Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Pe avg 15, 2003 12:54 pm

najprej kdaj gremo na pivo? :) Zdej ke je vroče sm skus žejn.

Pol pa tko. Problem je sledeč. Če boš dal distančnike not pr 6.25" ti bo drajsalo po blatniku, če boš pa brez pa po fedru. Tko da, ti predlagam da daš raj 15k več, kupš feltne 6", pa mal nosilc odbijača pobrusš. In pol ne bi smel met več nobenih problemouv. Pr 6" pa itak ne rabš distančnikov.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Pe avg 15, 2003 12:56 pm

računej da mam jst gume 185, brez distančnikov, pa blatnike za 1.5cm vn potegnjene pa mi še vedno drajsa.

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Pe avg 15, 2003 2:05 pm

@Omelo --> ker je že tako aktivna debata bi pa še neki vprašal - namreč keri podpis maš ti na tifu ko si nesu felge homologirat - samo od prodajalca felg :?:
tenks se 1x :wink:
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Pe avg 15, 2003 2:24 pm

Ej Alex pojma nimam. Na paperju (oz. na sedmih listih), piše samo OZ. Jst še nism šu a-testa delat. Grem 19.8. Drgač so mi dal pa te paperje pr Španu, pa rekl, da moram še račun prnest s sabo.

Torej, da vejo kdo ti jih je sploh montiral. Sicr ne vem kaj kurca ma to njih za brigat, ampk kot potrdilo, da je use ok. Kr nekej....

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Napisal/-a Alex Pe avg 15, 2003 2:38 pm

Omelo je napisal/-a:Ej Alex pojma nimam. Na paperju (oz. na sedmih listih), piše samo OZ. Jst še nism šu a-testa delat. Grem 19.8. Drgač so mi dal pa te paperje pr Španu, pa rekl, da moram še račun prnest s sabo.
Torej, da vejo kdo ti jih je sploh montiral. Sicr ne vem kaj kurca ma to njih za brigat, ampk kot potrdilo, da je use ok. Kr nekej....

Kaj pa Obby a kaj veš a on ma :?:
Ker sm slišal da na lpp-ju zahtevajo tut žig pa podpis, poleg računa ja. Ampak ne vem a račun od montaže (ker ta je velikokrat brezplačna :? če si tam kupu felge) AL JE DOST RAČUN OD FELG.. :?:
Hm, res kr neki komplicirajo..
8)

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Pe avg 15, 2003 3:43 pm

jaooo pol je to en k***:)) lih dobre OZ sm mel! mah bomo vidl k on se kr trdi da vse skp gre gor brez problemov! :lol:
Sicer pa bo treba druge nabavt! ves kdo ma v nm najbl zmerne cene za ALU felgne kej?tko no...dobre pa pocem(sj vem da je to zaj**** dobit)
:pivo itaq da se vela!
:)

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Pe avg 15, 2003 9:44 pm

Mal pocakej. Mislm da se ti ne splaca kupvt novih felt... Ke boš dal lih tolk dnarja kot jst. Sm dal 190k! Pol sm pa zvedu, da sta dva moja kolega kupila 17" feltne original od BMW M3, pa gume 245 gor, vožene 1000km, za 700 eur!! V nemčiji. Mal tm brskej, najdeš boga in pol.

Drgač pa... maš Brumo, tm nekje čez gorjance. Ma precej ugodne cene. Kul.

Še enkrat glede felte. 6.25" je precej široka, jst sm najprej hotu met 5.5" pa 165 gumo gor, kr naj bi blo še nekako najboljš za twingota. Ne vem, jst ti 6.25" feltn ne priporočam... že pr teži se pozna. Sicr mal, ampk 4Xmal se pa že mal več pozna :)

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Pe avg 15, 2003 9:47 pm

Alex... jst jim bom dal račun ke sm ga dubu pr Španu, pa tiste liste od feltn. In naj oni zarad mene počnejo kr čjo. Lahko rožce gor narišejo, al pa liste za kurjavo porabjo. Če mi bo pa sm en reku, da kej ni ok, se mi bo pa film strgou. Pol bom pa vrjetno dubu kartončk:)

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Napisal/-a Alex Pe avg 15, 2003 9:57 pm

Omelo je napisal/-a:Alex... jst jim bom dal račun ke sm ga dubu pr Španu, pa tiste liste od feltn. In naj oni zarad mene počnejo kr čjo. Lahko rožce gor narišejo, al pa liste za kurjavo porabjo. Če mi bo pa sm en reku, da kej ni ok, se mi bo pa film strgou. Pol bom pa vrjetno dubu kartončk

:lol:
Kdaj pa greš ke, a to v LJ na LPP :?:
Pa glej da boš tu povedal kak je blo.. :wink:
lp

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo So avg 16, 2003 9:31 am

V Lj sm naročen 19.8. ob 7h zjutrej. Majku jim. Že zato sm jezn, kaj šele da mi en za kej druzga zateži. Kaj se bo pa dogajalo boste pa zvedl ;)

:pivo !! ;)

Ruff_Ryder
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Ruff_Ryder So avg 16, 2003 9:34 am

A gre kdo od vas modelov na avtoshow v Grosuplje? :twisted:

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK So avg 16, 2003 10:55 am

Omelo vidis, eni bomo iz Lj ob 7 zjutri lih dam prsli, ti bos su pa tja :D :D
Hmm zdj sm narocu feltne 6.0 14" ! pa jih v pondelk dobim in bomo najpri sprobal!mislm gume bom dal gor 175/60 pa se sterje not usedl pa se bomo mal dvogal z dvigalgo pr vulkanizerju :shock: tko da ce ne bo drajsal...k ti si reku da ti...pol bodo moje 8)
Rider, jst bom su najbrz v grosuple ampak sam popoldne avtocke pocekerat k takrt moj se ne bo zrihtan da bi ga kej okol kazu

Uporabniški avatar
obby
Novinec

Napisal/-a obby So avg 16, 2003 11:04 am

Na rti ju sem jaz dobil prijavnico in v katero vpišeš vse kar imaš predelano. Potem pa greš do tistega, ki ti je to montirall in ti da na to prijavnico žig in podpis. Na to prijavnico tudi napišeš kakšne firme so felge, gume, fedre, izpuh, spojlerje ... in za vsako stvar moraš met žig in podpis od tistega ki ti je to zmontiral. Drugače ne dobiš kartončka. Samo tuv ki ga dobiš poleg je premalo. Najbolje je da stopiš osebno do rti ali lpp in ti bodo dali vse potrebne papirje. Po telefonu skoraj nič ne moreš zrihtat. Jaz sem se prvič pogobvarjal po telefonu pa so me prijavli pa pridem dol pa rečejo da morm te papirje poštemplat pa sem lahko šel lepo domov. Pol sem papirje poštemplal se osebno zglasil jim jih pokazal so rekli, da so vredo in se ponovno prijavil. Na pregledu so mi vse do potankosti pregledli. Pregled me je prišel malo več kot 12000. Vsem vso srečo. Ker jo boste potrebovali.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo To avg 19, 2003 1:50 pm

OK, Omelo je uspešno preživel tehnični pregled.

Torej... Če mene prašate je to totalna bedarija. Najprej sm pršu tm ob 7h, ko sm bil tut naročen. Grem not, povem ženski za pultom kdo sm, pa reče kaj mam s sabo. Ji dam en kup papirjev... potrdilo o vgradnji amortizerjev, tuv za feltne, tuv za fedre. No to je blo to. Pa nekej fotokopira, pride nazaj pa reče: "to bo 7500". Unu, ok. Kul, ke na forumu so me prestrašl da bo 12 :?
No pol se zapodim v avto, kr se je vrsta že premaknila... tm me en tip z avtom vred postran nagne, prepiše mere iz gum, pa znake iz fedrov. Pol neki odzadej gleda... neki okol avta hod, neki piše.... kr nekej. Dobim list nazaj, pa piše Izpuh X. A mrš u 3pm si mislm. Me spusti, grem naprej. Pol reče, naj grem vn, da bo on naprej pelou... unu ccccccc. Ok naj ti bo, ke ti narava ni lepote dala :) zapelje v une valarje, pa mi podrajsa s sprednjim odbijačem. Grrrrr. No stestira bremze. Mi da une pildke, jst vs vesel, da je konc (ura je bla 7:30) hočm že vn odletet, pa reče, okol pa na desno v vrsto. A?????!!!!! Kaj to vrsto ke že 20 minut na mestu stoji?!?!?!?!

f***, ura 8:10, se kolona končno premakne do vrat... Čakamo 10 minut, spet en avto. Pa čakamo še 15 minut pa spet en avto. In pol pazi to. Tm se mi trije mehaniki igrajo PASIANSO!! In kljub moji jezni faci, ke so jo opazil, nadaljujejo. En špila, dva navijata. Mi pa čakamo!!! In pol, da je merca polna (po 20 minutah igre), njegov LOW IQ, končno pride do konca. Z obema rokama u lft skoč pa reče: "YEEESSS". Una dva se mu pa klanjata. Bi skor živčn zlom dubu. Ampk glede na to da sm mel punco zravn, sm bil še nekako strpen. No pol on 8:52 sm bil jst na vrsti. Pridem tja, tip nekej gleda, praša kaj je z auspuhom. Ja kaj, gor ga mam. No po parih minutah mu dopovem da mi ne gleda čez odbijač in da jst nimam kej narest. Pol neki fedre gleda, neki enga mojstra pokliče, pa gleda gume, tuv. Ura 8:57 in prav: "Dobite po pošti, naprejjjj..."

XYZ?? :? :?

A ko vs j**e, dijo.Važn je da dobim po pošti.
In smo se lepo odpravl v Fazer blatnike širt.

Pridem tja, je bil sicer 20 minut zaposlen, pride do mene pa prav da bolj ne bo šlo, kr se lahko pleh zlom na notr. Ja šit ne. Kr je mel prejšn tedn Twingota z 17" gumami, 195/40!!!!!! Amen. Kako tistih 1149 ccm z 43 kw vleče 17" gume sploh nism hotu prašat. No in pol smo se odločil za rezanje. Ugotovil smo da mi guma notr drajsa, tko da smo dal distančnike. No zdej mi na zunej ne drajsa več, mal se sliš da not pošlajsa, ampk to res tisto 0,1 mm.... Tko da sm zadovoljen. Twingo se lahko spet vozi čez gričke in doline.

End of story

Ruff_Ryder
Novinec

Napisal/-a Ruff_Ryder To avg 19, 2003 5:42 pm

Lepo :twisted:
Dej povej mi a si tuv ponaredu pa kaj vse tocno rabs sabo
Hvala za odg

Ruff_Ryder
Novinec

Napisal/-a Ruff_Ryder To avg 19, 2003 5:55 pm

Se tole me zanima: a se splaca rablene feltne kupt k to le ni mal dnarja, se posebi za studente :wink: Gume itak mislm nove kupt.
Kere gume bi mi priporocal (kupt mislm 14/55/175).
Pa kere feltne? Ksne bl 'narezane' k polne feltne so mi grde na twingotu. :ne

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK To avg 19, 2003 9:15 pm

Omelo, kaksne gume mas zdj ti gor pa kaj vse si naredu da ti ne drajsa?

RUDY_RIDER: k ti mas tud twingota?
z gumami 175/55/14 je tko...ful tezk se jih dobi oziroma jmors met sreco da jih dobis...pa se na muuuch so drage! raj se enkrt premisl!k jst sm hotu dat te gor pa sm si tkoj premislu!res jih je skor nemogoce dobit!
res je ful zajebana dimenzija-bi bla pa res najbl primerna!
Jst sm zdle kupu gume 14"!! gor bom dal pa do te zime ene rablene 165/60/14! to sam do zime! sm sel tle k enmu vulkanizerju pa majo za vse testirano-za vsak avto posebi kera guma bo sla 100%gor in ne bo drajsal tud ce je cist poln avto!tko da na twingota, ce ne misls nc rihtat na 14" grejo najvec te gume gor! ce das 175 ti bo-ko bote 4 biki not drajsal! je sprobano!sam mas pa resitev mal sirt blatnike al pa mal notranjo plastiko not nabit z kladivom-moj frend je naredu:))))pa je ql!
ej glede feltn mas pa prou-drage so nove!sam so pa vendarle nove in lahko zbiras in so lepe...ker tiste k kups mors met ful sreco da so ti vsec, da niso obdrgjene in podobno! sam ce jih pa dobis je pa zakon, proftiras zihr pol cene! sicer pa pocak ksn mesec, bodo zacel dajat na gume letne pa feltne ALU k bo jesen in zima zihr 20% popusta pa se pozanimi!
LP

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo To avg 19, 2003 9:32 pm

TUV nism ponarejou. Sm dubu ko sm kupu feltne pr Španu. Rabš pa ubistvu samo tuv-e... za vse stvari, pa potrdilo o vgradnji (za amortizerje). In to je dost. Drugo niti ni važno. Ja pa homologacijski kartonček :) Aja da ne pozabm na OPTIKO! Moraš obvezno narest. Veš Ruff_Ryder, jst sm tut študent. Tko da vem kolk dnarja so feltne... Jst sm jih 1 mesec iskou, salamonci, 15k sm za telefon zapravu. In ugotovu, da to kr jst iščem ne bodo mel, če pa že pa tut ne vem od koga, lahko je kej narobe... ipd. Tko da sm se odloču kr original... tko vem kaj z njimi počnem, pa vem da so nove, lepe in sm moje :D

Drgač pa, jst mam gumce Toyo, ke majo precej zaščite za feltno in naslploh so supr gume... Pa tut cena 20k ni tko velik. Ok jst mam jasno 185/55/14...

Aja ugotovu sm da malenkost še drajsa, ampk to je res tisto... skorej nč.

Je pa res, gume 175/55/14 boš zlo težko dubu, 60 še gre...

Isto je z 185/50/14.. kriza, pa še drage.

No kukr veš :)

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Napisal/-a Alex To avg 19, 2003 10:16 pm

@Omelo --> uf kar zanimiva zgodba, ni kaj.
@R_R --> na gume 175/55 R14 pa raje pozab ker jih ne boš dobil. Malce laže je dobit presek 60, še laže pa 65. Ja, tut 185/50 R14 jih je bolj malo.
lp 8)

Ruff_Ryder
Novinec

Napisal/-a Ruff_Ryder Sr avg 20, 2003 10:18 pm

A bi mi gume 185/50 R14 drajsale ce ne bi nc spuscu avta? ( twingo '98 )
Omelo:
Drgač pa, jst mam gumce Toyo, ke majo precej zaščite za feltno in naslploh so supr gume... Pa tut cena 20k ni tko velik. Ok jst mam jasno 185/55/14...

Kaksnih 20k, za? A niso toyo precej mehke gume?
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov