Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po jan 30, 2006 12:53 pm

Sam 10% je zelo velik....

Uporabniški avatar
Caterham
Stalni uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Caterham Po jan 30, 2006 12:53 pm

Cicero je napisal/-a:Sam imam še TDI130 KM s čipom in če želiš, lahko odpeljeva kak drag in bova vidla kateremu od naju štimajo konji. Sem vsak teden v LJ in če si prepričan v tvojih 190 KM, pol te nima bit kaj strah.

Cicero je napisal/-a:Primerjava časov na 400m je brezsmiselna. In prav tako iz tega sklepanje za kolko KM bi naj šlo.

A to misls drag na 402m? K pol se tvoji izjavi ne ujemata glih dobr... ;) Ce pa mogoce street drag pol pa obvestite kje in kdaj!! :) :twisted:

LP
No need to be big to go fast......

Uporabniški avatar
Cicero
Novinec

Napisal/-a Cicero To jan 31, 2006 12:04 am

Caterham je napisal/-a:
Cicero je napisal/-a:Sam imam še TDI130 KM s čipom in če želiš, lahko odpeljeva kak drag in bova vidla kateremu od naju štimajo konji. Sem vsak teden v LJ in če si prepričan v tvojih 190 KM, pol te nima bit kaj strah.

Cicero je napisal/-a:Primerjava časov na 400m je brezsmiselna. In prav tako iz tega sklepanje za kolko KM bi naj šlo.

A to misls drag na 402m? K pol se tvoji izjavi ne ujemata glih dobr... ;) Ce pa mogoce street drag pol pa obvestite kje in kdaj!! :) :twisted:

LP

Ja, v mislih sem imel street drag!

Uporabniški avatar
Cicero
Novinec

Napisal/-a Cicero To jan 31, 2006 12:10 am

ShineR je napisal/-a:to imaš prav da se ne da full sklepat po času na 402m ampak na grobo se pa vseeno da..

sicer pa v bistvu ne rečem da so valarji od CI popolnoma točni ampak sem mnenja da odstopanje ne more biti tako veliko kot je 10% (pa tudi za več % se je že govorilo). odstopanja so pa praktično povsod - pri CI, RSRu, v italiji, avstriji....

Res je, da so odstopanja povsod, vendar sem še vedno mnenja, da valji z zavoro, lahko izmerijo dosti bolj natančno kot valji brez.
Sem ti dal lep primer M3-ja. Vem samo, da je pri RSR-u in AU pakazalo za par KM razlike, medtem ko pa na valjih od CI katastrofa.

No, pa saj ni važno, važno je da so uporabniki zadovoljni.

P.S. Če imaš kdaj čas, lahko prideš do mene v MB in gremo skupaj do Graza na valje in boš tam preveril koliko ti bo pokazalo. Za primerjavo sploh ne bi blo slabo!

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Sr feb 01, 2006 9:03 am

cicero....koliko kažejo valji pri 400 konjih je za 99,99 % ljudi nepomembno ker po večini noben ne bo videl takih konjem na svojem avtu.

je pa veliko govora ravno v odstopanjih pri serijskih tam nekje 130+ konj oz. s čipom pribl. 150+ ...pa tudi tisti, ki čipajo jih zanima ravno to območje...za kaj več pa je zgolj čipanje premalo.

in tu se bojda že pojavljajo velike razlike (med izmerjeno močjo in dejansko deklarirano od proizvajalca).

Zato je tudi to območje, ki ga ima večina uporabnikov sodobnejših dizlov in bo najbolj relevanten podatek če se naredi test v tem območju (tako ali tako je to 300 Nm navora pa vse tja do 400).

LP

Uporabniški avatar
Cicero
Novinec

Napisal/-a Cicero Sr feb 01, 2006 9:27 am

Pol pa ne vem zakaj hodite merit tja, kjer so razlike prevelike.

Pred časom smo delali pri RSR-u Alfo GT, ki ima serijko 150 KM, zmerli smo serijski avto in je pokazalo 151,4 KM.
Pol s čipom smo prišli malo čez 170 KM

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr feb 01, 2006 10:27 am

Mah sej veš da gre folk raj ke k mu več pokaže :lol: :lol: da se pol hvaljo naokol...

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr feb 01, 2006 10:21 pm

Kar se tega tiče, se tudi jaz strinjam da RSRovi valji merijo pravilno. Avto ima serijsko 115kM, RSR jih je nameril 116.4, gre se pa za golfa IV 1.9 TDI.
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov