Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Symon
Poznavalec foruma

Hočem večjo moč pri nizkih obratih

Napisal/-a Symon Ne feb 01, 2004 9:05 pm

Naslov pove vse. Imam športni filter, ki mu bo kmalu sledil še dovod zraka. Spomladi bom tudi dal gume z 1% manjšim obsegom.
Zanima pa me kaj se še da storiti, da bi pri nizkih obratih pridobil na moči (ta filter v nižjih mal zamori, če se ne motim), ker sem na nedavnem dragu opazil, da imam zaenkrat največjo moč tik pred blokado (takrat sem pospešeno dohajal nasprotnika), vendar sem takoj zaostal, ko sem prešaltal. A bi se dalo tudi (poceni) zvišat blokado? Ali pa pridobit pospeške (moč) pri nižjih obratih.
Kakršnakoli pomoč bi mi prišla prav.
Need help pleaseeeeeeee!
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne feb 01, 2004 9:13 pm

Filter ti itak sam po sebi ne doda nič omembe vrednega, če še nimaš CAI pol ga rajš kr ven vrž, ker si samo škodo delaš.

Blokado se da prestavit s čipom. Če ga pelješ kakšnemu čip tunerju ti bojo znal poštimat zadevo. Samo jaz tega nebi delal, ni zastonj blokada tam kjer je.

Nasploh velja, da boš za kakšno omembe vredno povečanje moči rabil vsaj ene 400k sit.

Blue Bug
Nov uporabnik

Napisal/-a Blue Bug Ne feb 01, 2004 9:14 pm

Z blokado ne boš nič dosegel, ker ti v tistih vrtljajih krivulja za moč že pada.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne feb 01, 2004 9:40 pm

Ne v štartu sem čist dobr. Hec je potem v drugi prestavi, ko mi uide. Ko dbivam vrtljaje ga že ful dohitim nakar je treba vržt v 3 pa je spet ista pesem - mi uide, ga dohitevam vendar ne dovolj.

Zna se pa itaq zgoditi, da ga bom v roku nekaj dni prodal ter kupil XSi (1.3), ki ima serijsko skoraj 100KM :P (sem ga ugledal na avto.net-u). A kupi kdo mojega? Tist pa ne bi nič rabu predelovat... :twisted:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler Ne feb 01, 2004 10:01 pm

Joj , Symon,mislm da je blo ze tolk govora o tem...kaj pa vem kaksen drug kolektor,
mal kanale popedenat,odvisno od $$$$,+tega ce bos menjal avto , sploh ne vem kaj se
s tem obremenjujes, kups kaj mocnejsega pa bo letel,k 60 hp frizirat...mislm , da se ne splaca :ne

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne feb 01, 2004 10:09 pm

Glede menjave: Nisem še 100% obenem moram najprej tega prodat, da dobim $$$.$$$ SIT. :wink: Tko, da me vseen zanima, ker ni nujno, da bom že menjal. Dokler ne bom, bom pač kaj malega vlagal v tega.

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler Ne feb 01, 2004 10:19 pm

? Kaksen filter pa mas gor ? Jest ti priporocam KD2 ( cca 25 k ), potem recimo komplet Devito izpusni sistem-kolektor+cev +zadnji lonec ( samo en lonec )-(cca 150k ), potem kaksno poliranje kanalov...aja kako mas pa namescen filtr gor, kakrsno koli sranje od cevi( slepa crevesja itd ) adijo , gre stran...potem bi se moglo kaj poznati...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po feb 02, 2004 12:06 am

Dizla si kupi:) navor že z nulle:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Po feb 02, 2004 12:14 am

Odmične druge pa je!!!!!!!
Pa čip tuning da ti optimizirajo dovod goriva pa si zmagu!
lahko pa tud mal vztrajnik zlajšaš, pa še kej se da sam vse ti pa ne smem povedat, da ne boš hitrješi k jaz! 8)

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po feb 02, 2004 12:25 am

Idi v hobiprogram pa ubavi tri hrcke ki so naspidirani pa napij jih z redbullom!
zmaga je tvoja! :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Po feb 02, 2004 12:43 am

Brusenje, nizanje, odmicne, izpusni sistem, chip optimizing, prestavno razmerje, vztrajnik, dovod zraka in menjava vsek sklopov okoli dovoda zraka ... a sem se kej pozabil?

Samo to je potem avto naceloma samo se za drag in nic drugega tega pa noces a?
Enako je z mojim .. lahko bi pilu ga .. samo me mine ze samo ob pomisleku povecanja porabe.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po feb 02, 2004 12:49 am

Definitivno sem ogromno pridobil z nizanjem glave! ok usaj na mojem motorju!
motor se doti lepse zavrti! dela lepse pri nizjih obratih kjer je ze prej cukal skor, pa malenkost vecja moc!
Podobno tudi nardis ce zamenjas tesnilo za sportno ki je tanjse!
LP

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po feb 02, 2004 5:07 pm

monster_d je napisal/-a:Idi v hobiprogram pa ubavi tri hrcke ki so naspidirani pa napij jih z redbullom!
zmaga je tvoja! :lol: :lol:

Ja saj sem študiral, da če bi prej popil Red Bull, da bi dobil krila in z njimi pospeševal. Ali pa ga dolil v tank, samo me skrbi koliko časa bi potem še delal motor.

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Po feb 02, 2004 5:16 pm

Tok ko boš v tega 60KM vložu daj raj zraven pa tega prodaj pa nabavi 1.3 bo že v osnovi bol močan ko pa tvoj stunan stari pa še bol se ga bo dal kasneje navit! :)

Uporabniški avatar
Matt
Uporabnik

Napisal/-a Matt Po feb 02, 2004 5:16 pm

moje osebno mnenje se ne splača. raje vsadi noter močnejsi motor ali menjaj avto
www.mhd-racing.com
Slika Na novo rojen 04.07.2004

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Po feb 02, 2004 6:15 pm

Najbolš se dobi navor pri nizkih obratih z večjo mašino :twisted:

Drugače pa probi zamašit dovod zraka za kako polovico pa boš mel vwč moči nisko, ampak se ti bo za 1k obratov mn zavrtu (to bolj prbližn). Sam ne priporoča,
Slika

mondy
Novinec

Re: Hočem večjo moč pri nizkih obratih

Napisal/-a mondy Po feb 02, 2004 8:31 pm

Symon je napisal/-a:Naslov pove vse. Imam športni filter, ki mu bo kmalu sledil še dovod zraka. Spomladi bom tudi dal gume z 1% manjšim obsegom.
Zanima pa me kaj se še da storiti, da bi pri nizkih obratih pridobil na moči (ta filter v nižjih mal zamori, če se ne motim), ker sem na nedavnem dragu opazil, da imam zaenkrat največjo moč tik pred blokado (takrat sem pospešeno dohajal nasprotnika), vendar sem takoj zaostal, ko sem prešaltal. A bi se dalo tudi (poceni) zvišat blokado? Ali pa pridobit pospeške (moč) pri nižjih obratih.
Need help pleaseeeeeeee!

Povečaj malo razdaljo med filtrom in motorjem z daljšo cevjo na katero je filter namontiran. :)

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Po feb 02, 2004 8:39 pm

mondy je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:Naslov pove vse. Imam športni filter, ki mu bo kmalu sledil še dovod zraka. Spomladi bom tudi dal gume z 1% manjšim obsegom.
Need help pleaseeeeeeee!

Povečaj malo razdaljo med filtrom in motorjem z daljšo cevjo na katero je filter namontiran. :)

Uf, na to sem pa čist pozabu! Bo pa motor mal počasnej se odzival.
Slika

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky To feb 03, 2004 12:32 pm

monster_d je napisal/-a:Definitivno sem ogromno pridobil z nizanjem glave! ok usaj na mojem motorju!
motor se doti lepse zavrti! dela lepse pri nizjih obratih kjer je ze prej cukal skor, pa malenkost vecja moc!
Podobno tudi nardis ce zamenjas tesnilo za sportno ki je tanjse!
LP

Tle je ena zadeva okol racunalnika, ker ne veš kako reagira na drugo kompresijo?!
A mas tud ventile razširjene na yugiču?
NO GO!

mondy
Novinec

Napisal/-a mondy To feb 03, 2004 1:49 pm

TITan je napisal/-a:
mondy je napisal/-a:
Need help pleaseeeeeeee!

Bo pa motor mal počasnej se odzival.

Ja vsega pa tut ne moreš met. :D

Je treba kompromis narest.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov