Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

VAG_mehatronik
Nov uporabnik

Napisal/-a VAG_mehatronik Če jan 12, 2006 12:21 am

CupraR je napisal/-a:Ja sam računaj, da vse kar se takole "čipa" so bolj nova vozila.... pa itak nima veze, storitev v večini plačajo vsi enako al ma Polota tDI al pa A8....tako da more bit zadeva profesionalno narjena...

Kar se mene tiče, mislm da za VAG grupo je RSR edina rešitev, sploh če delaš custom varjanto...
Za ostala vozila pa pomoje kokr kkšnmu paše...
Osebno mam pa izkušne z Senico in avto dela vsaj cca 30.000 že bp (1.8T)

Zaj.b lahk pa vsak tuner kaj , mislm da je bolj pametno pol tak problem z firmo reševat kokr pa tukaj neki nabijat :lol: :lol:

Mislim, da v tem poslu vajenci lahko samo pometajo po delavnici in gledajo zraven z rokami v žepih, da slučajno nebi kaj poškodovali. :D

Lp,

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Če jan 12, 2006 12:27 am

Ti kokr folk jamra zadnje cajte, nism več siguren :roll: :roll: zanimivo da kkšne 2 let nazaj niti pod razno ni blo kje kkšnih problemov na vidiku... Vsi zadovoljni itd.... sedaj pa same pizdr... in kreganja...

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Če jan 12, 2006 9:18 am

VAG_mehatronik je napisal/-a:A nisi ti nekaj postov nazaj zatrjeval, da nimač nič s chipxxxx.si ??

Lp,

Nimam nic, sem mislil da nisem tam zaposlen, se pa osebno poznam z vsemi tam in res je tudi da sem pripeljal ze najmanj 50 avtomobilov od prijateljev tja, zato tudi vecinoma napisem da ga ima kaksen kolega,ki vozi omenjeni avto. Pac poznam veliko ljudi, se vec pa jih je ljubiteljev avtomobilizma in podobnih zadev. Pri vseh mojih kolegih je stvar potekala brez problemov in vsi so super zadovoljni. Tko da samo kapo dol zaposlenim pri avtoelektroniki.
Ta tema je pa itq brezveze, ker tole nabijanje tule ne bo prineslo nicesar. Razmere na trgu se urejajo same. Kvaliteta se potrdi sama, prav je da majo ljudje objetivni pogled na razmere in na ponudbo na trgu.
RSR je pac dobil malo močnejšo konkurenco, trg je vec kot dovolj velik za obe podjetji, samo nekje se posluzujejo malo drugacne "reklame" kot drugi.

Glede direktne reklame, pa ne vem, kdo dela bolj direktno reklamo, jaz ki komu napisem kje sem jaz optimiral avto ali nekdo ki napise novico v slogu, kot iz nitiomembevrednega dnevnika Direkt : SOKANTNO: ne cipat kle in kle......
:?:

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Če jan 12, 2006 9:59 am

Koliko je ta tema smotrna ali n e ne vem....... jaz sem samo opisal problem, ki je nastal, popolnoma isto sem naredil takrat s Senico, ko sem svojega pri njem chipal in so se pojavili problemi. Ko je našel vzrok sem to tudi objavil. Skratka, nikakor ne izključujem možnosti, da bom kakšen svoj avto v prihodnje chipal ali pri RSR ali pri Chiptuning firmi. Trenutnoje bilo tako, da glede tega kaj se je naredilo, sem odsvetoval, da vozijo chipat k njim avtomobile.

Yagi-san

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če jan 12, 2006 7:49 pm

ga-ma je napisal/-a:
VAG_mehatronik je napisal/-a:A nisi ti nekaj postov nazaj zatrjeval, da nimač nič s chipxxxx.si ??

Lp,

Nimam nic, sem mislil da nisem tam zaposlen, se pa osebno poznam z vsemi tam in res je tudi da sem pripeljal ze najmanj 50 avtomobilov od prijateljev tja, zato tudi vecinoma napisem da ga ima kaksen kolega,ki vozi omenjeni avto. Pac poznam veliko ljudi, se vec pa jih je ljubiteljev avtomobilizma in podobnih zadev. Pri vseh mojih kolegih je stvar potekala brez problemov in vsi so super zadovoljni. Tko da samo kapo dol zaposlenim pri avtoelektroniki.

Do tu vse lepo in prav toda zakaj si potem v uni temi izbrisal kaj si imel napisano. Si si premislil? Sploh ni treba odgovarjati, ker tako ali tako je ta tema že polno kregarije.
Predlagam, da v to temo dopišete samo še kako so težavo rešili. Ne pa kregarijo kdo komu dela reklamo in antiraklamo. :roll:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če jan 12, 2006 9:02 pm

Yagi-san je napisal/-a:Koliko je ta tema smotrna ali n e ne vem....... jaz sem samo opisal problem, ki je nastal, popolnoma isto sem naredil takrat s Senico, ko sem svojega pri njem chipal in so se pojavili problemi. Ko je našel vzrok sem to tudi objavil. Skratka, nikakor ne izključujem možnosti, da bom kakšen svoj avto v prihodnje chipal ali pri RSR ali pri Chiptuning firmi. Trenutnoje bilo tako, da glede tega kaj se je naredilo, sem odsvetoval, da vozijo chipat k njim avtomobile.

Yagi-san

... glede na vse tvoje opisano mislim, da se te bodo v SLO vsi chiparji izogibali...

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Če jan 12, 2006 9:35 pm

Pri teh modelih se ob nepazljivosti to zelo hitro zgodi. Avto ima namreč nezaščitene plus pole zraven računalnika motorja in pri nepazljivosti se kaj hitro pritisne ohišje ECUja

caki mal, ecu je ena taka kovinska skatla z konektorjem, a je al ni? ohisje je na nicli ce je konektor priklopljen na avto, drugac je pa kot pleha. a je al ni? zdej ce se ti s ohisjem prislonis na plus pol baterije stece tok po ohisju na maso. elektronike tko ne bos skuril. a je tko al ni? ce je pa ecu izklopljen pa ni panike.

a lahko mal razlage ker lahko da se motim, do sedaj sem mislil da lahko elektroniko skuris samo tako, da pripeljes napetost na enega od napacnih kontaktov ne pa na ohisje :)

lp

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če jan 12, 2006 9:40 pm

Upam,da bojo mojga Leona lahk kr prek OBD konektorja tunali,ker nebi rad vidu da bi ECU ven jemali :D bom lažje spal :D:D:D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Če jan 12, 2006 9:48 pm

juhica je napisal/-a:
Pri teh modelih se ob nepazljivosti to zelo hitro zgodi. Avto ima namreč nezaščitene plus pole zraven računalnika motorja in pri nepazljivosti se kaj hitro pritisne ohišje ECUja

caki mal, ecu je ena taka kovinska skatla z konektorjem, a je al ni? ohisje je na nicli ce je konektor priklopljen na avto, drugac je pa kot pleha. a je al ni? zdej ce se ti s ohisjem prislonis na plus pol baterije stece tok po ohisju na maso. elektronike tko ne bos skuril. a je tko al ni? ce je pa ecu izklopljen pa ni panike.

a lahko mal razlage ker lahko da se motim, do sedaj sem mislil da lahko elektroniko skuris samo tako, da pripeljes napetost na enega od napacnih kontaktov ne pa na ohisje :)

lp

ti ko daš ohišje na plus pol, lahk zajebeš use elemente k niso zavarovani z diodam in so prklopleni na minus
tok že steče čez ohišje, neki ga pa lahk gre tud čez elemente in nekatere stvari so zelo dovzetne za kurjenje
kšni kondenzatorji recimo že lahk grejo - elektrolitski
pa še kej bi se najdl

da ti pa rata narest k*** šlus na akkuju morš bit drgač ornk degen
ker najprej odklopš maso dol
pol maš + zaščiten s plastiko
pa še nerodn morš bit
pa če že delaš z kovinskimi stvarmi okol akkuja ga pokriješ pa je prec izoliran
pa to nej bi bla ena high tech firma ne pa ena zakotna delavnca z neizobraženimi zaposlenimi
podpis

Uporabniški avatar
CarInvent
Novinec

Napisal/-a CarInvent Če jan 12, 2006 10:36 pm

sicer se to drugih tu sploh ne tiče, to je stvar med nami in našo stranko. Je pa bilo vse rešeno že isti dan do večera, danes so bile opravljene le še meritve na dyno in odprava serijske napake pri teh avtomobilih (slab stik na konektorju plovca v tanku za gorivo).

ampak ker ste se že razpisali, pa naj na hitro razjasnimo.

Sta dve verziji nove A6ke... do sedaj smo jih že kar nekaj delali in vse so bile že take verzije, da tuning ne gre več prek OBD, saj ne dajejo več k-linije na OBD konektor in zato se je potrebno direktno priklopit na konektor ECUja.

Do sedaj so imele vse A6ke (resda večinoma letnik 2005) + in - pol izven ECU ohišja (tudi zaščiten). No pri tem (bil je eden prvih v seriji, zgodnji letnik 2004) pa je bilo drugače in je imel + pol popolnoma izpostavljen ter v škatli za ECU, neizoliran in samo 1 cm stran od ECU ohišja. Potrebno je bilo le malo smole in se je zgodilo.

Vse skupaj nič tako tragičnega, saj je bila stvar uspešno rešena še isti dan.
Ob dogovoru s stranko se ji takoj nudilo ustrezno nadomestno vozilo bmw X5.
Avto je optimiran na željeno moč, stranka ima izpis dyno meritve, mi pa eno izkušnjo več.

LP

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če jan 12, 2006 11:09 pm

... zaključek,... vauuu, šokantna senzacija propadla... VAG-meha...saj ne vem kaj si? tehnični pri Porsch SLO, ali diagnostik, ali ???? vsega pa tudi ne veš..., Yagi... malo si prehitro mimo vsekal... pa še X5 je stranka imela priliko probat... CarInvent,... kakor si povedal, ena izkušnja več,.... (meni je osebno bila najdražja airbage zaštartat...., aja pa še dražja, poročit in ločit se)...

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Če jan 12, 2006 11:10 pm

DrMr je napisal/-a:
Yagi-san je napisal/-a:Koliko je ta tema smotrna ali n e ne vem....... jaz sem samo opisal problem, ki je nastal, popolnoma isto sem naredil takrat s Senico, ko sem svojega pri njem chipal in so se pojavili problemi. Ko je našel vzrok sem to tudi objavil. Skratka, nikakor ne izključujem možnosti, da bom kakšen svoj avto v prihodnje chipal ali pri RSR ali pri Chiptuning firmi. Trenutnoje bilo tako, da glede tega kaj se je naredilo, sem odsvetoval, da vozijo chipat k njim avtomobile.

Yagi-san

... glede na vse tvoje opisano mislim, da se te bodo v SLO vsi chiparji izogibali...

Ja, jaz pa v jok pa na drevo. Tujina tudi obstaja !!!! Pa brez primitivizma.

Yagi-san

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Če jan 12, 2006 11:17 pm

Res je, da je bil danes med 21.00 in 22.00 uro avto dostavljen na dom in kar se tiče korektnosti s strani g. ( šefa ) Chiptuning firme same pohvale. Nad X5 je bil bolj navdušen nežnejši spol družine. Napaka je nastala na zelo banalen način, vendar so se stvari nato odvijale izredno profesionalno ( presenetljivo ), kar se tega dela tiče vse pohvale.

Yagi-san

Uporabniški avatar
Caterham
Stalni uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Caterham Če jan 12, 2006 11:24 pm

Yagi-san je napisal/-a:.... so se stvari nato odvijale izredno profesionalno (presenetljivo)....

Yagi-san

Zakaj presenetljivo?

LP
No need to be big to go fast......

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če jan 12, 2006 11:27 pm

Yagi-san je napisal/-a:
DrMr je napisal/-a:

Yagi-san

Ja, jaz pa v jok pa na drevo. Tujina tudi obstaja !!!! Pa brez primitivizma.

Yagi-san

... primitivizma ?? obstajajo tudi refleksno premazana stekla, ki so jih poimenovali ogledalo..., sama znamka vozila pa marsikaj pove o karakterju in temperamentu lastnika, ...pa brez zamere,... samo Fiat-a pa res še nisem posedoval...

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Če jan 12, 2006 11:31 pm

Caterham je napisal/-a:
Yagi-san je napisal/-a:.... so se stvari nato odvijale izredno profesionalno (presenetljivo)....

Yagi-san

Zakaj presenetljivo?

LP

Za slovenske razmere mišljeno in ne direkt na firmo.

Yagi-san

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Če jan 12, 2006 11:33 pm

Caterham je napisal/-a:
Yagi-san

Zakaj presenetljivo?
LP

Mogoce je pac nekdo prvic videl oz dozivel da je kupec kralj in da se mu ponudi najboljse, oz se mu pac dostonjo nadomesti avto, ce se je ze pripetila nehotena napaka.
Lahko pa poves kako se pelje X5 3.0 d z 280 konji :twisted:

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če jan 12, 2006 11:35 pm

ga-ma je napisal/-a:
Caterham je napisal/-a:
Yagi-san

Zakaj presenetljivo?
LP

Mogoce je pac nekdo prvic videl oz dozivel da je kupec kralj in da se mu ponudi najboljse, oz se mu pac dostonjo nadomesti avto, ce se je ze pripetila nehotena napaka.

... X5,...sem že probal z Rapid, samo ESP potem ni zadostno hiter,...
Zadnjič spremenil DrMr, dne Če jan 12, 2006 11:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Če jan 12, 2006 11:43 pm

ga-ma je napisal/-a:
Caterham je napisal/-a:
Yagi-san

Zakaj presenetljivo?
LP

Vprašanje ? Bi dobil jaz isti ali podoben avto, kot nadomestilo, če bi se pripeljal, kot bi DrMr rekel '' sam s FIAT-om'' ?! Z X5 se nisem peljal, tako, da ne morem komentirat. Je pa vrjetno ''žval''. Za fotra res ni bilo prvič, da je bil obravnavan, kot ''stranka''. Sam osebno v Slo. avtomobilizmu tega nisem bil deležen, od servisev dalje.....

Yagi-san

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če jan 12, 2006 11:48 pm

... Yagi, o.k. peace, smo pa ugotovili, zakaj si bil tako dobro informiran,... lahko noč za danes...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost