Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
pikec
Novinec

Kraj: Maribor

chipanje->alternativa?

Napisal/-a pikec To feb 03, 2004 11:37 pm

torej:danes sem gledal eno ponudbo chipanja svojega 1.8 non-turbo motorja na audiju,in sicer iz 125KM na 140KM,cena bi bla tam okoli 390evrov, pa me zanima če je kaka druga varjanta v tem cenovnem rangu za isti pridobitek moči? (recimo z kolektorjem+športnim filtrom??)

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Viper123 To feb 03, 2004 11:50 pm

Cene izpušnih kolektorjev so podobne (cca. 400€) Če ti uspe dobiti izpušni kolektor za ta motor seveda :D

Prirastek moči s kolektorjem bo najverjetneje nekje okoli 10KM, mogoče več. Pri čip tuningu pa je prirastek tistih "navideznih" 15KM :har, kar pomeni realno 0 oziroma pravgotovo ne 15KM.

LP
Slika

Uporabniški avatar
pikec
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a pikec Sr feb 04, 2004 9:34 am

zakaj ne bi mogel pridobit 15KM ? meni je tip rekel da to opravlja firma z večdesetletno tradicijo iz avstrije z vsemi potrdili + tega dobim 2 leti garancije na motor. zakaj potem ni možno pridobit 15KM, sploh pri teh 1,8 20V motorjih ko majo baje precej rezerve

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr feb 04, 2004 10:18 am

Ja, viper, ti že veš iz lastnih iskušenj... Navideznih 15 konjev :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Napisal/-a Viper123 Sr feb 04, 2004 10:28 am

OK OK

Pugi ti naj bi pridobil skoraj 20KM se mi zdi. Vse ok, samo potem pa enaki motor 1.6 16v na neodvisnem testiranu -1KM. Vse kar hočem povedat, da je treba vso stvar jemat z rezervo.

Sam sem mnenja, da je 15KM mal pretirana številka :roll: Ne rečem pa, da ni možno, samo ne verjamem, da je :D

LP
Slika

Uporabniški avatar
CarInvent
Novinec

Napisal/-a CarInvent Sr feb 04, 2004 9:33 pm

Viper123 je napisal/-a:OK OK

Pugi ti naj bi pridobil skoraj 20KM se mi zdi. Vse ok, samo potem pa enaki motor 1.6 16v na neodvisnem testiranu -1KM. Vse kar hočem povedat, da je treba vso stvar jemat z rezervo.

Sam sem mnenja, da je 15KM mal pretirana številka :roll: Ne rečem pa, da ni možno, samo ne verjamem, da je :D

LP

neodvisno testiranje je bilo ravno tisto od Pugija. smo uletel nenapovedano in dal izmerit. to je verjetno bolj neodvisno kot če se daš izmerit h konkurenci.

Pugi, si slišal da je v petek spet drag v lj? baje pride tud una lepa 206-ka iz koroške ki se je izmerila takrat s tabo :)
upam, da tudi jaz pridem in da se vidimo

lp,

CarInvent

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Napisal/-a Viper123 Sr feb 04, 2004 10:20 pm

CarInvent je napisal/-a:

LP

neodvisno testiranje je bilo ravno tisto od Pugija. smo uletel nenapovedano in dal izmerit. to je verjetno bolj neodvisno kot če se daš izmerit h konkurenci.

Pugi, si slišal da je v petek spet drag v lj? baje pride tud una lepa 206-ka iz koroške ki se je izmerila takrat s tabo :)

lp,

CarInvent

Ok Ok se posipam s pepelom! :roll:

Samo sem pa se vedno mnenja, da se za tak denar bolj splača menjat kolektor!

LP
Slika

Uporabniški avatar
CarInvent
Novinec

Napisal/-a CarInvent Sr feb 04, 2004 10:29 pm

seveda, to je stvar posameznika in njegovih želja, pričakovanj.
čip tuning je brez mehanskih posegov, kateri za sabo še marsikaj potegnejo (vizuelno, akustično, potek garancije...) po drugi strani pa ne pridobiš veliko. za nekoga bo dovolj, za nekoga pa niti pribižno zadosti.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če feb 05, 2004 2:29 am

CarInvent je napisal/-a:

LP

lp,

CarInvent

Hehe, kul, sj je vsak tedn v petkih... Zadnč sm enga megana kupeja 1.6 drkov... Ni mu šlo...
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov