Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Halogen
Nov uporabnik

izpušni sistem accord

Napisal/-a Halogen Sr feb 11, 2015 9:33 pm

Zanima me ka bi se dalo naret da bi bil avto bolj glasen?, brez raznih magnaflowov itd. ker mi to ni všeč in potrebna je homologacija.

Mislil sem tako da bi pustil original kolektor in katalizator ker so gor sonde in nočem imeti light showa na armaturki. Odstranil bi srednji lonec in dal cev od katalizatorja do zadnjega lonca cev fi50/55. Zadnji lonec bi pa kupil od civic ker mi je skoda rezati accordovega in bi ga odprl ter čez potegnil cev z luknjam okoli pa nabasal stekleno volno ter lonec zaprl in prišvasal okrasni nastavek. Važno mi je da izgleda vvse original, med accordovim ter civicovim loncem pa tudi ni razlike. Tako rečeno bi bila direktna cev od katalizatorja do zadnjega lonca in čez.

Bi bil avto bolj glasen, lepo glasen v višjih obratiih ter najpomembnejše nebi bilo problemov s policaji tudi če me da na izrednega je še vedno vse original le srednjega lonca ni gor, mec accordovim in civicovim loncem pa razlike niti opazili nebi.

Hvala.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Re: izpušni sistem accord

Napisal/-a primozek68 Sr feb 11, 2015 9:45 pm

What. The. F-uck
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Halogen
Nov uporabnik

Napisal/-a Halogen Sr feb 11, 2015 10:05 pm

a je glupa ideja al ne razumeš kaj sem napisu ?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če feb 12, 2015 7:04 am

Halogen je napisal/-a:a je glupa ideja al ne razumeš kaj sem napisu ?

Ideja je vsaj za dve desetletji preživeta. Tako smo reševali tvojo "težavo" na Yugotih in Z101.

Če želiš lep zvok bo potrebno kupiti ustrezen lonec in ga homologirati. Vse druga je igra na podlagi poskusa in napake. Da ne omenjam težav z zakonom.

Upam, da se zavedaš, da na tehničnih pregledih ne delajo popolni bedaki in bodo zelo hitro opazili da manjka en lonec - sledil pa bo odvzem tablic in kazen ki dosega ceno homologiranega lonca.

Pa še nekaj o zvoku - direktna cev od katalizatorja do konca bo poskrbela le za glasen motor skozi celotno območje vrtljajev - podobno kot puščajoč izpuh. Zvok ne bo privlačen, ampak moteč za okolici, privabljal bo le policiste in motil sosede - recept za težave.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če feb 12, 2015 8:19 am

Ce ze drug lonec in homologacija-kot so ti ze ostali napisali. Kter accord pa je?
Slika

Uporabniški avatar
Halogen
Nov uporabnik

Napisal/-a Halogen Če feb 12, 2015 5:21 pm

Sem vprašal ker nimam pojma, kaj bi se pa dalo nareti iz originala razni magnaflowvi in to odpade ker mi je grdo in odbijajoče

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Če feb 12, 2015 5:35 pm

To zdaj nas sprašuješ za mnenje ali samo razkazuješ neznanje ?

Verjemi da ti ta tvoja rešitev po kakem mesecu ne bo več oh in sploh ko ti bo rangla ropotala od 1000 pa do 7000 obratov. Kar še gre nekako skozi, če se res 2x na mesec zapelješ do trgovine.
Vse kar je več vožnje je fizično utrujajoče zate in za okolico, da modrih ne govorimo oops
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

kemykos
Novinec

Napisal/-a kemykos Če feb 12, 2015 5:37 pm

Halogen je napisal/-a:Sem vprašal ker nimam pojma, kaj bi se pa dalo nareti iz originala razni magnaflowvi in to odpade ker mi je grdo in odbijajoče

Haha, js mam pa eno drugo idejo. Če maš športni filter, si naredi 4 kotno posodico iz pleha in jo fiksiraj pod filter, pač pod tisti zadnji konec kjer vleče mašina luft noter. Mi smo to na šihtu enmu to naredli in je kasneje z Bravotom 1.6 16V osvojil drugo mesto v glasnosti na nekem avto-šovu. Ampak ko si pohodo gas na tistem bravotu si tut mislo da je R-Type mašina not. Pri višjih vrtljajih je začel vibrirat pleh in to z res lepim zvokom. Za probat je, res pa da bo glasnejša mašina in ne auspuh. ggrrrrvruuuuuuummm..... :DDD :lol:

Lp

Uporabniški avatar
Halogen
Nov uporabnik

Napisal/-a Halogen Če feb 12, 2015 8:00 pm

SAmi pametnjakoviči zanima me komentar koga ki je to že počel in ne ne zanimajo me vaša glupa mnenja ker vas je večina tu "kozolc" majstrvo ki nimajo pojma samo lapajo in pametujejo.

Uporabniški avatar
Halogen
Nov uporabnik

Napisal/-a Halogen Če feb 12, 2015 8:01 pm

BoneS je napisal/-a:Ce ze drug lonec in homologacija-kot so ti ze ostali napisali. Kter accord pa je?

accord 2.2 dizel

Uporabniški avatar
Halogen
Nov uporabnik

Napisal/-a Halogen Če feb 12, 2015 8:02 pm

grega983 je napisal/-a:To zdaj nas sprašuješ za mnenje ali samo razkazuješ neznanje ?

Verjemi da ti ta tvoja rešitev po kakem mesecu ne bo več oh in sploh ko ti bo rangla ropotala od 1000 pa do 7000 obratov. Kar še gre nekako skozi, če se res 2x na mesec zapelješ do trgovine.
Vse kar je več vožnje je fizično utrujajoče zate in za okolico, da modrih ne govorimo oops

Ja saj si hilbili.

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Če feb 12, 2015 8:03 pm

lol vedno sem mislo da hočemo vsi čim bolj tihega dizla...
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če feb 12, 2015 8:27 pm

Halogen je napisal/-a:SAmi pametnjakoviči zanima me komentar koga ki je to že počel in ne ne zanimajo me vaša glupa mnenja ker vas je večina tu "kozolc" majstrvo ki nimajo pojma samo lapajo in pametujejo.

Aha. Torej če vprašaš za mnenje in ti vsi odgovorijo, da je ideja glupa, so kar na lepem vsi "kozolc" majstri - ti pa legenda vseh legend? Kaj pa se potem sploh oglašaš tu? :?: Nauči se manir.

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Če feb 12, 2015 9:24 pm

Odpelji se do DR.Izpuh po-googlaj ali FB-jaj če neveš za njega. Naredil ti bo po meri izpuh, ki bo homoligiran. Za pravo ceno in imel bo "pravi" zvok.

Tvoja zamisel, hja za civic bingo je super, na accorda pa nikakor nebi tega delal :D

Uporabniški avatar
Halogen
Nov uporabnik

Napisal/-a Halogen Če feb 12, 2015 10:02 pm

NoF3ar je napisal/-a:Odpelji se do DR.Izpuh po-googlaj ali FB-jaj če neveš za njega. Naredil ti bo po meri izpuh, ki bo homoligiran. Za pravo ceno in imel bo "pravi" zvok.

Tvoja zamisel, hja za civic bingo je super, na accorda pa nikakor nebi tega delal :D

Hvala bogu za take kot si ti. Hvala za odgovor.

Ne pa taki idijoti kot zgoraj

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če feb 12, 2015 10:54 pm

Halogen je napisal/-a:
NoF3ar je napisal/-a:Odpelji se do DR.Izpuh po-googlaj ali FB-jaj če neveš za njega. Naredil ti bo po meri izpuh, ki bo homoligiran. Za pravo ceno in imel bo "pravi" zvok.

Rekel si, da se s homologacijami nočeš zajebavat. Kdo je zdaj tu i****? Sprijazni se, da ti je pala na pamet glupa ideja, ne vleci se zdaj ven pa napadaj nazaj. Saj vsi zaserjemo tu pa tam.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če feb 12, 2015 10:58 pm

Halogen je napisal/-a:

Tudi Dr. Izpuh bo naredil isto, kot če bi kupil gotov izdelek prej omenjenih znamk. Razlika je le v proizvajalcu in individualnosti rešitve. Na splošno pa lep športen zvok in dizel ne gresta skupaj, razen redkih izjem. Osebno bi na tvojem mestu raje na serijski izpuh namestil zaključek, ki ti je všeč, preostanek denarja pa vložil v drugo ozvočenje - bodo ušesa imela več kot od drugega izpuha.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če feb 12, 2015 11:55 pm

Huda debata :pop:

ps.: škoda, da nisem več 20 letnik bi vsaj razumel čeprav dvomim, ker te stvari smo počeli z bencinarjem ne pa z delovnim strojem.
Lp

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Pe feb 13, 2015 8:35 am

Halogen je napisal/-a:
grega983 je napisal/-a:To zdaj nas sprašuješ za mnenje ali samo razkazuješ neznanje ?

Ja saj si hilbili.

Mulc, tako za info - moj doseg sposobnosti v garaži pa sežejo bistveno dlje od tvojega sanjarjenja o nekem homemade auspuhu. Pa pardon. Accord ni rangla, bo pa to postala po tvojih mojstrskih posegih :mrgreen:

Drugače pa nivo odgovorov v tej temi je na nivoju tvojega vprašanja. Ki niti to ni ampak samo neko čivkanje
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy So feb 14, 2015 9:18 am

Saj ne vem a bi se smejal ali.. :lol:

Če pustimo ob strani kreganje, smiselnost..
Sam imam na 2.2 DIZLU (ne delovnem stroju, traktorju ipd.) cev istega preseka od turbine do zadnjega lonca. Če je treba pride tudi katalizator vmes. Zadnji lonec original prav tako predelan..

Nimam več 20 let, niti ni to moj prvi avto, pa še vedno sem se odločil malo ustvarjat. Večini je to otročje, 20 let za časom..nekaterim pač ne ;)

In za konec: verjetno velika večina sodelujočih v temi (če sploh kdo) še nikoli ni slišala kako se oglaša turbodizel (sploh Hondin 2.2) brez srednjega lonca, katalizatorja. Svetlobna leta stran od preluknjanih yugotov in 1.4 bingotov - dejansko je zanimiv zvok. Če koga zanima ga komot zapeljem, da ne bo to samo govorjenje v prazno :)

Lp
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost