Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To avg 28, 2007 8:09 pm

Ja, ampak tako kot sem napisal, alfisti vozimo alfe. Pa tudi če so audiji močnejši in cenejši in še ne vem kaj vse. Sloga se ne da narediti s tuningom in nekaterim slog pomeni več kot prihranek nekaj evrov. Kljub temu, da jaz objektivno mislim, da se skozi ovinke A4 ne pelje bolje kot 147/156 vsaj brez res izdatnih modifikacij podvozja ne. Ker dvojna vodila spredaj in posamično vpetje zadaj pač ni tako enostavno dohiteti s mcphearsono spredaj in poltogo premo zadaja.

Ampak pustimo to, gre za to, da se ljudje indentificiramo tudi skozi avtomobile in nekdo, ki vozi recimo alfo definitivno daje svetu drugače znak kot nekdo, ki kupuje vedno golfa ali njegove derivate. Enako velja za nekoga, ki vozi recimo C6, pa magari bodo vsi rekli, da je BMW serije 5 boljši. V slogu in individualizmu je žal vsaj dva razreda zadaj. In ker smo hvala bogu vsi različni, je tudi toliko različnih avtomobilov na svetu.

Na koncu je važno samo, da smo v življenju srečni in sam sebe dovolj dobro poznam, da vem, da mi večji nasmeh prikliče na obraz moja stara alfetta ali pa pač GTAjka, ko si jo sposodim, kot bi mi ga skoraj katerikoli drug avto. Tako si jemljem svobodo izbire, kar mi maksimalno ustreza.

Vesel sem pa seveda tudi za vse ostale ljudi, ki uživajo s svojimi avtomobili.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To avg 28, 2007 8:19 pm

... Z 147 GTA sem se vozil leta 2004 in ti povem, da se je v istem ovinku kjer sem z Sierro ali A4 šel brez problema skozi pri isti hitrosti matrala ... ne mi govorit o legi A 4 ker se ti izgleda še nisi vozil z njim moj je šel po mokrem brez problemov pri Alfi pa sem za na Šmarje opletal že po suhem ... Alfa je bila last lastnika Avtoplus Koper bela 147 GTA - B. Bržana ... L.p. Mad :)
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To avg 28, 2007 8:29 pm

Morda imaš prav, morda si imel samo nesrečo z gumami, ker sam sem imel osebne izkušnje ravno obratne. No pri Top Gearu se je 147 GTA od autodelte dokaj dobro odrezala in zapora diferenciala očitno občutno pripomore k boljšim voznim lastnostim.

V glavnem meni je GTA skozi ovinke dovolj hitra, če me bodo pa kdaj kakšni A4 prehitevali pa se tudi ne bom sekiral. :)
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To avg 28, 2007 8:32 pm

De_Tomaso je napisal/-a:Morda imaš prav, morda si imel samo nesrečo z gumami, ker sam sem imel osebne izkušnje ravno obratne. No pri Top Gearu se je 147 GTA od autodelte dokaj dobro odrezala in zapora diferenciala očitno občutno pripomore k boljšim voznim lastnostim.

V glavnem meni je GTA skozi ovinke dovolj hitra, če me bodo pa kdaj kakšni A4 prehitevali pa se tudi ne bom sekiral. :)
... saj ni da bi se sekiral samo 4 x 4 je vseeno 4 x 4 ... saj - verjetno ste ga že kdaj imeli doma ... :vc ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa To avg 28, 2007 8:37 pm

Naceloma je vse odvisno od budgeta...sam gledi, da se dele da dobit in da je bilo po moznosti ze kdaj kaj narejeno na takem avtu tako da bo tebi lazje dobit razlicne informacije itd ko bos to delal.

Drugace en predlogic...nic posebnega ampak vseeno dokaz da se da.

Alfa 155Q4...avto se da zelo poceni dobit in spravit ga na 300hp je poceni.

Taka je moja(no sam sem jo kupil ze z dodelavami vendar sem sam imel namen predelati svojo prejsnjo Q4ko vendar sem na to slucajno naletel z ze narejenimi stvari , ki sem sam mislil narest)

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=54764

Imas pa se extreme:

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=48321

Tukaj ima(ce gres pogledat na konc teme) tam okoli 500hp...je pa na poti se vec :D

Da ne bos mislil da sem kaksen zagrizen alfist(namrec nisem) in da rinem samo alfo v ospredje, ker dobro vem, da so raznorazni japonci in VAG -ovi motorji zelo tunabilni.

Tukaj lahko samo izbiras glede na svojo voljo,financne zmoznosti,cas...
Jazst

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Če sep 06, 2007 3:05 pm

Skyline ce ne to pa BMW M6 :)
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
street_vr6
Nov uporabnik

Napisal/-a street_vr6 Če sep 06, 2007 4:08 pm

Ce se ze odloca za tak projekt se odloci za nekaj pravega: Supra, Skyline, EVO, RX7. Te avte pri nas nebos dobil ampak jih dobis v nemciji. Pa porocaj o projektu
LP ;)

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Kraj: Okolica MB

Napisal/-a Dejan_S2 Pe sep 07, 2007 8:36 pm

TITan je napisal/-a:Argumenti? :roll:

g lader mašino se sprav z original kompresorjem do 270ps na osi (1.8t ma pa kolk 230?). motor je bolj trpežen od 20v turbota, edin 1.8t ma originalno boljšo glavo.

Si pa upam rečt da ma 2.2 turbo Audi mašina še večji potencial od obeh.

Tudi jaz si upam to rečt!

Biskvitek je napisal/-a:Moj predlog je Audi S2....... kupiš rabljenega iz nemčije potem se pa začne veselje......

Končno eden, hehe :lol: ...nasplošno ta motor mislim zdaj če kdo hoče za zmeren denar solidne oz. izjemne zmogljivosti... pustimo tiste res ekstreme, ker bo takoj kdo rekel kakšne se vsote sučejo pri tem "kar tudi osebno sam zelooo čutim", ampak fantje treba je vedet da je avto serijsko tako "močno" narejen da serijski motor zdrži brez problemov 450 - 470 KM kar NI malo, edina stvar kar je treba narediti je kupiti "magari - eno rabljeno turbino za te konje" takšno ki kar paše direkt gor ... "na pamet res ne vem sedaj, ampak imam nekje točne oznake napisane", pa elektroniko priredit. To si skoraj upam trditi da ga ni avta kjer bi za tako malo denarja dobil takšne konje in zmogljivosti. ;)
Je pa res, da je tak avto treba še nabavit... pa je spet odvisno kako ohranjenega nabaviš, odvisno za kaj vse nameravaš imeti avto...itd.

No avto je potem po zmogljivostih primerljiv z M5 E60, oz. celo z novim 997 Turbo. ;) ... "da razlike v $$ ne omenjam" :D
Audi 5-pot power
By SKN Slovenija

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So sep 08, 2007 9:11 am

Ta varianta je res huda za neki relativno low budget.

Je pa dejstvo da porsche bo porsche in audi z istimi konji je pač še vedno audi...temu je tudi namenjena $$$ razlika.

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejan_S2 So sep 08, 2007 9:32 am

Takole...

odkrito povedano nisem vseh teh dolgih postov bral, ker mi je minilo pri enem daljšem postu @DeTomaso-ta al kaj je že :roll: ...ker mi gre na k... to navijanje na nek avto, sploh pa na neke GTA ki vemo da je dve NOVITEC tunani že vrag vzel...itd, sploh pa so to nikakršne zmogljivosti "če smo realni" ;) ...no pa pol neko alfo s Porschejem primerjat "sem tudi sam fan" je pa tudi malo mimo! ;) Drugače pa vem da je takle Audi za low budget... samo ko se poleg koga postaviš ki je odštel blazne denarce in se mu odpelješ... pol pa ne vem kako se tisti počuti. :lol:
Audi 5-pot power
By SKN Slovenija

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So sep 08, 2007 10:38 am

Za to sem pa sigurno videl najboljšo možno variatno, ko se jajčko odpelje mimo. Bil je pa sicer fičo proti ferrariju 360 ali 430 nisem siguren. Bwahahahah...tole je šele bil šok. Je pa spet druga stvar, da ti tam tudi oprema ne manjka kar pa za take predelave ravno ne moreš reči, da ne govorim o vzdržljivosti, ki je pri prej povedani številki in navzgor že vprašljiva ali pa te opali za varno predelavo ravno enga porscheja.

Sicer pa kakšne pa so potem dobre zmogljivosti, če so ti te (450km) nikakršne?!!??!?!?

Dost več za malo denarja se pa ne bi upal stavit.

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejan_S2 So sep 08, 2007 10:50 am

No ja za tunane GTA sem slišal da bi naj mele nekje 360-380KM. Drugače pa so dobre zmogljivosti pri 500KM+ ;)
Audi 5-pot power
By SKN Slovenija

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So sep 08, 2007 11:05 am

Dejan_S2 je napisal/-a:No ja za tunane GTA sem slišal da bi naj mele nekje 360-380KM. Drugače pa so dobre zmogljivosti pri 500KM+ ;)

Na ja...solidno ;)

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo So sep 08, 2007 11:05 am

Če si lastim Ferrarija oz. kako podobno zver, me pač glih boli kur** in se poserem, če se mi kaki Audi S2 oz fičo mimo pelje. :roll:

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So sep 08, 2007 11:15 am

gorgo je napisal/-a:Če si lastim Ferrarija oz. kako podobno zver, me pač glih boli kur** in se poserem, če se mi kaki Audi S2 oz fičo mimo pelje. :roll:

No moraš priznati, da bi bil lastnikov previsoki ego ranjen. Ni nujno ampak je pa dejstvo. :x :shock: :har

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So sep 08, 2007 11:23 am

a tukaj se govori sam o tem da avto gre naraunost lahko.kaj ti pomaga audi s2 z 500km,ce te poj en boxter nese skoz ovinke.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So sep 08, 2007 11:29 am

No ja...pa smo spet tam... Dejstvo je, da se ne da samo s predelavo za moč dobit celotnega paketa in niso zato zastonj ferrariji, porscheji,... toliko denarja.

Enako velja za supre, skylinee,... po ravnini 1000+ bhp je super, če pa to dejansko tudi v ovinek dobro gre je pa odvisno kaj vse so šli rihtat... samo potem pridemo na celotni strošek 2-eh in ne enega porscheja.

To je za moje pojme konjiček pri katerem moraš vedet kje ti je meja denarja in kaj bi rad ven dobil.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So sep 08, 2007 11:34 am

ker tunat sam motor je cista bedarija se je poj treba tut ustaut kdaj pa ksn ovink fajn zvozt.audi nima glih nevem kasne lege(v primerjavi z super sportniki) niti nima teze idealno razporejene pa poj so tuki se zavore pa se kaj bi se najdlo...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So sep 08, 2007 11:37 am

Ja za američane ni. Oni dajo vse samo na tist njihov quater mile. Kaj pa če ovinke dela je pa vidno v vseh filmih...pošrek ker ga normalno ne more odpelat...mal heca ampak bliz resnice.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line So sep 08, 2007 11:57 am

jz predlagam hondo S2000 USA model. zadnji pogon, 2.2 motor ki z turbino bi znal spravit kr precej konjičkov. letelo pa bi ker je avto in motor relativno lahek. samo kdo bi to vozil pa ne vem.
gassssssssssssssssss
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov