosti. Če pa je gas skos do podna potem bo v obeh primerih poraba temu primerna. Ampak kot pravim, z boxom je ob normalni vožnji poraba manjša, preverjeno.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po jun 14, 2010 4:29 pm

ce samo povecas dotok nafte pa nc ne povecas dotoka zraka bo avto bolj kadil
Ni vse res kar napišem

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po jun 14, 2010 5:45 pm

abbe je napisal/-a:ce samo povecas dotok nafte pa nc ne povecas dotoka zraka bo avto bolj kadil

Če bi probal bi videl, tako pa kaj naj ti napišem?!

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ludbe Po jun 14, 2010 6:44 pm

Rečeš lahko kar hočeš ampak avto je original sprogramiran da dobi ravno dovolj nafte in zraka da avto kadi kar se da malo, če mu povečaš samo nafto bo kadil, pa lahko rečeš kar hočeš, odvisno spet kolk povečaš nafto.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jun 14, 2010 7:11 pm

hippo je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:ce samo povecas dotok nafte pa nc ne povecas dotoka zraka bo avto bolj kadil

men nemores nc rect ker enostavno ne nasedam tem foram da so tuning boxi dobra zadeva.pa ti men lahko 100 napises da to delajo priznani proizvajalci pa da se ne prekine garancija vozila...
nemores ti "spremenit" samo ene parameter pa met optimalno nacino vozilo.un potenciometer k mas tm notr da lazes racunalniku,pa da bc poj narobe kaze...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po jun 14, 2010 8:23 pm

se splača čipat audija A4 s 170 konji pri RSR-u? je že kdo čipal ta motor? če se kdo najde naj prosim malo pokomentira razliko

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po jun 14, 2010 8:50 pm

abbe je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:

men nemores nc rect ker enostavno ne nasedam tem foram da so tuning boxi dobra zadeva.pa ti men lahko 100 napises da to delajo priznani proizvajalci pa da se ne prekine garancija vozila...
nemores ti "spremenit" samo ene parameter pa met optimalno nacino vozilo.un potenciometer k mas tm notr da lazes racunalniku,pa da bc poj narobe kaze...

Sej sm ti napisal samo enkrat, pa taka reakcija... :roll:

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Po jun 14, 2010 9:55 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:se splača čipat audija A4 s 170 konji pri RSR-u? je že kdo čipal ta motor? če se kdo najde naj prosim malo pokomentira razliko

od kolega smo čipal a3 isto 170konjskega na 215hp pa okoli 460nm do zdaj mi še ni omenil da bi blo kaj narobe, čipan je od marca naprej.
samo čipano je bilo PRI SKN ;)
rsr pa ponuja okoli 190hp če ti podatki še držijo

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jun 14, 2010 11:15 pm

hippo je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:

Sej sm ti napisal samo enkrat, pa taka reakcija... :roll:

predvsem me mot to da nekomu naizi "vsiljujes" nakup powerboxa.
drgac sem pa podal samo svoje mnenje.
ce mas ti drugacne podate oz se ne strinjas s tem kar se m napisal komt napises pac svoj pogled na to pa bomo diskutiral od tm naprej
Ni vse res kar napišem

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jun 14, 2010 11:30 pm

HaMzO je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:se splača čipat audija A4 s 170 konji pri RSR-u? je že kdo čipal ta motor? če se kdo najde naj prosim malo pokomentira razliko

od kolega smo čipal a3 isto 170konjskega na 215hp pa okoli 460nm do zdaj mi še ni omenil da bi blo kaj narobe, čipan je od marca naprej.
samo čipano je bilo PRI SKN ;)
rsr pa ponuja okoli 190hp če ti podatki še držijo

2.0TDI PD 170KM se čipa na 195KM
2.0TDI CR 170KM se čipa na 210KM
(pri obeh je okoli 430Nm navora, če se ne motim :bere )

Poznam dva, ki sta čipala pri RSR-u PD verzije, pa se noben ne pritožuje :D :twisted:

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To jun 15, 2010 7:34 pm

O tem powerboxu je blo že enih postov. Ni dobra zadeva, notr je en lepo zapakiran uporček in gor naveliko piše powerbox tralalalalala.... Pač pol avto dobi signal da je premala količina nafte in jo dobi več. Čipanje je pa povečanje tlaka v turbini popolnoma druga zadeva z dvema dobrima zadevama, večja moč in manjša poraba.
Sex turns gay people into Mexicans.

cocan
Nov uporabnik

Napisal/-a cocan To jun 15, 2010 8:02 pm

Sepravi je še zmeraj najboljša rešitev čipanje.Sicer moj avto je že enkrat bik pri rsr servisiran tko da imam 30% popusta će so odločim za čipanje kar pa me potem pride nekje 170€

Vendar se nikakor ne morem odločiti ali bi čipal s to sklopko ali je brezveze sploh kaj delat na taki podlagi kakršni je avto.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jun 15, 2010 8:09 pm

cocan je napisal/-a:Sepravi je še zmeraj najboljša rešitev čipanje.Sicer moj avto je že enkrat bik pri rsr servisiran tko da imam 30% popusta će so odločim za čipanje kar pa me potem pride nekje 170€

Vendar se nikakor ne morem odločiti ali bi čipal s to sklopko ali je brezveze sploh kaj delat na taki podlagi kakršni je avto.

Zamenjaj sklopko (če že praviš, da je tako ali tako slaba), pelji še čipat RSR-u, pa boš mel avto kot se šika ;)

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ludbe Sr jun 16, 2010 6:26 am

ne rabš menjat sklopke, jst sm mel svojga golfa IV 1,9tdi 66Kw čipanga pri rsr-u na 115 konjev, jst sm z njem naredu 80.000kmbrez problemov, pa kolega se še dones voz z njem pa ni nobenih problemov, pa ni bla nobena sklopka menjana.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jun 16, 2010 8:47 am

ludbe je napisal/-a:ne rabš menjat sklopke, jst sm mel svojga golfa IV 1,9tdi 66Kw čipanga pri rsr-u na 115 konjev, jst sm z njem naredu 80.000kmbrez problemov, pa kolega se še dones voz z njem pa ni nobenih problemov, pa ni bla nobena sklopka menjana.

On pravi, da ima že tako ali tako slabo sklopko in jo bo zihr moral zamenjat tudi če ne čipa avto. Zato sem mu jaz svetoval, da žrtvuje tistih 170€ in jo zamenja, pa naj potem pelje še čipat, pa bo brez skrbi.

Uporabniški avatar
jurcek3
Novinec

Napisal/-a jurcek3 Sr jun 16, 2010 11:38 am

hippo je napisal/-a:
cocan je napisal/-a:Pol bolšje da sploh nč ne "d...m" na tem avtu!

Saj sem ti rekel, daj notri box, ker s tem ne dviguješ pritiska turbine, samo povečaš vbrizg nafte. Prirastek je ravno pravšenj, ne prevelik, tako da sklopka ni preobremenjena... Če pa hočeš več potem pa bo treba avto zamenjat... :D

komu ti buce prodajas. logicno je da se poveca tudi tlak turbine z boxom, kako pa dosezes +30KM in se vec. razmisli logicno, vecji brizg, vecja količina plinov gre skozi turbino.

cocan
Nov uporabnik

Napisal/-a cocan Sr jun 16, 2010 1:46 pm

Še to bi prašal?Je nujo da je vztrajnik dvo mastni na sklopki?

Lp
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost