Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

atko
Nov uporabnik

Kraj: mb

kupim cip

Napisal/-a atko Sr mar 10, 2004 6:42 pm

za seat ibizo cupro

tuerk
Nov uporabnik

Napisal/-a tuerk Sr mar 10, 2004 6:56 pm

Bom kar tu napisal, da ne bom nove teme odpiral.
Kateraga prodajalca/tunerja priporočate za diesel čip.
Imam focusa pa je že čas, da ga "nadgradim".
matic.zvikart@guest.arnes.si

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Viper123 Sr mar 10, 2004 6:59 pm

RSR Motorsport

Ne odločajte se za razne "vaške" tunnerje, ki obljubljajo bajne prirastke moči!
Rajši malo več denarja in veš kaj imaš!

@atko: Evo pa še link na debato o 1.8T tuningu Click!

LP
Slika

Uporabniški avatar
CarInvent
Novinec

Napisal/-a CarInvent Če mar 11, 2004 2:21 pm

@tuerk:

za focusa ti priporočam modul Rapid, preizkušeno deluje zelo dobro tudi na fokusu. lahko ga tudi samo preizkusiš. ali imaš TDDi ali TDCI in koliko konjev?
www.car-invent.com

LP
avtoelektronika pika si

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Re: kupim cip

Napisal/-a HUGO_BOSS Če mar 11, 2004 2:25 pm

atko je napisal/-a:za seat ibizo cupro

Rapid al pa RSR
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Če mar 11, 2004 3:39 pm

Še narjaj Senica-sprobano :lol: :lol:

tuerk
Nov uporabnik

Napisal/-a tuerk Če mar 11, 2004 6:51 pm

ali imaš TDDi ali TDCI in koliko konjev?

tdci, 115KM

Uporabniški avatar
CarInvent
Novinec

Napisal/-a CarInvent Če mar 11, 2004 8:01 pm

no, Rapid na focusu tdci deluje odlično. smo ga preizkusili že z uporabniki s tega foruma (oziroma mobis*x-a)
avtoelektronika pika si

Uporabniški avatar
Duke
Novinec

Ford Focus TDCI

Napisal/-a Duke To mar 30, 2004 12:45 pm

Mi imamo KUEBERL-ov modul na službenem Focusu, ki dela letno okoli 50.000 km. Zadeva stane SIT 159.000 z DDV in jo lahko najdeš na www.lindempa.si/ku_home.htm.

LP
Duke

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky Če apr 01, 2004 7:24 am

http://www.autosport-fr.com/nouveau_site_ang/plateforme_base_donne_ang.htm

POGLEJ TO CENO?!?!
Za mojga bi blo 284€ (67308 Sit) ?????
NO GO!

Uporabniški avatar
CarInvent
Novinec

Napisal/-a CarInvent Če apr 01, 2004 10:16 am

@jky: v linku ki si ga dal ti pošljejo čip, ki pa ga moraš sam fizično zamenjati v ECUju, pa ne gre to kar tako enostavno kot se sliši. No, naj omenim še, da je to poseg v elektroniko, izguba garancije vozila, ni možnosti preklopa ali spreminjanja paramatrov - avti se med seboj razlikujejo in ponavadi je potrebno delati še fine nastavitve, tu pa ti nekaj pošljejo pa niti ne veš kaj (niso vse obljube resnične, toliko manj če je prodaja na daljavo!).
in kakšno garancijo ti dajo da bo dobro delalo?

no, samo v razmislek. naj te ne premami vedno le najnižja cena, razlike v izvedbi/kvaliteti so velike.

sicer pa enak čip tuning (na bencinarjih) tudi pri nas stane cca 300 eur za taka vozila (in to z vključeno montažo in garancijo !). Pri turbodizelskih vozilih kjer so prirastki bistveno višji so pa cene vedno višje (450 eur navzgor) + davek pa naj bo še taka akcijska cena.

brez denarja ni razvoja. povsod je tako
avtoelektronika pika si

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky Če apr 01, 2004 12:16 pm

Kakor sem pogledal dajo garancijo 5 let.
Poleg tega če imaš manj kot 3 leta star avto in manj kot 60.00km lahko še zavaruješ motor in dobiš dodatno garancijo.
citiram: "Free break down service in our shop in 24h unlimited km"
poleg tega naj bi zadeva sla cež manufacturing checks.
Stvar delajo že od 1986, tko da pomoje ne delajo čirule-čarule ali brez veze izvedba.
Poleg tega sponzorirajo kar nekaj ekip, od ice racing do clio-trophy.
Ne se bat tud jaz sem zelo nezaupliv do takih stvari, ampak ta firma ma v Švici kar dobro ime.

Vem da to ni tako enostavno, saj sam delam v podjetju kjer se ukvarjamo z malo hujšim hardware kot je tole, res pa je da ni za avtomobile. Videl sem tudi že pa odprtih računalnikov za avtomobile in že menjal eprome, nisem čisti rookie, mel pa sem premalo časa in sem brez garaže da bi na tem več delal.

Poleg tega sem nameravam poleti jiti v Švico.
NO GO!

Uporabniški avatar
Duke
Novinec

Napisal/-a Duke Če apr 01, 2004 2:56 pm

jky!

Če se boš odločil za tak način hudiziranja (ščipanja) motorja, ti nekaj toplo priporočam. Ponavadi tunerji preko porta flashajo tvoj originalen chip. Ni rečeno, da bo zadeva na tvojem avtu dobro delovala. In ker v veliki večini primerov preko porta čahko le pišeš na čip, ne moreš ga pa brati, si nabereš me. Tisti tunerji, ki si dajo malo več dela, odlotajo tvoj originalen chip in ti nalotajo drugega, preprogramiranega. Tvojega pa obdržiš, za vsak slučaj. Za tak "vsak" slučaj pa je priporočljivo, da takrat, ko že enkrat šariš po ECU, navezje nalotaš podnožje. To bi imel jaz za pripomniti.

Sicer pa imam zelo dobrega znanca na tistem koncu kamor se odpravljaš. Je "low profile" tuner, ki dela tuning programe za veliko število, če ne za večino evropskih tunerjev. Sam se s prodajo "na drobno" ne ukvarja. Če pa želiš, te spravim k njemu in se bosta sama zmenila. Njemu bi zaupal tudi frizuro mojega srčnega spodbujevalnika, če bi ga imel :lol:

Pozdrav
duke

Uporabniški avatar
CarInvent
Novinec

Napisal/-a CarInvent Če apr 01, 2004 4:12 pm

garancijo 5 let na čip ti lahko da vsak. saj čipu se nima kaj zgoditi 8) sam čip fizično košta nekaj eur, zapis eproma pa se tako ali tako hrani na pcju še nekaj let. 5 let je le garancija na čip - saj oni ti vendar prodajo le čip :lol:

garancijo na motor pa je nekaj povsem drugega in ni nikjer všteto v ceno. seveda pa si lahko povsod zrihtaš to sam pri vsaki zavarovalnici. saj vse stvari se da zavarovati za denar za katerega se to zavarovalnici pač splača. tle ni čudežev. recimo; 100 ljudi vplača znesek 100 EUR za garancijo motorja 1 leto. od tega jih 80% ne bo imelo nobenih problemov oziroma se jim ne bo dalo težiti nekomu 1000 km stran in bo šel na lokalni servis na lastne stroške. 20 ljudi bo imelo okvaro na motorju. 15-im bodo rekli da je vzrok nekaj drugega in ne bodo priznali garancije (nepravilna vgradnja, etc..). Ostalim 5-im bodo priznali, od tega bosta 2 dejansko prišla v Švico v njihovo delavnico oni pa bodo peljali na pooblaščeni servis, kjer bo strošek popravila 2x 2000 EUR.
zavarovalnica pa je od 100 vplačil zaslužila 100 x 200 EUR = 20keur -4keur = 16kEUR zaslužka

to sem si vse zmislil, ampak nekako to gre.zato pa zavarovalnice tolk dobro živijo, oziroma njihove uprave :twisted:
avtoelektronika pika si

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Če apr 01, 2004 4:16 pm

nej sam povdarm, da vse kar je carinvent napisu DRŽI!

sploh pa se ne splača v tujino hodit kupovat take zadeve...
kaj če gre kaj narobe? predno se z njimi kaj zmeniš zapraviš
toliko denarja da bi se ti bol splačal še enkrat kupit :D
Slika

Anna
Nov uporabnik

Napisal/-a Anna Sr maj 26, 2004 4:17 pm

Mislim tuerk...sej ne potrebuješ kakšnega čipa:)
Škoda denarja....Raje mene pelji kam za ta denar :lol:

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Sr maj 26, 2004 4:33 pm

tole je pa zihr od nebiveda bivša :cry
Slika

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Sr maj 26, 2004 5:30 pm

Sam se ne spoznam prow preveč na chip-tuning, sem pa preveril, kaj piše za moj avto (cordoba vario 1.4 60km), ki bi se ji povečala končna hitrost iz 157 km/h na 172 km/h. Vendar tukaj ni prow vse jasno. Namreč moj avto ima rdeče polje pri 5500 vrt./min. Končno hitrost 157 doseže pri cca 5100 - 5200 vrt/min. Pri 172 km/h si sigurno že krepko v rdečem polju...
Edino če ne dodajo daljše 5. prestave :wink:

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Sr maj 26, 2004 6:06 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:Sam se ne spoznam prow preveč na chip-tuning, sem pa preveril, kaj piše za moj avto (cordoba vario 1.4 60km), ki bi se ji povečala končna hitrost iz 157 km/h na 172 km/h. Vendar tukaj ni prow vse jasno. Namreč moj avto ima rdeče polje pri 5500 vrt./min. Končno hitrost 157 doseže pri cca 5100 - 5200 vrt/min. Pri 172 km/h si sigurno že krepko v rdečem polju...
Edino če ne dodajo daljše 5. prestave :wink:

LP,
don CONSIGLIO

prestavi ti blokado recimo na 7.500 :wink:
odvisno kako naredi, je pa tako, da ponavadi bencinskim motorjem po serijski blokadi,
krivulja navora začne padat...

sploh pa je tako, da za bencinarja se ne da kupit "čip" tako kot za dizla, ampak ti more
direktno v obstoječem software-u spremenit vrednosti...

in pri bencinarju ne boš dobil več kot 5, max. (extremno) 10 konjev :wink:
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr maj 26, 2004 6:09 pm

Točno tk kot je hugo napisal... Sploh je pa tako, da procentažno dobiš konje... Se pravi, da pri močnejši mašini dobiš več kojev... jaz osebno, pa zdej mam čip noter, nebi dal na 1.4 60km čipa, ker prideš povsod, za dirkanje, kjer so pomembni detajli, pa itak ne bo...
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost