Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

flea
Nov uporabnik

Re: RSR Chip Tuning

Napisal/-a flea To feb 14, 2012 11:31 pm

Evo, sem se še jaz opogumil in se naročil v petek na RSR, da se navije malo A4 B6 1.9 tdi 96kw. Upam samo, da ne bo kakih problemov glede kilometrine (240k, sicer realnih), saj je avto bil vedno redno servisiran in vse teče lepo, pred kratkim zamenjana turbina. Ne pije olja, ne kadi, ne trosi itd...
Zadnjič spremenil flea, dne Sr feb 15, 2012 1:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Sr feb 15, 2012 7:16 am

Poročaj o rezultatih ;)

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Sr feb 15, 2012 1:16 pm

flea je napisal/-a:Evo, sem se še jaz opogumil in se naročil v petek na RSR, da se navije malo A4 B6 1.9 tdi 96kw. Upam samo, da ne bo kakih problemov glede kilometrine (240k, sicer realnih), saj je avto bil vedno redno servisiran in vse teče lepo, pred kratkim zamenjana turbina. Ne pije olja, ne kadi, ne trosi itd...

Jaz sem ga čipal pri 259.000, sedaj imam 281.000 km. Sicer B5 1.9 TDI 66kw.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

flea
Nov uporabnik

Napisal/-a flea Sr feb 15, 2012 1:17 pm

AudiFreak je napisal/-a:
flea je napisal/-a:Evo, sem se še jaz opogumil in se naročil v petek na RSR, da se navije malo A4 B6 1.9 tdi 96kw. Upam samo, da ne bo kakih problemov glede kilometrine (240k, sicer realnih), saj je avto bil vedno redno servisiran in vse teče lepo, pred kratkim zamenjana turbina. Ne pije olja, ne kadi, ne trosi itd...

Kje pa si ga čipal?

Uporabniški avatar
A4_SLINE
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a A4_SLINE Sr feb 15, 2012 1:44 pm

Nebi smelo biti nobenih problemov, jaz sem pri njih cipal isti motor (6 prestav) 4 leta nazaj. Do sedaj hvala bogu nobenih problemov..

flea
Nov uporabnik

Napisal/-a flea Sr feb 15, 2012 4:46 pm

Aha ok, rekel sem bolj zato, ker se mi zdi da je nekdo že pisal, da so mu odsvetovali čipanje pri podobnih kilometrih, ampak je verjetno odvisno od situacije, tipa in stanja avta.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr feb 15, 2012 7:03 pm

dejstvo je to, da pri 240K km motor že nekaj dal skozi. to ni malokilometrov in nihče mi nebo rekel da material ni že vsaj malo strošen. se bojim,da ko bo motor bolj obremenjen začelo crkovat eno za drugim. Ne takoj, ampak počasi. lahko pa da nebo, ne vem. jaz nebi tvegal,ker te konje tak 90% časa ne moreš izkoristit na javnih cestah, razn če si ghost rider, ker pri tem prometu ko je danes , težko da kje dobiš neko konkretno hitrost ker je preveč lojev na cesti
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če feb 16, 2012 10:11 am

kokr sm vidu pr avtih k so bli tunani pri 200k km je čez nekaj časa začelo malce bolj črno kaditi

LPD

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če feb 16, 2012 10:21 am

To nima veze s kilometri. Pri čipanju se ponavadi blokira EGR in posledično avto malenkost bolj kadi, ker gredo izpušni plini direkt ven.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če feb 16, 2012 3:00 pm

ma to mu je začel po kakem letu oziroma cca 40k km črno kadit

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Če feb 16, 2012 4:30 pm

vojkostar je napisal/-a:kokr sm vidu pr avtih k so bli tunani pri 200k km je čez nekaj časa začelo malce bolj črno kaditi

LPD

na kolk podlage?
RiDe hArD

flea
Nov uporabnik

Napisal/-a flea Če feb 16, 2012 6:37 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:dejstvo je to, da pri 240K km motor že nekaj dal skozi. to ni malokilometrov in nihče mi nebo rekel da material ni že vsaj malo strošen. se bojim,da ko bo motor bolj obremenjen začelo crkovat eno za drugim. Ne takoj, ampak počasi. lahko pa da nebo, ne vem. jaz nebi tvegal,ker te konje tak 90% časa ne moreš izkoristit na javnih cestah, razn če si ghost rider, ker pri tem prometu ko je danes , težko da kje dobiš neko konkretno hitrost ker je preveč lojev na cesti

Delno se strinjam s tabo, povsem pa tudi ne. To, da tega nikoli ne izkoristiš, ni res. Nekaterim že tisti večji pospešek paše, pa tudi če le občasno, lažje prehitevanje itd... Sigurno so deli že obrabljeni, pa vendar, če daš 2 različna motorja skupaj z istimi kilometri, bo lahko en že na robu preživetja, medtem ko bo drugi še vedno precej vitalen oz. boljši kot marsikateri drugi motor pri precej manjšem številu prevoženih km.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Napisal/-a AudiFreak Če feb 16, 2012 7:27 pm

flea je napisal/-a:
AudiFreak je napisal/-a:

Kje pa si ga čipal?

SKN.

flea
Nov uporabnik

Napisal/-a flea Pe feb 17, 2012 9:28 pm

TomazK je napisal/-a:Poročaj o rezultatih ;)

Super je, vleče občutno boljše, pa tak po občutku se mi zdi, da po večjem razponu obratov lepo potegne, skratka sem zelo zadovoljen.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So feb 18, 2012 2:56 pm

flea je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:dejstvo je to, da pri 240K km motor že nekaj dal skozi. to ni malokilometrov in nihče mi nebo rekel da material ni že vsaj malo strošen. se bojim,da ko bo motor bolj obremenjen začelo crkovat eno za drugim. Ne takoj, ampak počasi. lahko pa da nebo, ne vem. jaz nebi tvegal,ker te konje tak 90% časa ne moreš izkoristit na javnih cestah, razn če si ghost rider, ker pri tem prometu ko je danes , težko da kje dobiš neko konkretno hitrost ker je preveč lojev na cesti

Delno se strinjam s tabo, povsem pa tudi ne. To, da tega nikoli ne izkoristiš, ni res. Nekaterim že tisti večji pospešek paše, pa tudi če le občasno, lažje prehitevanje itd... Sigurno so deli že obrabljeni, pa vendar, če daš 2 različna motorja skupaj z istimi kilometri, bo lahko en že na robu preživetja, medtem ko bo drugi še vedno precej vitalen oz. boljši kot marsikateri drugi motor pri precej manjšem številu prevoženih km.

Se strinjam glede stanja motorja, lahko je pri istih kilometrih velika razlika. Drugače pa vozim dva avta s podobno težo in podobnim motorjem, en ima originalnih 100 konjev, drugi je čipan na cca. 130. S 100KM pač manj prehitevam (čeprav še vedno dosti), ampak ni samo v tem fora. Tudi tistih 90% časa, ko nekdo ne izkorišča vse moči (saj tudi pri nečipanem je ne), je vožnja dosti bolj lagodna, manj šaltanja, hitreje spelješ oz. pospešiš s čisto zmernimi obrati, v klance gre lepše, obtežen manj občuti, prehitevanje je dosti lažje, poraba pri "normalni" vožnji pade ... v bistvu je lepše vozit veliko večino časa, daleč od tega, da bi imel korist samo 10% časa.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So feb 18, 2012 9:15 pm

nevem kako vam poraba pri normalni vožnji pade. ne razumem

touran 1.9 tdi čipan iz 105 na 135 konjev. po avtocesti tempomat mb-lj 125km/h, 6,2 litra pred čipanjem in po čipanju popolnoma enako!
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny So feb 18, 2012 9:26 pm

z večjo močjo, posledično z večjo lahkoto premakneš isto težko kišto, torej manj napora, in potemtakem tudi manj porabe :)
tudi pri meni je bilo tako ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne feb 19, 2012 1:27 am

Patrik_A3 je napisal/-a:nevem kako vam poraba pri normalni vožnji pade. ne razumem

touran 1.9 tdi čipan iz 105 na 135 konjev. po avtocesti tempomat mb-lj 125km/h, 6,2 litra pred čipanjem in po čipanju popolnoma enako!

Meni je padla na Golfu V 1.9 TDI 90>130KM, čeprav vozim hitreje kot prej, je pa avtocesta kvečjemu tretjina vožnje, ponavadi manj. Razlika je par deci. Če bi pa vozil isto hitro kot prej, bi bila definitivno še večja razlika. Če že v porabi nisi občutil razlike, me čudi, da je nisi v "lagodnosti" vožnje, glede na to, da imaš takšne trditve. Prej sem pač čutil, da je tistih 101KM v malenkost težjem avtu bolj "živih" od 90-ih v Golfu, zdaj je pa ogromna prednost v korist čipanega, enostavno se moraš dosti manj trudit za enako hitrost.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Napisal/-a AudiFreak Ne feb 19, 2012 9:49 am

Jaz sem šel dva tanka "počasi" in sem prišel do porabe 4,9 litra. Pred čipanjem sem zabeležil najnižjo porabo enih parkrat 5,3 litra. Če pa vozim "hitro", pa je poraba višja do 0,5 litra kot pred čipanjem.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne feb 19, 2012 5:33 pm

pinny je napisal/-a:z večjo močjo, posledično z večjo lahkoto premakneš isto težko kišto, torej manj napora, in potemtakem tudi manj porabe :)
tudi pri meni je bilo tako ;)

lool.za vecjo moc rabis tudi vec energije,sepravi rabis vec goriva....al moc dobis kr vn iz zraka?
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov