kinkyllama je napisal/-a:pač piškava teorija tistega, al je pa ne razume, ki prakticira..eno je zagotovo...VSE je izračunljivo
nekaj šepa potem pri višjih hitrostih..mogoče aerodinamika, trenje, prestavno razmerje..
moč in navor sta premosorazmerna..tole tvoje je povsem zgrešeno
Pa zapišva potem pravilno
Za pospeske rabis navor za koncno pa moc.
za pospeške rabiš navor (moč), za končno pa moč (navor)...
Dariooo je napisal/-a:no pa recimo tko..primerjajmo en avto ki ima 240 konjev in to konstantne vec al manj....
in en avto, ki ima med 4000-5000 vrtljaji 400 konjev....v ostalih vrtljajev ima luknjo...
kiri bo imel bolsi pospesek?? ta ki ima 400 konjev??...
zoranwagen je napisal/-a:Dariooo je napisal/-a:no pa recimo tko..primerjajmo en avto ki ima 240 konjev in to konstantne vec al manj....
in en avto, ki ima med 4000-5000 vrtljaji 400 konjev....v ostalih vrtljajev ima luknjo...
...ja, če si ga zmožen držat na obratih med 4000 in 5000 in dobri trakciji...pa rečmo da je govora drugače o istem avtu...
Dariooo je napisal/-a:zoranwagen je napisal/-a:Dariooo je napisal/-a:no pa recimo tko..primerjajmo en avto ki ima 240 konjev in to konstantne vec al manj....
...ja, če si ga zmožen držat na obratih med 4000 in 5000 in dobri trakciji...pa rečmo da je govora drugače o istem avtu...
ja....če....pa itaq sam ves da 1000 obratov ti nic ne pomaga, ker ne bos uspel nič pospešit......ker ce bos startal s 4000 obrati in 300-400 konjev....ves da se ti bo kolo vrtelo v prazno....edino ce bos spalu sklopko...in ce malo zgresis prestavo oz prehitro si padu v tako luknjo.....pa se ko bos v 2. prestavu na 5000 vrtljajev...bos dal v 3. in bos padu na 2-2500 vrtljajev...le ce bos prestavljal "pod sklopko"....za kar pa mislim da nimas casa v 13-14s oz v 17-18
kinkyllama je napisal/-a:če uspejo par tisoč konjev spravt na asfalt...bi pa telih 400 delalo nek strašen problem...bejžbejž
prvo sekundo....pa še to lahko skoraj v celoti rešiš z nižjim prestavnim razmerjem, z nižjim navorom na kolesih...sam po kmečko je treba...brez matematike..če se je že otepate ko hudič križa
zoranwagen je napisal/-a:Mad je napisal/-a:popuši mi ...kinkyllama je napisal/-a:Mad je napisal/-a:... Kaj tebe peče rit al kaj ?kinkyllama je napisal/-a:štiriintrideset strani in nobenih rezultatov..a niso en podoben topic izbrisal?
nemam ja zizikov...imam samo batino
drag je tista prava smer (spodbujanje po tekmovalni plati, kjer je varnost zagotovljena)...ko bo imelo to 500hp in kakšne rezultate preberem cel topic..
ne boš ti meni, takole, z hrbta zizikov majal
...čas za kartonček...
izjave popusi majo ful s to temo. Ocitno drzi: ce macki...Mad je napisal/-a:zoranwagen je napisal/-a:Mad je napisal/-a:popuši mi ...kinkyllama je napisal/-a:Mad je napisal/-a:... Kaj tebe peče rit al kaj ?kinkyllama je napisal/-a:štiriintrideset strani in nobenih rezultatov..a niso en podoben topic izbrisal?
drag je tista prava smer (spodbujanje po tekmovalni plati, kjer je varnost zagotovljena)...ko bo imelo to 500hp in kakšne rezultate preberem cel topic..
...čas za kartonček...
... Zanimivo tip meni polni temo z off-topic-i non stop + provocira sam ni predstavil nič samo teoretizira in ti dajaš meni kartonček ... jaoooo ma daj mi lepenko
Mad je napisal/-a:zoranwagen je napisal/-a:Mad je napisal/-a:popuši mi ...kinkyllama je napisal/-a:Mad je napisal/-a:... Kaj tebe peče rit al kaj ?kinkyllama je napisal/-a:štiriintrideset strani in nobenih rezultatov..a niso en podoben topic izbrisal?
...čas za kartonček...
... Zanimivo tip meni polni temo z off-topic-i non stop + provocira sam ni predstavil nič samo teoretizira in ti dajaš meni kartonček ... jaoooo ma daj mi lepenko
kinkyllama je napisal/-a:Mad je napisal/-a:zoranwagen je napisal/-a:Mad je napisal/-a:popuši mi ...kinkyllama je napisal/-a:Mad je napisal/-a:... Kaj tebe peče rit al kaj ?kinkyllama je napisal/-a:štiriintrideset strani in nobenih rezultatov..a niso en podoben topic izbrisal?
...čas za kartonček...
tko prletim, samo takrat ko me zmoti, da nekdo vozi tule naiven folk
če si nalijemo čistega, tole sodi bolj med kosilnice kot resen tuning
pač nekateri se ne hvalimo po vseh forumih z projekti, ki niti ne pijejo vode
edit:
v sloveniji ni kakšne tunig tradicije, tako, da se motorji vozjo v Italijo, Češko, Nizozemsko...vendar se najde kopico ljudi, ki pripravljajo odlične motorje, ki se odlično kosajo v veliko zvrsteh našega avto moto sporta... Neki dan, na M&Q konferenci, je pogovor z zaposlenim Instituta Metron nanesel tudi na drag. Baje je takle avto spedenal na 600hp..tko uzput
nič ne vzporavam, manjšam tudi te dosežke tule...ni pa potrebno biti zgol zaradi tega ošaben, aroganten, samovšečen....
kinkyllama je napisal/-a:seveda ti si sedaj pametnejši od tistih, ki + tega menjajo in vrtajo glave, bloke, menjajo bate, ojnice, odmične, glavne gredi, uporabljajo nos in to krmilijo z nračunalniki
Ok, če je tvoja priprava avta v dragu kot posebna grupa se jaz posipavam s pepelom, ker, priznam, ne poznam vseh kategorij..pri nas je tudi to mogoče možno
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov