Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...
 
rokyo87
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 26
Pridružen: Pe mar 04, 2011 9:18 pm

Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a rokyo87 To nov 17, 2020 8:28 pm

Pozdravljeni.

Vozim Audi A3, 1.2 TFSI, letnik 2013, 77 kW/105 KM, prevoženih cca 75.000 km in me zanima, če ima kdo izkušnje pri naslednjih predelovalcih, ki so mi danes odpisali na mail:

- AMC Golob, OBD chip tuning (Stage 1), povečanje na 125 KM/215 Nm navora, 280 €, brez fizičnega posega v računalnik,
- Vizual Tuning, + 30 KM in + 50 Nm navora, 170 €,
- CSS Performance Tuning, chip tuning, 125 KM, 215 Nm, 300 € - 5% popusta, priporočajo vgradnjo BMC športnega filtra,
- Enigma Motorsport, 350 €, meritve na valjih pred posegom in po posegu, 130 KM, 215 Nm,
- CCL Chip Tuning, + 20 KM, + 40 Nm, Stage 1 tuning, 190 €, predlagajo zamenjavo svečk, če še niso bile, poseg traja 1 - 2 uri,
- Avtodoktor, prirastek na 130 KM, 215 Nm, 275 € v akciji, poseg traja 1,5 - 3 ure,
- SMD Tuning, 250 €, povečanje moči na 145 KM, trajanje posega 5 ur.

Zanimive se mi zdijo razlike v ceni (med najcenejšim in najdražjim je razlike 180 €), razlike v moči, kjer SMD Tuning obljublja 145 KM, ostali pa okoli 125 - 130 KM ter v trajanju posega, ki je od 1 ure in celo do 5 ur pri SMD tuning... Seveda mi je SMD Tuning mamljiv, ker za nekje povprečno ceno naredi največji prirastek... Mi lahko kdo to razloži in kaj mislite, da SMD tuning dela drugače kot ostali? Kaj pridobim z BMC športnim filtrom, razen zvoka (predvidevam...)?

Hvala za odgovore že vnaprej.

Lep pozdrav

Rok
 
Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma
 
Prispevkov: 4989
Pridružen: Po sep 10, 2007 5:29 pm
Kraj: Brežice

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a sašo5 To nov 17, 2020 10:27 pm

katastrofa :roll: :roll: :roll: kje se najdete taki troli....še danes je pisano v eni temi, da za WV Audi izključno samo RSR.....
....seveda, če ti je avto pri srcu, drugače itak brez veze razpravljat....
 
rokyo87
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 26
Pridružen: Pe mar 04, 2011 9:18 pm

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a rokyo87 To nov 17, 2020 10:37 pm

Oprosti, ker sem užalil tvoje visočanstvo in nisem dopisal, da mi je RSR odgovoril tole:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
info@rsrmotorsport.com
09:47 (pred 11 urami)
Za jaz
Pozdravljeni,
S temnenjem stekel se žal ne ukvarjamo, prav tako nimamo v ponudbi optimizacije za 1.2 tsi motor.
Lep pozdrav,
Nataša Ogrinc
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Torej noben drug v Sloveniji (morda celo v Evropi, na svetu) ne zna Audi-ja ali VW-ja čipat, samo RSR... Zanimivo...

Lep pozdrav

Rok
 
Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma
 
Prispevkov: 3868
Pridružen: To jan 31, 2006 8:41 pm

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a xxl To nov 17, 2020 10:46 pm

RSR od bencina zna čipat samo 2.0 TSI. Jaz bi šel CSS, v tej ceni so tudi valji. Za filter mi ni najbolj jasno zakaj, saj "zrak" tudi nastavljajo, ni to tuningbox, kjer tega ne moreš, zato priporočilo o vgradnji športnega filtra.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.
 
Kristjan123
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 564
Pridružen: So jul 01, 2017 9:31 am

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a Kristjan123 Sr nov 18, 2020 7:47 am

sašo5 je napisal/-a:katastrofa :roll: :roll: :roll: kje se najdete taki troli....še danes je pisano v eni temi, da za WV Audi izključno samo RSR.....
....seveda, če ti je avto pri srcu, drugače itak brez veze razpravljat....


Zato ker... ?
 
Aesthetics
Novinec
 
Prispevkov: 488
Pridružen: Sr mar 26, 2014 8:52 pm

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a Aesthetics Sr nov 18, 2020 8:50 am

Kaj pa Tunerc (NM)? Jaz sem za svojega 1.4 TSI dobil vzpodbudne informacije. Naj bi bil specialist za bencinarje.
Bolj kot cimvecje stevilo konjev in navora bi jaz gledal, da je ustrezno narejeno. Sploh da je na valjih.
Ker recimo eni bi mojega dal na 250 Nm+, medtem ko je moj rocni baje narejen za max 250 Nm :)
 
Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma
 
Prispevkov: 3868
Pridružen: To jan 31, 2006 8:41 pm

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a xxl Sr nov 18, 2020 9:18 am

Meni je mehanik, kateri namešča tunercove mape, povedal, da ti manjši TSI (1.5) niso najbolj "priporočljivi" za čipanje. :?
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.
 
rokyo87
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 26
Pridružen: Pe mar 04, 2011 9:18 pm

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a rokyo87 Sr nov 18, 2020 9:33 am

edit mod
Predhodnega posta se NE citira


Meni je moj mehanik, kar priznan in uveljavljen poba v okolici MB, pri prejšnjem avtu (Seat Cordoba 1.4 16V, 2007) dejal, da imam v okvari ABS kontroler in moram avto peljati k avto električarju, da mi naredi meritve, najverjetneje pa bo potrebno zamenjati še ta ABS kontroler ali karkoli to pač je... Strošek bi bil kar nekaj 100 €, verjetno okoli 600 € na 1000€ vrednem avtu... Ni mi dalo miru in sem malo brskal tu in tam po NET-u ter na koncu ugotovil, da je bila prežgana varovalka pri akumulatorju... Zamenjal za 4€ in ABS že nekaj mesecev deluje BP. Toliko o tem, kaj vse govorijo raznorazni mehaniki... Vedno pa obstaja verjetnost, da ima kateri od njih prav. Pa brez zamere. :lol:
 
Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma
 
Prispevkov: 3510
Pridružen: Če dec 09, 2004 6:59 pm

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a Firediver Sr nov 18, 2020 9:45 am

Prežgana varovalka je tako trivialna okvara, da vsak predvideva, da si to že na samem začetku preveril in je varovalka OK.

Postane pa "veselo", če ti jo stalno kuri in se moraš ukvarjati z iskanjem vzroka pregoretja.
Človek brez problema, to strašna je stvar!
 
rokyo87
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 26
Pridružen: Pe mar 04, 2011 9:18 pm

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a rokyo87 Sr nov 18, 2020 9:55 am

edit mod
Predhodnega posta se NE citira


Če odgovorim čisto iskreno... Do te okvare sploh nisem vedel, da je še en set varovalk pri akumulatorju... V kabini pa sem menjal varovalko, kar sem mu tudi povedal. Pač, glede na to, da je mehanik, bi predvideval, da bo to tudi sam preveril, glede na to, da mu vzame 2 minuti in nič napora, pa čeprav je zadeva "trivialna". Če se osredotočim na svoje področje (telekomunikacije), trivialno oz. samoumnevno je tudi, da je stranka v primeru motenj na storitvah že resetirala modem, če ne sama od sebe, pa po navodilu tistega na prvi bojni liniji (klicni center), ampak se pri kasnejšem raziskovanju napake odkrije, da ni... In smo spet pri tistem... Toliko o tem. :lol:
 
Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma
 
Prispevkov: 3186
Pridružen: To jul 29, 2003 2:19 pm
Kraj: Cela EU

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a McLaren Sr nov 18, 2020 10:08 am

sašo5 je napisal/-a:katastrofa :roll: :roll: :roll: kje se najdete taki troli....še danes je pisano v eni temi, da za WV Audi izključno samo RSR.....
....seveda, če ti je avto pri srcu, drugače itak brez veze razpravljat....


Tukaj si troll izpadu ti....mislim fak, kje pise da samo in izkljucno Rsr? A ti mogoce malo reklame delas? Al so ti tablete popustile?
 
Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma
 
Prispevkov: 7494
Pridružen: Če jun 26, 2008 3:48 pm
Kraj: Dolenska

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a pskoda Sr nov 18, 2020 10:40 am

Gledati na cifre koliko moči pridobiš je nepmemben podatek, ker vsi so tam tam. Bolj kot to je pomembno kako je tuning narejen oz kakšna je krivulja moči. To pa je odvisno od posameznika in cene

Jaz osebno ne bi čipal ta motor. Ta motor nima veliko rezerve in tudi turbina je že v originalu našponana
Lp
 
rokyo87
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 26
Pridružen: Pe mar 04, 2011 9:18 pm

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a rokyo87 Sr nov 18, 2020 11:06 am

Chipan.si iz Maribora mi je odgovoril:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozdravljeni;

Avtomobil se da optimizirati z stopnjo Stage1 na varnih 130konjev. Za to
optimizacijo ni potrebno nadomestiti nobenih dodatnih delov, ter je
popolnoma varno. V kolikor bi želeli še filter z večjo pretočnostjo
zraka (vložek za orginalni filter) vam ga lahko ponudimo za 30€. Filter
je pralni tako da ga ni potrebno zamenjati ob predpisanem intervalu.

Poseg traja 3-4h ter z osnovnimi meritvami stane 250€. Na vse predelave
dajemo garancijo, ki je omejena izključno na pravilno delovanje motorne
elektronike (24mesecev). Zaradi najnovejše opreme za delo z motornim
računalnikom le tega NE rabimo odpirati, ter s tem ni strahu da bi se
karkoli poškodovalo.

Osnovni paket zajema vse kar stranka potrebuje pri optimizaciji:
- Pregled vozila ter izbira primernega načina za branje ter pisanje
(ECU).
- Osnovni pregled komponent z testerjem (celotno vozilo).
- Izvedba meritev na cesti pred posegom(0-100km/h ali 60-160km/h).
- Pridobitev podatkov iz motornega računalnika.
- Optimizacija motornih map ter ostalih želj stranke.
- Zapis optimiziranih podatkov v motorni računalnik.
- Izvedba meritev na cesti po posegu (0-100km/h ali 60-160km/h).
- Dodaten pregled komponent z testerjem (celotno vozilo).

Ali nudimo meritve na merilni mizi (Dyno miza)?
Da. V kolikor se stranka odloči, da želi dodatne meritve na merilni mizi
jih opravimo (pred ter po optimizaciji). Same meritve pa niso vštete v
osnovni ceni (70€).

V kolikor bi se odločili za stage2 kjer se pridobi do 140konjev morate
še zamenjati izpuh.

V kolikor še ostaja kakšno vprašanje smo na voljo.

Hvala

Smiljan
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mislim, da se bom odločil za njega...

Lep pozdrav

Rok
 
Kristjan123
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 564
Pridružen: So jul 01, 2017 9:31 am

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a Kristjan123 Sr nov 18, 2020 12:34 pm

McLaren je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:katastrofa :roll: :roll: :roll: kje se najdete taki troli....še danes je pisano v eni temi, da za WV Audi izključno samo RSR.....
....seveda, če ti je avto pri srcu, drugače itak brez veze razpravljat....


Tukaj si troll izpadu ti....mislim fak, kje pise da samo in izkljucno Rsr? A ti mogoce malo reklame delas? Al so ti tablete popustile?


Ne takoj obsojat... daj mu priloznost da predstavi argumente za svojo trditev.Morda pa se je spremenil...
 
rokyo87
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 26
Pridružen: Pe mar 04, 2011 9:18 pm

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a rokyo87 Sr nov 18, 2020 12:47 pm

OK, še Tunerc mi je odpisal... 300€, meritve na valjih so vključene. Mislim, da bom razmišljal med Tunerc in chipan.si.

Lep pozdrav

Rok
 
Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma
 
Prispevkov: 7494
Pridružen: Če jun 26, 2008 3:48 pm
Kraj: Dolenska

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a pskoda Sr nov 18, 2020 12:55 pm

Kolikor jaz vem Tunerc dela svoje mape oz predela tisto, ki je v avtomobilu, chipan.si pa kupuje predelane mape.

Citiram zgornji prispevek
"Na vse predelave dajemo garancijo, ki je omejena izključno na pravilno delovanje motorne
elektronike
(24mesecev)"

Se pravi, če odpove recimo senzor, sonda ali turbina oz razbije motor garancije ni. Po predelavi elektronike pa tudi izgubiš garancijo, ki ti jo da proizvajalec avtomobilov. V tem primeru stroške popravil kriješ sam in posledično slaba luč (ponavadi) leti na tunerje, ki lahko ni nič kriv
Zato tisti, ki pozna ta motor ve, da je že v originalu našponan in če si norc ...
Lp
 
rokyo87
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 26
Pridružen: Pe mar 04, 2011 9:18 pm

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a rokyo87 Sr nov 18, 2020 1:11 pm

edit mod
Predhodnega posta se NE citira


Jaz sem se že odločil, da bom čipal ta avto, zato me prepričevanje v to, da ga ne čipam ni smiselno, niti ni smiselno nobeno žaljenje v smislu - "I know better than you" ali "I am holier than you"... Lahko pa mi predlagaš, kje ga naj čipam, da bom imel karseda nizko verjetnost, da se karkoli od tega zgodi...? Seveda imam vedno v mislim, da gre lahko kaj narobe po tem posegu in za to prevzemam odgovornost jaz... :-)
 
Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma
 
Prispevkov: 7494
Pridružen: Če jun 26, 2008 3:48 pm
Kraj: Dolenska

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a pskoda Sr nov 18, 2020 1:16 pm

Jaz nočem žalit in mi je vseeno ali boš čipal ali ne. Jaz samo povem kaj je res oz vsaj kar jaz mislim, da je res.
Zdaj, da bi ti predlagal vzemi tega, da bo avto deloval brez problemov zaradi tuninga je nemogoče.

ps.: Vedeti moraš, da skoraj vse komponente, ki so že tako obremenjene jih boš obremenil še bolj od podvozja naprej
Lp
 
Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma
 
Prispevkov: 3565
Pridružen: Pe avg 08, 2003 10:40 pm
Kraj: Obala

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a Blinder Sr nov 18, 2020 1:55 pm

Ko se je ta motor pojavil na trgu, je veliko ljudi pametovalo, kako je ta motor preobremenjen, ker se jim je 105 km iz 1200 ccm zdelo veliko. Z stopnjo močnejšim vw motorjem, 122 km iz 1400 ccm, pa je bilo vse uredu, kot tudi z vsemi ostalimi.
Sedaj pa se mi pojavlja vprašanje, ali je tale pskoda nek poznavalec tega motorja, ali je samo en nepomemben laik iz skupine ljudi, ki so pred leti pametovali, kako je ta motor preobremenjen.
Ljudem matematika ne dela. Če bi motor imel 99 km iz 1100 ccm bi se jim tudi zdelo uredu. Tako kot se ji danes zdi uredu, da ima golf R 320 km iz 2000 ccm, ali mercedes 420 km iz 2000 ccm itd
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.
 
rokyo87
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 26
Pridružen: Pe mar 04, 2011 9:18 pm

Re: Audi A3, 1.2 TFSI - kje opraviti chip tuning?

Napisal/-a rokyo87 Sr nov 18, 2020 2:11 pm

edit mod
Predhodnega posta se NE citira


Saj je bil iskren in je povedal, da piše to, kar on misli, da je res... :D Sem iskal malo po tujih forumih, če so kakšne težave s temi motorji potem, ko so jih čipali in nisem ničesar alarmantnega zasledil... Verjetno pa se po NET-u da najt kakšne posameznike, ki imajo dejansko probleme...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov