Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

MatrixMPI
Nov uporabnik

Golf III 1.8

Napisal/-a MatrixMPI To mar 12, 2002 9:58 pm

Mam golfa trojko 1.8(90hp). Star je pet let in ima 120 kkm. Zanima pa me slednje. Motor je tazadnji oz. najboljši, najnovejši, ki so jih vgrajevali v III. Se ne spomnim tipa mašine trenutno, jo pa povem jutr, če bo nujno.

1. Koliko konjev, bi lohk iztisnil iz te mašine.(čip, odmična gred, nastavitev ventilov, filtri, izpuh - te stvari pridejo v poštev za spremembe) Kolkr se spoznam na VW motorje so skor 100% predimenzionirani, tko da 180 konjev ne bi smelo biti problem, ali pač?

2. Zadaj imam bobne. Koliko bi nanesla menjava za diske, in kaj potegne dodatno to še za sabo, če se sploh da menjat?

3. Ali se mi avto s toliko kilometri sploh splača tako korenito spreminjat oz. koliko preje bo pri takih obremenitvah potrebna generalka.

Zanimajo pa me tudi vaše izkušnje s tem tipom vozila. Kako se obnese na cesti - obnašanje?
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Re: Golf III 1.8

Napisal/-a monster_d Po jun 24, 2002 4:45 pm

Ves kaj ti povem vse vw jeve masine so zlo zmoglive na neki nemski strani se gledal da je en prodajal golfa z 295.000km tako da te naj ne skrbi da se to nebi splacal...
Te 1.8 litrske masine se lahko nabijejo cez 200KM!!!!!
Ce te zanima poglej na to stran Pa bos videl
http://www.bb-automobiltechnik.de/german.html
Turboponilniki,cipi,direktni zracni filtri,izpusni kolektorji,izpuhi,odmicne gredi in se druge stvari se dobijo...
Imas sreco da imas golfa ker se za njega dost stvari da dobit!!!
Serbus!

DavKo
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a DavKo Po jun 24, 2002 6:32 pm

Hi

Hm, 180? ah dej ne no...

Ce je tole navaden bencinar, brez turbine (kot ej soditi po podatkih), potem samo s temi menjavami dobis kakih 20KM recimo. Cip ne prinese dosti, pri bencinarjih nekako ni vredno dajati 120 jurjev za cip. Vec pridobis s kompletnim izpusnim sistemom, skupaj s poliranimi kolektorji. Filter ne doda zlo veliko, edino malo proznosti v visjih vrtljajih. Odmicna gred tudi nekaj doda, vse skupaj bi jaz rekel da pridobis kakih 20 KM.

Tunat se zgleda splaca samo se turbo masine, kjer s povisanjem tlaka v turbini dokaj lahko pridobis moc.

Ce so motorji predimenzionirani se ne pomeni da lahko kar toliko pridobis pri relativno malih predelavah.

LP
David
Slika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Po jun 24, 2002 10:11 pm

Nek sem prebral da je navit avto z veliko kilometri tako kot dedek na steroidih.
Pa še to. Za vse te modifikacije boš dal zelo veliko. Čip cca. 100k, odmična (1 ali 2? ) cca. 100k, komplet izpuh s kolektorjem 200k, filter + malenkosti 50k. Če vse skupaj sešteješ nanese kar neki, tako da preračunaj če res hočeš to al bi rajš kupil nov avto.

Drugače pa mislim da je 20 konjev dost premajhna cifra.
S čipom pridobiš okoli 10% če je narjen kot je treba. Torej od oka 10 konjev.
Pomoje ene 20km s kolektorjem in izpuhom. Pa še malenkost s filtrom. Odmična gred je čist odvisno kakšna je. Morš vedet da se da dobit zelo veliko z odmično, ampak bolj kot so špotrne v višjih obratih dobivaš na moči in v manjšem območju. Tako da morš najdit neko vmesno pot.

Zelo dobra modifikacija je tudi lažji vztrajnik. Sicer na moči ne pridobiš nič, se pa avto lažje vrti, učinek je pa podoben kot bi bil avto lažji. Na google daj poišči "light flywheel". Jaz sem našel podatke da 3kg lažji vztrajnik pomeni več kot 100kg lažji avto (efektivno gledano).

Torej, če maš voljo pa denar ti kar u igro. Drugače pa prodaj golfa pa si kupi za ta denar nissan 200sx. To boš pa lahko navijal tut do 400 konjev če ti bo pasal :) Dobiš ga že za miljon sit al pa še manj.

Primoz81
Nov uporabnik

Napisal/-a Primoz81 Če sep 19, 2002 10:41 pm

http://www.oettinger.de/web_en/produkte ... motorid=33

110 brez problemov, baje pa stane okol 1000 eurov :)

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe sep 20, 2002 7:30 am

Za golfe se dobi čuda enih stvari, ampak koliko $$$ si pa pripravljen dat?

Na netu je sigurno cel kup tunerjev, pojdi na kakšen nemški brskalnik pa poišči, si boš lažje predstavljal cene in kaj je vse treba zamenjat.

Z zadnjimi bremzami je lahko veliko dela. Najbolje je če najdeš kakšnega zbitega GTI pa premenjaš vse potrebne dele. Nosilce, pesta, cevi, regulatorje, senzorje za ABS, ABS centralo, glavni cilinder...

120 tkm pa res ni veliko. če hočeš res hudo predelovat avto boš za to rabil iber časa...

Uporabniški avatar
Lupus
Nov uporabnik

Napisal/-a Lupus So sep 21, 2002 11:42 pm

Po moje bi se ti bolj splacalo prodati avto in si kupiti kaksenega GTIja 16V (150 km). Letnik 95, 96 pa dobis ze za kaksen 1.500.000.

Glede tuninga pa so ti ze bolj ali manj opisali. Jaz sem si tudi hotel stunati GTI 8v (115 km), pa ga bom prodal in si kupil VR6 (175 km)
Gut, besser, VR6

pic16v
Novinec

Kraj: Ormož

Napisal/-a pic16v Ne sep 22, 2002 1:29 am

Kaj je zaj Alek??Kaj boš res prodal tega lepotca???Kaj ga ni škoda??Meni se zdi ,da bom jaz tudi dal v 2 GTI 16v od VR6 mašinco,te pa bo letelooooooo.Kaj ti misliš?Se vidimo v soboto na dirki v MB!!

[Sporočilo uredil/a pic16v na dan 23.09.2002 ob 07:43 GMT]
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov