Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
royko
Novinec

Napisal/-a royko Če apr 20, 2006 7:14 pm

51M3K je napisal/-a:Nima 110KM TDI števca do 260? :roll:

Odvisno ker letnik? Ta stari letniki taki kot je moj (99) so imeli do 220 in potovalni računalnik v obratomerju, tam kjer je ura...
Novejši letniki pa imajo do 260 na števcu (kar se meni zdi čisto brez veze, ker nikoli ne vidijo 260km/h) in pa potovalni računalnik imajo med števcem in obratomerjem. To je tisti bord computer kjer se ti prav nariše bencinska pumpa. ko je prazen tank..

No tak je moj števec btw.............
Priponke
20042006(002).jpg

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Če apr 20, 2006 7:17 pm

Ej lesi grema eno turnejo po avtocesti pa vzamem jaz digitalca, pa posnamema en kratek movie, tk kot ga je minko. K'mpir kišta tuki :D
No tuki ko je tudi nastalo v Mozirju
http://www.youtube.com/watch?v=N0ZWcvBSrmM&search=mozirje
http://www.youtube.com/watch?v=PtcDqMZbe1A&search=mozirje
http://www.youtube.com/watch?v=1d5tvixmTkY&search=mozirje

Če si že slučajno pozabu.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če apr 20, 2006 7:48 pm

No vsekakor bi blo fajn da se kje vidimo naj ti pa razjasnim da pri climatronicu ni potrebno da klima deluje,ker lahko kljub temu spremljaš delovanje motorja in podobno in tut realno hitrost :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Tko,da ti bom pokazu če se kje srečamo climatronic code delujejo tut če je klima IZKLOPLJENA in pa da te postavim na realna tla števci lažejo do 10% kar je pri 200km/h kar 20km/h v realni hitrosti to pa je tut nekaj
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Če apr 20, 2006 8:11 pm

royko je napisal/-a:

Odvisno ker letnik? Ta stari letniki taki kot je moj (99) so imeli do 220 in potovalni računalnik v obratomerju, tam kjer je ura...
Novejši letniki pa imajo do 260 na števcu (kar se meni zdi čisto brez veze, ker nikoli ne vidijo 260km/h) in pa potovalni računalnik imajo med števcem in obratomerjem. To je tisti bord computer kjer se ti prav nariše bencinska pumpa. ko je prazen tank..

Jao, kak ste zanimivi, js mam pa 360km/h na števcu. Mater je pomembn kolk maš na števcu, sej ti lahka gre avto z 1.4 mašino pa recmo 75km tut 260, s tem, da ko avbto miruje, nima števca na = ampak na ene 80km/h. :lol: Ka ti pomen če ma tolk na števcu, mam dost tko narjen k npr. S8 prejšnji model, mislim da ma na števcu 280-290, pa se včasih zavrti kr mal oz preveč čez števlike k to dopuščajo.

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Pe apr 21, 2006 12:59 pm

ja ti itq. hehe. kdaj boma naredila eno turnejo po avtocesti.

borisk
Nov uporabnik

Napisal/-a borisk Pe apr 21, 2006 1:26 pm

Čuj lesko, dej nehi bučke prodajat... :lol: :lol: :lol: :lol:
(nič se nis spremenil od takrat ko sm te zadnč vidu ---->WV fan ko ponavad)l

ait

boris

nedicom
Nov uporabnik

Napisal/-a nedicom Pe apr 21, 2006 7:19 pm

maky je napisal/-a:cca.240 po števcu na 15" in cca 225 na 19". po ravnem da ne bom obtožen "klančkanja", čipan iz 130 na 155-160

A mi lahko kdo razloži zakaj je manjša hitrost z večjimi gumami,a ni tako da večje kolo pri istih obrati naredi večjo pot in s potem ima tudi večjo hitrost?

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Pe apr 21, 2006 7:50 pm

nedicom je napisal/-a:
maky je napisal/-a:cca.240 po števcu na 15" in cca 225 na 19". po ravnem da ne bom obtožen "klančkanja", čipan iz 130 na 155-160

A mi lahko kdo razloži zakaj je manjša hitrost z večjimi gumami,a ni tako da večje kolo pri istih obrati naredi večjo pot in s potem ima tudi večjo hitrost?

Z večjimi gumami je večja hitrost do neke meje. To velja v teoriji in pa če bi mogu motor naprimer samo kolesa vrtet. Tukej more pa poganjat celo težo avtomobila itd in se nabere tako da nima moči da bi se zvišala končna hitrost...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe apr 21, 2006 8:06 pm

Ja z večjimi gumami pride tut posledično širša pneumatika ki pa precej prispeva k kotalnemu uporu.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Pe apr 21, 2006 8:07 pm

pa veš da ponavadi pri večjih colah širina gume večja? in ponavadi je tud teža večja pri večjih kolesih tako da je hitrost ob enakem kotalnem obsegu (zunanji fi gume) pri večji coli MANJŠA. ker je trenje zaradi večje podlage večje ter tud obratni moment je višji zaradi višje skupne teže.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san So apr 22, 2006 2:07 pm

maky je napisal/-a:pa veš da ponavadi pri večjih colah širina gume večja? in ponavadi je tud teža večja pri večjih kolesih tako da je hitrost ob enakem kotalnem obsegu (zunanji fi gume) pri večji coli MANJŠA. ker je trenje zaradi večje podlage večje ter tud obratni moment je višji zaradi višje skupne teže.

Podpis :!:

Yagi-san

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo So apr 22, 2006 3:05 pm

Yagi-san je napisal/-a:
maky je napisal/-a:pa veš da ponavadi pri večjih colah širina gume večja? in ponavadi je tud teža večja pri večjih kolesih tako da je hitrost ob enakem kotalnem obsegu (zunanji fi gume) pri večji coli MANJŠA. ker je trenje zaradi večje podlage večje ter tud obratni moment je višji zaradi višje skupne teže.

Podpis :!:

Yagi-san

x 2 ;)

meni gre z 2 coli večjim platiščem in 255mm široko gumo na pogonskih kolesih kar za cca 5-10km/h po števcu manj

sicer pa z manjšimi platišči in ožjimi gumami (serijskimi)
CLK 270 CDI, 243km/h po digitalnem števcu :) -ravnina ... če je že mišljeno za vse dizle

Lp,
Deo :hi
Slika Slika ... seems fetishe !?

botko24
Nov uporabnik

Napisal/-a botko24 Če maj 04, 2006 5:53 am

moj passat TDI pa je šel 230kmh...

Uporabniški avatar
51M3K
Novinec

Napisal/-a 51M3K So maj 06, 2006 1:11 am

Walker_P je napisal/-a:
royko je napisal/-a:

Jao, kak ste zanimivi, js mam pa 360km/h na števcu. Mater je pomembn kolk maš na števcu, sej ti lahka gre avto z 1.4 mašino pa recmo 75km tut 260, s tem, da ko avbto miruje, nima števca na = ampak na ene 80km/h. :lol: Ka ti pomen če ma tolk na števcu, mam dost tko narjen k npr. S8 prejšnji model, mislim da ma na števcu 280-290, pa se včasih zavrti kr mal oz preveč čez števlike k to dopuščajo.

Nisem rekel da je važno kolko ma na števcu samo čudno se mi je zdelo ker ma kolega golfa TDI 110 pa ma na števcu 260 da pa je prej blo do 220 pa majke mi res nisem vedo ;)

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P So maj 06, 2006 6:55 am

51M3K je napisal/-a:
Walker_P je napisal/-a:
royko je napisal/-a:

Nisem rekel da je važno kolko ma na števcu samo čudno se mi je zdelo ker ma kolega golfa TDI 110 pa ma na števcu 260 da pa je prej blo do 220 pa majke mi res nisem vedo ;)

Ja sej ql, nem se zej jezil, nikol ni noben vsega vedu.

rezekvr6
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a rezekvr6 Po maj 08, 2006 7:04 pm

seat leon top sport 150 ps ravnina 235 po stevcu...realna hitrost po knjigi 215...moj fotr z vr6 mojo bivso su mim k ferari...tko da nav un model z poloton neki pametn .....k mu negre vec k 200...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov