V Ljubljani je postopek sledec...
Gres na LPP in oddas/izpolnis
vlogo za predelavo vozila na LPP in pocakas kaksen teden ali dva, da dobis po posti vabilo na strokovni pregled vozila. Ko prides tja, ti avto tehnicno pregledajo in ugotovijo da nimas serijskega izpuha in te posljejo na poseben kanal kjer cakas na "strokovnjaka", ki si pride ogledat izpuh ter papirje /v Nemciji jim recejo TÜV, v Italji spet drugace... / (predvsem ga to zanima). Ce nimas papirjev pac nimas kej praskat. Jaz sem jih dobil ob nakupu, pa so mu ugajali. Predvsem ga je zanimalo, da na papirjih pise da ta izpusni lonec ustreza mojemu tipu motorja. Vzel mi je papirje od izpusnega lonca ter homolgacijski kartoncek in mi rekel da lahko grem, kartoncek pa dobim cez 3 tedne po posti. Tako je tudi bilo. Aja pregled sem pa placal 5400 SIT se mi zdi.
Bratranc si je pa po drugi strani dal DeVitota na svojega Golfa VR6, pa se mu j**e za policaje. Prej je imel gor Sebringa (tudi homologiranega, sam je ze dotrajal), tko da ima v homologacijskem kartoncku vpisanega Sebringa, fura pa DeVitota