Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic To okt 20, 2009 5:19 pm

kot prvo je tako tukaj pretocnost...malo zaletovanja, stene so lepo speljane...

drugo vprasanje pa je, ce je kolektor vredu skupaj naret, da nebo pokal... ??

to pa se bo pokazalo na casu...

lp, dominic...

p.s. pohvalno...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To okt 20, 2009 6:20 pm

Biskvitek: Moj avto pa ni ostajau na cesti.. kaj je stabo človek??In v kaj si ti tako prepričan da ne bo delal? Hehe dj malo se ozri po temi pa poglej kaj vse je blo delan po avtu ;). In potem komentiraj v nasprotnem primeru ne komentiraj dalje. Zamenju sm samo stvari ki so ble površno narjene in so me začele motit ;). In seveda s tem sem še dodatno izbolšu zadeve!!! Tako da ne ti meni avto stal na cesti!!

dominic: Ja pretočnost bo pomoje sigurno veliko bolša :). To se pozna potem na odzivnosti kaj več pa tudi ne. Potem pa varjeno je bilo zelo dobro, jah glede pokanja je tako eni so super varjeni pa počijo eni so da ne rečem kako pa držijo, to je odvisno, proti pokanju tudi malo pomaga če se nardi kak nosilec in drži turbino da njena teža tolko ne bremeni kolktor tudi. Sicer mislim da neb smelo bit problemov s pokanjem.Upam.Slike pa bojo pršle gor v petek ali četrtek ko dobim kolektor nazaj ;). Drugače morm rečt da tvoja Astra je res zlo všečna in močna :).

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R To okt 20, 2009 6:39 pm

Ampak, s povečano pretočnostjo se zmanjša hitrost plinov...
RiDe hArD

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic To okt 20, 2009 7:03 pm

no, z tem sem mislis lih hitrost, oz. posledicno oboje =) vec kot da ven tako nemore...samo da se plini lepse gibljejo po cevi...

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To okt 20, 2009 7:04 pm

Ma jst mislim da neki razlike ipak bo, če vsaj ne mal na odzivnosti, konjev tuki glih ne more dobit nevem kaj pomoje da niti ne :D.

Da smo se pa sploh lotl kolektorja delat smo rabl seveda še kak del slike z drugega kota da smo vidl kako grejo zadaj cevi :D... noo in seveda sm se spomnu mogoce pa majo kaj na ebay :D. In pogledam in sm našu te dve sliki :D

Slika
Slika

In tako smo našl še en star ameriški projekt kako so se ga lotl delat :D, in mi smo seveda sprintal slike :D, in ponovil postopek :D.

Slike pa pridejo kot sm omenu kamlu. Čist iskren povedan, ni tak tško kot zgleda, dost lažje ga je blo nardit, prirobnici sm dal delat da so mi jih lasersko zrezal in mi kar smo nardil cevi varil in rezal :D in varil in rezal 4ure :D.. in pol je ratal :D

Rabim iskren mnenje enega ki ima izkušnje bo bolše kot je blo al ne?? Kaj se bo spremenilo in kaj ne??

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr okt 21, 2009 12:46 pm

rokbrumen je napisal/-a: Moj avto pa ni ostajau na cesti.. kaj je stabo človek??In v kaj si ti tako prepričan da ne bo delal? Hehe dj malo se ozri po temi pa poglej kaj vse je blo delan po avtu ;). In potem komentiraj v nasprotnem primeru ne komentiraj dalje. Zamenju sm samo stvari ki so ble površno narjene in so me začele motit ;). In seveda s tem sem še dodatno izbolšu zadeve!!! Tako da ne ti meni avto stal na cesti!!

Glede na to da si sam na forumu pisal kolikokrat ti je avto počakal na cesti, nevem zakaj takšno zanikanje?

Seveda sem spadajo vsi ti manjši remonti začenši s popravljanjem cevi ki ti jih je metalo dol. To se vse šteje da si obstal na cesti.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr okt 21, 2009 1:51 pm

vi ste kr iz slik kolektor skupi zašvasal al kak? :shock:
LP Rok

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Sr okt 21, 2009 2:22 pm

Vikking: Ja obstoj na cesti jst štejem da se neki nardi in ne gre več dalje, cev ko je sezul sm jo nazaj gor zatesnil in se vozu dalje ;).

Drocky:
Ja in seveda je zelo dobro izpadu in bo veliko bolši kot je sedajsni gor.

8000rpm
Nov uporabnik

Napisal/-a 8000rpm Sr okt 21, 2009 3:53 pm

tota tema se že vleče iz pantiveka, pa nič pametenga do zdaj. pri 35 straneh bi pričakoval najmanj postopek dela v sliki in par videoposnetkov. Se mi zdi da avtor nima pojma kaj dela.

most wanted
Novinec

Napisal/-a most wanted Sr okt 21, 2009 4:02 pm

8000rpm je napisal/-a:tota tema se že vleče iz pantiveka, pa nič pametenga do zdaj. pri 35 straneh bi pričakoval najmanj postopek dela v sliki in par videoposnetkov. Se mi zdi da avtor nima pojma kaj dela.

sej je napisu da bo objavu slike+posnetek :D
Slika

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Sr okt 21, 2009 6:05 pm

Fantje je že neki posnetkov na parih straneh ;) in slik že precej nekaj na hitro ko se je delala mašina pa turbina obnavljala itd, sj je v temi samo da bom vsakih 5min limu slike ko vsak šrauf zategnu pa tut mislim da ni potrebno.

Tukaj je neki slik ko se je delu kolektor, samo zdj je pršu kolega do mene in reku da bolše da imam ta kolktor ko ga imam sedaj ker prej pridejo plini do turbine in z večjo hitrostjo in močjo je to res???
Ker zdj sm cel zbegan in nevem kaj in kako, res da je grd za vidt samo je pa narjen dobo ko smo ga popravl in usmerl pline k turbini!!

Slike:

Slika
Slika
Slika
Slika

No tako se je delal tale kolektor, samo men osebn ne daje dobrga filinga :? nekok mam bolši filing za mojega ker od kar smo ga zbolšal je res razlika, samo pač tale pa nevem da ne bo slabše to me je mal strah. Sploh pa danes k mi je kolega reku da on bi raj pustu mojega gor :( . Ker dela lepo brez problemov.

IMa kdo kake bolše izkušnje s tem zadevam da mi svetuje?? Celo sm razmišlu da kupim kakega iz ebay-a.

Več slik nimam trenutno, ker potem ko je bil narjen se ga je odneslo na peskanje, jutri ga naj bi dobil, samo mi ga ni volja montirat gor :(.

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Sr okt 21, 2009 6:28 pm

model :lol:

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Sr okt 21, 2009 6:35 pm

Ok tuki ni nč smešnga no :D , pač tip se trudi in tut naredu je tale kolektor k je na slikah zdj in amm slučajn sm našu na enem forumu tole :D k je bla pohvala da ga je naredu v 1dnevu :D.

Evo:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Delu ga je mojem kolegu :D.

Aja trenutno bo skor sigurn ostal ta gor k je pa bom enga iz ebay-a naroču :D

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Sr okt 21, 2009 6:43 pm

ni slabo...lepo speljano, edino kar me moti je to da so koti dotoka cevi, kjer pride na turbo prevec pod kotom...kjer pridejo plini skupaj, tam bi moral biti manjsi kot med cevmi, veliko bolj navpicen padec...na vetrnico...

lp, dominic...

p.s. drugace pa sploh ne slabo =)

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Sr okt 21, 2009 6:45 pm

lepo narejeno....mislim pa da ima dominic prav glede kotov...
a se ne temu nestrokovno reče oven kolektor??? zaradi oblike cevi ki so podobni ovnovim rogovom?

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Sr okt 21, 2009 7:11 pm

Dominic: Ja ta oven vrjanta je od kolega moj je tist zgorn :D ...sm pa studiru da bi enakega ovna nredu, sam nevem no :P skor raje enga z ebaya naročim pa je to to . Kaj pravte?

damjan:
Ja koti so bol tko tko..ampak ovn ni moj ;) , moj je zgorn sj se vidid a je drugačen..in mi ni všeč...

Nevem kaj nardit..al nardim takega ovna al raje kupim za tistih 100-150eur kolektor kot se šika?

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Sr okt 21, 2009 7:59 pm

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Sr okt 21, 2009 8:13 pm

dominic: dolžn sm ti pijačo in to pošteno!! star legenda si, kak lahk tole naročim kupim?

Sm že zvedu da ga ima en z bleda tip doma mu stoji nerabljen :D. Če je res tak ga grem jutr iskat in zmontiram gor :D. To je bolše kot zadetek na lotu(skoraj :D).

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr okt 21, 2009 8:39 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost