CarInvent je napisal/-a:ja, tudi mi smo imeli Kuberl in to le 2 meseca, je bilo dovolj da se je izkazal kot bistveno premalo učinkovit in torej neprimeren za ponudbo. zdaj se pa prah nabira na njih (če kdo rabi, prodam zelooo ugodno). žal.
no, pustmo vse ostalo, odgovori nam samo to:
Duke, kako je možno da Kuberl ni več dovolj dober za vas (oz. bolje, za stranke), pa če v vseh postih skozi praviš kako je dober in na vseh avtih, tudi najnovejših (Ford Focus tdci, Opel Signum 3.0cdti). Ker če je tako dober, torej če res dosega 20%-25% povečanje moči kot je v tabelah napisano, ob tem da avto ne dimi nič bolj, potem ne rabite iti na p-box, saj so vendar dražji še celo dražji so od Rapida, pa ima Rapid še stikalo (+ vse ostale reference, ki si jih omenil) ...
Za konec pa se sprašujem, kdo bo dal v Sloveniji 240 jurjev (+vgradnja?) za box na BMW 525d? Duke, težka bo, resno predlagam, raje postanite sub-agent za Rapid, je preverjeno, pa da vas avstrijci ne bodo že ta drugič .... aja, pa če je vzrok tista garancija, tudi Rapid ima prav tako evropsko garancijo 1 leto za avte v tovarniški garanciji. ampak kaj to pomaga končnemu uporabniku? če je avto v tov. garanciji mu tako ni treba nič skrbeti, če je pa izven tov. grancije, pa spet nima nič od tega. skratka, tole o garanciji je vse skupaj povsem brez pomena za končnega uporabnika.
Kljub temu, da močno dvomim, da širše občinstvo zanimajo te najine debate, bom vseeno odgovoril; Kueberl je s svojim načinom tuninga, priklopa in cene zanimiv in uspešen. Če gledava TDI/SDI motorje, tudi CR. Vendar modifikacija tlaka v skupnem vodu pri nekaterih najnovejših motorjih ne deluje več, ker imajo drugačen način nadzora črpalke. Kueberlovi moduli tudi ne omogočajo spreminjanja parametrov na vsakih 100 o/min tako, da je včasih težko natančno nastaviti prehod delovanja modula (recimo vožnja v koloni pri 50 km/h). Nekdo, ki vozi avtomobil za 20 mio SIT, s 3.0 CR ali V10 TDI motorjem zahteva in potrebuje več. Pa ne le višje cene, temveč več tehnologije kot pa lastnik 1.9 TDI. In ker verjamem, da zmoremo ustreči obema, to počnemo. Jasno, da ima PBox stikalo. Po želji tudi tako s tremi (3) položaji. Serijska moč, povišana moč in znižana moč (za Ultraškote). To je hkrati odgovor na tvoje vprašanje, "ZAKAJ PBox?".
In za konec odgovarjam še na ta del tvojega posta; Kdor ima 525d 163 KM ima to smolo ali srečo, da modul za njegov avto stane prav toliko kot tisti za 530d 218 KM. Le da je njegov avto zaradi starosti vreden precej manj. Temu s 525d torej priporočam Kueberlov modul za 159 kSIT, tistemu s 530d ali X5 pa PBox.
Garancija? Kaj pomaga končnemu uporabniku? Če imam jaz avto za 15 ali 20 mio SIT, potem bom, prav zaradi TE garancije, ki se tebi zdi nepomembna, bolj verjel tistemu izdelku in proizvajalcu, ki mi ga v svoji servisni mreži daje moj pooblaščen serviser. Občutek varnosti in zaščitenosti je marsikomu nekaj vreden. Kupec želi vedeti KDO stoji za izdelkom ali storitvijo. Navsezadnje ceno nekemu izdelku postavlja trg na osnovi vrednosti in ne proizvajalec.
A si za to, da prenehava s tem ali se ti zdi boljše, da dodaš še kakšno zrno?
LP