Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

cr00k
Nov uporabnik

Mega zvok ob prestavljanju!?!?

Napisal/-a cr00k Po nov 11, 2002 2:02 pm

Mene pa zanima s katero predelavo se doseze, da se ob menjanju prestav slis tak zvok, kakor je v filmu Fast&furious, ko dirkajo med seboj po tisti ulci? Namrec nekaj casa nazaj, sem se vozil s taxijem po Trbovljah, in voznik (taxija) je imel tako predelan avto, da ko je prestavljal, se je slisal natancno tak zvok.

10x, Cr00k

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Mega zvok ob prestavljanju!?!?

Napisal/-a Serđo™ Po nov 11, 2002 9:55 pm

dej 21 jurjev za powerfull auspuh, 15k za en fajn zracni filter, pa po zelji katalizator dol ;)

pa bo rohnel (no ja, nekak tko no :D)

Tarzan
Novinec

Napisal/-a Tarzan Po nov 11, 2002 10:03 pm

pumoje ni misnil to, poglej si koj na začetku filma fast and the fouorius k ta policaj preizkusa svoj avto. tm je posnetek od znotraj in se zelo dobro slisi tisti zvok pri prestavljanju.

LP
Slika

admin
Administrator a.com

Kraj: Jesenice

Napisal/-a admin To nov 12, 2002 7:44 am

Za ta zvok si tudi oglej film Getaway in Stockholm 2, kjer tekmujeta Ford Cosworth in Toyota Supra... ena ideja je, da turbino za stalno odpreš ;)

Drugač pa takemu zvoku lohko prisluhnete v simulaciji TOCA Pro Driver v avtomobilu Toyota Supra ;) je pa noro... k mal tko zažvižga k stisneš sklopko ;)
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek To nov 12, 2002 7:57 am

na kasen rally pejt ...ponavadi je cel menjalnik menjan in tako se slisi kot da malo zvizga ...
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To nov 12, 2002 10:45 am

Hmmm, jst pa nisem glih siguren če ni Cr00k mislu na tist "klik", ko Brian, da npr. iz 2. v 3. šaltngo (najbolj se sliš tam ko on neki testira pred štadionom - kamera v avtu). Skratka v avtu se sliši en tak napol kovinski klik pri šaltanju. Mogoče se pa motim.

Na rally-u pa menjalniki (grupa A) dejansko "pojejo" tko kot pravi Vladek, ponavadi je to zato ker imajo zobniki oglate zobčke (kot kakšen bager :D).

Če se pa ne motim pa obstajajo tud nekakšni blow-off ventili, ki pridejo v poštev pri turbinah - mogoče ima tud to kaj veze s tem piskanjem, ki ga omenjate. Na to se pa ne spoznam ;).
Slika Slika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Sr nov 13, 2002 7:27 am

4sale, tudi jaz sem mislil na tisti klik vendar me je odvrnilo to, ker je nekdo napisal da je podobno slisal v enem taxiju ? Taxisti sigurno nimajo takega menjalnika :) predrago ... :)
Slika

admin
Administrator a.com

Kraj: Jesenice

Napisal/-a admin Sr nov 13, 2002 12:25 pm

Vladek, drugac ma eden hudo spedenanega taxija - sport varianta ;) hehe... ocitn je cisti navdusenec nad filmom Taxi, ker je gor dal se HVS (HudoVelikSpojler) :) ima pa pomoje tudi belega Peugeota 605 al kok ze....
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

Tarzan
Novinec

Napisal/-a Tarzan Sr nov 13, 2002 2:50 pm

lol, ta je pa usekan an:)

4sale tut jest sm v prejsnem postu omenjov ta posnetek kot ti:)
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Re: Re: Mega zvok ob prestavljanju!?!?

Napisal/-a Sale Sr nov 13, 2002 7:52 pm

Tarzan pravi:
lol, ta je pa usekan an:)

4sale tut jest sm v prejsnem postu omenjov ta posnetek kot ti:)

Sem vidu ja :). Sam sem mogu pol še jst napisat, tko za potrditev - da bo ja zaleglo ;) ;).

No pol se strinjamo, da je to ta zvok - cr00k se nič ne oglasi, da bi povedal če pravo stvar mislimo. Drgač pa jst mislim, da so ta zvok v filmu itak še mal obdelal, da pride bolj do izraza. Američanom se pa itak zdi, da če maš manual shifting, da si bog - si kar predstavljam kako so oni "orgazmiral" ob šaltanju (pazi: ne piše šlatanju!! :D) v tem filmu ;).
Slika Slika

Tarzan
Novinec

Napisal/-a Tarzan Sr nov 13, 2002 9:35 pm

če po pravic povem bi se jaz na smrt dolgočasil če bi imel avto z avtomatičnim menjalnikom. Men je res nekj najbolšga menjat an.:)
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr nov 13, 2002 9:51 pm

Moram priznat, da še nisem imel prilke furat avtomatika, tko da težko sodim o tem - se mi pa če tkole pomislim zdi, da se ne bi nikol mogu navadit na avtomatika, ker je tud men ful dobr šaltanje (tud šlatanje :D) :).
Slika Slika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Če nov 14, 2002 12:34 am

admin pravi:
Vladek, drugac ma eden hudo spedenanega taxija - sport varianta ;) hehe... ocitn je cisti navdusenec nad filmom Taxi, ker je gor dal se HVS (HudoVelikSpojler) :) ima pa pomoje tudi belega Peugeota 605 al kok ze....

V Lj sm vidu staro 7ico od BMW-ja, spedenano v nulo (crne sipe, spuscen, valarji), pa taxi... :)

se en "fanatik" :)

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če nov 14, 2002 9:14 am

avtomatiki so za starce k so bol sklerozni pa pozabjo da se ne sme u fogu 40 u peti pelat!!
Tiptronic je pa druga zgodba... Ni glih sportiš je pa bolj elegantno
SlikaSlika

cr00k
Nov uporabnik

Napisal/-a cr00k Pe nov 15, 2002 12:17 pm

No... žal se nisem mogel nekaj cajta dokopati do i-neta. Se oproščam.

No kar sm jst mislu... je tocno tisti "klik", ki se slis pri prestavljanju...

in močno dvomim, da je to posledica avspuha, filtra... ampak menjalnika. Zanima me, s cim se da to dosezt! Kwa je treba zamenat... ce ni treba kr use menat.. pa dat gor en hudo "racing varjanta" menjalnik...

Hef Phun, Cr00k

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Pe nov 15, 2002 1:11 pm

maky pravi:
avtomatiki so za starce k so bol sklerozni pa pozabjo da se ne sme u fogu 40 u peti pelat!!
Tiptronic je pa druga zgodba... Ni glih sportiš je pa bolj elegantno

Hvala!
Ljubitelj avtomatikov
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe nov 15, 2002 3:56 pm

cr00k pravi:
No... žal se nisem mogel nekaj cajta dokopati do i-neta. Se oproščam.

No kar sm jst mislu... je tocno tisti "klik", ki se slis pri prestavljanju...

in močno dvomim, da je to posledica avspuha, filtra... ampak menjalnika. Zanima me, s cim se da to dosezt! Kwa je treba zamenat... ce ni treba kr use menat.. pa dat gor en hudo "racing varjanta" menjalnik...

Hef Phun, Cr00k

Dvomim, da je trik v samem menjalniku kot delu pogonskega agregata ampak mora bit to povezano s samo ročico za šaltat. Ker tist zvok se sliš kot, da prihaja prav iz notranjosti kabine, neposredno od ročke.

Sem tud že slišal (in vozil) par dirkalnih menjalnikov in se mi ni zdel da bi tko "klikal" - podoben zvok sem slišu edin na enem posnetku, ko snemajo enga Ferrarija med vožnjo po dirkališču. Hmm, po moje lahko tko klika če imaš npr. narejeno eno tako kovinsko šablono za hode prestavne ročke; sej veste kaj mislim.
Slika Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe nov 15, 2002 4:10 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Pe nov 15, 2002 9:57 pm

Kolkr se jes spomnm, je voznik v filmu šaltal zelo sunkovito! In ker je imel vse v bližini ročke kovinsko (z njo vred), se mi zdi da je pisk dosegel z močnim udarcem kovina-kovina (najprej sem misu da mu zapestnica zvoni, hehe). Sam je blo pa ful hudo za slišat (vidt)!
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale So nov 16, 2002 12:12 am

Jst bi tud stavil na short-shifter, ker kaj drugega že skor ne more bit. Itak je pa v ameriki to ena od prvih predelav, ki jih naredijo na avtu. Ziher to daje tak zvok. Ja, nič fantje - bo treba short-shifter kupit ;).
Slika Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov