Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Po jun 01, 2009 9:10 pm

včeraj sem se peljal z Saxojem (hvala kopron)

gre zelo uredu, kljub veliki turbo luknji ... avto res ponudi zelo veliko užitka, tudi ob blokadi lepo vseka z izpuha

vozil sem že maserati V8 400KM pa nima takšnega šusa... (pustimo končno hitrost)
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Po jun 01, 2009 9:12 pm

speedfreak je napisal/-a:Sablač, zdaj se pa boš končno lahk dragal mal bolj enakovredno z motorji po Celjski obvoznici ;

zal ni vec za na cesto
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Po jun 01, 2009 10:02 pm

RejmiK je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:zmeri bolj mam obcutek da si bo zoranwagen enkrat lase populil ce bo kopron se naprej ogromne turbine na svoje masince tlacu.

:pop:

sva že dva s takim občutkom :P :lol:

Smo že trije :P :lol: ;) 8) :D .

Lp + Dp + #

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Po jun 01, 2009 10:07 pm

drsokodj je napisal/-a:včeraj sem se peljal z Saxojem (hvala kopron)

gre zelo uredu, kljub veliki turbo luknji ... avto res ponudi zelo veliko užitka, tudi ob blokadi lepo vseka z izpuha

vozil sem že maserati V8 400KM pa nima takšnega šusa... (pustimo končno hitrost)

Ampak, a si videl, ko potem v tretji noče več kopati ? Premalo polni Turbo . Le 1,75 Bara . ( skorajšnji N/A )

To sem moral tako nastaviti, zato, da se varuje tale premajhna Turbinka . Toliko pač da ven, ob pomoči manjše vzmeti . Drugače , če je treba, pihne skoraj 2,5 Bara, vendar to ni priporočljivo za to vetrnico te Turbine.

Nooooooo, to da bo kopalo naprej , to bomo pa zdaj reševali , da Bo :P .

Tja od 120 do 190 . 8)

Pol šele pridejo gume gor, (takoj) , ko se jih bo sploh izplačalo gor dat' .

Lp + Dp do tedajjj, ... čaw

Boštjan + #

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jun 01, 2009 11:27 pm

mam občutek da bo treba menjalnik prekopati :D pa kaki zobnik spozamenjat :lol:

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron To jun 02, 2009 5:23 am

A misliš za krajše prestavno razmerje ?

Ja, morda , ... ker med prvo in med drugo je mal problema , ... majčkeno preveč razlike , drugače je pa v redu :?

Lp + Dp

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar To jun 02, 2009 6:34 am

kopron je napisal/-a:A misliš za krajše prestavno razmerje ?

Ja, morda , ... ker med prvo in med drugo je mal problema , ... majčkeno preveč razlike , drugače je pa v redu :?

Lp + Dp
Za moje pojme je predolg. Kaj a to je od dizla (hec 3,77 od vtr in podobnih), k ga tkole zamori? No sej če pravte da se ganjate po AC 250 potem je res predolg. Če daš menjalnik od xsi-ja ki ima crown wheel 4,26 bo veliko boljše, ne bo pa več šel 250, razen če se zavrti do 8000obratov in več. Men gre še zmer 220, pri skoraj 8000 obratih, pa imam še krajši diff (4,54).
Tistega razmaka med prvo in drugo pa ne boš nikoli odpravil z MA menjalnikom, pa lahko delaš kar hočeš (no razen kakšen quaife gear set bi pomagal). ;) To imajo vsi MA "sport" menjalniki (ki imajo vsi enake zobnike, samo diff je drug), vendar imajo dober razmak med 2-3, 3-4, 4-5. Edino kakšen 1.1 menjalnik bi znal imet dobro 1-2, samo ima daljši razpon 2-3.

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen To jun 02, 2009 7:26 am

kopron je napisal/-a:
RejmiK je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:zmeri bolj mam obcutek da si bo zoranwagen enkrat lase populil ce bo kopron se naprej ogromne turbine na svoje masince tlacu.

:pop:

sva že dva s takim občutkom :P :lol:

Smo že trije :P :lol: ;) 8) :D .

Lp + Dp + #

sem plešast
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen To jun 02, 2009 7:30 am

kopron je napisal/-a:
drsokodj je napisal/-a:včeraj sem se peljal z Saxojem (hvala kopron)

Ampak, a si videl, ko potem v tretji noče več kopati ? Premalo polni Turbo . Le 1,75 Bara . ( skorajšnji N/A )

To sem moral tako nastaviti, zato, da se varuje tale premajhna Turbinka . Toliko pač da ven, ob pomoči manjše vzmeti . Drugače , če je treba, pihne skoraj 2,5 Bara, vendar to ni priporočljivo za to vetrnico te Turbine.

Nooooooo, to da bo kopalo naprej , to bomo pa zdaj reševali , da Bo :P .

Tja od 120 do 190 . 8)

Pol šele pridejo gume gor, (takoj) , ko se jih bo sploh izplačalo gor dat' .

Lp + Dp do tedajjj, ... čaw

Boštjan + #

ne se no spet šalit a sedaj bomo na urinu ugotavljali kok ma ker avto pospešek???

tale saxo vara z občutki ker je obupna luknja...proti maseratijevem V8 nima za burek ne v pospeških ne v končnih...navor če celo območje vrtljajev tud na kaki hriboviti cesti bi ga malcal...saj zato so urce fajn pokažejo vse podatke
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To jun 02, 2009 7:39 am

zoran ima fobijo, ko je bil mali je padel v turbo luknjo, včasih je bil vrei ded :lol:

Slika
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen To jun 02, 2009 8:00 am

croma_man je napisal/-a:zoran ima fobijo, ko je bil mali je padel v turbo luknjo, včasih je bil vrei ded :lol:

hehehehehe kok hecno pa kaj si ti nor kok duhovito ne morem vrjet pa ti si tooook smešen

no dejstvo je neki drugega...s komerkoli normalnim se pogovarjam mi pritrdi, da tole je ...... in to dečki ki se spoznajo na šraufanje in so že pokazali projekte in to ne na urinu ampak na urci rezultate...

...še tk btw dol mi visi kaj duhci počenjajo sam na slamico mi gre to bluzenje v prazno pa neki bla bla podobno kot ax...nevedne se da pi*** z nekimi grafi pa nekim kao pametnim govorenjem amapk ne vse okol sebe poneumljat prosim

v določenih krogih se že uporablja izraz šraufaš kot kopron (brez rezultata) no to si dosegel...boš mogoče v kakem slovarju...
...ne smem kar želim...

B3NZ0
Novinec

Napisal/-a B3NZ0 To jun 02, 2009 8:55 am

Joj ste bogi, dec je spravu iz 1.4 serijske mašine 210 konjev (za praktično nič denarja), če to ni pohvale vredno pol pa nevem... Res da avto ni narejen za drag in to tudi nikoli ne bo že samo zaradi sprednega pogona, je pa zadeva divja in velika atrakcija, tako da svaka čast enim ki se spravijo delat kaj takega, ampak tisti ki bi samo čase radi videli tega nikoli zgleda ne boste znali cent...
@Boštjan: ko bom naslednjič pr Roku (tvojmu sosedu) boš zapelu en krog :P hehe

LP, Boštjan

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To jun 02, 2009 9:19 am

@ B3NZO, brez zamere, spravit "konje" ven ni noben problem. Problem je te konje uspesno spravit na cesto in imet varen, zanesljiv in vodljiv avtomobil. Je pa tudi ta specificna moc za danasnje razmere ze povsem nekaj normalnega (jst imam 1.4 mlincek in skoraj 130 HP na liter).

LpF

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen To jun 02, 2009 9:30 am

B3NZ0 je napisal/-a:Joj ste bogi, dec je spravu iz 1.4 serijske mašine 210 konjev (za praktično nič denarja), če to ni pohvale vredno pol pa nevem... Res da avto ni narejen za drag in to tudi nikoli ne bo že samo zaradi sprednega pogona, je pa zadeva divja in velika atrakcija, tako da svaka čast enim ki se spravijo delat kaj takega, ampak tisti ki bi samo čase radi videli tega nikoli zgleda ne boste znali cent...
@Boštjan: ko bom naslednjič pr Roku (tvojmu sosedu) boš zapelu en krog :P hehe

LP, Boštjan

...kr 60 konjev si mu sklestil ???????
če si že tolk njegov zagovornik bi vsaj lahko kok konjev je spravu na valje

zadeva je divja pomeni kaj???
velika atrakcija pomeni???
če bi recimo nekdo hotu bolj divji avto nardit al večjo atrakcijo saj to je v športnem duhu ne duhcev kok divjo zadevo ma za nardit? maš kako mersko enoto za divjo mogoče 44 kopronov je dovlj divjo???

zakaj FWD avti niso za drag?
...ne smem kar želim...

B3NZ0
Novinec

Napisal/-a B3NZ0 To jun 02, 2009 10:09 am

Joj ste bogi, sem že rekel... Najlaži je doma za računalnikom sedet pa srat po forumu, da bi pa kdo kaj naredu pa ne...
Men se ne da več, uživajte v svojem virtualnem svetu, sploh ti zoranwagen, upam da vsaj ti na dragu voziš pod 10 sek., ker zgleda so ti samo te sekunde pomembne u živlenju...
Jest sem samo pohvalil projekt, ker me take stvari razveselijo, da nekdo dejansko probava različne stvari in se na njih uči in jih deli z nami... Nekateri pa ne znajo drugega kot mlatit prazno slamo zgleda, težko jim je živlenje.
Zdej se pa res umikam, ker tole je slabš k vrtec...
@gofra: ne me narobe razumeti, verjamem da ni tak problem stisnit konje in jih je težje spravit na cesto, jest sem samo povedal da svaka čast ljudem k grejo kaj tekega iz hobija delat in dosežejo dobre rezultate (čeprav pod pričakovanji). Ne maram pa ljudi, kateri ne naredijo veliko, znajo pa samo pametovati in kritizerati ter zbijati moralo po forumih.

LP, Boštjan
Zadnjič spremenil B3NZ0, dne To jun 02, 2009 10:15 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen To jun 02, 2009 10:14 am

B3NZ0 je napisal/-a:Joj ste bogi, sem že rekel... Najlaži je doma za računalnikom sedet pa srat po forumu, da bi pa kdo kaj naredu pa ne...
Men se ne da več, uživajte v svojem virtualnem svetu, sploh ti zoranwagen, upam da vsaj ti na dragu voziš pod 10 sek., ker zgleda so ti samo te sekunde pomembne u živlenju...
Jest sem samo pohvalil projekt, ker me take stvari razveselijo, da nekdo dejansko probava različne stvari in se na njih uči in jih deli z nami... Nekateri pa ne znajo drugega kot mlatit prazno slamo zgleda, težko jim je živlenje.

LP, Boštjan

pohvalil si nekaj pa niti ne veš kaj...ko bi vsaj vedel kok konjev si pohvalu bi te še poskušal razumet...

kot drugo pa na nič argumetiranega ne znaš odgovorit raze z vrtec, srat, slama...torej hočeš povedat da greš v vrtec srat ker doma mate sam slamo za rit brisat?
...ne smem kar želim...

jetforce
Nov uporabnik

Napisal/-a jetforce To jun 02, 2009 10:19 am

B3NZ0 je napisal/-a:Joj ste bogi, sem že rekel... Najlaži je doma za računalnikom sedet pa srat po forumu, da bi pa kdo kaj naredu pa ne...
@gofra: ne me narobe razumeti, verjamem da ni tak problem stisnit konje in jih je težje spravit na cesto, jest sem samo povedal da svaka čast ljudem k grejo kaj tekega iz hobija delat in dosežejo dobre rezultate (čeprav pod pričakovanji). Ne maram pa ljudi, kateri ne naredijo veliko, znajo pa samo pametovati in kritizerati ter zbijati moralo po forumih.

LP, Boštjan

Podpis ;)

B3NZ0
Novinec

Napisal/-a B3NZ0 To jun 02, 2009 10:20 am

Mislim da si dovolj pokazu s tem, da so na vsaki strani vsaj trije tvoji posti, kako se pizdiš da zadeva nikamor ne gre, kje so časi, itd...
Zgleda te je tale projekt res u živo zadel, če ti res tole tako mori živlenje vsaj pusti ljudem naj delajo kar hočejo...

LP

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen To jun 02, 2009 10:27 am

B3NZ0 je napisal/-a:Mislim da si dovolj pokazu s tem, da so na vsaki strani vsaj trije tvoji posti, kako se pizdiš da zadeva nikamor ne gre, kje so časi, itd...
Zgleda te je tale projekt res u živo zadel, če ti res tole tako mori živlenje vsaj pusti ljudem naj delajo kar hočejo...

LP

nevem zakaj bi me kej v živo zadelo...mam čas in ga ne mislim drugače ponucat kot z pisanjem postov, ki majo osnovo in ozadje...pri teb pa vidim sam neko pavšalno obtoževanje in ocenjevanje res vam je zmanjkalo slame

veš kok konjev je zmeril...vsaj to napiši da veš da se neboš čist po brukal pametovat brez slame pol pa še ne vedet o čem debatiramo cccc
...ne smem kar želim...

jetforce
Nov uporabnik

Napisal/-a jetforce To jun 02, 2009 10:34 am

Maš celo krivuljo navora in moči par strani nazaj zoran... Mislim saj ok avto pač nima optimalnih pogojev za drag ipd ipd ... Če hoče dat večjo turbino tolko boljše... mu je pač gušt... In ne vem zaka pri p**** materni tebe to tolko moti... Jaz to temo z veseljem spremljam in lahko rečem da nisem edini... Je pa vas par indijancev ki pa nosntop nekaj težite pa to pa ono.. Naredi ti saxoja pa mu konkuriraj... al pa ne vem kaj...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov