Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar To jan 20, 2009 7:10 pm

@_B3yBo_]: čist vseeno kam boš šel na valje, ker ti bo povsod drugače pokazalo, samo glej da boš šel obakrat na iste. ;)

@C4V4L13R: Sej bi blo zlo slabo če nebi vedl tega. Jest sm samo napisal, ker dost ljudi tukaj ne ve kako je pri tej stvari. Za to da ti en samo zapiše novo mapo (ki jo je dobil nekje drugje) na nov čip je krepko predrago pri nas. Taki čipi stanejo v angliji 40 funtov, pa po povedanem sodeč ne vem če je kaj razlike med tem za 40 funtov pa tistim kar ti naredijo pri naših "tunerjih". Je pa treba vedt da mora ta, ki prodaja tudi odplačat valje ki jih ima, plačat elektriko in na koncu svoj čas itd...

Uglavnem zastopim ljudi da so skeptični glede optimizacije pri smchiptuningu. Mogoče bi bilo treba povprašat na kakšnem južnem forumu glede njih.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 20, 2009 7:45 pm

@drmocar: Tle se strinjam s tabo...ampak tudi če mora plačvat štrom, pa svoj čas pa valarje, jim zato ni treba nabijat cen "čipanja" v višave, kot da gre za nevem kak vrhunsko predelavo,ki bo prinesla 100KM. Konkreten primer je RSR: Mojo kanto čipne iz 115KM na (bom napisal VPRAŠLJIVIH) 140KM za polno ceno 550€. Softwer pa ga košta recimo od ene 150€ pa de max. 250€ + kako urco dela da odmontira motorni računalik in ga odpre, naloži SW in rač. zapre nazaj ter zmontira tam, od kod ga je uzel.

Res bi bilo fajn povprašat na kakšnem BiH avto-forumu glede teh majstrov.

LP!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jan 20, 2009 7:53 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:@drmocar: Tle se strinjam s tabo...ampak tudi če mora plačvat štrom, pa svoj čas pa valarje, jim zato ni treba nabijat cen "čipanja" v višave, kot da gre za nevem kak vrhunsko predelavo,ki bo prinesla 100KM. Konkreten primer je RSR: Mojo kanto čipne iz 115KM na (bom napisal VPRAŠLJIVIH) 140KM za polno ceno 550€. Softwer pa ga košta recimo od ene 150€ pa de max. 250€ + kako urco dela da odmontira motorni računalik in ga odpre, naloži SW in rač. zapre nazaj ter zmontira tam, od kod ga je uzel.

LP!

ja pa mora tm placat se uno k dela pr nemu,pa strom pa najem prostorou ki so verjetno dragi(ali pa odplacevanje kredita za kupljen prostor)...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jan 20, 2009 7:59 pm

abbe je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:@drmocar: Tle se strinjam s tabo...ampak tudi če mora plačvat štrom, pa svoj čas pa valarje, jim zato ni treba nabijat cen "čipanja" v višave, kot da gre za nevem kak vrhunsko predelavo,ki bo prinesla 100KM. Konkreten primer je RSR: Mojo kanto čipne iz 115KM na (bom napisal VPRAŠLJIVIH) 140KM za polno ceno 550€. Softwer pa ga košta recimo od ene 150€ pa de max. 250€ + kako urco dela da odmontira motorni računalik in ga odpre, naloži SW in rač. zapre nazaj ter zmontira tam, od kod ga je uzel.

LP!

ja pa mora tm placat se uno k dela pr nemu,pa strom pa najem prostorou ki so verjetno dragi(ali pa odplacevanje kredita za kupljen prostor)...

ajde če lohka dajejo po 30% popusta na količino- ki se ve kakšna je - dva se najdeta po forumu...
pa še vedno zasluž in to orenk ;)
s cenami se pretirava- vendar je naš prostor zelo majhen, polg tega pa je ogromno skeptikov glede čipanja- so že ugotovil, da lahko več zaslužjo z manj dela- 500 eur čip kot če bi prodajali po recimo 300 eur- in še vedno zaslužili- morda se količina čipanja niti nebi tako zelo povečala
lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To jan 20, 2009 8:01 pm

kljukec je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

LP!

ajde če lohka dajejo po 30% popusta na količino- ki se ve kakšna je - dva se najdeta po forumu...
pa še vedno zasluž in to orenk ;)
s cenami se pretirava- vendar je naš prostor zelo majhen, polg tega pa je ogromno skeptikov glede čipanja- so že ugotovil, da lahko več zaslužjo z manj dela- 500 eur čip kot če bi prodajali po recimo 300 eur- in še vedno zaslužili- morda se količina čipanja niti nebi tako zelo povečala
lp

jaz se popolnoma strinjam da je cipanje predrago pa da se ogromno sluzi,ce govorimo o cenah okol 400-500 eur.
ampak mi je smesno k se vsi neki pritozujete na konc boste pa vsi cipal avte neglede na ceno,ker vas prevec matrajo tisti konji.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To jan 20, 2009 8:09 pm

znanje se plača, na nas je pa, al bomo to podpiral al iskal alternative ;)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To jan 20, 2009 8:27 pm

C4V4L13R je napisal/-a:znanje se plača, na nas je pa, al bomo to podpiral al iskal alternative ;)

ja sam k ni znanja tukaj ampak kopiranje...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 20, 2009 8:31 pm

abbe je napisal/-a:ampak mi je smesno k se vsi neki pritozujete na konc boste pa vsi cipal avte neglede na ceno,ker vas prevec matrajo tisti konji.

Če se je to na mene nanašalo...ti moram povedat, da se motiš. Jest bi čipal...ampak ne za vprašljivih 25KM in 550€ ampak za realnih vsaj 25KM, pa za neki bolj pameteni denar + čipanje brez da dira računalnik.

LP!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To jan 20, 2009 8:33 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:ampak mi je smesno k se vsi neki pritozujete na konc boste pa vsi cipal avte neglede na ceno,ker vas prevec matrajo tisti konji.

Če se je to na mene nanašalo...ti moram povedat, da se motiš. Jest bi čipal...ampak ne za vprašljivih 25KM in 550€ ampak za realnih vsaj 25KM, pa za neki bolj pameteni denar + čipanje brez da dira računalnik.

LP!

to se je nanasalo na vse.tud name pred dvemi leti....
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 20, 2009 8:42 pm

No, pol je pa tak vredi... :D

LP!

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Ne jan 25, 2009 8:05 pm

dobri so toti bosanci kaj obljublajo

kar 15KM za moj avto iz nule vzet :P
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 25, 2009 8:31 pm

Danes sem sprobal drugi športni računalnik na svoji Delti HF turbo, ki poveča konje za ???? Spremembe so pa bile:
Prosti tek 1400 obratov in poraba približno 30L
1. Sprobal in ugotovil, da bi bil stem kamikaza
2.Motor prav dolgo tega nebi prenesel tega
3.Gdo bi ga futrou
4.Motor se je pa res obnašal za vse rastrgat
5.Sem oseba ki bi to stalno uporabljal, in sem raje ostal na tem kar ponudi avto serisko, in je zame to čisto dovolj.
Toliko o tem če bi rad avto čipal, ne pa kot navajate 15 konjev, ki sploh nevem kje naj bi se to poznalo?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Ne jan 25, 2009 8:43 pm

si mogoce iz vrtnarije, men se zdi da to lanco tm vidm parkirano (ce je to ta iz avatra)
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 25, 2009 8:50 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:si mogoce iz vrtnarije, men se zdi da to lanco tm vidm parkirano (ce je to ta iz avatra)

Tako je

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ To jan 27, 2009 12:38 am

Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To jan 27, 2009 1:26 am

lepotno so se zelo potrudili :roll:
Slika

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Sr jan 28, 2009 2:14 pm

Ajoj..

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr jan 28, 2009 3:19 pm

jao kako slabo narejen video. nič se ne vidi, sama tišina, in pol sekunde videa kjer se avto celo premika :roll:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
MRC
Novinec

Napisal/-a MRC Če jan 29, 2009 6:27 pm

Kolikor sem jaz videl je gor fergazer od r5 gtt , ki pa ne potrebuje nobenega chip tuninga še manj pa neke bosch škatle. :jao: :ue

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če jan 29, 2009 7:09 pm

Ojej stojadina še komaj skup stoji, pa so ji dali neki turbo motor :vc
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov