Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

hemingway
Novinec

lambda sonda

Napisal/-a hemingway Če okt 31, 2002 5:07 pm

Mam fiesto xr2i na kateri mi gre presneto na jetra katalizator
zato sem se odlocil da ga brcnem cim dlje od moje garaze,
tu pa se pojavi problem saj mi je kar nekaj domacih mehanikov reklo da mi bo lambda sonda probleme delala ampak jz mislm da bo sam vec
moci ker lambda sonda korigira mesanico zraka in goriva v motorju pa se pred katalizatorjem je vstavljena kjer meri mesanico plinov zakaj bi torej s tem skodoval avtomobilu.
hvala
- 1. place drag race Koper 402m
- 2. place drag race Ljubljana 201m
- IN 2007 DISQUALIFYED FROM KING OF EUROPE POLLAND BECAUSE OF TECHNICAL PROBLEMS ( Ford fiesta )
- KING OF EUROPE WINNER IN 2009. THANK YOU ALL FOR SUPPORT. WE ARE THE CHAMPIONS! ( Toyota MR2 )

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Re: lambda sonda

Napisal/-a Sierrator So nov 02, 2002 4:26 pm

Glej, ko sem kupil mojo second-hand Sierro (letnik '92) je imela že odstranjen katalizator pa zaradi tega motor ni nič narobe delal.
Potem pa je čez en čas krepala še sonda. Zamenjal sem jo in ko mi je čez eno leto ponovno krepala, sem jo enostavno odklopil (konektor), tako da zdaj že nekaj let vozim brez nje.
Edino za porabo so mi na servisu govorili, da bo večja, ampak sam nisem opazil nobene razlike.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

driver007
Nov uporabnik

Napisal/-a driver007 Če nov 07, 2002 10:26 am

Če je lambda pred katalizatorjem mislim da ni problema jo odklopit al pa katalizator dol ruknt. Kaj pa če je lambda za katalizatorjem kot pri večini novih avtih? A je kdo že probal?

hemingway
Novinec

Napisal/-a hemingway Če nov 07, 2002 6:32 pm

Ej James Bond jz tud ne vem kako je z novimi ampak mene zanima zdele bl za str avto, ce pa bom zasledu kako je z novejšimi modeli s tem bom pa povedu.A kdo ve kako je pri reno meganu z lambdo pa kje jo ma pa tko naprej k ma moj prjatu megana pa sm mu reku da ma pred katalizatorjem sondo pa da loh brez problema katalizator vn brcne, sam tko da nm krive vere ucil.
- 1. place drag race Koper 402m
- 2. place drag race Ljubljana 201m
- IN 2007 DISQUALIFYED FROM KING OF EUROPE POLLAND BECAUSE OF TECHNICAL PROBLEMS ( Ford fiesta )
- KING OF EUROPE WINNER IN 2009. THANK YOU ALL FOR SUPPORT. WE ARE THE CHAMPIONS! ( Toyota MR2 )

Integrale
Nov uporabnik

Napisal/-a Integrale Pe nov 08, 2002 9:10 am

Če je lamda sonda pred katalizatorjem, ni nobene panike, lahko kat. brez panike odstraniš (v tem primeru sonda samo preverja 'kvaliteto' izpuha - preveč ali premalo bencina posredno preko kisika, da ECU to 'popravi' pri vbrizgu).
V primeru, da bi bila sonda za katalizatorjem, pa le tega ne bi odstranjeval.
Se pravi v kolikor je pred kat. ni problema.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost