Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe jun 12, 2009 12:12 am

pa dej zoranwagen že nehi svoje komplekse tle strelat..
kaj je pri tebi vedno polna luna in leva noga v akciji pri vstajanju=??

če pa že moraš nekaj hiperpatetičnega izustit, vse skupaj spakiraj v en post, da bom lahko takoj, ko bom videl tvoj nick pogledal stran :!:

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Kraj: Metropola

Napisal/-a _KL3_ Pe jun 12, 2009 12:46 am

Jerch_ je napisal/-a:pa dej zoranwagen že nehi svoje komplekse tle strelat..
kaj je pri tebi vedno polna luna in leva noga v akciji pri vstajanju=??

če pa že moraš nekaj hiperpatetičnega izustit, vse skupaj spakiraj v en post, da bom lahko takoj, ko bom videl tvoj nick pogledal stran :!:

podpis pot tole... sam če bi nanga luna uplivala bi itaq mogla bit skos pouna pol bi bla pizdarija z morjom...tko da ne se hecat fantje... :D

@zoranwagen:
če bi ti nehu enkrat stresat use svoje frustracije po tej temi bi blo tud fajn, ker tko dosadanga tipa kukr si ti pa še nism vidu na nobenem forumu ... u živo pa upam da nam meu te možnosti da koga tko zafrustreranga srečam ... ker taki ponavad človeku pokvarjo dan, to mi pa ne potegne!

Pi.zda, človk gre pogledat če je slučajno kopron z ekipo kej novga natuhtu, in kaj vid...najprej enga mungla k teži za use povprek, pol pa logično še saj 10 ljudi k mu skuša na normaln način dopovadat da je... (prepuščam domišliji posameznika) !

Sej se nestrinjamo usi z kopronovimi idejami...bi mi drugač, sam a smo kej predstavl u tem merilu kot kopron (1.4 pa 250km) ? Večina z tabo in mano vred NI predstala takih dosežkov... sam pač nekateri povemo svoje mnenje, kaj se nm zdi bolš, kopron pove zakaj je tko naredu in zakaj ne tko k se nm zdi bolš, mu zaželimo čim več uspehov in to je to...

Glede na to da sm se poskušu spustit na tvoj nivo, da bi ti mogoče ratal jasn da že nehi srt po tej temi, se ostalim k ste na normaln nivoju k to berete opravičujm če kej niste čist dojel...je bl zoranwagen-u namenjen!

P.S.: sorry za en OFF sam pač se ne morm več zadržat... bi lahko kopron temo preimenoval v: zoranwagen in njegove frustracije, in neki malega o saxu turbo umes... in to mi gre pač na....

l.p.

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Pe jun 12, 2009 3:45 pm

kopron je napisal/-a:Namreč, ko so mene spraševali pred dirko koliko naj bi vozil sem jim tudi napovedoval 12 klaso, ... pa je šlo precej , ... precej "mimo" 8) :P :twisted: :-P :lol:

Lp + #

Teoretski izracun vrjeten da taksen rezultat-nisem preverjal.
Amak pri tebi pa sta 2 dejavnika ki ne dovoljujeta tega rezultata.
Prvi zaradi prevelike turboluknje je problem trakcije grozljiv. Pomoje bodo dobre gume premalo.
Drug problem milijon krat povedan. Moc je v preozkem obmocju vrtljajev. Pejt na kako GHD pomoje bo problem dohajat avte z pol manj moci.
Nekateri zagovarjate tezo da je pohvalno iz 1.4 motorja dobit tok moci. Tem odgovarjam da ni problem dobit tok moci vsaka mal bl resno predelana Honda 1.6 ma 300hp + problem je to moc z cim manj izgubami prenasat na cesto in zdravo moc rabis drugace povedano naj bo krivulja moci/navora cim manj strma. In vsak resen predlovalec bo projekt tk zastavil. Ce se pa gre kdo bo v kafani se lahko sopiril kok konjev ma pol pa je projekt za ploskat!
...ne smem kar želim...

kinkyllama
Novinec

Kraj: ww

Napisal/-a kinkyllama Pe jun 12, 2009 4:31 pm

_KL3_ je napisal/-a:Pi.zda, človk gre pogledat če je slučajno kopron z ekipo kej novga natuhtu, in kaj vid...najprej enga mungla k teži za use povprek, pol pa logično še saj 10 ljudi k mu skuša na normaln način dopovadat da je... (prepuščam domišliji posameznika) !

Sej se nestrinjamo usi z kopronovimi idejami...bi mi drugač, sam a smo kej predstavl u tem merilu kot kopron (1.4 pa 250km) ? Večina z tabo in mano vred NI predstala takih dosežkov... sam pač nekateri povemo svoje mnenje, kaj se nm zdi bolš, kopron pove zakaj je tko naredu in zakaj ne tko k se nm zdi bolš, mu zaželimo čim več uspehov in to je to...

l.p.

sam za tiste, ki orgazm doživljate pri 250hpjih

www.cardomain.com/ride/705781

je vsaj kaj videt

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Pe jun 12, 2009 5:16 pm

kinkyllama je napisal/-a:
_KL3_ je napisal/-a:Pi.zda, človk gre pogledat če je slučajno kopron z ekipo kej novga natuhtu, in kaj vid...najprej enga mungla k teži za use povprek, pol pa logično še saj 10 ljudi k mu skuša na normaln način dopovadat da je... (prepuščam domišliji posameznika) !

l.p.

je vsaj kaj videt

:o to pa je strojček
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Kraj: Metropola

Napisal/-a _KL3_ Pe jun 12, 2009 6:05 pm

l.p.

je vsaj kaj videt

Ne doživlam orgazma pr 250 konjih, ker če ga pr 400+ avtu nism dozivu pa ni meu nobenih problemov z trakcijo so šli usi do zadnga na cesto, ga tud kle mislm da nebi, drgač pa tale mašinca huda ni kej, u nulo poštiman!

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron So jun 13, 2009 8:39 am

Zoko + Kinki : lahko je to stiskat' izt 1.6 + 16 v .

Drugače (malo težje) pa je to iz 1.4 + 8v + LB ( low budget) .

Lp 8)
Zadnjič spremenil kopron, dne So jun 13, 2009 8:50 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron So jun 13, 2009 8:49 am

JOOOOOJ, kaaaaako ogromno Turbino je sinoči Mitja prinesel .

No, saj sem vajen večjih, ampak na večjih kubikažah avtov, ali pa od tovornjakov .

Ampak tole, tole , .... pa za na 1.4 motorček...uh, ...

Je pa ona , ta prava - od Lancie Delte, do 340 Hp ( ona od moje Alfe je bila manjša ), oznaka 0338 , T3 od Garrett .

Sploh nevem, če jo bom lahko noter stlaču brez dodatnih predelav ...

Sem že poslal slike lastniku Max Madu, in če se mu bo dalo jih bo gor dal .

Bo pa malo za obnoviti , ker je en nevednež dal restriktor olja gor, da mu nebi toliko kadila, vendar jo je z tem le še bolj oslabil . Drugače pa bo kar o.k., če se jo bo le dalo zrihtat , čene bom pa iz dveh naredil eno ( uporabil zdajšnjo ki je dobra ) .

Lp do naslednjič , čaw 8)

Boštjan + Mad + Mitja + Kopron team + God's brothers + good spirits + #

kinkyllama
Novinec

Napisal/-a kinkyllama So jun 13, 2009 10:22 am

kopron je napisal/-a:Zoko + Kinki : lahko je to stiskat' izt 1.6 + 16 v .

Lp 8)

lepo, tako ja; že v osnovi ste falil!..."uspešni" se razlikuje-jo/mo samo v štartu, ki ga mnogokrat vsi preveč zanemarimo!

pa ne se zdaj zgovarjat na duhove ;)

Uporabniški avatar
jannyy
Nov uporabnik

Kraj: Koper okolica

Napisal/-a jannyy So jun 13, 2009 11:54 am

Lp 8)

lepo, tako ja; že v osnovi ste falil!..."uspešni" se razlikuje-jo/mo samo v štartu, ki ga mnogokrat vsi preveč zanemarimo!

Samo ta "uspešni" boste pol molčali ko bo 1.4 8ventilc mimo pihnu.... to je tudi razlika..
Slika

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron So jun 13, 2009 11:56 am

Lp 8)

Sam z tabo je pa res težko, ... kot z zokotom...

Glej, ... imamo pač druge plane, zato sploh nismo tolk' falil, kot se ti na prvi pogled zdi. Stvari niso vedno takšne kot se kažejo.

In treba je vedeti/razlikovati kdaj se lahko zgovarjamo na duhove, kdaj pa na človeško neumnost/nesposobnost .

No, na srečo smo tu te probleme rešili po drugi poti. Pa študiraj po kateri , če si že tolk' brihten . :lol: .

Lp do tedajjj, čaw 8)

Uporabniški avatar
audi RS4
Novinec

Napisal/-a audi RS4 So jun 13, 2009 1:04 pm

Potem ko jo zmontiraš bova lahko še enkrat probala na avtocesti z mojim karavančkom.

kinkyllama
Novinec

Napisal/-a kinkyllama So jun 13, 2009 1:05 pm

Imamo pač druge plane?
Se mi ne posveti
"lastnikov" tega Saxoja je na SLO forumih kar precej! Verjetno je tudi planov kar nekaj.

>In treba je vedeti/razlikovati kdaj se lahko zgovarjamo na duhove, kdaj pa na človeško neumnost/nesposobnost .
Ne vem?…. jaz se na duhove nikoli….antični Grki si recimo niso znali pojasnit fizikalnih pojavov

>No, na srečo smo tu te probleme rešili po drugi poti. Pa študiraj po kateri , če si že tolk' brihten .

Ne vem?
vse poti tudi NE vodijo v Rim…..
"vaša" izbrana je že na začetku bolj strma

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron So jun 13, 2009 1:49 pm

audi RS4 je napisal/-a:Potem ko jo zmontiraš bova lahko še enkrat probala na avtocesti z mojim karavančkom.

No, to, to vidiš . To bo tudi še zanimivo 8) :P 8) .

Aja, btw, koliko pa tebi fila / koliko powerja imaš ?

Lp + #

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron So jun 13, 2009 1:55 pm

kinkyllama je napisal/-a:Imamo pač druge plane?
Se mi ne posveti
"lastnikov" tega Saxoja je na SLO forumih kar precej! Verjetno je tudi planov kar nekaj.

>In treba je vedeti/razlikovati kdaj se lahko zgovarjamo na duhove, kdaj pa na človeško neumnost/nesposobnost .
Ne vem?…. jaz se na duhove nikoli….antični Grki si recimo niso znali pojasnit fizikalnih pojavov

>No, na srečo smo tu te probleme rešili po drugi poti. Pa študiraj po kateri , če si že tolk' brihten .

Ne vem?
vse poti tudi NE vodijo v Rim…..
"vaša" izbrana je že na začetku bolj strma

Zadnji stavek si pa po dolgem času dobro povedal : namreč, lahko je hoditi po ravni poti, težje je hoditi po strmejši poti . It's only 4 toughest . That's why we're better, and God is helping us . 8) :) 8)

In še: če imaš strmejšo pot, ( težavnejšo) se bolj navadiš težav, in potem ravne poti z lahkoto premagaš ( ko imaš več denarja ) .

No, zdaj moram pa spet iti delat' na teren .

Lp do naslednjič, čaw .

Boštyxz + #

Uporabniški avatar
MRC
Novinec

Napisal/-a MRC So jun 13, 2009 2:30 pm

kopron je napisal/-a:JOOOOOJ, kaaaaako ogromno Turbino je sinoči Mitja prinesel .

No, saj sem vajen večjih, ampak na večjih kubikažah avtov, ali pa od tovornjakov .

Je pa ona , ta prava - od Lancie Delte, do 340 Hp ( ona od moje Alfe je bila manjša ), oznaka 0338 , T3 od Garrett .

Bo pa malo za obnoviti , ker je en nevednež dal restriktor olja gor, da mu nebi toliko kadila, vendar jo je z tem le še bolj oslabil . Drugače pa bo kar o.k., če se jo bo le dalo zrihtat , čene bom pa iz dveh naredil eno ( uporabil zdajšnjo ki je dobra ) .

Ne morem verjet, da bo mel saxo iste dodatke na motorju kot jih je mel moj fičo pred tremi leti.
Enako elektroniko in mojo bivšo T3/T4.

Kar je bilo takrat čist neumno je zdaj ta prava stvar :wink:

Dokazi
Slika

Ni ji blo lahko

Slika

Uporabniški avatar
audi RS4
Novinec

Napisal/-a audi RS4 So jun 13, 2009 5:25 pm

2.0bar za vsak dan 550 KM.

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron So jun 13, 2009 5:49 pm

MRC je napisal/-a:
kopron je napisal/-a:JOOOOOJ, kaaaaako ogromno Turbino je sinoči Mitja prinesel .

Ne morem verjet, da bo mel saxo iste dodatke na motorju kot jih je mel moj fičo pred tremi leti.
Enako elektroniko in mojo bivšo T3/T4.

Kar je bilo takrat čist neumno je zdaj ta prava stvar :wink:

Dokazi
Slika

Ni ji blo lahko

Slika

Tiii, ...ma negalomit' :lol: :P :lol: .

Neboš verjel, da sem jo prepoznal še takrat iz Velenja/Šoštanja, ko si mi jo pokazal pod havbo.

Ampak sem si rekel : pa saj nemore biti ista, ... ma, neee, saj ni mogoče . In itak se mi je zdela sedaj celo večja kot takrat .

Mi je bila pa sumljivo-podobno-polirana , po vrhu .

Ampak, sem si pa mislu : mah, ta je še za Saxa 1.4 prevelika, kaj šele za Fiča1049 ccm .

In pol Mitja reče, da je bla iz Alfe 155 3.0 dol sneta.

No, torej sem si mislil - še manj možno da je ista kot v Fiču .

Ampak, ... a vidiš, - kako se vse obrne ??? :-P 8) :-P .

Ampak ležaje ima pa fuč , ... bom videl, če bom lahk naredil iz dveh eno, kot sem jih že veliko .

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Ne jun 14, 2009 10:41 am

Zoranova pestra forumska zgodovina naj vam ne bo izgovor za to, kar se dogaja v tej temi. Ded ima prav, pa rečite kar hočete.

Kolikor se jaz spomnem, je bila tule zgodovina takšna:

- prileti mlad fantič na forum in pravi, da si bo preoperiral tako velikega 1.4 turbo kur.a, da bo nanj naenkrat nataknil vse Audije S2, RS2, Honde Turbo, ..., pa mu še ne bo seglo do j**c.
- ta čas lepo (že kičasto :twisted: ) govori, maha okoli s polovico suhe žemlje, čreda ovčic prične slediti in se celo ves čas veča.
- tu in tam se kdo oglasi, da s komponentami, ki jih omenja, zadeva ne bo šla skozi, pa se vsi smejijo (najbolj glasne so seveda ovčice).
- ko sestavljanka pride na cesto, se prične kazati realna slika in omejitve, a inercija črede sedaj tišči dalje pastirja, kateremu je roka s polovico suhe žemlje že pošteno zašvicala.
- iščejo se izhodi s prodajo 'uspelega' projekta, a narod hoče potrditev, katero tudi dobijo (čas iz tekme). Čeprav je preceeej pod pričakovanji, ovce še vedno blejajo, da je njihov pastir najboljši, čeprav polovice žemlje še niso dobile, so jih pa medtem od njega večkrat fasale na zadnja vrata.

Verjamem, da sta Kopron in Mad sposobna marsikaj narediti, a dajta drugič najprej projekt sestavit z omejeno medijsko pozornostjo in če bodo rezultati, se prične delati reklamo - tako bo treba manj izjav vzeti nazaj.
Ovčice, ki tega ne razumejo (večina jih ne zna sama zmontirati niti zračega filtra, rade pa vidijo pastirja) namreč še vedno pričakujejo Velikega Natikača, ki bo z 1.4turbo ob prvem nastopu na pisti pospravil vse Karantance, Hune in pregovorno samovšečne južne sosede.

LP,

Milan

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Po jun 15, 2009 7:59 am

No, ja, Milan, ... vidim, da si tudi tole naše pisanje tukaj gor narobe razumel : namreč: mi ne delamo reklam.
Hvala Gospodu Bogu da ne .

Lp + Dp + #

Boštjan + #
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov