Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

jure123
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

R 5 Chip tuning

Napisal/-a jure123 Če mar 11, 2004 6:30 pm

A paše kak drug računalnik v Petko 1.4.Mogoče od kakega cliota la pa od 19. Hvala! :D

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Če mar 11, 2004 6:38 pm

NE!

P.S.:to niso lego kocke!
TJUNING PA TO...

Jaxx
Nov uporabnik

Napisal/-a Jaxx Če mar 11, 2004 6:57 pm

:rofl lego kocke :ne

ne resno, poglej na netu za proizvajalce ecu-jev, od 5ke 1.4 motor ni enak kot cliotov al pa od 19 (starejša konstrukcija z odmično ob strani), zato ne gre.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če mar 11, 2004 7:12 pm

Huh, ne me drzat za besedo sam mislim da celo gre od R19!
zamenjas elektroniko, sesalni kolektor in izpusni, pa mozno da se kaj...
lisko neki pravo o tem...
bom mu reko pa bo on o tem napisal, ker vem da se je zanimal neki v tej smeri!
LP

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če mar 11, 2004 9:44 pm

Emmm jah oki ne me lih za besedo držat, ker tega nism probu.
Ampak kok sem jaz pregledu te motorje pa se pozanimal okoli paše komplet od 19ke na petko ampak od tastare 19ke (prve ko so mele injektion) ampak komplet vse treba menjat.
Druga možnost je pa frgazer od 19ke pa sesalni kolektor.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Če mar 11, 2004 10:10 pm

Kaj pa če daš komplet elektronko in frgazer ter kolektor od 19ke na 5ko 1.4 ? Kolk ma to potem konjičev? Pa kolko jih sploh ima original petka 1.4? Tam okol 65 če se ne motim kaj?
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe mar 12, 2004 12:12 am

emm petka ma original mislim da 60 konjev (ne me držat za besedo ker točne cifre ne vem). R19 pa ma 84 konjev. Vse ziher ni u elektronki in pa kolektorjih je pa sigurn kr velik delež.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Desmodromika
Novinec

Kraj: Tam, kjer sem rad

Napisal/-a Desmodromika Pe mar 12, 2004 12:15 am

super98 je napisal/-a:NE!

P.S.:to niso lego kocke!
Kaj si beden.
Če gre vse proti tebi, nehaj prehitevat. In se postavi na pravi pas...

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Pe mar 12, 2004 2:23 am

Motor v 5ki five je izpeljanka iz starejšega renaultovega motorja (R11, R9, R5 GTS), samo da je meu tam namesto monotronica dvojni fergazer in 68 PS. 5ka five ma zarad takrat uvedenih predpisov o katalizatorjih v SLO vgrajen še katalizator in razvije 58PS!
To je čist neki druzga k t.i. 1.4 energy motorji, ki so bli v cliotih in 19kah. Prve serije energy motorjev so mele 82 PS, kasnejše pa 80 in 75PS. To dvoje nikakor ne paše med sabo.
Sploh ne vem kaj naj ti svetujem...Ajnšpric dol pa fergazer gor. Ostanejo problemi okol benciske pumpe, ki pri fajfkah itak skoz serje...

Ideja o vgradnji kompletnega energy motorja tut odpade, ker zahteva temeljito predelavo prednjega koša (razlika v desnem zgornjem nosilcu motorja, ki je pri cliotu pritrjen na nekakšen podaljšek desnega koloteka, ki ga petka sploh nima).

DESMO: zate človk nima besed. Zdej sm lepo natačno razložu zakaj ne gre...da ne bom beden.
Si ti nam kot član tega foruma kdaj kej pametnga razložu in nam pokazu svoje kako si že enkrat reku avtomobilistično znanje? Nisi in najbrž tut ne boš, ker po vsej verjetnosti ne znaš niti šraufa prov zašraufat, še zelo daleč pa si od tega da bi kdaj razstavu, kaj šele sestavu kakšen motor (sem se šteje tut tomos avtomatik)! Vprašam se kdo je tuki beden. Če bom jst tebe kej tazga vprašu o avtu ki ga sam voziš verjem da mi ne boš znal odgovort...
Ne bit tolk poln samega sebe, ker nisi pobral vso pamet tega sveta, pa tut če maš hitr avto (kar ne zanikam) - its highness, the allmighty uno turbo i.e.
Konec koncev si le tipičen primer neizživetega teenagerja z zelo dolgim jezikom in kratko pametjo....skratka CAR!
Pa dej nas v bodoče vse skupi prišpari svojih blesavih izpadov pa nafehti od mamice 1000sit za benz, da boš lahko šou en krog čez mest, pol pa hitr domov pančkat pa kej lepga sančkat (razne NOSe, čipe itd).

Sorry ampak tak vtis puščaš!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
COBRA
Stalni uporabnik

Napisal/-a COBRA Pe mar 12, 2004 11:29 am

super98 je napisal/-a:Motor v 5ki five je izpeljanka iz starejšega renaultovega motorja (R11, R9, R5 GTS), samo da je meu tam namesto monotronica dvojni fergazer in 68 PS. 5ka five ma zarad takrat uvedenih predpisov o katalizatorjih v SLO vgrajen še katalizator in razvije 58PS!
To je čist neki druzga k t.i. 1.4 energy motorji, ki so bli v cliotih in 19kah. Prve serije energy motorjev so mele 82 PS, kasnejše pa 80 in 75PS. To dvoje nikakor ne paše med sabo.
Sploh ne vem kaj naj ti svetujem...Ajnšpric dol pa fergazer gor. Ostanejo problemi okol benciske pumpe, ki pri fajfkah itak skoz serje...

Ideja o vgradnji kompletnega energy motorja tut odpade, ker zahteva temeljito predelavo prednjega koša (razlika v desnem zgornjem nosilcu motorja, ki je pri cliotu pritrjen na nekakšen podaljšek desnega koloteka, ki ga petka sploh nima).

DESMO: zate človk nima besed. Zdej sm lepo natačno razložu zakaj ne gre...da ne bom beden.
Si ti nam kot član tega foruma kdaj kej pametnga razložu in nam pokazu svoje kako si že enkrat reku avtomobilistično znanje? Nisi in najbrž tut ne boš, ker po vsej verjetnosti ne znaš niti šraufa prov zašraufat, še zelo daleč pa si od tega da bi kdaj razstavu, kaj šele sestavu kakšen motor (sem se šteje tut tomos avtomatik)! Vprašam se kdo je tuki beden. Če bom jst tebe kej tazga vprašu o avtu ki ga sam voziš verjem da mi ne boš znal odgovort...
Ne bit tolk poln samega sebe, ker nisi pobral vso pamet tega sveta, pa tut če maš hitr avto (kar ne zanikam) - its highness, the allmighty uno turbo i.e.
Konec koncev si le tipičen primer neizživetega teenagerja z zelo dolgim jezikom in kratko pametjo....skratka CAR!
Pa dej nas v bodoče vse skupi prišpari svojih blesavih izpadov pa nafehti od mamice 1000sit za benz, da boš lahko šou en krog čez mest, pol pa hitr domov pančkat pa kej lepga sančkat (razne NOSe, čipe itd).

:rofl :rofl :rofl :rofl :vc :vc
Slika

Uporabniški avatar
Desmodromika
Novinec

Kraj: Tam, kjer sem rad

Napisal/-a Desmodromika Po mar 15, 2004 11:06 am

super98 je napisal/-a:Motor v 5ki five je izpeljanka iz starejšega renaultovega motorja (R11, R9, R5 GTS), samo da je meu tam namesto monotronica dvojni fergazer in 68 PS. 5ka five ma zarad takrat uvedenih predpisov o katalizatorjih v SLO vgrajen še katalizator in razvije 58PS!

Še, še še...delaj idiota iz sebe :lol: To me najbolj nasmeji :idea: LOOL...kratko pamet imaš ti, ker vedno omenjaš lego kocke. Si preneumen, da bi se sam kaj spomnil haha. Skratka, misliš, če si svečke zamenjal si zdaj car...mrbit še gobo? Ne poznaš me, še zdaleeč ne! A ti je fotr ves IQ prešprical?
Če gre vse proti tebi, nehaj prehitevat. In se postavi na pravi pas...

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po mar 15, 2004 1:59 pm

Desmodromika oki zaj pa že počas men živce najedaš..... Verjamem da si u real prav ql fantek ampak tle na forumu pa izpadeš vedn popoln i****.Od kar si na forumu te spremljam in še nikol nisi povedu kaj pametnega........... kje pa je treba provocirat pa si prvi poleg.Dej zamisli se mal.
Slika

D.O.H.C. 16V
Nov uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a D.O.H.C. 16V To mar 16, 2004 11:51 am

Če že imaš neki hudi namen predelat mašino od petke 1390ccm in 43KW, je bolje da nekje kupiš motor od R5 GT Turbo in imaš 1390 ccm in 88KW, saj toliko jih je imela moja srebrna, pa turbino daj obnovit, če je slaba, drgač jo bo pobralo sem sam 2 zamenjal.

:noro :noro :DDD :noro :twisted:
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost